kommer 04.07.07, 13:53 ile tygodni przed ślubem wpisac czy 5-6 czy może 2-3? Co robic gdy ludzie nie potwierdzają założyć że przyjdą czy dzwonic do nich i się pytać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia04.08.2007 Re: potwierdzenie przybycia 04.07.07, 13:56 ad.1. a jak masz uzgodnione z restauracją? ad.2. a co ci podpowiada rozsądek? Nie mam zamiaru byc złosliwa, sama sobie latwo na te pytania odpowiesz, nasza pomoc jest zbyteczna Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe najlepiej wpisać datę 04.07.07, 13:58 najwygodniej jest wpisac date ostateczna potem czekasz kilka dni na tych ktorzy jeszcze sie wogole nie odezwali i dzwonisz czy planuja przyjsc czy nie bo ustalasz szczegoly z restauracja my prosilismy o potwierdzenie do 1,5 m-ca przed slubem. Odpowiedz Link Zgłoś
epox123 Re: najlepiej wpisać datę 04.07.07, 16:03 ślub mamy 18.08 i prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia 23.07,dwa dni późnie jeszcze zadzwonimy zapytać jeżeli oni nie dadzą odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
blueant Re: potwierdzenie przybycia 04.07.07, 16:11 szczerze mowiac, potwierdzenie przybycia, w polskich warunkach psu na bude sie zdaje. My wpisalismy, termin byl tydzien przed slubem. Final jest taki, ze sami dzwonilismy z pytaniem, czy przyjda Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 bo (matołki) nie czytają zaproszeń 04.07.07, 16:17 przyznam szczerze, że to mi sie w głowie nie może pomieścić, nie potwierdzić przybycia, wystarczy sms. Jeszcze bardziej mnie wkurza, jak nie potwierdzą i nie przyjdą, a mam ochotę zabic jak się od nich wyciągnie potwierdzenie a oni nie przyjdą. Co za lekceważenie gospodarzy i narażanie ich na wydatki. Pusty stół, z powodu gości, którzy olali zaproszenie, wygląda tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: potwierdzenie przybycia 04.07.07, 16:12 > ile tygodni przed ślubem wpisac czy 5-6 czy może 2-3? to faktycznie zależy od ustaleń z restauracją, ale należy pamiętać, że im termin potwierdzenia odleglejszy od terminu ślubu, tym mniej te potwierdzenia są wiarygodne. Dlatego (ale nie tylko) moim zdaniem warto negocjować termin ustalenia ostatecznej liczby gości z knajpą. Odpowiedz Link Zgłoś
malutenka5 Re: potwierdzenie przybycia 04.07.07, 16:14 Ślub bierzemy 11 sierpnia a potierdzenie przybyci do 30 lipca (taka umowa z restaurają), oczywiście jest jakieś 5-6 miejsc dla maruderów, bo nigdy nic nie wadomo, ale jak na razie większośc potwierdziła Odpowiedz Link Zgłoś
monyaa Re: potwierdzenie przybycia 04.07.07, 16:51 a my mamyślub za 3tygodnie, za tydzień termin potwierdzania, a zebraliśmy do tej pory 58 osób - musimy zapłacić za 70ąt, pewnie jeszcze kilka osób potwierdzi, ale strasznie sie boimy, a dopraszać kogoś na dwa tyg przed weselem nie wypada, dobrze, gdy potwierdzenia są ok miesiąc przed, bo można doprosić w razie gdyby goście nie opisali Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: potwierdzenie przybycia 05.07.07, 08:00 Ja dzwonie sama dla pewnosci. Odpowiedz Link Zgłoś