strzygula 17.10.07, 15:20 dziewczyny w sobote slub a dzis wyskoczyl mi mega pryszcz na twarzy! zla jestem jak cholera bo nie mam wiekszych problemow z cera. czym go zwalczy? smaruje woda utleniona na zmiane z kremem garniera punktowym na wypryski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_anilorak Re: w sobote slub a na twarzy tragedia ;( 17.10.07, 15:25 Kup w aptece maść BENZACNE 10% (kosztuje z tego co pamiętam około 8 zł) - nałóż grubą warstę. Absolutnie nie wyciskaj bo będzie jeszcze gorzej. Benzacne delikatnie wysusza i pryszcz powinien się wchłonąć do soboty. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robusia Re: w sobote slub a na twarzy tragedia ;( 17.10.07, 16:06 mysle ze benzacne wysuszy pryszczyk... nie lam sie napewno do soboty nie bedzie po nim sladu, a wrazie czego odrobinka korektora i po sprawie głowa do góry nikt nic nie bedzie widział.. Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: w sobote slub a na twarzy tragedia ;( 17.10.07, 16:44 Nie powinno się wyciskać, ale jeśli masz mało czasu i ma białe zakończenie to wyciśnij, bo on i tak musi pęknąć i smaruj hydrocortyzonem lub poprostu żelem punktowym Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: w sobote slub a na twarzy tragedia ;( 18.10.07, 09:51 Nie radziłabym wyciskać. Możesz nabawić się przebarwień, ran. Radzilabym podskoczyć do kosmetyczki. Ewentualnie po prostu Ci go przekłuje (broń Boże cisnąć tak żeby sam pękł). Benzacne nie polecam szczególnie jeśli korzystałaś z solarium. Ma ona właściwości wysuszające owszem, ale i łuszczące. Z podobnych środków mogę Ci jeszcze polecić Tormentiol (czy jakoś tak). Dobry w działaniu, kosztuje jakieś 5 zł. Nie należy go tylko stosować dłużej niż tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemia0000 żaden problem:) 19.10.07, 12:22 leć szybciutko do aptei bo garnier jest za delikatny zeby cos szybko zwalczyć i kup Duac (Once Daily Gel) to jest preparat na antybiotyku nie kazda apteka sprzeda bez recepty ale wiekszość kosztuje od 35 do 40zl 15 ml i to brzmi ie ciekawia ale smarujesz tym udem a rano n9ic nie masz !!!!!! to pewne tylko jak coś sie robi nie wyciskaj !!!! tylko posmarować musisz bo dlużej schodzi ale jest bezkonkurecyjny ja mialam problemy z cerą i to od dermatologa wynalazzek zawsze go mam w kosmetyczce aha i w trakcie dnia jak mozesz to sobie pochodz w maszci cynkowej szybciutko wysuszy koszt 1,6zl do soboty sladu nie bedzie POzdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia_pela Re: żaden problem:) 19.10.07, 14:34 Maseczka aspirynowa z polopiryny - nie zartuje - wpisz w wyszukiwarke 'maseczka aspirynowa'- na forum uroda bylo o tym duzo. Ja wlasnie sobie wczoraj taka zaaplikowalam na bestie na twarzy - roznica niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk kosmetyczka!!1 20.10.07, 10:39 pewnie juz za [póxno, bo dzisiaj sobota, ale wiem z własnego doświadczenia, że najlepsze co można wtedy zrobi to pójśc do kosmetyczki. Mi 5 dni przed slubem wyskoczyly 2 mega pryszcze na brodzie. Kosmtyczka ładnie je ponakuwała, także że przez nastepne 4 dni już tylko nawilżałam strupek, a w dzień ślubu nic nie było widac. Wysuszanie maściami i kremami może czasem nic nie dac-sa pryszcze ktore sie nie wysusza ani nie wchlona... nie warto ryzykowac i zabierac sie za to samemu. naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś