eva_luna2 31.07.07, 11:14 czesc dodaa84, po pierwsze- gdzie fotki?? (chyba ich nie ominelam?!) po 2- napisz gdzie w trojmiescie sie czesalas i malowalas, no i oczywiscie czy bylas zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 11:32 hej, hej czesałam się w Madisonie, malowałam również. Byłam bardzo zadowolona, czesała mnie pani Ewelina. Bukiet zamawiałam też w Madisonie, na parterze jest kwiaciarnia. Był piękny!! gorąco polecam, aż zaskoczył mnie efekt!! Fotek nie zamieściłam, bo szczerze m,ówiąc nie umiem sama tego zrobic, a mój maż wraca dopiero w piątek, to może coś wrzucę! a jak tam Twoje przygotowania? co słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 12:46 spadlismy juz z ambony postanowilam ostrzyc i pofarbowac wlosy w elblagu w salonie CC, maja podobno renome. otworzyli swoj salon w gdansku (tylko ceny niestety sa odpowiednio wyzsze) i przed slubem mysle, ze pojde sie czesac u nich. makijaz bedzie mi robic kolezanka makijazystka (probny pod koniec sierpnia). Wczoraj uczyla mnie sztuki makijazu dziennego i wieczorowego i wygladalo super, wiec mysle, ze i slubny wyjdzie dobry. Co do kwiatow to nie zdecydowalam gdzie a i watpliwosci mnie dopadly jak to ma wygladac. Czy dekoracje na samochod tez tam zamawialas? Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 14:19 kwiaciarnię w Madisonie mogę szczerze polecić. Ja trafiłam tam przez przypadek, chyba głównie dlatego, że jest blisko domu.wyslę Ci fotki bukietu na gazetowego. widziałam tez ich inne slubne wiązanki i jestem pod wrażeniem. Koszt 200 zł w tym dwie butonierki - dla Pana Młodego i świadka. Dekoracje na samochód tez tam robiliśmy, ale pech chciał, że podczas mszy, gdy samochód czekał na nas pod kościołem, ktoś te kwiaty z maski samochodu ukradł. Pozostały tylko wstążki. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 14:31 zartujesz??!! to naprawde przechodzi ludzkie pojecie z tej kwiaciarni w madisonie mialam wizytowke bo podpytywalam juz ale gdzies ja posialam. jakoze to rowniez blisko mojego domu to pojde tam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 14:55 wysłałam, sprawdź maila. szkoda, że nie mam fotki całościowej, z sukienką, bo efekt jest wiadomo, jeszcze inny. a jeśli chodzi o tę kradzież, to tez jestem w szoku. ale prawdę mówiąc nie przejęłam się, bo było juz po ślubie. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwiaaa1 do dodaa84 !! 31.07.07, 15:22 Hej Ja tez jestem z gdanska. Slub za 2 tyg, i tez jeszcze nie jestem pewna gdzie bede sie malowac i czesac Podeslij mi prosze zdjecia Twojej fryzurki i makijazu na gazetowego, bo moze tez bym sie zdecydowala na Madison. Pozdrawiam i czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: do dodaa84 !! 31.07.07, 16:23 hej, wysłałam 4 zdjęcia, ale... kurcze... nie wiem, czy dochodzą, bo skrzynka nie pokazuje mi tego w folderze wysłane.. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 15:01 bukiet rzeczywiscie sliczny. mam nadzieje, ze uda Ci sie wkleic zdjecia "calosciowe", gdzie bedzie mozna podziwiac Cie w calosci! Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 16:02 wysłałam Ci zdjęcia całościowe, tylko nie wiem, czy doszły Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 18:14 hej zdjecia doszly,dzieki. Wygladalas slicznie czy to katedra oliwska? Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 19:54 dzięki to Bazylijka Mariacka. Msza była przepiękna, trwała całą godzinę. I kościół ma wspaniałą organistkę! Minusem jest to, że Bazylijka jest ogromna i trudno ja zapełnic gośćmi, wygląda jakby ich nie było no i szliśmy przez nawę główną bardzo, bardzo długoMój maż powiedział, że czuł sie jak na pasie startowym Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 21:11 i tego zazdroszcze. My mamy slub w Stegnie starym, klimatycznym kosciolku. Jest dosc maly wiec sie smieje, ze tren mojej sukni pod chorem bedzie lezal. Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 21:33 też bardzo ładnie, małe kościółki maja zawsze wielki urok w sobie. no nic, życzę Tobie powodzenia w przygotowaniach i zero stresu - nie warto!! Ja mocno sie denerwowałam dzień przed i rano, nie mogłam spać. Ale przed slubem poszliśmy z fotografem na spacer i nerwy same ze mnie zeszły. chodziliśmy po starówce z narzeczonym za rękę, za pół godziny slub i rozmawialismy sobie tak swobodnie, bardzo sie wtedy wyluzowaliśmy. Mimo, że naszego swiadka jeszcze nie było, jechał z Warszawy i ostateczne wpadł do kościoła dosłownie 10 minut przed ceremonią. A w kościele - niesamowite wzruszenie, ale, nie nerwy. Bałam się samej siebie, że się popłaczę, że dam plame. A tu nieoczekiwanie - czytałam czytanie mocnym, spokojnym głosem, podobnie mówiłam przysięgę. Wszyscy potem powtarzali, że pięknie wypadło. Ahh, zazdroszczę Tobie i innym forumkom, że to jeszcze przed Wami, mija tak szybko... Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 21:36 dzieki!nerwy juz troche sa, ale bardziej organizacyjne. mam jeszcze jedno pytanie- robiliscie zdjecia plenerowe?jesli tak, to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 21:58 godzinę, może półtorej przed slubem poszliśmy z fotografem na starówkę. My i świadkowa, bo swiadek się spóźnił robiliśmy zdjęcia na ulicy Długie Pobrzeże, koło Żurawia, potem przespacerowaliśmy sie Mariacką już do samego kościoła. Zaraz po tem lunął deszcz i zaczęła sie msza Gdybyśmy mieli więcej czasu, a przede wszystkim, gdyby pogoda bardziej dopisała poszłabym jeszcze na Długą. Starówka Gdańska jest urocza!! Odpowiedz Link Zgłoś