Dodaj do ulubionych

jak z ciastem?

01.08.07, 11:41
podajecie ciasto po obiedzie na stoly czy moze ustalawiacie ciasto na
oddzielnym stole?
Obserwuj wątek
    • lukrecja07 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 11:48
      chciałam owoce na stole, a ciasto na osobnym bufecie, ale wtedy nikt go pewnie
      nie tknie, też chętnie przeczytam opinie, sama nie jem ciasta na weselach gdzie
      by nie stały
    • agnrek Re: jak z ciastem? 01.08.07, 11:50
      U nas ciasta i owoce stały na osobnym stole na patio.
      • eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 11:52
        a kiedy podaliscie kawe?duzo bylo gosci?bo boje sie, ze jak po obiedzie wjedzie
        kawa to ustwia sie kolejki do stolu z ciastem i nie bedzie to wygladalo... (a ma
        byc +/- 120 osob)
        • agnrek Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:12
          U nas kawa i herbata była koło ciasta w eleganckich termosach. Było 55 osób,
          ciasta i owoce zeszły bardzo szybko - zamówiliśmy eleganckie i smaczne
          ciasteczka koktajlowe, babeczki itd, oraz owoce były pokrojone.
    • pumeczka Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:00
      ciasto i owoce na stołach, kawa i herbata na osobnym stole okolicznościowym
      jeśli ciasto będzie stało w odosobnieniu to goście nie będą mieli takiej
      śmiałości żeby je skosztować, a jeśli stoi w zasięgu ręki to szybciej ktoś
      nabierze na niego ochotysmile
      • nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:19
        Dziewczyny czy Wy same przygotowujecie stoły, że macie takie problemy? Ja sie
        nad tym nawet nie zastanawiałam, restauracja zaproponowała, zaakceptowałam i po
        wszystkim.
        • eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:22
          widocznie mam problem. a jak nie masz nic do zaproponowania to nie pisz.
          • nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:25
            i po co się unosisz? zadałam pytanie, bo się dziwię, ale w zasadzie twoja
            odpowiedz mówi sama za siebie: następne twoje pytanie zapewne będzie brzmiało
            czy winietki lepsze białe czy różowe... tragedia
            • eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:29
              wbrew pozorom nie zwracam uwagi na pierdoly organizujac ta impreze, ale podanie
              ciasta stanowi dla mnie problem. O winietki nie pytalam i pytac nie bede, tak
              samo jak o balony, kwiaty i inne drobiazgi. A nawet jesli- nie interesuje cie
              to- to nawet nie wchodz do tego watku i nie zasmiecaj go ZBEDNYMI komentarzami,
              bo to jest tragedia...
              • nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:43
                zadałam proste pytanie: czy organizujesz wesele sama.... na leczenie się
                wybierz kobieto, a nie na slub!
                • eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:49
                  smile dziekuje za rade, troszke nie na temat. Wesela organizuje sama, i zamowilam
                  sale. To, ze nie akceptuje propozycji lokalu bezmyslnie nie jest chyba powodem,
                  zeby wysylac mnie na leczenie smile Bardzo Cie prosze, przestan mnie obrazac i
                  przejdz do innego watku. Zalezy mi na rzeczowej odpowiedzi na zadane przeze mnie
                  pytanie a nie na nic nie wnoszacych pyskowkach z toba.
                  • nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:54
                    nie chcę się kłócić... chodziło mi tylko o to czy wesele będzie na sali i czy
                    sama wszystkiego dopilnowujesz, to chyba nie było trudne ani dziwne pytanie? a
                    w kwestii placków, choc moje zdanie cie interesuje, sprawdza się bufet kawowy!
                    • eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:59
                      dzieki wink a problem pojawil sie dzis, i z powodu odmiennych opinii zdazylam sie
                      sciac z mama. Wiec jak widzisz problemy wychodza tam, gdzie nikt ich sie nie
                      spodziewa...
                    • eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:00
                      swoja droga, chyba mi sie udzielila nerwowosc, ktora dzis na forum kroluje....
                      toz to iskry dzis leca!
                      • nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:07
                        z tym ciastem to jest tak, że na stołach warto postawić do kawy, ale oprócz
                        tego taki bufecik z kawką i placuszkiem jest ok, bo czasem ktoś ma to ochotę,
                        akurat gdy są podawane sałatki; u mnie się sprawdziło; u kolezanki na weselu
                        nie było takiego bufetu i gośącie szukali ciasta na zapleczuwink
                        • eva_luna2 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:11
                          ja chcialam wlasnie z tego powodu stol z boku, do ktorego moznaby bylo podejsc
                          podczas trwania calej imprezy (jako pierwszy lakomczuch zawsze szukam na weselu
                          ciast i zloszcze sie, ze stoja tylko "konkrety"). Moi rodzice stwierdzili, ze
                          jak podana bedzie kawa i kazdy zechce zjesc kawalek ciasta to bedzie stal ogon i
                          bedzie to porazka totalna. Wiec stanelo na tym, ze po obiedzie bedzie podana
                          kawa i ciasto a po zabiora te ciasta na oddzielny stol, gdzie beda stac do konca
                          wesela.(a pytanie zadalam bo chce wiedziec ktora ma racje-mama czy ja)
                          • nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:16
                            tak to jest własnie dobry pomysł, żeby ciasto stało do końca wesela na osobnym
                            stole, to sie naprawdę sprawdza, a dużo miejsca nie zajmuje!
                      • nati.82 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 13:08
                        a tak swoją drogą to rzeczywiście dziś dzień nerwowy, to chyba z powodu zimnawink
          • butterfly80 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:28
            to zależy jaką masz salę/wielkość/. U mnie takie coś(na osobnym stole) nie
            przeszłoby. na tych weselach, na których byłam, ciasta były podawane na stole,
            po obiedzie. Nawet gdyby były warunki, to nie zdecydowałąbym się na separowanie
            wink ludzi od ciast.
            • asik801 Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:38
              U mnie będzie na stole, aby goście mieli pod ręką. Jednak każdy pomysł-
              rozwiązanie jest fajne,nawet to aby ciasto było na oddzielnym stole- tylko
              wszystko musi mieć ręce i nogiwink)
    • ewelita Re: jak z ciastem? 01.08.07, 12:40
      mój mężczyzna jest takim łasuchem, wręcz ciasteczkowym potworkiem, że za nic
      nie pozwoliłby na odstawienie cias w jakieś ine miejsce, niżzasieg jego łapki :-
      ) - dla mnie sprawa ciasta jest jasna!
    • iosellin Re: jak z ciastem? 01.08.07, 14:21
      u mnie bedzie oddzielny stol na ktorym beda termosy z goraca woda, kawa,
      herbata i ciasta.
    • hawea Re: jak z ciastem? 01.08.07, 14:22
      Eva, tam gdzie my organizujemy wesele, ciasto stoi na osobnym, udekorowanym
      stole. Obok ciast będzie kawa i herbata.To jest bardzo dobre rozwiązanie w
      przypadku upałów, wiele ciast chłonie zapachy ze stołów, i potem są po prostu
      niesmaczne. Druga kwestia to to, że gdy jest tak ciepło, ciasto się po
      prostu "rozpływa" i wygląda to nieapetycznie. . Owoce damy raczej na stół,
      będzie kolorowosmile
    • misiak67 Re: jak z ciastem? 03.08.07, 16:05
      mam pytanie gdzie można w Warszawie zamówić ciasteczka bankietowe (typu
      babeczki, ciasteczka na jeden kęs?) macie jakąś sprawdzoną cukiernię ? gdzieś w
      centrum najlepiej ?

mój suwaczek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka