ap77 12.06.07, 10:51 Czy ktos tak bral (ciaza,ale moge chodzic)? Czy wtedy nalezy sie dzien (czy dwa) z okazji slubu, kiedy trzeba je wykorzystac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: Ślub na L4? 12.06.07, 12:28 Urlop okolicznościowy to zwolnienie od wykonywania pracy w danym dniu. Jeśli jesteś na urlopie wypoczynkowym czy na zwolnieniu chorobowym, to urlop okoliczniościowy Ci nie przysługuje, bo faktycznie nie świadczysz pracy, nie ma Cię od czego zwalniać, bo i tak nie pracujesz. Ja jestem w ciąży i mam zwolnienie od miesiąca, mam wyraźnie zaznaczone, że mogę chodzić, nie muszę leżeć. Pracodawcy najczęściej nie bawią się w kontrole, więc spokojnie wychodź za mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Ślub na L4? 12.06.07, 12:39 Agnrek! Gratulacje! Cudownie,ze jestes w ciazy. Gratuluje i zazdroszcze. Mam nadzieje, ze mimo iz musisz lezec wszytsko dobrze sie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 angerek ma rację, jak nie świadczysz pracy to 12.06.07, 12:39 urlop okolicznościowy ci się nie należy. Z drugiej strony mozesz sie narazić na komentarze złośliwe w pracy, że na zwolnieniu lekarskim bo taka chora, ale żeby na weselu śmigac to zdrowa.... Ale to juz inna sprawa, kwestia kultury pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: angerek ma rację, jak nie świadczysz pracy to 12.06.07, 12:53 na pewno jest to kwestia kultury pracodawcy, ale postaw sie na jego miesjcu... nie ma pracownika w pracy, a musi mu placic 100% pensji. Skoro pracownik ma sile "smigac na wlasnym weselu" to dlaczego nie ma sily "smigac w pracy"? No chyba, ze zwolnienie to inicjatywa pracodawcy ze wzgledu na szkodliwe warunki pracy itd. Wlasny slub choc przyjemny jest to wydarzenie stresujace i wyczerpujace, wiec jak to sie ma do ciezarnej, ktora z powodu problemow powinna sie oszczedzac? Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka ups...doczytalam 12.06.07, 12:40 Nie musisz lezec! Tak to jest jak sie udaje,ze sie pracuje i czyta forum rownoczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: ups...doczytalam 12.06.07, 13:00 Dziękuję za miłe słowa Będę miała bliźnięta Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: ups...doczytalam 12.06.07, 13:58 Oooooooooo, ja mam siostre blizniaczke! Zzera mnie zazdrosc! Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: Ślub na L4? 12.06.07, 12:55 www.poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=26470 www.personelodadoz.pl/article.php?id=91 Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: Ślub na L4? 12.06.07, 12:58 po co Ci okolicznościowy, jak masz zdrowotny? Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Ślub na L4? 12.06.07, 15:20 i po co te komentarze? Jestem w ciazy blizniaczej (jedno dziecko chore). Biore slub tylko ze wzgledow praktycznych, bez wesela i calej tej kiczowatej otoczki. Dzieki za linki, juz wszystko wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: Ślub na L4? 12.06.07, 15:59 Jesli to Ty zakladalas watek (bo nick sie zmienil) to przepraszam jesli Cie urazilam. Moze niepotrzebnie nadinterpretowalam posta i myslalam o slubie z impreza i stad moje podejscie. Uwazam, ze jesli ktos jest na zwolnieniu to po prostu powinien zachowywac sie jak czlowiek na zwolnieniu, a nie szalec. Ale w Twoim przypadku widze, ze nie ma to miejsca wiec jeszcze raz przepraszam i zycze zdrowia calej Waszej trojce! Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Ślub na L4? 12.06.07, 18:15 tak to ja, chcialam sie wytlumaczyc, bo w sumie ten slub nie bedzie super wesolym wydarzeniem, choc staram sie choc troche zyc normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ślub na L4? 12.06.07, 18:22 ania, wiesz ze pamietamy... i szkoda ze tylko tyle mozemy pozdrawiam i sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
mysiadelko Re: Ślub na L4? 12.06.07, 22:15 Nie ma przymusu wykorzystywania okolicznościowych dni z okazji ślubu w dniu ślubu i dzień przed czy po. Możesz zużyć oba na załatwianie formalności (ja tak zrobiłam), przed oczywiście, albo po ślubie. Byle nie dwa lata po Odpowiedz Link Zgłoś