eva_luna2 01.08.07, 11:41 podajecie ciasto po obiedzie na stoly czy moze ustalawiacie ciasto na oddzielnym stole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukrecja07 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 11:48 chciałam owoce na stole, a ciasto na osobnym bufecie, ale wtedy nikt go pewnie nie tknie, też chętnie przeczytam opinie, sama nie jem ciasta na weselach gdzie by nie stały Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: jak z ciastem? 01.08.07, 11:50 U nas ciasta i owoce stały na osobnym stole na patio. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 11:52 a kiedy podaliscie kawe?duzo bylo gosci?bo boje sie, ze jak po obiedzie wjedzie kawa to ustwia sie kolejki do stolu z ciastem i nie bedzie to wygladalo... (a ma byc +/- 120 osob) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:12 U nas kawa i herbata była koło ciasta w eleganckich termosach. Było 55 osób, ciasta i owoce zeszły bardzo szybko - zamówiliśmy eleganckie i smaczne ciasteczka koktajlowe, babeczki itd, oraz owoce były pokrojone. Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:00 ciasto i owoce na stołach, kawa i herbata na osobnym stole okolicznościowym jeśli ciasto będzie stało w odosobnieniu to goście nie będą mieli takiej śmiałości żeby je skosztować, a jeśli stoi w zasięgu ręki to szybciej ktoś nabierze na niego ochoty Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:19 Dziewczyny czy Wy same przygotowujecie stoły, że macie takie problemy? Ja sie nad tym nawet nie zastanawiałam, restauracja zaproponowała, zaakceptowałam i po wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:22 widocznie mam problem. a jak nie masz nic do zaproponowania to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:25 i po co się unosisz? zadałam pytanie, bo się dziwię, ale w zasadzie twoja odpowiedz mówi sama za siebie: następne twoje pytanie zapewne będzie brzmiało czy winietki lepsze białe czy różowe... tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:29 wbrew pozorom nie zwracam uwagi na pierdoly organizujac ta impreze, ale podanie ciasta stanowi dla mnie problem. O winietki nie pytalam i pytac nie bede, tak samo jak o balony, kwiaty i inne drobiazgi. A nawet jesli- nie interesuje cie to- to nawet nie wchodz do tego watku i nie zasmiecaj go ZBEDNYMI komentarzami, bo to jest tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:43 zadałam proste pytanie: czy organizujesz wesele sama.... na leczenie się wybierz kobieto, a nie na slub! Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:49 dziekuje za rade, troszke nie na temat. Wesela organizuje sama, i zamowilam sale. To, ze nie akceptuje propozycji lokalu bezmyslnie nie jest chyba powodem, zeby wysylac mnie na leczenie Bardzo Cie prosze, przestan mnie obrazac i przejdz do innego watku. Zalezy mi na rzeczowej odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie a nie na nic nie wnoszacych pyskowkach z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:54 nie chcę się kłócić... chodziło mi tylko o to czy wesele będzie na sali i czy sama wszystkiego dopilnowujesz, to chyba nie było trudne ani dziwne pytanie? a w kwestii placków, choc moje zdanie cie interesuje, sprawdza się bufet kawowy! Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:59 dzieki a problem pojawil sie dzis, i z powodu odmiennych opinii zdazylam sie sciac z mama. Wiec jak widzisz problemy wychodza tam, gdzie nikt ich sie nie spodziewa... Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:00 swoja droga, chyba mi sie udzielila nerwowosc, ktora dzis na forum kroluje.... toz to iskry dzis leca! Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:07 z tym ciastem to jest tak, że na stołach warto postawić do kawy, ale oprócz tego taki bufecik z kawką i placuszkiem jest ok, bo czasem ktoś ma to ochotę, akurat gdy są podawane sałatki; u mnie się sprawdziło; u kolezanki na weselu nie było takiego bufetu i gośącie szukali ciasta na zapleczu Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:11 ja chcialam wlasnie z tego powodu stol z boku, do ktorego moznaby bylo podejsc podczas trwania calej imprezy (jako pierwszy lakomczuch zawsze szukam na weselu ciast i zloszcze sie, ze stoja tylko "konkrety"). Moi rodzice stwierdzili, ze jak podana bedzie kawa i kazdy zechce zjesc kawalek ciasta to bedzie stal ogon i bedzie to porazka totalna. Wiec stanelo na tym, ze po obiedzie bedzie podana kawa i ciasto a po zabiora te ciasta na oddzielny stol, gdzie beda stac do konca wesela.(a pytanie zadalam bo chce wiedziec ktora ma racje-mama czy ja) Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:16 tak to jest własnie dobry pomysł, żeby ciasto stało do końca wesela na osobnym stole, to sie naprawdę sprawdza, a dużo miejsca nie zajmuje! Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:08 a tak swoją drogą to rzeczywiście dziś dzień nerwowy, to chyba z powodu zimna Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly80 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:28 to zależy jaką masz salę/wielkość/. U mnie takie coś(na osobnym stole) nie przeszłoby. na tych weselach, na których byłam, ciasta były podawane na stole, po obiedzie. Nawet gdyby były warunki, to nie zdecydowałąbym się na separowanie ludzi od ciast. Odpowiedz Link Zgłoś
asik801 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:38 U mnie będzie na stole, aby goście mieli pod ręką. Jednak każdy pomysł- rozwiązanie jest fajne,nawet to aby ciasto było na oddzielnym stole- tylko wszystko musi mieć ręce i nogi) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelita Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:40 mój mężczyzna jest takim łasuchem, wręcz ciasteczkowym potworkiem, że za nic nie pozwoliłby na odstawienie cias w jakieś ine miejsce, niżzasieg jego łapki :- ) - dla mnie sprawa ciasta jest jasna! Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: jak z ciastem? 01.08.07, 14:21 u mnie bedzie oddzielny stol na ktorym beda termosy z goraca woda, kawa, herbata i ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
hawea Re: jak z ciastem? 01.08.07, 14:22 Eva, tam gdzie my organizujemy wesele, ciasto stoi na osobnym, udekorowanym stole. Obok ciast będzie kawa i herbata.To jest bardzo dobre rozwiązanie w przypadku upałów, wiele ciast chłonie zapachy ze stołów, i potem są po prostu niesmaczne. Druga kwestia to to, że gdy jest tak ciepło, ciasto się po prostu "rozpływa" i wygląda to nieapetycznie. . Owoce damy raczej na stół, będzie kolorowo Odpowiedz Link Zgłoś
misiak67 Re: jak z ciastem? 03.08.07, 16:05 mam pytanie gdzie można w Warszawie zamówić ciasteczka bankietowe (typu babeczki, ciasteczka na jeden kęs?) macie jakąś sprawdzoną cukiernię ? gdzieś w centrum najlepiej ? mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś