majka_le 16.04.08, 12:56 Dziewczyny poradźcie mi w jakim salonie w Warszawie wasi panowie kupowali garnitury na ślub i ile ta przyjemość kosztuje? A drugie pytanie, gdzie mogę kupić fajne buty ślubne?? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka_84 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:21 Jeśli nie ma dla ciebie znaczenia czy to jakiś super firmowy garnitur czy nie to polecam Maximusa. Kupiliśmy garnitur + elegancka kamizela z musznikiem i daliśmy za to 800 zł (z czego garnitur 590), kolor ecru lekko połyskliwy (taki w złocisty wpadający). Butik 5 w hali A nazywa się "De vie". Jesteśmy zadowoleni. Z markowych nic nie mógł dla siebie dobrać a szycie to trochę droższa impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
majka_le Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:37 Nie zależy nam na jakimś super firmowym, ważne, żeby dobrze leżał. A na jakiej ulicy jest ten sklep? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:42 w Nadarzynie, jak się jedzie trasą katowicką, po prawej stronie. Trudno nie zauważyć. Kilkaset metrów dalej po przeciwnej stronie jest centrum mody w Nadarzynie-tam też możesz poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_84 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:51 z centurm jeździ tam bezpłatny autobus chyba co 30min, z resztą zobacz www.maximus.ch Odpowiedz Link Zgłoś
gryzikiszka Re: Zakup garnituru 18.04.08, 22:02 A jak już tam będziesz, to koniecznie zajrzyj do wspomnianego już Centrum Mody po drugiej stronie trasy (no, może kawałek dalej w stronę Katowic). Duża granatowa hala. Tam jest pełno sklepów z różnymi eleganckimi ubraniami i chyba kilka z typowo ślubnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_84 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:49 z moją białą suknią, ecru garnitur nie będzie się zlewał Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:52 Moim zdaniem w ogóle garnitur ecrue to porażka... Ale to Twój ślub. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_84 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:56 to nie jest typowy ecru, chciałam bardziej jasny beż ale ten mi się podobał, on wpada w złoty kolorek i jest lekko błyszczący... mi się bardzo podobał Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Zakup garnituru 16.04.08, 16:00 Nie musisz mi tłumaczyć Twoja broszka Ja bym się tylko bała, że taki kolor przy białej sukience będzie wyglądał jak biały - pożółkły. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 16:02 myszka_84 napisała: > z moją białą suknią, ecru garnitur nie będzie się zlewał ty żartujesz chyba :-o jeśli nie, to ręce mi opadły... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:31 1. pierre cardin w arkadii, taka przyjemność wynosi ok. 2 tys. zł 2. fajne (damskie) buty ślubne w kolorze błękitnym kupiłam w fashion hause w salamandrze w Piasecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mrozonka82 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:47 Mój Przyszły kupuje tylko i wyłącznie garnitury niemieckiej firmy DIGEL- mają ten plus, że nie są uszyte w stylu włoskim/francuskim- czyli obcisłe pasowane spodnie i marynarki, tylko wygodne garnitury dla normalnych facetów Mają świetne wzornictwo, materiały praktycznie nie do zdarcia. digel.pl/ Klasyczny grafitowy garnitur to koszt ok. 1300zł polecam w zw. z tym salon PAN na ul. Świętokrzyskiej 36, markowy salon DIGLA jest również np. w Arkadii czy Promenadzie. Typowo ślubne garnitury Diga są również w salonach mody ślubnej- Abiu/ Promesa na Jana Pawła. PS. Nie wiem jak Wasi przyszli małżonkowie, ale mój jest dosyć praktyczną bestią dlatego garnitur ślubny był wybierany nie tylko pod kątem slubu ale też i jego codziennego noszenia do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 15:50 mrozonka82 napisała: > > PS. Nie wiem jak Wasi przyszli małżonkowie, ale mój jest dosyć > praktyczną bestią dlatego garnitur ślubny był wybierany nie tylko > pod kątem slubu ale też i jego codziennego noszenia do pracy > mój mąż nosi garnitur ślubny i wygląda w nim jak z obrazka Odpowiedz Link Zgłoś
asiek831 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 16:03 My kupowaliśmy garnitur w dyplomacie przy ul. Koszykowej (obok biblioteki głównej). Garniak z kamizelką kosztował prawie 2 tysie. Wygląda super Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Zakup garnituru 16.04.08, 16:06 też dobry sklep, mój brat też tam kupował garnitur do ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: Zakup garnituru 16.04.08, 19:36 Maz szukal garnituru fajnie skrojonego, klasycznego... Bylismy w stanie zaplacic duzo, ale zawsze cos nie pasowalo... W ilu my sklepach nie bylismy... Te najdrozsze marki byly wcale nie najlepsze... Miac Calvin, droga sprawa, ale niechcacy przechodzilismy Piotrkowska i natknelismy sie na Pawo... wakacyjna przecena, piekny kolor, granat wchodzacy w czern, swietna sprawa za raptem 650 zl!!! Do tego krawat gratis. Koszula to okolo 180 zl, buty 400. calosc w miare tania. Maz wygladal super, nawet sam sie sobie podobal, co nie jest zabyt czesta sprawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka-dwa Re: Zakup garnituru 16.04.08, 20:58 mój narzeczony właśnie zakupił piękny, brązowy garnitur. Nie żaden ślubny, ze strojną kamizelą. Ma mu posłużyć potem jeszcze na kilka okazji Garnitur jest cudny, pięknie skrojony, lekko dopasowana marynarka z ciekawymi przeszyciami (chyba jakiś trend, bo w kilku innych garniturach widziałam to samo szycie), z dwoma rozporkami z tyłu. Kupił go w Intermodzie (Złote Tarasy Wa-wa). Do tego buty - stylizowane trochę na stare, ciekawe bardzo (kupił je w Gino Rossi). Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: Zakup garnituru 17.04.08, 00:10 meza garniak bez kamizelki, ktora podobnie do musznika, butnierki, muszki wywoluje u nas mdlosci... ale kazdy ma wlasny styl... Radze pochodzic, poszukac... Znajomy mial CK, spodnie za dlugie, marynarka zle lezala... Calosc droga a efekt sredni.... Odpowiedz Link Zgłoś
majka_le Re: Zakup garnituru 17.04.08, 12:40 Dzięki dziewczyny za pomoc. Przejdziemy się na weekendzie po tych salonach i jestem pewna, że coś wybierzemy. A buty dla siebie gdzie kupowałyście?? Zależy mi na dość skoromnych, wygodnych. Sukienę będę mieć w kolorze ecri. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś