Dodaj do ulubionych

nietypowe kolory sukni

05.06.07, 12:36
Witam
Założyłam ten wątek gdyż sama jestem posiadaczką suknie w nietypowym kolorze -
szampańskim, i nie mogę dobrać do niej dodatków, najgorzej mam z bukietem,
bo czerwień, bordo i fiolet mi się nei widzi, biały też nie za bardzo, chyba
że czymś złamany... kompletnie nie mam pomysłu... piszcie dziewczyny jakie
macie kolory i kroje sukien może sobie pomożemy wzajemnie
Będę wdzięczna za pomoc
Buziaki
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 12:41
      ja mam jasnobłekitna suknię kwiaty będa w kolorach "francuskich": czerwień,
      biały, niebieski. Na razie mam taka koncepcję w temacie kwiatów.
      Reszta dodatków nie stanowi problemu, tak na prawde nie myslałam jeszcze o
      dodatkach, welonu na pewno nie bedzie bo nastroszonych firanek we włosach nie
      lubię.

Z butami jeszcze nie wiem jak...
    • kenzoania Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 12:42
      Moja suknia w sygnaturce. Bukiet będę miała jakiś kremowy chyba (jeszcze do
      końca nie ustalonewink. Buty no takie jak suknia (ale z butami to żaden
      problemwink.
      • abch1 Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 12:55
        do sukni w kolorze szampańskim proponuję pomarańczowe wiązanki np. kale lub róże.

wesleislub.blox.pl/html
        • mika9983 Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 12:56
          a pomarańczowe się nie zleją?? a róże herbaciane też mogą być?
    • mika9983 Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 14:08
      up
      • bad_girl10 Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 14:29
        images22.fotosik.pl/130/784907cdbb196dd3med.png ja mialam bukiet z herbacianych
        róż i kalii
        • kenzoania Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 14:38
          będzie łatwiej wink
          images22.fotosik.pl/130/784907cdbb196dd3med.png
      • asia.norge Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 20:41
        Hej mika9983 ja też bedę miala suknię w kolorze szampańskim! ja planuje bukiet
        napewno w kolorze-pomarańcz, "łososiowy", moze herbaciane róże (jeśli zmienie
        koncepcję bukietu)i napewno z dodatkiem "żywej" zieleni. U mnie było tak, że
        najpierw upatrzyłam sobie bukiet, a pożniej (moim zdaniem) okazał się pasować
        do mojej sukni smile
        • mika9983 Re: nietypowe kolory sukni 06.06.07, 09:01
          a pokażesz jakieś propozycje tego bukiety?? a jakie będziesz miała buty i
          dodatki??
          • asia.norge Re: nietypowe kolory sukni 06.06.07, 09:13
            Nad dodatkami-a konkretnie butami jeszcze sie zastanawiam-albo bede miala
            zblizone do koloru sukni i wyjdzie mi z tego jakies ecru, albo bede miala w
            kolorze dodatkow, ktore na dzien dzisiejszy chce miec, tak jak juz mowilam w
            kolorze pomarańczu i soczystej zieleni (na szyje nic nie planuje, bo uwazam,ze
            bedzie to za duzo szczescia, ale mysle moze o jakiejs bransoletce i kolczykach.
            a bukiet podobami mi sie taki: www.aleja-kwiatowa.pl/slub.htm -
            łososiowe gożdziki z zielonkamymi storczykami w takim jakby plecionym koszyczku
            • mika9983 Re: nietypowe kolory sukni 06.06.07, 09:22
              ja też chce tylko bransoletki może z perełek... a bukiet hmhm podoba mi się ten
              który wybrałaś choć ja myślałam o wachlarzu z róż albo coś ze storczyków bo to
              moje ulubione kwiaty
              • asia.norge Re: nietypowe kolory sukni 06.06.07, 09:28
                Z róż znalazlam tutaj troche - www.kwiatydoslubu.pl/pl/gallery.php?cat=w
                i własnie podoba mi się bukiecik z herbacianych róż (ostatni w pierwszym
                rzedzie) choc ja za różami ogólnie nie przepadam. a o storczykach... nic nie
                mów - też uwielbiam smile
                • mika9983 Re: nietypowe kolory sukni 06.06.07, 09:31
                  no właśnie storczyki piękne... ja też myślałam o takim bukieciku z samej
                  zieleniny i do tego jeden taki ogromniasty rozwinięty storczyk jak taki
                  motyl... tylko nie wiem jaki kolor
    • bystra_26 dygresja :) 05.06.07, 15:02
      Przypomniała mi się właśnie wizyta w jednym z salonów sukien ślubnych. Na
      manekinach wisiały tylko "typowe" kolory - najwięcej ecru, ale były też suknie
      złote, białe i szampańskie.
      Pani z salonu dodała, że miała niedawno klientkę, która miała tyle pewności
      siebie (nie należałoa do żadnej subkultury), że postanowiła wziąć ślub w sukni
      z granatowej błyszczącej (cienie srebrne i czarne) tafty, a pana młodego ubrać
      na biało. Przecież, kto powiedział, że suknia musi być biała?

Do granatowej suknii też niełatwo dobrać kwiaty - muszą być w zimnym odcieniu
      (biały?) i ciemnozielone liście też odpadają, bo na takim tle zginą.
      • mika9983 Re: dygresja :) 05.06.07, 15:12
        ja widziałam panne młodą w czerwonej sukni.. pięknie wygląadała i do tego miała
        oczywiście biały bukiet
        • armstrong82 Re: dygresja :) 05.06.07, 16:16
          W sobotę podczas swojego ślubu miałam na sobie suknie w kolorze szampańskim.
          Wybrałam miniaturowe anturium w kolorze bordowo-fioletowym bez dodatku innych
          kwiatów.Jedynie wykończone zielonymi liscmi.wygladały bardzo dobrze.niestety
          nie mam narazie ani jednego zdjecia.Kandydatem był również storczyk zielony z
          bordo wnętrzem.Odpadły biel, herbaciane róże.Jak dorwe zdjecie to
          wyśle.pozdrawiam.
          • mika9983 Re: dygresja :) 05.06.07, 20:13
            czekamy na zdjęcia smile)) ja jestem bardzo ciekawa jak wygląda ten bukiecik do takiej sukni
    • malinakalina Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 18:03
      Moja nietypowa suknia :

www.promes-slubne.pl
      Villais 2626

W sobote bede miala pierwsz przymiarke i bede miala swoje zdjecia a nie na
      modelce.
      • malinakalina Re: nietypowe kolory sukni 05.06.07, 18:05
        Gapa jestem i link nie dziala.
        Jeszcze raz :

www.promesa-slubne.pl
    • elf_lesny wrzosowa suknia 05.06.07, 21:49
      a ja idę so ślubu w sukni wrzosowej i będzie to ślub kościelny... Dodatki
      białe, filetowe lub srebrne (buty mam srebrne). jesli chodzi o bukiet, to
      bardzo podoba mi sie ten, który na swoim ślubie miała "lubna" (do odnalezienia
      w galerii zdjęć ze ślubów). smile A jesli chodzi o totalne ekstrawagancje, to
      widziałam pannę młodą biorącą ślub kościelny w sukni... ciemno brązowej smile
      mój suwaczek
      • ewciaaaa1 Re: wrzosowa suknia 05.06.07, 22:35
        ja za to wybralam suknie kroju Linei Raffaelli, ale kolory... no cóż, jak to
        Panie w salonie stwierdziły bardzo odważne, ale ten kolor dobrze mi leżysmile
        Jestem brunetka, a wybrałam suknie koloru czekolada/cappuccino i do tego wstawka
        z tiulu oraz szal z tiulu koloru karmelowego, zamiast welonu będzie kwiat
        orhidei wpiety we wlosy oraz trzy takie same kwiaty rozmieszczone gdzieś blisko
        bioder. Strasznie sie boje co z tego wyjdzie, nigdy nie podejrzewałam, ze moja
        suknia będzie miała takie kolory, ale nie chcialam tradycyjnego chyba juz ecru,
        a jak przymierzyłam jedna suknie wwlasnie w tych ciemnych kolorach poczułam sie
        naprawdę świetnie.

może któraś z Was tez będzie miała bądź miała już suknie w takich kolorach?
        ciekawa jestem co z tego wyjdzie, 11 września pierwsza przymiarka mojego
        "wymysłu" i modle sie wyszło ladnie, byt było ładne, bo jak nie... to chyba
        zwieje spod ołtarza!
    • mika9983 Re: nietypowe kolory sukni 06.06.07, 15:20
      up
      • muchagosia1 Re: nietypowe kolory sukni 06.06.07, 23:00
        Ja wybralam rowniez suknie z kolekcji Linea Rafaelli, i rowniez jest dosc
        nietypowego koloru.
        jest to kolor bezowy, piaskowy.niestety mam problem co do butow, bo jest duzo
        butow koloru ecru, ale ten kolor jest za jasny.
        I tutaj pytanie do was, w salonie panie mi powiedzialy, ze buty moga byc troche
        ciemniejsze, ale nigdy jasniejsze od suknie, a ja takich nie znajduje!!!
        pozdrawiam
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/88ed9554bb00d416.html
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca36baf26539d5f0.html
        • ewciaaaa1 do muchagosia1 07.06.07, 09:12
          Gosiu a skąd jesteś? ja jestem akurat z Gliwic i słyszałam, ze w Chorzowie jest
          ogromny wybór botów. sama jeszcze nie byłam i właściwie będę latała dopiero
          przed samym weselem bo inaczej nie za bardzo mam jak, ale jeśli jesteś gdzieś
          blisko to może warto byłoby pojechać tam.

pozdrawiam!
        • mika9983 do muchagosia 12.06.07, 11:51
          ja też mam problem z butami ale nie tego dotyczy moje pytanie... mam podobny
          gorset tzn krój mojego gorsetu jest podobny do twojego powiedz mi jaki będziesz
          miała do niej stanik znalazłaś taki głęboko wykrojony z przodu i z tyłu??
      • mika9983 Re: nietypowe kolory sukni 12.06.07, 11:49
        up
        • muchagosia1 Re: nietypowe kolory sukni 12.06.07, 12:44
          Witam,

Jeszcze nie szukalam stanika, ale myslalam juz nad tym,wiem, ze sa takie ktore
          sie krzyzuja na karku, i w przypadku tego kolnierza nie byloby go widac.tak
          mysle, nie wiem jak bedzie w praktyce. pozdrawiam
    • mika9983 Re: nietypowe kolory sukni 19.06.07, 15:42
      podbijam wątek , kto jeszcze ma suknie w nietypowym kolorze i jakie dobieracie
      do nich dodatki, mnie najbardziej interesują dodatki pasujące do sukni w
      kolorze szampanasmile))))
      • gogoab Re: nietypowe kolory sukni 20.06.07, 00:36
        czesc dziewczyny a ja mam suknie w dwu kolorach szampanski i capucino jak na
        razie w gre wchodzi bukiet z róż cherbacianych...tak mi poradziła krawcowa w
        salonie i kwiaciarka powiedziała ze bedzie to fajnie wygladac jesli w bukiecie
        pomaluje płatki niektórych kwiatów złotym brokatem nadmienie ze mam złote hafty
        na sukni..
    • salsa.loca Re: nietypowe kolory sukni 20.06.07, 00:46
      mika9983 napisała:

> Witam
      > Założyłam ten wątek gdyż sama jestem posiadaczką suknie w nietypowym kolorze -
      > szampańskim,

ja mamm suknie w kolorze szmapana i z tego co wie to jest to bardzo popularny kolor
      wiec nie wiem czemu mowisz, ze jest nietypowy

i nie mogę dobrać do niej dodatków, najgorzej mam z bukietem,
      > bo czerwień, bordo i fiolet mi się nei widzi, biały też nie za bardzo, chyba
      > że czymś złamany... kompletnie nie mam pomysłu...

ja do tej koronkowej sukni w kolorze szmapana dobrałam buty ecru
      perły
      i wiazanke z białej rozy i rozowej eustomy z dodtakiem zielonego
      • mika9983 do salsa loca 20.06.07, 08:47
        Mówię że kolor szampana jest nietypowy bo większość dizesczyn jedak decyduje
        się na ecru lub biały...
        niestety do mojej sukni zupełnie buty ecru nie pasują (chciałabym zobaczyć
        twoją suknie i buty więc jeśli masz to wstaw zdjęcie, bo wydaje mi się że nasze
        odcienie sukni się znacznie różnią), ale wczoraj znalazłam złote buty które mi
        się podobają i są na niskim obcasie i dziś idę zobaczyć (bo miała być dostawa)
        czy są w bardziej matowym odcieniu. Mi kwiaciarka wczoraj doradziła że biały w
        ogóle nie pasuje do sukni bo jest za zimny, tak samo jak kalie które chciałam
        takie białe złamane zielenią... więc biel odpada... zastanawiam się nad różowym
        storczykiem bądź kaliami albo nad herbacianymi różami z zielenią
        Pokażesz mi zdjęcia sukni i butów bo jestem ciekawa?? a jaką biżuterie
        zakładasz i welon jakiego koloru? jasię zastanawiam nad bransoletką z pereł
        Pozdrawiam
    • pantera22 Re: nietypowe kolory sukni 22.06.07, 15:32
      hej dziewczyny...ja zamierzam zalozyc suknie w kolorze fioletu lub w podobnym
      odcieniu..ale nie jeszcze sie nie zastanawialam nad dodatkami..bedzie to slub
      cywily ale nie mam jeszcze ani wybranego fasonu bo slub dopiero w przyszlym roku.
      czy ktoras z was miala suknie w takim kolorze..jesli tak to poprosze o zdjecia..
      na razie szukam inspiracji...
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka