Dodaj do ulubionych

Zaręczyny & Rodzice

20.06.03, 08:31
Witam!
Może ktoś podpowie w jaki sposób obwieścić Rodzicom fakt,że się
zaręczyliśmy...
Chodzi mi o to która strona powinna dowiedzieć się pierwsza? Rodzice
dziewczyny czy chłopaka? Czy w naszych czasach przyszły mąż powinien poprosić
moich rodziców o moją rękę? Czy nasze kochane Mamy powinny dostać kwiaty w
dniu oficjalnych zaręczyn ?
Napiszcie proszę, jakie są wasze plany lub wspomnienia co do uroczystości
samych zaręczyn.
Dziękuję i pozdrawiam - ola
Obserwuj wątek
    • minia696 Re: Zaręczyny & Rodzice 29.07.03, 16:46
      u moich zanjomych było tak (u wielu par), że spotkanie odbywało się w domu
      dziewczyny, zaproszeni byli rodzice chłopaka, a chłopak zawsze dawał kwiaty
      matce dziewczyny, wódkę ojcu no i wiadomo oświadczał się
    • epi2 Re: Zaręczyny & Rodzice 30.07.03, 15:12
      A moze wlasnie w naszych pelnych maszyn czasow?????? Wyobraz sobie jakby to
      bylo gdyby do twojego Taty przyszedl sms o tresci: "Yo, Man. Masz fajan core,
      chce zeby mi robila sniadania, prala mi i wogole. Pobierzemy sie, oki?
      rasia" wink))
      Moj maz najpierw oswiadczyl sie mnie. Z pierscionkiem z wesolego miasteczka wink)
      A potem przyszedl do mnie do domu i poprosil moich rodzicow o moja reke... To
      bylo urocze... Rodzice zapytali mnie czy ja tego tez chce i koniec. <W kuchni
      Mama zapytala czy jestem w ciazy.... spotkalo ja rozczarowanie wink) > Wiec
      umowilismy sie z Rodzicami mojego meza i przyszli do nas na obiad. No i podczas
      tego obiadu odbyly sie zareczyny... Oczywiscie Przyniosl piekne roze dla mojej
      Mamy i koniak dla Taty. Ja tez dostalam kwiatki. Piekne lososiowe roze <potem
      mialam takie same w wiazance slubnej> no i pierscionek.
      dawno to bylo a ja pamietam wszystko, kazde slowo mojego meza......
      Powodzenia zycze

ANETA
      • madzia.witkowska Re: Zaręczyny & Rodzice 01.08.03, 12:53
        Ach co to był za dzień!!!!
        Mój narzeczony oświadczył mi sie na końcu mola sopockiego - chociaż nie
        jesteśmy oboje z Trójmiasta. Następnie po powrocie do domu, pomimo wieczornej
        pory podjechalismy do kwiaciarni po ogromny bukiet róż dla mojej mamy i
        poszliśmy do mnie. Wtedy to poprosił moja mamę o moja rekę i tez sie mnie mama
        zapytała czy tego chce. Ja odpowiedziałam, że tak - no bo to oczywiste.
        Nastepnego dnia dowiedzieli się o tym incydencie rodzice narzeczonego i tyle.
        Obiadu zapoznawczego dla rodziców do dnia dzisiejszego nie było, chociaż od
        tamtej pory mineło dwa lata a we wrześniu ślub. Rodzice poznaja się dopiero na
        slubie, he he
    • myszzz Re: Zaręczyny & Rodzice 03.01.04, 16:35
      witaj, my z chlopakiem zaplanowalismy ze zareczyny beda tylko nasze tzn. bez
      rodzicow, proszenia o reke itp. to byla tylko nasza chwila i bylo bardzo milosmile
      a rodzice dowiedzieli sie pozniej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka