Dodaj do ulubionych

do dodaa84

31.07.07, 11:14
czesc dodaa84, po pierwsze- gdzie fotki?? (chyba ich nie ominelam?!) po 2-
napisz gdzie w trojmiescie sie czesalas i malowalas, no i oczywiscie czy bylas
zadowolona.
Obserwuj wątek
    • dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 11:32
      hej, hejsmile
      czesałam się w Madisonie, malowałam również. Byłam bardzo zadowolona, czesała
      mnie pani Ewelina. Bukiet zamawiałam też w Madisonie, na parterze jest
      kwiaciarnia. Był piękny!! gorąco polecam, aż zaskoczył mnie efekt!!

Fotek nie zamieściłam, bo szczerze m,ówiąc nie umiem sama tego zrobic, a mój
      maż wraca dopiero w piątek, to może coś wrzucę!

a jak tam Twoje przygotowania? co słychać?smile
      • eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 12:46
        spadlismy juz z ambony big_grinpostanowilam ostrzyc i pofarbowac wlosy w elblagu w
        salonie CC, maja podobno renome. otworzyli swoj salon w gdansku (tylko ceny
        niestety sa odpowiednio wyzsze) i przed slubem mysle, ze pojde sie czesac u
        nich. makijaz bedzie mi robic kolezanka makijazystka (probny pod koniec
        sierpnia). Wczoraj uczyla mnie sztuki makijazu dziennego i wieczorowego i
        wygladalo super, wiec mysle, ze i slubny wyjdzie dobry. Co do kwiatow to nie
        zdecydowalam gdzie a i watpliwosci mnie dopadly jak to ma wygladac. Czy
        dekoracje na samochod tez tam zamawialas?
        • dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 14:19
          kwiaciarnię w Madisonie mogę szczerze polecić. Ja trafiłam tam przez przypadek,
          chyba głównie dlatego, że jest blisko domu.wyslę Ci fotki bukietu na
          gazetowego. widziałam tez ich inne slubne wiązanki i jestem pod wrażeniem.
          Koszt 200 zł w tym dwie butonierki - dla Pana Młodego i świadka.
          Dekoracje na samochód tez tam robiliśmy, ale pech chciał, że podczas mszy, gdy
          samochód czekał na nas pod kościołem, ktoś te kwiaty z maski samochodu ukradł.
          Pozostały tylko wstążki.
          • eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 14:31
            zartujesz??!! to naprawde przechodzi ludzkie pojecie sad z tej kwiaciarni w
            madisonie mialam wizytowke bo podpytywalam juz ale gdzies ja posialam. jakoze to
            rowniez blisko mojego domu smile to pojde tam jeszcze raz.
            • dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 14:55
              wysłałam, sprawdź maila.
              szkoda, że nie mam fotki całościowej, z sukienką, bo efekt jest wiadomo,
              jeszcze inny.

a jeśli chodzi o tę kradzież, to tez jestem w szoku. ale prawdę mówiąc nie
              przejęłam się, bo było juz po ślubie.
              • oliwiaaa1 do dodaa84 !! 31.07.07, 15:22
                Hejsmile Ja tez jestem z gdanska. Slub za 2 tyg, i tez jeszcze nie jestem pewna
                gdzie bede sie malowac i czesacsad Podeslij mi prosze zdjecia Twojej
                fryzurki i makijazu na gazetowego, bo moze tez bym sie zdecydowala na Madison.
                Pozdrawiam i czekam.
                • dodaa84 Re: do dodaa84 !! 31.07.07, 16:23
                  hej,
                  wysłałam 4 zdjęcia, ale... kurcze... nie wiem, czy dochodzą, bo skrzynka nie
                  pokazuje mi tego w folderze wysłane..
    • eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 15:01
      bukiet rzeczywiscie sliczny. mam nadzieje, ze uda Ci sie wkleic zdjecia
      "calosciowe", gdzie bedzie mozna podziwiac Cie w calosci!
      • dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 16:02
        wysłałam Ci zdjęcia całościowe, tylko nie wiem, czy doszły
        • eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 18:14
          hej zdjecia doszly,dzieki. Wygladalas slicznie smile czy to katedra oliwska?
          • dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 19:54
            dziękismile
            to Bazylijka Mariacka. Msza była przepiękna, trwała całą godzinę. I kościół ma
            wspaniałą organistkę! Minusem jest to, że Bazylijka jest ogromna i trudno ja
            zapełnic gośćmi, wygląda jakby ich nie byłosmile no i szliśmy przez nawę główną
            bardzo, bardzo długosmileMój maż powiedział, że czuł sie jak na pasie startowymsmile
            • eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 21:11
              i tego zazdroszcze. My mamy slub w Stegnie starym, klimatycznym kosciolku. Jest
              dosc maly wiec sie smieje, ze tren mojej sukni pod chorem bedzie lezal.
              • dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 21:33
                też bardzo ładnie, małe kościółki maja zawsze wielki urok w sobie. no nic,
                życzę Tobie powodzenia w przygotowaniach i zero stresu - nie warto!!

Ja mocno sie denerwowałam dzień przed i rano, nie mogłam spać. Ale przed slubem
                poszliśmy z fotografem na spacer i nerwy same ze mnie zeszły. chodziliśmy po
                starówce z narzeczonym za rękę, za pół godziny slub i rozmawialismy sobie tak
                swobodnie, bardzo sie wtedy wyluzowaliśmy. Mimo, że naszego swiadka jeszcze nie
                było, jechał z Warszawy i ostateczne wpadł do kościoła dosłownie 10 minut przed
                ceremonią.

A w kościele - niesamowite wzruszenie, ale, nie nerwy. Bałam się samej siebie,
                że się popłaczę, że dam plame. A tu nieoczekiwanie - czytałam czytanie mocnym,
                spokojnym głosem, podobnie mówiłam przysięgę. Wszyscy potem powtarzali, że
                pięknie wypadło.

Ahh, zazdroszczę Tobie i innym forumkom, że to jeszcze przed Wami, mija tak
                szybko...smile
                Pozdrawiam!!
                • eva_luna2 Re: do dodaa84 31.07.07, 21:36
                  smiledzieki!nerwy juz troche sa, ale bardziej organizacyjne. mam jeszcze jedno
                  pytanie- robiliscie zdjecia plenerowe?jesli tak, to gdzie?
                  • dodaa84 Re: do dodaa84 31.07.07, 21:58
                    godzinę, może półtorej przed slubem poszliśmy z fotografem na starówkę. My i
                    świadkowa, bo swiadek się spóźniłsmile

robiliśmy zdjęcia na ulicy Długie Pobrzeże, koło Żurawia, potem
                    przespacerowaliśmy sie Mariacką już do samego kościoła. Zaraz po tem lunął
                    deszcz i zaczęła sie mszasmile

Gdybyśmy mieli więcej czasu, a przede wszystkim, gdyby pogoda bardziej dopisała
                    poszłabym jeszcze na Długą. Starówka Gdańska jest urocza!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka