Dodaj do ulubionych

rzucanie bukietem

02.06.07, 18:02
Dziewczyny, mam chyba nietypowe pytanie,
chciałabym po wyjściu z koscioła rzucić bukietem, tak z zaskoczenia, tylko sie obawiam, że dziewczyny mogą się nie zorientować i żadna moze go nie złapać.
I jeszcze jedno pytanie-czy dziewczyna, która złapie bukiet, zatrzymuje go dla siebie, czy oddaje pannie młodej?
Obserwuj wątek
    • ania853 Re: rzucanie bukietem 02.06.07, 18:03
      a po co chcesz nim wlasciwie rzucic?
    • olenka_a Re: rzucanie bukietem 02.06.07, 18:05
      Hmm A dlaczego po wyjściu z kościoła? Pierwsze słyszę, więc nie wiem jak taka
      kacja powinna wyglądać. Ja bym była zaskoczona...
      Nigdy tez nie widziałam rzucania bukietem, bo w Polsce panny młode rzucają
      welonem. Chyba, że nie mają takowego...Welon się oddaje smile Bukiet chyba nie.
      Zgaduję, bo z autopsji nie mówię.
      • ania853 Re: rzucanie bukietem 02.06.07, 18:13
        nie rozumiem po co chcesz rzucac bukietem. ale przede wszystki po co po wyjsciu
        z kosciola.. rzuca sie (welonem) po oczepinach.. nie kumam.
        • misiaczek123 Re: rzucanie bukietem 02.06.07, 18:16
          chce rzucac po wyjsciu z kosiola, bo nie bedziemy mieli wesela.
          • olenka_a Re: rzucanie bukietem 02.06.07, 18:20
            Aaaaa. No chyba, że tak.
            W takim razie możesz rzucić bukietem, jeśli rozstajecie się z goścmi po ślubie.
            Tylko uprzedź wcześniej wszystkie panny, które "kwalifikują" się do łapania.
      • ginny22 Re: rzucanie bukietem 02.06.07, 19:13
        Widuje się to na amerykańskich filmach, w sumie, skoro ktos nie robi wesela, to
        jest to sensowny pomysł. I w ogóle wydaje mi się sensowniejsze rzucanie
        bukietem - lepiej lata. wink To jeden z tych zwyczajów zza wielkiej wody, które
        lubię.
        Od strony praktycznej - podobno najlepiej mieć specjalny bukiet do rzucania,
        mniejsza kopię bukietu panny mlodej. I uprzedzić osoby zainteresowane, że
        będzie taka akcja.
    • lubna Re: rzucanie bukietem 02.06.07, 18:59
      Ja rzuciłam bukietem i wrócił do mnie bo... sobie go wzięłam z powrotem smile Potem się dowiedziałam, że Kamila go szukała i zrobiło mi się troszkę wstyd wink Ale nie znam weselnych zwyczajów, i po prostu jak Kamila tańczyła a bukiet leżał na podłodze, to wstawiłam go na swóim stole do wazonu uncertain
      • glupie_kocie Re: rzucanie bukietem 02.06.07, 19:21
        Gdy pomyślę sobie o rzucaniu moim bukietem ślubnym, to strach mnie ogarnia.
        Mogły by być ofiary wink Bukiet był z 35-u róż, plus, dwie orchidee i nieźle
        sobie ważył wink Nie daj Boże jakiś niefortunny rzut wink
        A wracając do pytania autorki wątku, to pomysł wydaje się być fajny. Tylko warto
        wcześniej sobie przemyśleć, jak to zorganizować, by bukiet nie poleciał przez
        przypadek np. pod nogi dziadka wink
        • srubka99 Re: rzucanie bukietem 02.06.07, 21:17
          A trzeba oddawac ten welon? MOj jest taki ladny...
          • dziustynka Re: rzucanie bukietem 03.06.07, 10:03
            ojej poważnie, oddać? ja tam sobie go odbiore, w końcu ładny-nie ładny- ale
            swoje kosztować będzie i co, potem sobie dziewczyna go na allegro sprzeda, jak
            równie dobrze mogłabym to zrobić ja?
            • rozowykapturek Re: rzucanie bukietem 03.06.07, 19:08
              ale malostkowe jestescie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka