ewelina23-20 06.02.08, 11:59 o bukiecie z konwalii Jak myslicie czy w kwietniu nie bedzie problemu z ich dostepnością ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wika80 Re: Marzę ....... 06.02.08, 12:11 tez chciałabym konwalie, bo je uwielbiam...niestety pod koniec sierpnia nie bedzie juz po nich sladu w kwietniu masz wiekszą szansę... jezeli wiosna bedzie wczesnie, a wsystko na to wskazuje, to moze załapiesz sie na pierwsze konwalie, a generalnie to konwalia kwitnie w maju... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Marzę ....... 06.02.08, 12:25 wika80 napisała: > tez chciałabym konwalie, bo je uwielbiam...niestety pod koniec > sierpnia nie bedzie juz po nich sladu > w kwietniu masz wiekszą szansę... jezeli wiosna bedzie wczesnie, a > wsystko na to wskazuje, to moze załapiesz sie na pierwsze konwalie, > a generalnie to konwalia kwitnie w maju... Odpowiedz Link Zgłoś
laupek Re: Marzę ....... 06.02.08, 13:10 Ja też uwielbiam konwalie, w moim ogrodzie rosną sobie trochę na dziko kolwalnie ktore babcia kiedys przyniosla prosto z lasu. Jednak zwsze kwitna w maju, najwczesniej okolo 10-ja mam ślub 31 wiec mam jadzieje ze jeszcze bede, wszystko zalezy od pogody, moze o ile sa hodowane w szklarniach maja dluzszy czas kwitnienia. Pytalam w kwiaciarni, pani powiedziala zeby pytac najwczesniej 2 tyg przed slubem, one wtedy wiedzą jaki kwiat jeszcze jest lub zaczyna byc dostepny w tym czasie. Dlatego lepiej przygotowac wersje awaryjna. Moj pomysl na bukiet to kulka z konwalii prztykanych szafirkami-coś pieknegoi takiego zwiewnego Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Marzę ....... 06.02.08, 13:16 laupek napisała: > Ja też uwielbiam konwalie, w moim ogrodzie rosną sobie trochę na > dziko kolwalnie ktore babcia kiedys przyniosla prosto z lasu. Jednak > zwsze kwitna w maju, najwczesniej okolo 10-ja mam ślub 31 wiec mam > jadzieje ze jeszcze bede, wszystko zalezy od pogody, moze o ile sa > hodowane w szklarniach maja dluzszy czas kwitnienia. > Pytalam w kwiaciarni, pani powiedziala zeby pytac najwczesniej 2 > tyg przed slubem, one wtedy wiedzą jaki kwiat jeszcze jest lub > zaczyna byc dostepny w tym czasie. Dlatego lepiej przygotowac wersje > awaryjna. > Moj pomysl na bukiet to kulka z konwalii prztykanych szafirkami- coś > pieknegoi takiego zwiewnego ślub mamy 19 kwietnia , obserwując nasze pogodowe anomalie cichutko marze ze pojawią się wczesniej Jeśli przygarniesz zdychajacego z głodu psa i zapewnisz mu dobrobyt, nigdy cię nie ugryzie.Oto naczelna różnica miedzy psem i człowiekiem. M.T src="<a href="www.przewodnikmp.pl/img-19042008007.png"" target="_blank">www.przewodnikmp.pl/img-19042008007.png"</a> alt="ślub, wesele" border="0"></a> Odpowiedz Link Zgłoś
kwiaty-aga Re: Marzę ....... 06.02.08, 12:58 jak sama nazwa mówi konwalia majowa kwitnie w maju i wtedy jest dostępna i najpiękniejsza. Czasami na początku czerwca jeszcze jest dostępna Odpowiedz Link Zgłoś