Dodaj do ulubionych

Ślub na L4?

12.06.07, 10:51
Czy ktos tak bral (ciaza,ale moge chodzic)? Czy wtedy nalezy sie dzien (czy
dwa) z okazji slubu, kiedy trzeba je wykorzystac?
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Ślub na L4? 12.06.07, 12:28
      Urlop okolicznościowy to zwolnienie od wykonywania pracy w danym dniu. Jeśli
      jesteś na urlopie wypoczynkowym czy na zwolnieniu chorobowym, to urlop
      okoliczniościowy Ci nie przysługuje, bo faktycznie nie świadczysz pracy, nie ma
      Cię od czego zwalniać, bo i tak nie pracujesz.
      Ja jestem w ciąży i mam zwolnienie od miesiąca, mam wyraźnie zaznaczone, że
      mogę chodzić, nie muszę leżeć. Pracodawcy najczęściej nie bawią się w kontrole,
      więc spokojnie wychodź za mąż.
      • nionczka Re: Ślub na L4? 12.06.07, 12:39
        Agnrek! Gratulacje! Cudownie,ze jestes w ciazy. Gratuluje i zazdroszcze. Mam
        nadzieje, ze mimo iz musisz lezec wszytsko dobrze sie skonczy.
      • kamelia04.08.2007 angerek ma rację, jak nie świadczysz pracy to 12.06.07, 12:39
        urlop okolicznościowy ci się nie należy.

Z drugiej strony mozesz sie narazić na komentarze złośliwe w pracy, że na
        zwolnieniu lekarskim bo taka chora, ale żeby na weselu śmigac to zdrowa....
        Ale to juz inna sprawa, kwestia kultury pracodawcy
        • dr_kaczusia Re: angerek ma rację, jak nie świadczysz pracy to 12.06.07, 12:53
          na pewno jest to kwestia kultury pracodawcy, ale postaw sie na jego miesjcu...
          nie ma pracownika w pracy, a musi mu placic 100% pensji. Skoro pracownik ma sile
          "smigac na wlasnym weselu" to dlaczego nie ma sily "smigac w pracy"? No chyba,
          ze zwolnienie to inicjatywa pracodawcy ze wzgledu na szkodliwe warunki pracy
          itd. Wlasny slub choc przyjemny jest to wydarzenie stresujace i wyczerpujace,
          wiec jak to sie ma do ciezarnej, ktora z powodu problemow powinna sie oszczedzac?
      • nionczka ups...doczytalam 12.06.07, 12:40
        Nie musisz lezec! Tak to jest jak sie udaje,ze sie pracuje i czyta forum
        rownoczesnie wink
        • agnrek Re: ups...doczytalam 12.06.07, 13:00
          Dziękuję za miłe słowa smile Będę miała bliźnięta smile
          • nionczka Re: ups...doczytalam 12.06.07, 13:58
            Oooooooooo, ja mam siostre blizniaczke! Zzera mnie zazdrosc!
    • sierpniowa_julka Re: Ślub na L4? 12.06.07, 12:55
      www.poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=26470
      www.personelodadoz.pl/article.php?id=91
      • sierpniowa_julka Re: Ślub na L4? 12.06.07, 12:58
        po co Ci okolicznościowy, jak masz zdrowotny?
        • dr_kaczusia Re: Ślub na L4? 12.06.07, 13:57
          pewnie, zeby miec wiecej laby smile
          • lewana77 Re: Ślub na L4? 12.06.07, 15:20
            i po co te komentarze? Jestem w ciazy blizniaczej (jedno dziecko chore). Biore
            slub tylko ze wzgledow praktycznych, bez wesela i calej tej kiczowatej otoczki.

Dzieki za linki, juz wszystko wiem!
            • dr_kaczusia Re: Ślub na L4? 12.06.07, 15:59
              Jesli to Ty zakladalas watek (bo nick sie zmienil) to przepraszam jesli Cie
              urazilam. Moze niepotrzebnie nadinterpretowalam posta i myslalam o slubie z
              impreza i stad moje podejscie. Uwazam, ze jesli ktos jest na zwolnieniu to po
              prostu powinien zachowywac sie jak czlowiek na zwolnieniu, a nie szalec. Ale w
              Twoim przypadku widze, ze nie ma to miejsca wiec jeszcze raz przepraszam i zycze
              zdrowia calej Waszej trojce!
              • ap77 Re: Ślub na L4? 12.06.07, 18:15
                tak to ja, chcialam sie wytlumaczyc, bo w sumie ten slub nie bedzie super
                wesolym wydarzeniem, choc staram sie choc troche zyc normalnie...
                • dagps Re: Ślub na L4? 12.06.07, 18:22
                  ania, wiesz ze pamietamy... i szkoda ze tylko tyle mozemycrying
                  pozdrawiam i sciskam
    • mysiadelko Re: Ślub na L4? 12.06.07, 22:15
      Nie ma przymusu wykorzystywania okolicznościowych dni z okazji ślubu w dniu
      ślubu i dzień przed czy po. Możesz zużyć oba na załatwianie formalności (ja tak
      zrobiłam), przed oczywiście, albo po ślubie. Byle nie dwa lata po wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka