Dodaj do ulubionych

Podróż poślubna w październiku?

27.06.07, 17:48
Doradźcie mi, gdzie najlepiej wybrać się w październiku w podróż poślubną?
Wszyscy polecają nam Egipt i Tunezję ale jakoś nie bardzo nas to przekonuje sad
Gdzie jeszcze w tym miesiącu będzie bardzo ciepło? Bo szczerze to zalezy nam
bardziej na wypoczynku w słońcu a nie zwiedzaniu smile Tylko nie jakieś baaardzo
dalekie kraje bo budżet ograniczony smile
Obserwuj wątek
    • zuzia_8 Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 17:53
      a Turcja? tam też jest wtedy ciepło.
    • agad16 Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 17:58
      Jeżeli planujesz wyjazd po 7 października to możesz mieć problem z innymi
      krajami niż Egipt czy Tunezja. No chyba, że nie korzystasz z biura podróży.
      Z tego, co się dowiedziałam, ostatnie wyloty do Włoch, Grecji czy Turcji są
      właśnie do 7. Później jest problem. Z resztą sama nie wiem, czy po ślubie jechać
      do Egiptu czy może odpuścić sobie podróż zaraz po ślubie i jechać na przykład na
      Sycylię w kwietniu...
      • sandstorm86 Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 18:19
        też o tym myśleliśmy. Tylko mój Narzeczony wychodzi z założenia, że jeśli nie
        pojedziemy odrazu to później będziemy odkładać w nieskończoność ponieważ
        budujemy dom smile Zresztą chyba lepiej świeżo po slubie smile Wyjazd będzie właśnie
        po 9 października ;/ Więc chyba pozostaje nurkowanie w Egipcie smile
        • a.bc Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 19:28
          A Hiszpania, moze Paryz a co z Pragą?????
          A jak nie to został jeszcze Londyn....
          My chyba pojedziemy do Pragi
          • sandstorm86 Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 19:36
            My chcielibyśmy leżeć na plaży i sączyć drinki smile (przynajmniej ja tongue_out ) Dlatego
            interesują nas miejsce gdzie będzie baaardzo ciepło o tej porze roku
            • owieczka.k Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 20:25
              My planujemy jechać do Hiszpanii smile
            • maraxela Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 21:10
              my mamy 2 opcje wyjazdu ok 1 pazdziernika albo maroko 7 plus 7 albo turcja tez
              7 plus 7 ,bylismy juuz w egipcie na rejsie po nilu w tamtym roku plus 7 dni
              lezenia na plazy i bylo megA SUPER!!!! alemy byloismy w lipcu i byl ukrop.
        • agad16 Re: Podróż poślubna w październiku? 28.06.07, 06:21
          Teraz dopiero spojrzałam na Twój suwaczek i widzę, że mamy ślub w tym samym dniu smile
    • nikola.b Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 21:11
      nasza podroza poslubna bedzie najprawdopodobniej nastepny weekend po weselu w
      lizbonie (poprostu zaqkochalismy sie w tym miescie w poprzednie
      wakacje...zreszta w calej portugali) ale zastanawiamy sie tez czy nie zobaczyc
      jakiejs innej stolicy europejskiej albo miasta moze wenecja itd...
      w pazdzierniku w zeszlym roku w europie bylo od 15-20'C wiec na wylegiwanie na
      plazy to chyba za zimno troszke pozatym to fakt ze z biurem podrozy jako takich
      wakacji sie nie wykupi bo oni koncza turnusy pod koniec wrzesnia...oczywiscie
      poleciec mozna ale za wyzsza cene lub poprostu samemu zalatwic sobie przelot.
      • ania55 Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 21:26
        Do nikola.b - jesli zastanawiasz sie jeszcze na jednym miastem to polecam
        Barcelone - uwielbiam smile
        • nikola.b Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 21:37
          no wlasnie tak myslelismy tez albo o barcelonie albo o mediolanie ale nie wiem
          czy jakiekolwiek miasto jest w stanie teraz przycmic lizbone...poprostu
          jestesmy w niej zakochani po uszy zupelnie jak w sobie wink
    • bfinger Re: Podróż poślubna w październiku? 27.06.07, 22:18
      już o tym kiedyś pisałam

w podróż poślubną do Egiptu polecieliśmy 14 pażdziernika
      musisz pamiętać, że ciepło to jedno, a krótszy dzień to drugie. Słońce
      zachodziło po już po godzinie 16, między 17-19 totalna luka (nuda), bo już
      ciemno na dworze, a animacje hotelowe zaczynały się dopiero po kolacji około
      godziny 21, więc jeśli należycie do śpiochów, którzy wstają ok 10-11, to
      odpowiedź już masz.
      Dużo korzystniej pod tym względem wypadła Gran Canaria. Tam w pażdzierniku
      ciemno robiło się ok. 20, więc czas na "wypoczynek na słońcu" zdecydowanie
      dłuższy.
      Myślę, że cenowo nie ma aż tak wielkiej różnicy
    • sajgonetka Re: Podróż poślubna w październiku? 28.06.07, 08:13
      polecam Sycylię.
      piękne krajobrazy, architektura, wspaniali ludzie,
      i święty spokój smile
    • lunaa2 Re: Podróż poślubna w październiku? 28.06.07, 09:36
      Rodos, ja bylam w zeszlym roku w pazdzierniku, piekna pogoda ok 30 stopni
    • kotek.filemon Re: Podróż poślubna w październiku? 28.06.07, 09:43
      Polecam Maderę. Niestety Itaka ma w ofercie dopiero od listopada, poszukajcie po
      innych biurach, ale to w ofercie polskich biur niestety wciąż mało popularny
      kierunek. Pod każdym względem raj na Ziemi...
      • sandstorm86 Re: Podróż poślubna w październiku? 28.06.07, 09:51
        agad16 widzę też, że ten sam dzień smilesmile

lunaa2 bardzo chcieliśmy na Rodos ale wszędzie mówili, że tam już pogoda kiepska
        a Ty mówisz, że 30 stopni ! Nas informowano o 24-26.
        Hiszpania to też dobry pomysł (mój D. chciałby zobaczyć stadion Barcelony,
        siedziałby tam pewnie całą podróż hihi) Już sama nie wiem. Rodos mieliśmy w
        planach od początku. Ale może Tobie się po prostu udała pogoda? Nie wiesz nic na
        ten temat? smile
        • witchy83 Re: Podróż poślubna w październiku? 01.07.07, 23:04
          czesc dziewczynysmile ja tez 6.10 smile
          no i właśnie myślimy o hiszpani albo włoszech. tylko też martwię się o
          temperaturę. Ale południe chyba będzie dość ciepłe...
    • albero333 Re: Podróż poślubna w październiku? 02.07.07, 10:18
      Jeśli nie chesz jechać do Egiptu i Tunezji, to w Turcji też Ci się nie będzie
      podobało, z tych samych powodów.
      O tej porze roku ciepło jest np.na Krecie, Cyprze, Sycyli. Ładna pogoda jest
      też na Wyspach Kanaryjskich i po drugiej stronie Atlantyku np. na Karaibach.
      Odradzam Majorkę, Hiszpanię i Włochy, Frnację, Grecję kontynet itd. głownie z
      powodu pogody. Od paździrnika, w tych krajach jest jak nad polskim Bałtykiem:
      jak słonko schowa się za chmurkę to już jest zimno na plaży, a czasem
      temperatura potrafi spać do 16 stopni w ciągu dnia, woda w morzu też już nie
      jest najcieplejsza. Po za tym to te kraje są oblegane własnie w tym czasie
      przez emerytowanych Niemców. Sezon dla młodzieży tak naprawdę trwa do końca
      wrzesnia.
      To nie prawda, że biura podróży oferują wyjazdy tylko do końca wrzesnia.
      Osobiście byłam na Krecie i na Majorce w październiku, a ropatrywałam też nie
      raz inne kierunki w tym czasie, ponieważ wolę wyjerzdać po sezosnie, ze względu
      na niższą cenę.
      pozdrawiam
    • nessie1161 Absolutnie NIE Egipt w październiku 02.07.07, 10:21
      Znajoma, która często jeździ do Egiptu powiedziała, żeby absolutnie nie jeździć
      tam w październiku ze względu na Ramadan. Oni nie jedzą do zachodu słońca i są
      wnerwieni, poza tym na większośc wycieczek jedzie się nocą i kierowcy oraz
      przewodnicy są wściekli, że muszą pracować zamiast ucztować.
      • stewe_griffin Re: Absolutnie NIE Egipt w październiku 02.07.07, 11:46
        a my lcimy do Maroka.. bierzemy ślub w ostatni weekend września, a wyjeżdżamy
        na początku października.. myśleliśmy nad Egiptem, ale stanęło na czymś mniej
        popularnym.. mam nadziję, że dobry wybór smile.. co do pogody, to słyszałam, że
        jeszcze jest cieplutko, Ramadan podobno nie jest taką wielką przeszkodą..
        zobaczymy
        • nessie1161 Re: Absolutnie NIE Egipt w październiku 02.07.07, 11:48
          Nie wiem, ta znajoma była w Egipcie w październiku i źle to wspomina, wkurzeni
          tubylcy, obsługa z łaski i ogólnie nieciekawa atmosfera.
          • sandstorm86 Re: Rodos 02.07.07, 11:56
            Chyba zdecydujemy się na Rodos albo na Kretę. Mam nadzieje, że pogoda dopisze smile
            • albero333 Re: Rodos 02.07.07, 12:39
              Jeśli zdecydujecie się na Kretę lub Rodos, to koniecznie dogadajcie się z
              jakimś młodymi ludźmi i wypożyczcie wspólnie samochod. Polecam wycieczki
              obiazdowe na własną rekę po wyspie. Wyjdzie wam o wiele taniej, niż te
              standardowo organizowane prze biuro podróży. W ciągu 2 dni objedziecie całą
              wyspę, łącznie z miejscami, których nie ma w przewodnikach. Pozdrawiam i życzę
              udanego wypoczynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka