Dodaj do ulubionych

Jaka wódkę najlepiej kupić

14.06.07, 08:40
Jaka wódkę najlepiej kupić? Ile wódki na 90 osób na wesele 1 dniowe? Lepiej
0,75 czy 0,5?
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Jaka wódkę najlepiej kupić 14.06.07, 09:53
      My nie kupowaliśmy 0,75 l, bo taka wielka flaszka na stole nieładnie wygląda, w
      ogóle nie było u nas żadnych na stole (wódka była w kubełkach z lodem). Na 60
      osób kupiliśmy 40 butelek wódki i 20 butelek wina, zostało wszystkiego po 1/3.
      Nie polecam Bolsa i Maximusa, to raczej kiepskie wódki. Nie każdego stać na
      Finlandię, ale może być na przykład Luksusowa jak u nas. Ma eleganckie butelki i
      dobrze smakuje. Każda wódka ujdzie, ale musi być lodowato zimna.
      • frodo100 Re: Jaka wódkę najlepiej kupić 14.06.07, 10:51
        nie polecasz Maximusa.
        A ja mam pytanie z innej beczki.
        Czy lubisz piwo Żywiec??
        Dziwne, ale dla mnie akurat lubienie/nielubienie tego piwa jest wyznacznikiem
        zmysłu smaku.
        • agnrek Re: Jaka wódkę najlepiej kupić 16.06.07, 10:42
          Wiesz, kieruję się tym, co uważam sama i obserwuję znajomych czy innych ludzi na
          imprezach. Akurat na Maximusa wiele osób narzeka smile To jest wódka niskopółkowa,
          nie można zaprzeczyć. Za kilka złotych więcej można kupić o wiele lepszą.
    • agika1983 Re: Jaka wódkę najlepiej kupić 14.06.07, 10:06
      moze Pan Tadeusz??
      • misiaczek187 Re: Jaka wódkę najlepiej kupić 14.06.07, 11:00
        My właśnie kupiliśmy 0,7 Finlandie i nie uważam żeby to była wielka butelka
        może to zależy od kształtu. Ja na 65 osób kupiłam 36 butelek 0,7 i do tego
        jeszcze wino ok.15 butelek.A Finlandie kupiliśmy całkiem tanio bo akurat jest
        promocja w jednym z marketów.
        • zuza_123 do misiaczek187 14.06.07, 11:05
          misiaczek187- amożesz napisać gdzie jest promocja na Finlandię?? Bo też na nią
          polujemysmile jeśli nie chcesz na forum, to proszę napisz na gazetowego. Dzięki i
          pozdrawiam
          • salsa.loca Re: do misiaczek187 14.06.07, 11:06
            zuza_123 napisała:

> misiaczek187- amożesz napisać gdzie jest promocja na Finlandię?? Bo też na nią
            > polujemysmile jeśli nie chcesz na forum, to proszę napisz na gazetowego. Dzięki i
            > pozdrawiam

my kupujemy w hurtowni alkoholu, jest na prawde tanio
            • zuza_123 Re: do misiaczek187 14.06.07, 11:09
              salsa.loca napisała:
              > my kupujemy w hurtowni alkoholu, jest na prawde tanio

Ale w jakiej hurtowni??? Bo w naszych bialostockich to bez koncesji nie
              sprzedająsad
              • salsa.loca Re: do misiaczek187 14.06.07, 11:11
                My kuoujemy w naszym rodzinnym mmiescie-normalnie do hurtowni ktora sprzedaje
                tez klientom delaticznym (jesli mozna to nazwac detalem)

moze poszukaj innej hurtowni albo w innym miescie

na prawde sie opłaca kupic w hurtowni ( pierwsze słysze ze trzeba miec koncesje
                zeby kupic wodke na prywatny uzytek niezleznie od ilosci)

my na kazdej butelce oszczedzamy około 20 zł ( na wodce oczywiscie)
    • salsa.loca Finlandia 14.06.07, 11:05
      polabb napisała:

> Jaka wódkę najlepiej kupić? Ile wódki na 90 osób na wesele 1 dniowe? Lepiej
      > 0,75 czy 0,5?

My kupilismy 0.70 , Finlandia, uwazam ze to najlepsza wodka obecnie na rynku,
      kwestia gustu, jednak zrobilismy sonde wsrod rodziny i znajomych i wyszło:
      na nie:
      Smirnoff
      Absolut
      Bols-
      Maximum
      Luksusowa

na tak:
      finladia (nikt nie pwoeidział jej nie, 100%-oczywsice wsrod tych co lubia wodke,
      dla mnie kazda jest ochydna)
      WYborowa
      Debowa
      Pan tadeusz

Każdy jest niewolnikiem swoich myśli
      • salsa.loca Re: Finlandia 14.06.07, 11:06
        aha-na 90 ooso kupilsmu 60 butelek wodki i 40 butelek wina

podoba mi sie pomysł z kubełkami, skopiujesmile
        • jzmu Re: Finlandia 15.06.07, 21:31
          Gdzie sie mieści ta hurtownia, w której kupiliście?
          • salsa.loca Re: Finlandia 15.06.07, 23:40
            jzmu napisała:

> Gdzie sie mieści ta hurtownia, w której kupiliście?

w Piotrkowie Trybunalskim, to znajoma hurtowani mojego przyszlego teścia.
            mam zdobyc dokładny adres??
            • agawia84 Zdecydowanie Finlandia!!! 16.06.07, 02:51
              Właśnie wczoraj dokonaliśmy zakupu wódkI (Finlandii, 26,53zł /0,5l). Mmamy 180
              dorosłych gości i 20 młodzieży poniżej 18 roku życia więc kupiliśmy 180 butelek
              wódki (0,5 na osobę) i dodatkowo sporo likierów, malibu, pina colady, drinków
              bakardi itp. dla tej starszej młodzieży. Mamy też kilka butelek wódki smakowej,
              metaxy, tequili, ginu, ballantainsa, johnego Walkera itp - ale tylko dla
              smakoszy (będą tacy na naszym weselu). No i jeszcze 50 butelek wina (po 2
              butelki każdego z rodzajów, ich przedział cenowy to 10-24 zł). Obawiam się, że
              zrobiliśmy za duże zakupy i pewnie sporo tego alkoholu zostanie (wesele 2
              dniowe) ale to nic nie szkodzi - na pewno się nie zmarnuje smile W końcu to nie
              ciasto, które nadaje się do spożycia przez 3-4 dni!
              Pomysł z tymi alkoholami wziął się stąd, że ostatnio byłam na sali gdzie będzie
              nasze wesele i tam trwały przygotowania do przyjęcia jakiejś pary i właśnie
              były tam 2 takie słodyczowo-alkoholowe stoły. Super to wyglądało! Aż miałam
              ochotę spróbować smile Zrezygnowaliśmy ze stołu rybnego i też robimy taki stół!
              A i wszystko kupiliśmy w SELGROSIE.
              Zrobiłam kilka zdjęć, np.

img263.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby016vt0.jpg
              img263.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby017yo1.jpg
              img297.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby021lq1.jpg
              img227.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby022ms0.jpg
              img227.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby026mo1.jpg
              img227.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby027gk5.jpg
              img227.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby048zh3.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka