mariposa 01.08.07, 17:33 ile placicie za dekoracje sali kwiatami? mniej wiecej dwie duze kompozycje + 2-6 mniejszych i swiece? jaka cena wydaje Wam sie rozsadna? m. ps. pytalam na ogolnym, ale jak widac, tam ludziom inne sprawy w glowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ishka82 Re: koszt dekoracji sali 01.08.07, 17:39 Ja za całą obsługę kwiaciarni zapłacę ok. 850zł. Mam w tym bukiet ślubny + butonierka dla PM, dekoracje samochodu, dekorację sali (niezbyt pokaźną), bukiecik dla świadkowej i przypinki dla świadków. Nie wiem czy to dużo, czy mało...Jak dla mnie sporo Ale to na pewno zależy od miasta, kwiaciarni. Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa Re: koszt dekoracji sali 01.08.07, 17:49 obiektywnie duzo, ale w porownaniu do mnie MALO sama sala z elementami, ktore opisalam powyzej, to 1-2 tys. dekoracje na pewno beda ladne, ale chcialam sie wiec dowiedziec, czy to nie za drogo? m. Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: koszt dekoracji sali 01.08.07, 17:53 Jeżeli tyle płacisz za dwie duże kompozycje i kilka mniejszych (2 do 6, czy 26?) + świece, to baaaardzo dużo. Mi na początku wyszło coś koło 1200-1400, ale zrezygnowaliśmy z kilku elementów i będzie ok.850zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa Re: koszt dekoracji sali 01.08.07, 17:58 no dwie duze i cztery lub szesc mniejszych m. Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: koszt dekoracji sali 01.08.07, 18:00 A jakie miasto, że taka cena? Ja na Twoim miejscu poszukałabym innej kwiaciarni... Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: koszt dekoracji sali 01.08.07, 18:03 wow, niezla suma. ja umyslilam sobie, ze w piatek przed slubem pojade do hurtowni, kupie kwiaty i sama udekoruje sale. nie wiem tylko czy bede miala czas i glowe do takich rzeczy. Poza tym musze sie najpierw dowiedziec jaka dekoracje oferuje restauracja. Odpowiedz Link Zgłoś
mariposa Re: koszt dekoracji sali 01.08.07, 18:09 jest to kwiaciarnia wspolpracujaca z hotelem - woj. wielkopolskie. m. Odpowiedz Link Zgłoś
ishka82 Re: koszt dekoracji sali 01.08.07, 18:18 Ale chyba masz możliwość skorzystania z usług innej kwiaciarni? Czy jest narzucona i dlatego może takie niebotyczne ceny podawać? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_duza Re: koszt dekoracji sali 01.08.07, 21:33 a czy to mogą być jakieś ładne bukiety? Jesli tak, to zamów dwa wieksze i tych kilka mniejszych bez mówienia że to na wystrój sali slubnej. Wiesz, jak to bywa - na samo hasło ślub ceny idą do góry. A swice możesz sama ustawić Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Podpinam się 02.08.07, 11:55 Dziewczyny podpinam się pod watek. Za tydzień jadę na spotkanie z panią z kwiaciarni w celu ustalenia budżetu na dekorację i wiązankę. Ta pani powiedziała, żebym podala jej kwotę za jaką ma wykonać to wszystko i ona to zrobi... To co mnie interesuje to moja wiązanka, kwiatek dla N, ozdoba samochodu, na sali na ścianie 2 serca z kwiatów (żywych), na naszym stole ładna duża wiązanka, parę małych na innych stołach i świece. Jak myślicie jaką kwotę jej zaproponować biorąc pod uwagę fakt, ze to małe miasto (ceny ok 30% niższe niż w Wawie)? Będę wdzieczna za sugestie. Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
catlady Re: koszt dekoracji sali 02.08.07, 12:01 U mnie koszty dekorowania sali są włączone w koszty całościowe wynajmu tej sali, ale raczej skromne dekoracje będą, bo sal jest nieduża i urządzona tak, że nadmiar dekoracji by już był przytłaczający. A za bukiet + dodatek dla Pana młodego płacimy 80-100 zł, okaże się jak tam im wyjdzie, co jest jak na moje miasto bardzo niedrogo,w kwiaciarni obok za taki sam bukiet powiedzieli 130-150 zl. no ale okaże się jakie bedzie wykonanie tego bukietu. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
literka82 Re: koszt dekoracji sali 02.08.07, 16:31 My placimy ok 800-900 zl za dekoracje z zywych kwiatow.. Odpowiedz Link Zgłoś
riannka Re: koszt dekoracji sali 02.08.07, 17:17 Nie wiem czy Wam to pomoże, na swój ślub sama robiłam dekoracje z pomocą dobrej duszyczki. Na giełdzie kwiatowej wydalam ok 700 zł. Z tego zrobiłam dekoracje kościoła 5 dużych kompozycji na ołtarz i ok 20 bukiecików na ławki. Dekoracje sali 20 szt. bukietów świecznikowych. Wiązanka moja i świadkowej, butonierki, dekoracje na samochód, kosze dla rodziców. Zostało trochę "zieleniny" i margerytek oraz cały stos fryzeliny. Do tego trzeba dodać cały dzień pracy. Odpowiedz Link Zgłoś