Dodaj do ulubionych

dj czy zespol?

07.06.07, 13:37
chcialam zapytac kogo wybieracie,slyszalam ze dj jest tanszy...i czy to prawda
ze dj robi za wodzireja?bo ja bym sie sklaniala ku dj-owi, ale nie wiem czy
brac tez wodzireja....
Obserwuj wątek
    • brevis2 Re: dj czy zespol? 07.06.07, 14:41
      witam !
      jeśli szukasz zespołu na wesele to proszę o tel 606450920
      pozdrawiam
    • sierpniowa_julka Re: dj czy zespol? 07.06.07, 14:50
      Będziemy mieć i zespół (zagrają do ok. 00:30) i dj'a na dalszą część wieczoru. smile
    • arni_dj Re: dj czy zespol? 07.06.07, 18:16
      Ten temat przewija się na tym forum odkąd tu jestem. Więc jeszcze raz polska
      tradycja każe zespół, muzyka na żywo jest bardzo mocno zakorzeniona wśród
      weselników. Większość zespołów weselnych w pełni wykorzystuje nowinki
      techniczne i grają na weselach z tzw. „pięćdziesiątek” ja ich rozumiem, bo
      często współpracuję z zespołami grającymi na żywo, które na imprezie mają tylko
      albo aż cztery wyjścia po 40 minut. Więcej po prostu się nie da grać i śpiewać
      na żywo. Ja po poprowadzonym weselu w niedzielę rzadko się odzywam, bo mój głos
      odmawia posłuszeństwa, a tylko zabawiam gości jako wodzirej. Do czego zmierzam,
      napisałaś, że DJ jest tańszy. To zależy od wielu czynników i tak i nie. Ja
      powiem tak DJ jest tańszy od dobrze grającego, pięcioosobowego zespołu gdzie
      wszyscy śpiewają na zmianę. Ale dobry DJ może być droższy od przeciętnego
      zespołu. Wybór jest prosty Pamiętaj na weselu liczą się dwie sprawy jedzenie i
      muzyka, jeżeli oszczędzisz na tym to możesz stracić, albo niewiele zyskać. A
      czy DJ czy zespół to zapytaj swoich zaproszonych gości, przy czym chcą się
      bawić. Jest jeszcze jedno rozwiązanie połączyć zespół z DJ-em razem. Pozdrawiam
      i życzę udanego wyboru. Zapraszam na moją stronę internetową.
      • loli5 Re: dj czy zespol? 07.06.07, 19:23
        dzieki za odpowiedz,do mojego slubu jeszcze troche czasu( ponad rok)ale napewno
        zapamietam sobie twoja strone, i moze sie odezwesmile tym bardziej ze wesele chce
        zrobic w Gdynismilepozdrawiam
    • koraa2 Re: dj czy zespol? 07.06.07, 19:36
      ja tez mam ponad rok,wzielismy zespol 5 osobowy ,spiewaja na zmiane,mysle ze to
      dobry wybor,fakty ze doscx drogo 2500 na Podkarpaciu
    • strzygula Re: dj czy zespol? 07.06.07, 23:57
      my zdecydowalismy sie na dj'a i moze nie dlatego ze jest tanszy (slub o 15.00
      gra do 4.00 koszt 850zl) ale dlatego ze jest dla mnie osobiscie lepszy. jest
      takze wodzirejem.
      • huckleberry2 Re: dj czy zespol? 10.06.07, 13:05
        A możesz mi podać kontakt do tego DJ'a? Ja nie mam jeszcze nikogo, a chciałabym
        oczwyiście kogoś poleconego.
        • strzygula Re: dj czy zespol? 10.06.07, 22:49
          a skad jestes? bo ten dj jest z siedlec i nie wiem jak z dojazdem do niego no i
          z terminami kiepsko bardzo
          • huckleberry2 Re: dj czy zespol? 11.06.07, 07:43
            Jestem z Warszawy. Zawsze warto zadzwonić i się przekonać. Zwłaszcza jeśli jest
            dobry. Podaj mi proszę namiar na priva.
            • strzygula Re: dj czy zespol? 11.06.07, 09:49
              wyslalam namiary na niego
    • ewelina100 Re: dj czy zespol? 10.06.07, 13:10
      dj to oczywiście nie to samon co wodzirej! ja mam wodzireja z dj. zawsze
      przyjeżdzają razem. jedemn zabawia gości drugi zapewnia podkład muzyczny.
      jeżeli chodzi o koszt to ja płace ok 3 000 zł. więc nie jest to tani interes.
    • kotek1239 Re: dj czy zespol? 10.06.07, 14:32
      juz wyraziłam opinie w podobnym watku smile ostatnio bawiłam sie na weselu kolegi
      własnie prowadzonym przez dj... wesele pobiło wszystkie inne na ktorych byly
      zespoly.... niestety czesto zespol nie oddaj eklimatu piosenki... a rtu leciały
      same hiciory.. i ni ebylo mowy o tym zeby ktos zle sie bawil...i co najlepsze
      dj swietnie poprowadzil cala impreze jak i jakies zabawy ktore byly
      przygotowane
    • zuzia_8 Re: dj czy zespol? 10.06.07, 16:36
      a może znajdziesz DJ, ktory także poprowadzi imprezę?
      Moj brat był ostantio na weselu gdzie był DJ i bylo trochę smętnie bo niestety nie umiał prowadzić imrezy i były takie momenty (długie - ok. godziny) gdzie nic się nie działo. Część próbowała śpiewać "gorzko gorzko" ale reszta tego nie podchwyciła i.... jakos tak nie bardzo to było.
      Ale na pewno można znaleść DJ ktory ma też talent wodzireja.
    • loltka jedno i drugie:)) 10.06.07, 18:16
    • bittersweetme1 Re: dj czy zespol? 10.06.07, 19:51
      mam ten sam dylemat. byłam w tym roku na dwóch weselach. na jednym był zespół,
      który grał kilka tych samych kawałków na okrągło. "szlagiery", więc bawiły się
      głównie osoby starsze. w przerwach panowie puszczali muzykę z cd i wtedy
      młodzież wyskakiwała na parkiet. wyglądało to dość komicznie. na drugim był dj.
      wczesniej omówił z młodą parą repertuar. zgodził się zagrać ich ulubione
      kawałki. ostatecznie grał tylko i wyłacznie italo disco, przeplatane disco
      polo. do tego tragicznie prowadził drętwe zabawy. koło 1 większość gości poszła
      spać, kilka zasypiało przy stołach.
      wybierzemy chyba dj-a. większość naszych gości to młode osoby. nie wiemy tylko
      skąd wziąść takiego który zagra coś z sensem. sad
      ktoś zna otwartego na propozycje winkdj-a z okolic katowic?
      • 01luki Re: dj czy zespol? 12.06.07, 11:59
        witam
        Ja miałem ten problem rozwiazany... Grał u mnie zespół,5os, który po uzgodnieniu
        ze mną puszczał muzyke z laptopa. Było tak: ok 30min muzyki zywej i 30 min dJ, a
        przez cały ten czas na zmiane któryś z "muzykantów" prowadził wesele i robili to
        naprawde dobrze. Nie są tani bo wzieli 3000, ale naprawde byłowarto! Bo nikt z
        gosci nie zapamiętał ze rosół był za słony, tylko ze muzyka była super! A no i z
        terminami u nich tez ciezko,trzeba dość wczesnie rezerwować,,,
        Jak cos to podaje nr :604883173
        Ja jestem z kielc a oni z krakowa, takze kilometry nie barierą...
        Pozdrawiam
    • mrr3 Re: dj czy zespol? 19.06.07, 11:13
      najlepiej wziac i zespol i dj jednak wiadomo, kasa. jak trzeba wybierac - a my
      musielismy - to jednak zespol. tylko posluchaj sobie wczesniej nie tylko z www
      ale na zywo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka