akcagob Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 21.08.07, 15:41 ja Noszę już w brzuszku maleństwo, ślub mam 29.o9.2007 i bede już wtedy w 6 miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 21.08.07, 15:55 a ja mam juz rocznego synka. tzn. bedzie miał roczek tydzien po naszym slubie tj. we wrzesniu Takie dwa w jednym Odpowiedz Link Zgłoś
monia2506 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 22.08.07, 13:35 ja jestem w 15tyg ślub na 06.10.07 narazie bierzemy cywilny i mamy przyjęcie dla najbliżeszej rodzinki, Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 a ja sie zastanawiam... 21.08.07, 15:59 Jak to wtedy jest z suknia? Sama w ciazy nie bylam i moja suknie trzeba bylo jeszcze zmniejszac. Nie warto w takiej sytuacji- w ciazy- poczekac te pare miesiecy i wrocic "do formy"? Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: a ja sie zastanawiam... 21.08.07, 16:04 no wlasnie dla mnie bylo warto poza tym nie chcialam zeby ktokolwiek mial watpliwosci co do powodow dla ktorych biore slub. A tak wiadomo ze napewno nie wychodze za maz bo dziecko w drodze, tylko dlatego ze chce. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona140707 Re: a ja sie zastanawiam... 21.08.07, 16:05 a ja sie pytam bo sama jestem w czwartym miesiacy jak bralam slub to byl to dopiero poczatek (drugi miesiac) ale pamietam ze podczas wesela wszyscy do mnie podchodzili i tylko usiadz sobie a juz nie tancz a nie rob tego ....ale mnie to denerwowalo..... Odpowiedz Link Zgłoś
titu_titu Re: a ja sie zastanawiam... 21.08.07, 16:06 "Nie warto w takiej sytuacji- w ciazy- poczekac te pare > miesiecy i wrocic "do formy"? " Nie, nie warto. Przecież dziecko "musi" się urodzić dopiero po ślubie, tak wypada, inaczej co ludzie by powiedzieli. Kolejnej hipokryzji musi zwykle stać się zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
maybe_baby Re: a ja sie zastanawiam... 26.08.07, 13:58 Zosiaczek a gdzie sie zaopatrzylas w sukienke?? Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: a ja sie zastanawiam... 31.08.07, 10:44 ? W normalnym salonie slubnym... Nie rozumiem, czemu pytasz. Jestes moze z moich okolic i potrzebujesz namiarow? Odpowiedz Link Zgłoś
seditka Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 22.08.07, 09:38 Ja jestem )) i bardzo się z tego cieszę , bo staraliśmy się o dzidzię bezskutecznie już od pewnego czasu. Decyzję o ślubie i weselu podjęliśmy oczywiście nie będąc w ciąży , a nasz cud stał się już w trakcie przygotowań - wszystko było załatwione , łącznie z zamówieniem sukni. Podczas uroczystości będę w 3 m-cu , tak więc w suknię się zmieszczę (a ma fason tzw. rybki), zatańczyć , a jakże zatańczę - ile sił mi starczy , a z piciem alkoholu i tak bym się wstrzymywała , żeby trzymać formę przez całe wesele. I nie przejumuję się komentarzami zawistnych , że ślub w ciąży to hipokryzja i udawanie czegoś , bo mój N. i ja i nasi bliscy wiedzą jaka jest prawda. Pozdrawiam wszystkie Ciężarówki ;_)))) Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 22.08.07, 09:59 oj Seditka. To zupełnie u was sie stało jak u nas. My tez sie staralismy o dzidzie, ale w koncu stwierdzilismy ze jak nam nie wychodzi to najpierw slub. To bylo w zeszlym roku w styczniu. Zaplanowalismy wesele na czerwiec. Ruszyly przygotowania, wybralam suknie, zarezerwowalismy kosciol, wplacilismy zaliczke za sale i ... zaszlam w ciaze w lutym. Jak w marcu to odkrylam to policzylam ze w czerwcu bedzie juz widac, to mama chciala wszystko przyspieszyc. Ja sie uparlam ze nie. Ze wole poczekac ze slubem (poprzednia ciaze poronilam i balam sie strasznie). Odwolalismy wszystko. Ciaza przebiegała super, ale w piatym miesiacu wyladowalam w szpitalu - łozysko rpzodujace. Potem musialam prawie caly czas lezec. Potem znowu wylądowałam w szpitalu i zostalam w nim juz praktycznie do porodu. Potem uswiadomilam sobie co mogloby sie stac gdyby wesele sie odbylo... Nic fajnego. Poza tym nie kazda kobieta w pierwszym trymestrze czuje sie dobrze. Ja np zasypialam na stojaco po godzinie 18 i nie mialam ochoty na zadne tance ani imprezy. Czulam sie mimo ze nic nie bylo widac gruba i opuchnieta (naprawde wcale taka nie bylam - widze to po zdjeciach) Teraz szykujemy sie do wesela i mieszcze sie bez problemu w wymarzona kiecke, młody jest juz na tyle duzy ze bez zalu ulokuje go u opiekunki, poprawiny będą dodatkowo impreza urodzinowa synka i wogole moge sie spokojnie i na luzie cieszyc calym tym dniem. Odpowiedz Link Zgłoś
seditka Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 22.08.07, 12:05 To miałaś ciężkie przejścia. Ja się czuję świetnie , czasami mam śpiocha ale źle nie jest , poza tym to będzie koniec 3-ego , sam początek 4-ego i myślę , że będzie ok. Zmieniać terminu nie chcę , bo decyzję o ślubie podjęliśmy z względu na planowaną na przyszły rok dzidzię-to że będzie w przyszłym roku ale parę miesięcy wcześniej niż nam się wydawało , powoduje u nas radość ,nie łzy. Myślę ,że się wyluzowaliśmy i przestaliśmy liczyć dni , no i udało się. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda8887 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 22.08.07, 13:29 też bym tak chciała jak Wy, cieszyć się z faktu że maleństwo rośnie we mnie, ale niestety nie mam się czym cieszyć ani chwalić. Tuż tuż druga rocznica ślubu a my jesteśmy coraz dalej od decyzji "czas na dziecko" a bliżej jesteśmy "zakończenia związku" życzę Wam moje drogie wiele szczęścia i słodkich pociech, niech rosną zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
seditka Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 22.08.07, 13:58 Nie znam Twojej sytuacji ale wyjścia są dwa - albo się wszystko naprawi (oczywiście potrzebna jest Wasza ciężka praca nad tym) , albo się rozejdziecie. W takim wypadku to naprawdę dobrze i dla Ciebie , i dla męża , i dla dziecka , że go nie ma , wierz mi. Życzę Ci jak najlepszego rozwiązania Twoich problemów dla Ciebie. I pamiętaj , nawet jak pada deszcz , jest obskurnie i zimno , w końcu wychodzi słońce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: seditka dzięki za słowa otuchy 22.08.07, 19:06 magda, głowa do góry! Nie wolno Wam sie od siebie oddalać. To cholernie trudna sprawa, ale nie poddawaj się. Wiem o czym mówie Odpowiedz Link Zgłoś
haldol.depot Re: seditka dzięki za słowa otuchy 23.08.07, 12:42 ostatnio żona stwierdziła,że mogła mieć od razu następne dziecko, potem była praca, kłopoty wq małżeństwie i po zabawie -- # La maladie mentale existe-t-elle Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie mam nadzieje, ze wkrotce??? 23.08.07, 13:02 Slub odbyl sie pare dni temu - 18 sierpnia, nad dziecaitkiem pracujemy intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek187 Re: mam nadzieje, ze wkrotce??? 23.08.07, 13:39 ja też wam zazdroszcze ślub był 11 sierpnia chciałabym dziecko,ale za bardzo sie boje,bo już dwa razy poroniłam i teraz stale odkładam tą decyzję.. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: mam nadzieje, ze wkrotce??? 31.08.07, 10:38 Misiaczku, podobno 70% ciąż kończy się poronieniem- ale w większosci przypadków tak wczesnym, ze babki biorą to za spóźnioną miesiączkę Miałaś po prostu strasznego pecha, że akurat dwa razy padło na Twoje dzieci. Ale trzeci raz będzie udany, piorun może trafić dwa razy w to samo miejsce, ale nie słyszałam, zeby trafił po raz trzeci. Będzie dobrze! Dla pewnosci mozecie wybrać się do genetyka, zeby sprawdził, czy z genami wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
yunnwoh Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 24.08.07, 22:56 Nie chcę was martwić ale ....MOJA DZIDZIA JEST NAJPIęKNIEJSZA!!!! Ma 10 miesięcy a ślub dopiero w lecie 2008 więc będzie już na tyle duża, że będzie sypać przed mamusią kwiatuszki albo poniesie welon Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 24.08.07, 23:35 e tam ) mój synek miał 3,5 roku jak ślubowaliśmy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 25.08.07, 10:07 ja. ślub dzisiaj, 9 tc, brzuch już widać. sukienkę kupowałam, kiedy jeszcze nie byłam w ciąży, i teraz jest bardzo ciasna, szczególnie pod biustem. nie wiem, jak będę oddychała! Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 25.08.07, 22:53 tylko nie zgnieć maluszka ) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 26.08.07, 18:52 mike2005 napisał: > > Było ruszyć makówką, zanim rozłożyłaś nogi, tobyś dziś nie miała problemu. ciąża, a tym bardziej dziecko nie jest problemem a wbrew opiniom spora część w przemyślany sposób decyduje się na dziecko przed sluebm biorąc ślub miałam ponad 3,5 letniego syna Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 26.08.07, 19:34 > a wbrew opiniom spora część w przemyślany sposób decyduje się na > dziecko przed sluebm Tyle że to akurat nie twój przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
ciezarna12 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 26.08.07, 21:13 ja!!!!!! tez jestem w ciazy moj slub jest planowany na grudzien wiec bede wtedy w 6 miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
zielonarzeka Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 26.08.07, 21:46 Ja bym była w 6/7 m-cu, ale niestety w czerwcu poroniłam; także trochę sobie popłakałam jak jechalam po "normalną" suknię w lipcu, ale już powoli czuję się lepiej; Odpowiedz Link Zgłoś
magda8887 Re: zielonarzeka 27.08.07, 14:11 współczuję Ci. Ale wierzę że doczekasz się dzidziusia, życzę Ci powodzenia i szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
bibita Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 30.08.07, 20:55 ja nie . i całe szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka97 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 30.08.07, 22:24 my tez mamy juz corke ma 2,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
fania25 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 30.08.07, 22:47 ja szłam do ślubu, kiedy córeczka miała 6 miesięcy. na tej samej mszy zresztą ją chrzciliśmy, zresztą zobaczcie: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f348e2b73d43d791.html Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 31.08.07, 10:42 Ach, a ja Wam zazdroszczę... Staramy się dopiero trzeci miesiąc, ale dziecka pragnę... uuu, przynajmniej od trzech lat. Tyle, ze wczesniej nie mieliśmy warunków. Teraz produkcja ruszyła pełną parą- mam nadzieję, że wreszcie się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
sunsine26 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 19.12.07, 12:10 hej dziewczyny! Chciałabym prosić o opinie wszsytkie kobiety które maja na tym polu doświadczenie. Już mowie w czym rzecz. Otóż na poczatku maja 2008 urodzi się nasz synek a 02.08.2008 odbedzie nasz slub i wesele.Maluszek bedzie mial ok.3 miesiecy. Czyli bedzie jeszcze malutki. Boje się czy podczas całej uroczystości maluch nie będzie sprawial kłopotow. Napewno bede musiala poprosic o pomoc opiekunke aby zajela sie nim w chwilach kiedy ja nie moge go dogladac. Czy któras z was brała slub z weselem mając juz maluszka na swiecie?Jak rozwiazalyscie sprawe opieki nad nim etc?z gory dziekuje za rady! Odpowiedz Link Zgłoś
lord1 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 24.12.07, 11:46 Witam serdecznie No cóż jak czytałam tego posta to nie miałam nic do powiedzenia w tej sprawie, aż do teraz ))). Jestem w 7 tyg.ciąży i lekarz powiedział, że zaszłam ekspresowo (w drugim cyklu) i bardzo jesteśmy z mężem szczęśliwi . Powiem Wam jednak, że troszkę źle się czuje, wiec chyba dobrze jest nie być w ciąży i przechodzić całą tą uroczystośc ślubną . Ale może są kobiety, które czują się w tym stanie wyśmienicie . Pozdrawiam i zyczę Wesołych Świąt. Kotka Odpowiedz Link Zgłoś
lumidee23 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 25.12.07, 13:47 Witam bardzo swiatecznie Ja sie zastanawiam czy jak np wypadna mi dni plodne tydzien/dwa przed slubem koscielnym , zeby uniknac okresu na koscielny czy mozemy sprobowac ..ale co wtedy z nudnosciami albo piciem na weselu czy spowiedzia dzien przed slubem hmm o dzidzie chcemy sie starac po slubie zaraz i takie mam rozne rozkminki..ehhh sama sobie mowie poczekajmy..ale.. nie chce okresu na slub a wypada ewidentnie bo okresy mam rowniuskie 28 dniowe Odpowiedz Link Zgłoś
blue_agus Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 25.12.07, 23:50 > Ja sie zastanawiam czy jak np wypadna mi dni plodne tydzien/dwa przed slubem > koscielnym , zeby uniknac okresu na koscielny czy mozemy sprobowac tak, zastanawiaj się dalej, narazie przychodzi Ci to z miernym skutkiem ..ale co > wtedy z nudnosciami albo piciem na weselu czy spowiedzia dzien przed slubem A co powiesz na spowiedzi dzień przed ślubem? Ze uprawiałaś seks przedmałżeński? Skandal! > hmm o dzidzie chcemy sie starac po slubie zaraz i takie mam rozne > rozkminki. no to faktycznie, mądre masz te "rozkminki" ehhh sama sobie mowie poczekajmy mówisz sama do siebie? To nie to forum! Tutaj rozmawiamy o ślubie i weselu nie chce okresu na slub a > wypada ewidentnie bo okresy mam rowniuskie 28 dniowe A o takim czymś jak tabletka hormonalna słyszałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
lumidee23 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 27.12.07, 14:09 a słyszałaś o dzieciach chorych i niedorozwiniętych przez to ,że matka nie oczyściła dobrze organizmu z hormonów.. chyba nie!! Więc się zastanów co piszesz pfff matce ,która bierze kwas foliowy i inne witaminy ,zeby dzidzius był zdrowy kilka tyg przed ciazą proponujesz tabletke hormonalna.. rozwalaja mnie takie wypowiedzi.. nie po to nie przyjmuje przez rok anty oczyszczam organizm , zeby tydzien przed weselem walnąc sobie hormonkę > A co powiesz na spowiedzi dzień przed ślubem? Ze uprawiałaś seks przedmałżeński > ? > Skandal! czyzbym miala do czynienia z dinozaurem dziewica? oj przepraszam za urażoną świetość.. > mówisz sama do siebie? To nie to forum! Tutaj rozmawiamy o ślubie i weselu chyba nie zauwazyłas tematu watku.. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 27.12.07, 14:33 Ja bym nie miała nic przeciwko temu gdybym miesiąc czy dwa przed ślubem zaszła w ciąże. To byłby dla nas najfajniejszy prezent zwłaszcza że staramy się już jakieś 1,5 roku i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
madzior84 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 28.12.07, 12:53 Jestem w 7 tygodniu. Ślub i wesele planowaliśmy na czerwiec 2009, ale się nam "wpadło" i postanowiliśmy zrobić tylko ślub i obiad dla rodziców w czerwcu tego roku. Opinię ludzi mamy gdzieś, tak nam będzie wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
madzior84 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 28.12.07, 12:56 Oczywiście się pomyliłam - ślub bierzemy w czerwcu 2008. Będę wtedy w 8 miesiącu. (W sukienkę-rybkę to się już raczej nie zmieszczę...;]). Odpowiedz Link Zgłoś
elle2006 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 29.12.07, 14:09 Ja jestem Ślub odbył się 4 tyg temu, ja jestem w 6 tyg. Dwa tygodnie przed ślubem daliśmy sobie spokój z zabezpieczeniami i zaskoczyłam chyba za 1 razem To jest dopiero coś hehe Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: a ktora z Was jest juz w ciazy?? 01.01.08, 19:53 Gratuluję Dopiero na forach o dzieciach, pełnych postów o nieudanych próbach, otwierają się oczy, jak wielkie mieliście szczęście. Życzę spokojnych 9 m-cy i nie przemęczaj się Odpowiedz Link Zgłoś