polabb 14.06.07, 08:40 Jaka wódkę najlepiej kupić? Ile wódki na 90 osób na wesele 1 dniowe? Lepiej 0,75 czy 0,5? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: Jaka wódkę najlepiej kupić 14.06.07, 09:53 My nie kupowaliśmy 0,75 l, bo taka wielka flaszka na stole nieładnie wygląda, w ogóle nie było u nas żadnych na stole (wódka była w kubełkach z lodem). Na 60 osób kupiliśmy 40 butelek wódki i 20 butelek wina, zostało wszystkiego po 1/3. Nie polecam Bolsa i Maximusa, to raczej kiepskie wódki. Nie każdego stać na Finlandię, ale może być na przykład Luksusowa jak u nas. Ma eleganckie butelki i dobrze smakuje. Każda wódka ujdzie, ale musi być lodowato zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
frodo100 Re: Jaka wódkę najlepiej kupić 14.06.07, 10:51 nie polecasz Maximusa. A ja mam pytanie z innej beczki. Czy lubisz piwo Żywiec?? Dziwne, ale dla mnie akurat lubienie/nielubienie tego piwa jest wyznacznikiem zmysłu smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jaka wódkę najlepiej kupić 16.06.07, 10:42 Wiesz, kieruję się tym, co uważam sama i obserwuję znajomych czy innych ludzi na imprezach. Akurat na Maximusa wiele osób narzeka To jest wódka niskopółkowa, nie można zaprzeczyć. Za kilka złotych więcej można kupić o wiele lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek187 Re: Jaka wódkę najlepiej kupić 14.06.07, 11:00 My właśnie kupiliśmy 0,7 Finlandie i nie uważam żeby to była wielka butelka może to zależy od kształtu. Ja na 65 osób kupiłam 36 butelek 0,7 i do tego jeszcze wino ok.15 butelek.A Finlandie kupiliśmy całkiem tanio bo akurat jest promocja w jednym z marketów. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_123 do misiaczek187 14.06.07, 11:05 misiaczek187- amożesz napisać gdzie jest promocja na Finlandię?? Bo też na nią polujemy jeśli nie chcesz na forum, to proszę napisz na gazetowego. Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: do misiaczek187 14.06.07, 11:06 zuza_123 napisała: > misiaczek187- amożesz napisać gdzie jest promocja na Finlandię?? Bo też na nią > polujemy jeśli nie chcesz na forum, to proszę napisz na gazetowego. Dzięki i > pozdrawiam my kupujemy w hurtowni alkoholu, jest na prawde tanio Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_123 Re: do misiaczek187 14.06.07, 11:09 salsa.loca napisała: > my kupujemy w hurtowni alkoholu, jest na prawde tanio Ale w jakiej hurtowni??? Bo w naszych bialostockich to bez koncesji nie sprzedają Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: do misiaczek187 14.06.07, 11:11 My kuoujemy w naszym rodzinnym mmiescie-normalnie do hurtowni ktora sprzedaje tez klientom delaticznym (jesli mozna to nazwac detalem) moze poszukaj innej hurtowni albo w innym miescie na prawde sie opłaca kupic w hurtowni ( pierwsze słysze ze trzeba miec koncesje zeby kupic wodke na prywatny uzytek niezleznie od ilosci) my na kazdej butelce oszczedzamy około 20 zł ( na wodce oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Finlandia 14.06.07, 11:05 polabb napisała: > Jaka wódkę najlepiej kupić? Ile wódki na 90 osób na wesele 1 dniowe? Lepiej > 0,75 czy 0,5? My kupilismy 0.70 , Finlandia, uwazam ze to najlepsza wodka obecnie na rynku, kwestia gustu, jednak zrobilismy sonde wsrod rodziny i znajomych i wyszło: na nie: Smirnoff Absolut Bols- Maximum Luksusowa na tak: finladia (nikt nie pwoeidział jej nie, 100%-oczywsice wsrod tych co lubia wodke, dla mnie kazda jest ochydna) WYborowa Debowa Pan tadeusz Każdy jest niewolnikiem swoich myśli Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Finlandia 14.06.07, 11:06 aha-na 90 ooso kupilsmu 60 butelek wodki i 40 butelek wina podoba mi sie pomysł z kubełkami, skopiuje Odpowiedz Link Zgłoś
jzmu Re: Finlandia 15.06.07, 21:31 Gdzie sie mieści ta hurtownia, w której kupiliście? Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Finlandia 15.06.07, 23:40 jzmu napisała: > Gdzie sie mieści ta hurtownia, w której kupiliście? w Piotrkowie Trybunalskim, to znajoma hurtowani mojego przyszlego teścia. mam zdobyc dokładny adres?? Odpowiedz Link Zgłoś
agawia84 Zdecydowanie Finlandia!!! 16.06.07, 02:51 Właśnie wczoraj dokonaliśmy zakupu wódkI (Finlandii, 26,53zł /0,5l). Mmamy 180 dorosłych gości i 20 młodzieży poniżej 18 roku życia więc kupiliśmy 180 butelek wódki (0,5 na osobę) i dodatkowo sporo likierów, malibu, pina colady, drinków bakardi itp. dla tej starszej młodzieży. Mamy też kilka butelek wódki smakowej, metaxy, tequili, ginu, ballantainsa, johnego Walkera itp - ale tylko dla smakoszy (będą tacy na naszym weselu). No i jeszcze 50 butelek wina (po 2 butelki każdego z rodzajów, ich przedział cenowy to 10-24 zł). Obawiam się, że zrobiliśmy za duże zakupy i pewnie sporo tego alkoholu zostanie (wesele 2 dniowe) ale to nic nie szkodzi - na pewno się nie zmarnuje W końcu to nie ciasto, które nadaje się do spożycia przez 3-4 dni! Pomysł z tymi alkoholami wziął się stąd, że ostatnio byłam na sali gdzie będzie nasze wesele i tam trwały przygotowania do przyjęcia jakiejś pary i właśnie były tam 2 takie słodyczowo-alkoholowe stoły. Super to wyglądało! Aż miałam ochotę spróbować Zrezygnowaliśmy ze stołu rybnego i też robimy taki stół! A i wszystko kupiliśmy w SELGROSIE. Zrobiłam kilka zdjęć, np. img263.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby016vt0.jpg img263.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby017yo1.jpg img297.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby021lq1.jpg img227.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby022ms0.jpg img227.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby026mo1.jpg img227.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby027gk5.jpg img227.imageshack.us/my.php?image=salaugrubegoluby048zh3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś