safar1 13.04.08, 22:44 witam ! Jaki ciekawy repertuar muzyczny polecilibyście do kościoła, tylko zeby nie był to tradycyjny marsz Mendelsona itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izazdo Re: muzyka w kościele 14.04.08, 09:24 A kto bedzie gral? Przeciez inne utwory wykonuje sie na organach, inne spiewa spiewaczka, a jeszcze inne chor. U mnie bedzie chor, ktory zaspiewa: - "Niech nas ogarnie łaska Panie Twa" (Taize) - wejście - "Nic nas nie zdoła odłączyć od Ciebie..." (Taize) - ofiarowanie - "Panis angelicus" - Komunia - "Laudate omnes gentes" (Taize) - dziekczynienie - "Ave Maria" - podpisanie aktu slubu A na wyjscie Kanon D-dur Pachelbela (nieliturgiczny, ale utwor na wyjscie nie nalezy juz do liturgii). Poza tym czesci stale mszy (Kyrie, Gloria, Agnus Dei) z "Missa Orientalis". Najlepiej zapytaj wykonawce, co ma w repertuarze, bo nie wiem, czy ktos za standardowa stawke bedzie chcial sie uczyc czegos nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
karol512 Re: muzyka w kościele 14.04.08, 10:15 my mamy ten sam problem, chociaz akurat chcemy mendelsona na wyjscie ale nie chcemy ave maria bo według nas jest bardzo oklepana. Będziemy mieć tylko oranistę w kościele, wydaje nam się że płacenie chórzystce/skrzypaczce etc jest zbędnym wydatkiem. Znacie jakąś stronę gdzie jest lista utworów możliwych do zagrania? A najlepiej do przesłuchania? Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo Re: muzyka w kościele 14.04.08, 11:37 1) Ave Maria nie musi byc oklepane. Dziesiatki kompozytorow komponowaly melodie do tych slow, nie tylko Gounod i Schubert. Jest przecudne Ave Maria Fishera (ja bede miala, w necie niestety nie ma), jest rownie piekne i praktycznie nieznane Ave Maria Cacciniego (zajebiste!!!): www.youtube.com/watch?v=fjZ8fBGtMaI 2) idz do organisty i zapytaj, co ma w repertuarze slubnym. I nastaw sie, ze raczej bedzie to albo modne 25 lat temu "gdy się łączą ręce dwie", albo watpliwej urody przeboje sprzed blisko 100 lat w stylu "o stwórco niech te serca dwa". A na komunie i ofiarowanie typowe piesni eucharystyczne. Ja tego stylu nie trawie, zbyt powszednio mi sie to kojarzy (moze dlatego, ze bardzo czesto chodze na msze). Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: muzyka w kościele 14.04.08, 21:17 Naprawdę zaangażowanie PROFESJONALNEGO muzyka nie jest zbędnym wydatkiem, pod warunkiem, że będzie to rzeczywiście muzyk z prawdziwego zdarzenia, a nie człowiek przypadkowy. Dopiero mając świadomość umiejętności konkretnego muzyka (z organistą na czele) można dobierać repertuar. Z usług zespolików scholkowo- pielgrzymkowych nie radze korzystać, jako że ich repertuar nie jest z reguły liturgiczny, a umiejętności czysto muzyczne raczje znikome (zestaw podstawowych "chwytów" na gitarki + zbiorowe wydzieranie do mikrofonów = przestery i piski w głośnikach). Jeśli chodzi o bardziej "klasyczny" trepertuar, zarówno organowy, jak i instrumetntalny (flet, skrzypce, wiolonczela) ale przede wszystkim solowy wokalny, chętnie doradzę - jestem zawodowym muzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
milowy_las Re: muzyka w kościele 16.04.08, 01:11 ja chcę mieć to sebastien14.wrzuta.pl/audio/ARQsWitzjh/magda_aniol_-_oczyszczenie i nie obchodzi mnie ile to bedzie kosztowało Odpowiedz Link Zgłoś
znow_wedrujemy Re: muzyka w kościele 17.04.08, 21:20 też mi się to bardzo podoba. znam kogoś kto Ci bez problemu to zagra! Odpowiedz Link Zgłoś
kapelanawesela Re: muzyka w kościele 18.04.08, 13:31 A ja polecam chór gospel z Warszawy o nazwie God'spell. Mogą zaśpiewać klasycznie, ale również i gospelowo - polecam. Można umówić się na próbę i posłuchać www.godspell.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mk993 Re: muzyka w kościele 20.04.08, 19:46 601-715-889 to numer do profesjonalnych muzyków z filharmonii- jedyna naprawdę profesjonalna oprawa muzyczna ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
onlymaj Re: muzyka w kościele 21.04.08, 20:14 a u mnie będzie kto inny, a też jest pięknie i profesjonalnie, bo słyszałam - jak ktoś będzie chciał to podam namiary Odpowiedz Link Zgłoś