july64 16.10.08, 14:21 Gdzie lecicie w podróż poślubną? Egipt? Grecja? Turcja? czy może dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prom_do_szwecji Re: podróż poślubna 16.10.08, 14:25 ja jade autem nad morze. Zaraz po ślubie mój wtedy już mąz jedzie tam na dwa miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
masha_qrella Re: podróż poślubna 16.10.08, 15:46 ja tez autem Budapeszt, Balaton, Praga, Karlove Vary. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: podróż poślubna 16.10.08, 15:50 Ale wam fajnie, dopiero na etapie planowania My zaliczyliśmy po slubie Kretę - bosko tam było. Naszym planem są terazinne greckie wyspy a dopiero później uderzymy dalej Polecam grecje. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwusia1983 Re: podróż poślubna 16.10.08, 16:00 My będziemy lecieć do Egiptu. Spytaliśmy się znajomych czy są chętni i lecimy w czwórke Odpowiedz Link Zgłoś
atrament.owa Re: podróż poślubna 16.10.08, 16:09 Hmmm we czwórkę w podróż poślubną? ciekawe.... A ja jeszcze nie wiem mam nadzieję, że w ogóle uda nam się gdzieś wybrać; oby! Odpowiedz Link Zgłoś
mike2005 Re: podróż poślubna 16.10.08, 16:29 Temat powraca niczym bumerang. A wystarczyłoby skorzystać z wyszukiwarki. Odpowiedz Link Zgłoś
gsiunieczkka Re: podróż poślubna 19.10.08, 18:05 A my z narzeczonym postanowiliśmy poczekać na ostatnią chwile i kupić last minute tak zrobili nasi znajomi. Mieli odłożone pieniądze i tydzień przed ślubem wykupili wczasy do Turcji i zaoszczędzili jakieś 1000zł PO prostu nie nastawiamy się jaki kraj tylko, jak będzie kusząca oferta i fajne miejsce to kupujemy. Ech już nie mogę się doczekać ślubu ... kurcze im człowiek więcej myśli to przychodzi do głowy że jeszcze tyle do załatwienia Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: podróż poślubna 20.10.08, 10:14 polecielismy do Polnocnej Hiszpanii - Santiago di Compostela, Bilbao, Gijon, Vigo - przepiękne miejsca, wciaz bez tłumu - samolot i hotele rezerwowalismy sami... Kreta, Egipt, Turcja - wymyślcie coś oryginalniejszego niż zatłoczone kurorty dla masówki - tu pojechać możecie zawsze, podróż poslubna jest tylko jedna... no i nie trzeba koniecznie "lecieć", można i jechać, w Polsce i obok też jest wiele przepięknych miejsc, no chyba że ktoś traktuje podróz samolotem jako jedynie możliwy sposób transportu...lans wiecznie żywy... Odpowiedz Link Zgłoś
kataniera Re: podróż poślubna 20.10.08, 11:01 papalaya napisała: > polecielismy do Polnocnej Hiszpanii - Santiago di Compostela, > Bilbao, Gijon, Vigo - przepiękne miejsca, wciaz bez tłumu - samolot > i hotele rezerwowalismy sami... > > Kreta, Egipt, Turcja - wymyślcie coś oryginalniejszego niż > zatłoczone kurorty dla masówki - tu pojechać możecie zawsze, podróż > poslubna jest tylko jedna... > > no i nie trzeba koniecznie "lecieć", można i jechać, w Polsce i obok > też jest wiele przepięknych miejsc, no chyba że ktoś traktuje podróz > samolotem jako jedynie możliwy sposób transportu...lans wiecznie > żywy... To nie do końca tak, przynajmniej w moim przypadku. Wszystkie nasze dotychczasowe wycieczki i urlopy polegały na tym, że jedziemy/lecimy, ale sami wszystko organizujemy - noclegi, jedzenie, trasy zwiedzania itd. A raz mi się zamarzyło, żeby niczym się nie przejmować, nie myśleć, gdzie zjem, jak dojadę, więc pozwoliliśmy by w podróży poślubnej ktoś zatroszczył się o nas Organizowaliśmy sobie czas wolny, ale o ramach pomyślał ktoś inny i to była dla mnie naprawdę optymalna forma Ale na pewno wrócę jeszcze do starych przyzwyczajeń organizowania wszystkiego samemu, to ma swój urok i smaczek, nieważne, czy w Polsce, czy za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: podróż poślubna 20.10.08, 15:49 papalaya napisała: Kreta, Egipt, Turcja - wymyślcie coś oryginalniejszego niż > zatłoczone kurorty dla masówki - tu pojechać możecie zawsze, podróż > poslubna jest tylko jedna... Papalaya pozwól że się nie zgodzę, my bylismy na Krecie w takim miejscu gdzie inni narzekaliby na zbyt małą ilość ludzi. Poza tym jak człowiek jest zaradny i zorganizowany to może pokusić się o wypożyczenie samochodu, motoru - tak jak zrobiliśmy my - i dojechać do miejsc w ktorych jest pusto, inaczej. Oczywiście jesli ktoś zechce skorzystac z wycieczek organizowanych przez biuro to życze powodzenia - tam na pewno nie zazna spokoju. Papalaya byłaś na Krecie że stawiasz ją na rowni z Egiptem i Turcją? Jesli tak to nie rozumiem dlaczego, jeśli nie, to pojedź w te trzy miejsca i porownaj. Masz rację podroż poślubna jest jedna i dlatego właśnie wybralismy Kretę, poszliśmy na kompromis - każde z nas chciało gdzie indziej, i wyszedł nam ten kompromis na dobre bo zakochaliśmy się w Grekach, jedzeniu, krajobrazach, teraz mamy co wspominać. A poza tym kto powiedział, że podróż powinna być oryginalna? Podróz ma byc przede wszystkim przyjemna dla nas, i nie tylko poślubna. Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: podróż poślubna 20.10.08, 15:13 Bliżej. Jedziemy do Berlina i Drezna. "Podróż poślubna" na pięć dni i w gronie przyjaciół. Nie mamy już urlopu żeby jechać gdzieś dalej i na dłużej, ale gdybyśmy mieli to na pewno nie wybralibyśmy się do popularnych kurortów ani Egiptu ani Turcji ani Tunezji czy na którejś z popularnych greckich wysp. Ja chciałabym znowu odwiedzić Portugalię albo wybrać się samochodem do Czarnogóry. Odpowiedz Link Zgłoś
2spanielki Re: podróż poślubna 20.10.08, 15:40 góry.... zakopane, kraków... po prostu góry i pewnie tylko na okolo 3 dni, rozkrecamy wlasna dzialalnosc i jest ciezko z czasem Odpowiedz Link Zgłoś
serengetti Re: podróż poślubna 20.10.08, 16:16 A my planujemy coś innego - www.namorzu.pl/ Jeszcze nie wiemy konkretnie, którą wyprawę wybierzemy, jest tyle możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
moniczka1198 Re: podróż poślubna 20.10.08, 17:07 My zdecydowaliśmy że wybierzemy sie na wycieczką w kraje nadbałtyckie: Litwa, łotwa i Estonia. Taka wycieczka objazdowa trwająca 7 dni, każdy nocleg w innym miejscu. Już się nie mogę doczekac, zwłaszcza że ten rok cały oszczędzamy na wesele i ograniczyliśmy w związku z tym wszelkie przyjemności urlopowe. Odpowiedz Link Zgłoś
julcia2008 Re: podróż poślubna 20.10.08, 18:29 Karaiby...Dominkana )))) niedawno wrocilismy z naszej podrozy poslubnej... cudowne miejsce, polecam )) najpiekniejsze miejsce na ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
k_p8082 Re: podróż poślubna 20.10.08, 18:45 My po ślubie wybraliśmy się do Maroka, kraj fantastyczny, polecam każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kate.kate Re: podróż poślubna 20.10.08, 23:11 a my lecimy na Kubę i to juz niedługo bo ślub w najblisszą sobotę a w poniedziałek wylatujemy Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_oliwka29 Re: podróż poślubna 21.10.08, 15:17 My na Dominikanie byliśmy w podróży przedslubnej A po slubie wybieramy się albo do Brazylii albo do Wenezuelii Odpowiedz Link Zgłoś
carolina80 Re: podróż poślubna 21.10.08, 15:49 Mnie się marzy Tajlandia, lub Bali. Jeśli to nam nie wypali to lecimy na poludnie Hiszpanii, wypożyczamy auto i zwiedzamy Cordobe, Alhambre, Granade, Gibraltar. Jeśli starczy czasu to wpadniemy do Portugalii, która zauroczyła nas w tym roku. Spośród krajów, które proponujesz to zdecydowanie polecam Egipt - taki ze zwiedzaniem 7+7 i samodzielne szwendanie się po uliczkach Asuanu na przykład - klimat nieziemski. Same leżenie na egipskich plażach zupełnie nie pozwoli Ci poznać kraju, chyba że Ci na tym nie zależy? Turcja - też ok. Nie polecam Tunezji, która najzwyczajniej na świecie mnie znudziła. Adrenalinę podnióslo tylko wysadzenie wież WTC, które akurat miało miejsce i spowodowało, że nie wiedzieliśmy czy wrócimy do domu w planowanym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś