Dodaj do ulubionych

wesle na 30 - 40 osób czy jest sens?

18.06.07, 12:54
Witam
Planowaliśmy małe wesele na około 60 osób. Zaprosilismy około 70 osób. Jednka
jak się okazało ( ja mam daleko rodzinę) na nasze wesle przyjdzie bardzo mało
osób ( rodzina stosuje rózne wymówki a to jadą za granice do pracy a to mają
pracę, albo egazminy, albo nie maja pieniędzy, małe dzieci itp.), Właściwie
na weselu będą tylko znajomi ( tym całeś szczęście małe dzieici nie
przeszkadzają zeby się zjawić) i tylko najbliższa rodzina. Razem z dzićmi
jakies 35- 40 osób. Załamałam się. Jednyny plus widze w tym, ze mamy mała
sale na max 60 osób ( może nie będzie tak widac ze jest mało gości), ale czy
takie wesele na 35 osób wogóle ma sens? Bardzo się zawidołam na rodzinie i
wogóle mie się już odechciewa tego wesela. Czy ktraś z was też będzie maiała
wesle na tak małą liczbę gości? Przecież przy tej liczbie gości to mi się
wesele skończy pewnie przed północą
Obserwuj wątek
    • pomidorekk Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 12:56
      myśle, że jest sens. Mała sala sprawi, że nie będzie to wyglądało pusto.
      a ze znajmomymi zabawa może być jeszcze lepsza niż z rodziną.
      Nam ze 110 zostało 80 gości i odmówiła też głownie rodzinasad
      • napolnoc Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:04
        My bedziemy miec gora 50 osob i to jest fajne. Po co mi kolejne 50 osob ktorych
        nie znam ??? A tak mam tylko najblizszych wokol siebie smile
    • nesca77 Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:03
      U nas tez bedzie z 40 osob, mam nadzieje, ze w ostatniej chwili sie nie
      wylamia...
      Odmowilo nam tez sporo osob (glownie rodzina) a najbardziej zabolalo mnie kiedy
      odmowila mi moja ciotka z wujkiem, twierdzac, ze dostali niedawno zaproszenie
      na inne wesele w rodzinie (ja zapraszalam ich z pol roku wczesniej niz tamci i
      zapewniali mnie ze beda..)

Rodzina...
    • marta.pio Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:11
      U mojego brata było 40 osób, głównie nasza rodzina bo panna młoda ma malutką
      rodzinę. Było to jak najbardziej wesele, i nie skończyło się po północy tylko
      dużo później.
      Nie rozumiem dlaczego dla wielu z was ilość ma znaczenie (był już post czy warto
      robić wesele na 60 osób). W jakim świetle to was stawia? Czy reszta gości nie
      poczuje, że w takim razie nie warto tylko dla nich robić imprezy? Nie wiem czy
      ludziom chodzi tylko o zapchanie sali i licytacja - u mnie było 200 a u mnie 300
      osób..
      Na moje wesele będzie zaproszonych 69 osób, może sporo nie przyjdzie ale
      szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi. Kto będzie chciał to przyjdzie.
      Zrobiłabym przyjęcie nawet dla 4 osób. Lepiej posiedzieć z kilkoma osobami w
      miłej atmosferze niż słuchać gadania obcych osób zaproszonych tylko po to by
      zapełnić salę.
    • agnrek Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:11
      Nie będzie źle, nic się nie martw. Moja siostra zrobiła na 40 osób obiad, była
      muzyczka i kilka par wyszło na parkiet, ale impreza zakończyła się o północy.
      Szczerze mówiąc, mogła być dłużej, bo goście mieli ochotę się bawić.
    • kasia-k Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:18
      tu masz IDENTYCZNY SWIEŻUTKI wątek

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=64376265

nie dublujmy się smile
    • madzik751 u mnie mialo byc ok.100 a bedzie 40-50.... 18.06.07, 13:23
      tak wiec glowa do gory ja tez poczatkowo bylam przylamana chcialam wszystko
      odwolac ale dziewczyny z forum podniosly nie na duchu i juz za 2 tyg.bede sie
      bawic do upadlego z tymi ktorzy chca cieszyc sie razem ze mna9wiekszosc to
      znajomi rodzinka sie na mnie wypiela)
      pozdrawiam Magda
      • kocurki_dwa Re: u mnie mialo byc ok.100 a bedzie 40-50.... 21.06.07, 12:13
        smile na znajomych zawsze mozna liczyćsmile
        U nas będzie 20 znajomychsmile i to większośc przyjdzie jak dowiedziała się na 2
        tygodnie przed
    • jen77 Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:23
      Dzięki za pocieszenie. Sama może bym się nie przejmowała, ale jak dzoniła do
      mnie ciotka i pytała ile ludzi będzie i jak jej powiedziałma ze około 35 -40
      osób, to skomentowała to słowami: "ale wstyd" i mnie tym tylko zdenerwowała.
      Jak mi będa tak mówic na weselu to chyba stamtąd wyjdę. Niestety niektórzy
      ludzie, szczególnie staroświeccy ze wsi, którzy pamiętaja huczne zabawy,
      wiadomo jakie kiedyś były wesla na wsi, w ten sposób podchodza do rzeczy. Ja w
      sumie wiem, ze będe sie czuła lepiej w gronie najbliższych niz kuzynów czy
      ciotek których dawno nie widziąłm. Tm bardziej ze nie lubie wydziwianek i cudów
      na oczepinach mój narzeczony tez nie.Denerwuje mnie jednak fakt ze ilekroć
      kiedyś u kogoś z rodziny byłam to zawsze było gadanie, ze na moje wesle sie
      zjada i w końcu nas odwiedzą, a teraz co, nagle wszyscy nie mogą, za to potem
      pewnie wszyscy będą chcieli wpadac w odwiedziny na wakacje.
      Chyba faktycznie powinnam się przestac przejmowac, ale ślub za niecałe 3
      tygodnie, a ja jeszcze nie mam tylu rzeczy.
      • marta.pio Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:28
        wstyd to odwaliła ciotka wyjeżdżając do Ciebie z takim tekstem. Jak powie coś
        takiego na weselu to powiedz grzecznie, że wiedziała gdzie idzie i jak się nie
        podoba to niech wyjdzie. Nikt jej tam siłą trzymał nie będzie..
        • agnrek Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:30
          Wstyd to powinno być ciotce za rodzinę, do której należy i która nie przyjechała.
      • loltka ale wstyd 18.06.07, 16:33
        jen77 napisała:

> Dzięki za pocieszenie. Sama może bym się nie przejmowała, ale jak dzoniła do
        > mnie ciotka i pytała ile ludzi będzie i jak jej powiedziałma ze około 35 -40
        > osób, to skomentowała to słowami: "ale wstyd" i mnie tym tylko zdenerwowała.
        >

Tobie ze masz taka ciotke-idotkesmile

nie martw sie taka ciotką-klotką, takie babki co to nie maja sie czym zajac i
        zatruwaja ludziom zycie to w gruncie rzeczy bardzo smutne i zyciowo skonczone osoby

u nmie miało byc 96 a bedzie 79.
        termin na tyle kijowy-7lipca, ze dwie pary znajomych odmowiły, bo maja wtedy
        wesela w rodzinie, jedna para niestety została wczesniej zaproszona do innych
        przyjaciół, kuzynka w cizy ( porod na koniec lipca ciza zagrozona), i 6 facetów
        bez partnerek bo a to sie kotos rozstał ( w sumie 4 rozstania przed naszym
        slubem!) a to komus drugia poława leci za ocena na wakacyjna prace itp. w sumie
        odmowiło nam troche znajomych, z rodziny nie ebdzie babci bo słabeuszka i
        kuzynki z mezem
    • hatige Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:40
      Spokojnie, uda sie na pewno. Nasze wesele bylo na 30 osob - w planie mialo sie
      skoczyc po polnocy, po otrzepinach ciepla plyta i do domciu. A gdzie tam!
      Bawilismy do do 4 nad ranem smile))
      Tak wiec bez paniki, wszystko sie uda!!! Powodzenia!
      • jen77 Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:42
        no tu super, na prawdę dzieki za pocieszenie. Troche mi ulzyło, bo juz mnie
        nerwówka przedślubna bierze smile
    • mala_an Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:45
      Byłam ostatnio na weselu na którym było 26 osób - świetna zabawa wink
    • jen77 Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 13:59
      Dzięki za wszystkie wpisy, chyba zaraz zacznę się cieszyc, ze mam tak małe
      wesele. Przynajmniej mniej stresu ( tylko najbliżsi przy nas) i może faktycznie
      lepsza zabawa, bo nie bedzie tłoku. Tym bardziej ze oboje z narzeczonym nie
      lubimy dużych imprez.
    • kotek.filemon Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 14:25
      Ma dużo większy sens niż takie na 80 albo (horror!) 150. W każdym razie my od
      razu założyliśmy taki rząd wielkości na naszym obiedzie. Będzie ostatecznie ok.
      40 osób - dla mnie wciąż przynajmniej 2x za dużo ale rodzina narzeczonej jest
      tak liczna, że nawet tych absolutnie bliskich osób jest sporo...
    • karolin-k my takie robimy 18.06.07, 14:57
      wesele będzie w ten piatek, miało być na 50 osób, dziś do nas zadzwonili, a
      nawet nie do nas, tylko do teściów i odwołała swój przyjazd 5 osobowa rodzina
      jeszcze ktoś tam sie nie pojawi i wyszło nam 43 osoby
      ale robimy przyjęcie, prawie same młode osoby, znajomi rodziców też imprezowi,
      więc zapowiada się bardzo miło smile
    • aga_mar1 Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 16:18
      Ja wychodzę za mąż w sobotę - 23 czerwca.Od samego początku planowaliśmy
      niewielkie wesele.Po zweryfikowaniu listy osób, które chcieliśmy zaprosić,
      wyszło nam ok.40 osób. W rezultacie przyjdzie ok.34.Mamy nadzieję, że ślub
      będzie ładny, a goście będą się dobrze bawić.Nie rozumię, dlaczego zakładasz, że
      przy mniejszej liczbie gości wesele szybciej się zakończy - przecież to, czy
      ludzie będą się bawić, nie zależy wcale od ich ilości.
      To dobrze, że znajomi przyjdą na Wasze wesele - czasami lepsi znajomi niż własna
      rodzina smile. Nie martw się na zapas i niech Ci wrócą chęci do organizacji ślubu
      - w końcu to powinien być Twój najpiękniejszy dzień w życiu.Zobaczysz, że wcale
      nie będzie źle, nawet przy 30-40 osobach.Jak chcesz, napiszę Ci w przyszłym
      tygodniu, jak wypadło nasze.Głowa do góry.Pozdrawiam. Aga
      • shuani Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 20:48
        U mnie na weselu było 40 dorosłych osób. Ogromnie to sobie chwalę. Wytańczyłam
        się ze wszystkimi, z każdym zdołałam zamienić więcej niż dwa zdawkowe słowa,
        odswieżyłam masę kontaktów z dawno niewidzianymi krewnymi, a co najważniejsze -
        każdy bawił się z każdym. Było super kameralnie. Nikt się nie wstydził, nikt
        nie był anonimowy, każdy wiele razy odnajduje siebie na filmie, z każdym wiąże
        się jakaś miła historyjka ślubno-weselna. Małe wesele jest doskonałe.
        • funkykitek Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 18.06.07, 22:52
          U nas były 22 osoby. Wszyscy, których chcieliśmy mieć przy sobie w tym dniu.
          Udało sie wspaniale, skończyło o 4 rano.
          Liczba gości nie jest wyznacznikiem udanego wesela.
    • kocurki_dwa Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 19.06.07, 07:46
      mi z 90 wyszło 60 i mam nadzieje ze sie utrzyma
      no cóz na rodzinie to ja juz nie polegam
    • deodyma Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 19.06.07, 08:00
      my robilismy wesele na 12 osob i tez bylo fajnie. nie zapraszalismy dalszej
      rodziny, z ktora w ogole nie utrzymujemy kontaktow, bo i po co?
    • bacha1979 Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 19.06.07, 09:54
      Co za pytanie- jak to nie ma sensu...
      Zarówno wesesele na 200 jak i na 20 osób ma sens, ważne by było to z tym co
      sobie wymarzysliście.
    • kotek1239 Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 19.06.07, 10:12
      rzeczywiscie masz sie czym martwic ;/ osłabiaja mnie tacy ludzie.. mylałam ze
      slub jest tym najwazniejszym momentem ... i biorac go z ukochanym partnerem nie
      zaprzatałabym sobie głowy i nie robiła tragedii z tego ile osob przyjdzie na
      wesele.. nawet w bvardzo małym gronie napewno bawiłabym sie swietnie ....
    • liste_k Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 19.06.07, 17:26
      Oczywiście, że jest sens smile
      Ja robiłam przyjęcie na 21 osób i było superancko. Ubaw miałam po pachy smile
    • kasiaitomekdab Nie ilość jest ważna 19.06.07, 19:13
      my właściwie takie chcemy mieć bo czyż tego dnia nie liczy się....
      temat ten kojarzy mi sie z licytacją....

NIE WAŻNE ILE BĘDZIE GOŚCI, ALE CZYJE TO PRZYJĘCIE-PAMIĘTAJ TO WASZ DZIEŃ

Może nie mogą a może....KOCHAJCIE SIĘ i niech to będzie najwspanialszy dzień
    • kamelia04.08.2007 moi rodzice mieli właśnie tyle osób na weselu, są 19.06.07, 20:10
      udanym małżenstwem od 32 lat. Liczebność gości weselnych nie czyni małżenstwa
      szczęśliwym.

Nie liczy sie ilość, ale jakość.

Byłam w ubiegłą sobote na weselu ok. 60 osobowym, było rewelacyjne, eleganckie,
      dopracowane, sama chciałabym miec takie. Miesiąc wczesniej byłam na weselu 300
      osobowym: duże i rozmachem, ale nie zapadajace w pamieć jako szczególne.
    • tomekxyz Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 19.06.07, 21:38
      Witam
      Oczywiscie jest sens.
      Grałem wiele takich wesel, a nawet mniejszych na dwadzieścia parę osób. Za
      każdym razem były to super imprezy. Ludzie się znają, lub jeśli nie, to łatwiej
      im się poznać. Od strony zespołu łatwiej też dogodzić z muzyką, bo każdy może
      poprosić i to nawet o kilka utworów, niż na większym weselu. Jeśli do tego
      macie fajną, przytulną salkę, to jeszcze lepiej. Gorzej, jeśli macie salę na
      kilkaset osób, to w tańcu te kilkanaście par zginie, zwłaszcza, ze wszyscy nie
      bedą tańczyć cały czas. Warto więc, jeśli jest zbyt duża, pomniejszyć ją jakąś
      dekoracją. Może też się impreza trochę wcześniej skończyć, ale na to nie ma
      akurat reguły. Zdarzało się mniejsze imprezy przedłużać, a większe kończyły się
      wcześniej. To już od gości zależy. Pozdrawiam i powodzenia.
      • znow_wedrujemy Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 21.06.07, 00:20
        świetnie, że założyłaś ten wątek - zaczynam mieć ochotę na małe wesele, a już
        myślałam, że nic nie będzie wink
        • koraa2 Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 21.06.07, 00:23
          my tez bedziemy miec male wesele i mam nadzieje ze bedzie fajnie
    • salsa.loca Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 21.06.07, 00:48
      nie zamierzam nikogo uszczesliwiac moim weselem
      zaprosilismy 96 osob
      po roznych rozmowach bedzie tylko osob 80
      wiadomo, data trefan bo w ten dzien jest wesel na potege i czesc ludzi
      (znajomych) odpadła , poniewaz maja wesela w rodzinie

moja data to 7 lipca

bywa
      czy mam sie tym przejmowac- nie, to nsz dzien i nawet stojac sami w kosiele i
      sami ptem pijac wodke weselna bedziemy tego dnia najszczesliwsi na swiecie

a czy nie uwazasz ze wszyscy ktorzy powinni byc, to beda??
      jesli ktos nie chce, nie moze lub jest mu nie po drodze na Twoje wesele
      to znaczy ze nie powinien na nim byc i juzsmile

uszy do Góry-to wasz dzien, a goscie to tylko dodatek
    • iizabelaa Re: U mnie z 60 osób zostało 60 :) 21.06.07, 07:23
      Myślę że jak się zaprasza tylko bliską rodzinę i znajomych to jest mniejsze
      prawdopodobieństwo że ktoś odmówi. Natomiast w przypadku zapraszania np
      kuzynostwa z ktorym widziałam się 2 razy w roku to nie dziwi mnie że odmówią.

Nie martw się takie wesele jak twoje jest akurat smile)
    • denea Re: wesle na 30 - 40 osób czy jest sens? 21.06.07, 07:40

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka