Dodaj do ulubionych

Bukiet ze storczyków

23.05.08, 12:58
Marzy mi się skromy bukiet z biało-różowych storczyków. Czy któraś z Was miała taki lub podobny (proszę o zdjęcia), ile może kosztować- nie chcę przepłacić smileDziękuję!!! smile
Obserwuj wątek
    • kaamilka Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 13:09
      Moje są różowo-fioletowe. Spójrz na link allegro. Kosztował 80zł.
      • mallastopa Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 13:14
        Śliczny! Też chciałabym właśnei taki "opadający". Dziękuję.
        • kaamilka Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 13:17
          No a ja właśnie nie chciałam opadającego wink ale zaufałam mojej
          florystce i byłam koniec końców bardzo zadowolona... smile I storczyk
          jest kwiatem bardzo wdzięcznym - wytrzymał jeszcze 4 dni po weselu.
          Spójrz też na butonierkę mojego męża.
          • mallastopa Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 13:31
            Widzę właśnie, że butonierka też jest bardzo łądna. Wiem, że storczyki są wytrzymałe i cieszę się bo myślę też o wpięciu jednego we włosy i jestem pewna, że nie zwiędnie w trakcie wesela smile
            • kaamilka Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 14:03
              jak jeszcze kwiaty będą zawoskowane to na pewno nic się nie
              stanie... znajdź dobrą kwiaciarkę i do dzieła smile
              • 6eeeeee Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 15:55
                wcale nie rewelacyjny ten bukiet ze storczyków tych fioletowych,
                zresztą to jest odmiana innych storczyków, najlepiej jeśli
                podejdziesz do kwiaciarni i one pokażą ci zdjęcia i doradzą, ja
                właśnie idę zaraz zamawiać (ślub mam 14 czerwca) też chcę do włosów
                dlatego zdecydowałam się na te kwiaty, wezmę chyba białe storczyki z
                różowymi różyczkami, koszt bukietu do 200zł, już pytałam o cenę,
                storczyk to bardzo drogi kwiatek jedna gałązka kosztuje ok 70zł a te
                na zdjęciu to takie z tańszej odmiany, wybierz się do kwiaciarni,
                jeśli zobaczysz te droższe to na pewno zdecydujesz sie na tamte ;o)
                i nie ma co szukać w internecie w kwiaciarni mają wspaniałe
                katalogi, czasami nawet zdjęcia bukietów które wykonały i tam na
                pewno znajdziesz taki jaki będzie ci odpowiadał. pozdrawiam
                • kaamilka Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 16:02
                  Po pierwsze nawet jak to by były te tańsze, to i tak spełniły swoją
                  funkcję, bo:
                  1. łądnie wyglądały
                  2. idealnie się komponowały z całą oprawą ślubu
                  3. były bardzo trwałe
                  A co do ceny. Mieszkam w małym mieście i ceny tu nie są z księżyca i
                  niekoniecznie to co ślune jest 5 razy droższe. A myślisz ile było
                  potrzebnych gałązek do mojego bukietu? 15?
                  • 6eeeeee Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 16:07
                    no a ja jestem z miasta i ceny w kwiaciarnich są gigantyczne ;o/ nie
                    wiem ile potrzebowałas gałązek ale wiem jak te gałązki wyglądają, bo
                    jestem na kupnie bukietu ślubnego ze storczyków i wystarczy mi jedna
                    gałązka ale nie z tych, tylko tych bogatszych, one mają wiecej
                    kwiatów i są większe
                    • kaamilka Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 16:09
                      puknij się w czółko. jak będę miała czas to wstawię zdjęcie samego
                      bukietu. do mojego bukietu kwiatki są z gałązek pourywane.
                      • 6eeeeee Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 16:27
                        chyba wiem, bo chodziłam po kwiaciarniach a zreszta wiem jak wyglada
                        gałązka storczyka! chcący ułożyć bukiet kopułke to trzeba je
                        pourywać. chodziło mi o to ze z tego rodzaju na jednej galazce jest
                        malo kwiatów
                        • 6eeeeee Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 16:29
                          zobacz na te
                          images.google.pl/imgres?
                          imgurl=kontrateksty.pl/files/news/storczyki.jpg&imgrefurl=http
                          uncertain/www.kontrateksty.pl/index.php%3Faction%3Dshow%26type%3Dgroup%
                          26newsgroup%3D31%26page%
                          3D4&h=1001&w=903&sz=100&hl=pl&start=3&tbnid=rDEe1dtnACZopM:&tbnh=149&
                          tbnw=134&prev=/images%3Fq%3Dstorczyki%26gbv%3D2%26hl%3Dpl
                          • 6eeeeee Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 16:30
                            sorx zle wpisałam:
                            img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Kuszace_storczyki_2070705.jpg
                            • 1flora.1 Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 18:46
                              Miłe Panie. Storczyk kamilki to Phalenopsis, drugi to dendrobium,
                              jest jeszcze m.in. cymbidium.
                              Phalenopsis kamilki najczęściej można kupić w doniczce, choć bywa i
                              cięty. kamilki bukiet był b. tani, kwiaty były klejone do różnych
                              elementów bukietu specjalnym klejem.
                              Dendrobium przeważnie kupuje się cięte i najczęściej kwiaty też
                              ucina się do bukietu (również klei).
                              Wszyskie storczyki są przepiękne i cena dość wysoka.
                              Pozdrawiam - Jola D.
                              • listekklonu Re: Bukiet ze storczyków 23.05.08, 19:31
                                Dzięki za wyjaśnienie kwestii odmian smile
                                Bardzo mi się podoba bukiet Kamilki, jeden z najładniejszych, jakie widziałam na
                                zdjęciach.
    • aga1322 Re: Bukiet ze storczyków 24.05.08, 11:08
      Mój bukiet:
      foto.onet.pl/i9ec6,04cm50308oll,dxih6,u.html#dxgqt
      foto.onet.pl/i9ec6,04cm50308oll,dxih6,u.html#dxfqy
      • mallastopa Re: Bukiet ze storczyków 25.05.08, 16:06
        Dziękuję Wam pięknie za wszystkie zdjęci ai porady
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka