mayagaramond 23.07.07, 09:02 Pan z kwiaciarni mowi, ze za dlugo nie wytrzymaja, tak z 2 godziny. Czy mowi prawde? Pewnie Gioseppe bedzie wiedziala - wstawaj, wstawaj) Inni tez sie moga oczywiscie wypowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gioseppe Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 09:19 haj juz dawno wstalam ale ten tydzien mam troszke zawalony praca najlepiej zrób tak: kup po jednej sztuce, w kilku kwiaciarniach, tylko wcześniej poproś panią, żeby oświeciła Cie kiedy mają świeże kwiaty. (np tu, kupowane na giełdzie najświeższe były w czwartek). włóż je do wody tak na 1 dzień (ja trzymałam od czwartku po południu do piątku wieczorem). utnij im łepki i połóż gdzieś - np do pustej szklanki, wiesz, tak żeby się nie obijały .. no albo wepnij go we włosy )) i mniej więcej będziesz wiedziała ile się trzymają to bardzo dobry pomysł forumowiczki, która już tu niestety nie zagląda. ja tak zrobiłam ze swoimi kwiatami do wystroju sali. sprawdziło się Odpowiedz Link Zgłoś
emcia821 Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 11:02 Proponuję kupić bezpośrednio na giełdzie. To ważne. Robiłam niedawno wianek próbny dla młodej z kwiatów kupowanych w kwiaciarni (po jeden pęk nie chciałam jechać na giełdę z samego rana) i padły w trakcie roboty, osypały się, zgroza, na szczęście to było próbne podejście. Kiedyś robiłam wianek z "giełdowych" i trzymał się świetnie. Jak mam zlecenie na bukiety ślubne, jadę na giełdę. Już nigdy nie kupię w kwiaciarni, nie zamierzam się wstydzić za stan kwiatów, a każda pani w kwiaciarni powie, że to prosto z giełdy... tyle,że sprzed tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 11:40 mi znajoma przywiozła właśnie z giełdy no ale nie każdy ma dostęp bezpośrednio do giełdy kwiatów Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 12:50 Przed wpieciem we wlosy radze spryskac kwiatki pozadnie lakierem, ja sama mialam tak z orchideami i trzymaly sie we wlosach niezle, tak ze niektorzy dotykali, bo nie wierzyli ze prawdziwe moga tak pieknie wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka22 Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 14:34 Ja na cywilnym mialam miniaturowego gerbera we wlosach i dluuugo wytrzymal. Chyba z ponad 12 godzin, a potem wypadl bo tak szalalam na wieczornym grillu Ps.Sorki za brak polskiej czcionki Odpowiedz Link Zgłoś