Dodaj do ulubionych

gerbery we wlosach

23.07.07, 09:02
Pan z kwiaciarni mowi, ze za dlugo nie wytrzymaja, tak z 2 godziny. Czy mowi
prawde? Pewnie Gioseppe bedzie wiedziala - wstawaj, wstawajsmile) Inni tez sie
moga oczywiscie wypowiedziecwink
Obserwuj wątek
    • gioseppe Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 09:19
      haj
      juz dawno wstalam ale ten tydzien mam troszke zawalony praca uncertain

najlepiej zrób tak:
      kup po jednej sztuce, w kilku kwiaciarniach, tylko wcześniej poproś panią, żeby
      oświeciła Cie kiedy mają świeże kwiaty. (np tu, kupowane na giełdzie najświeższe
      były w czwartek).
      włóż je do wody tak na 1 dzień (ja trzymałam od czwartku po południu do piątku
      wieczorem).
      utnij im łepki i połóż gdzieś - np do pustej szklanki, wiesz, tak żeby się nie
      obijały .. no albo wepnij go we włosy smile))
      i mniej więcej będziesz wiedziała ile się trzymają

to bardzo dobry pomysł forumowiczki, która już tu niestety nie zagląda.

ja tak zrobiłam ze swoimi kwiatami do wystroju sali.
      sprawdziło się smile
    • emcia821 Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 11:02
      Proponuję kupić bezpośrednio na giełdzie. To ważne. Robiłam niedawno wianek
      próbny dla młodej z kwiatów kupowanych w kwiaciarni (po jeden pęk nie chciałam
      jechać na giełdę z samego rana) i padły w trakcie roboty, osypały się, zgroza,
      na szczęście to było próbne podejście. Kiedyś robiłam wianek z "giełdowych" i
      trzymał się świetnie. Jak mam zlecenie na bukiety ślubne, jadę na giełdę. Już
      nigdy nie kupię w kwiaciarni, nie zamierzam się wstydzić za stan kwiatów, a
      każda pani w kwiaciarni powie, że to prosto z giełdy... tyle,że sprzed tygodnia.
      • gioseppe Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 11:40
        mi znajoma przywiozła właśnie z giełdy no ale nie każdy ma dostęp bezpośrednio
        do giełdy kwiatów smile
        • kc_mc Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 12:50
          Przed wpieciem we wlosy radze spryskac kwiatki pozadnie lakierem, ja sama mialam
          tak z orchideami i trzymaly sie we wlosach niezle, tak ze niektorzy dotykali, bo
          nie wierzyli ze prawdziwe moga tak pieknie wygladac.
    • kobietka22 Re: gerbery we wlosach 23.07.07, 14:34
      Ja na cywilnym mialam miniaturowego gerbera we wlosach i dluuugo wytrzymal.
      Chyba z ponad 12 godzin, a potem wypadl bo tak szalalam na wieczornym grillusmile
      Ps.Sorki za brak polskiej czcionkismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka