monikapers 08.01.09, 01:04 Prosze o jakies linki, zdjecia itp, nie znalazlam tego watku, chodzi o dekoracje kosciola, kwiaty, swiece, platki, itp, moze sa jakies firmy, sklepy itp? prosze o pomoc, nie wiem jak to rozwiazac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.l2 Re: Dekoracja kosciola 08.01.09, 01:35 firmy - florystyczne. Bez problmu znajdziesz w google. Sklepy- polecam giełdę kwiatową. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Dekoracja kosciola 09.01.09, 00:47 dziekuje juz myslalam, ze swiat o mnie zapomnial ... przywracasz wiare czy na tym forum tylko o sukniach sie rozmawia???? Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Dekoracja kosciola 09.01.09, 12:56 NO ale po co dekorować kościół? Przeciez to sa budowle piekne same w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: Dekoracja kosciola 09.01.09, 13:14 My nie dekorujemy kościoła. Budowla rzeczywiście sama w sobie jest ładna, a poza tym w kościele będzie dużo kwiatów jeszcze z wielkanocy Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Dekoracja kosciola 09.01.09, 13:16 kobieta tez jest piekna sama w sobie a dosc czesto sie "dekoruje" to wazny dzien i robi sie dziwne rzeczy... fajnie ozdobic kosciol kwiatami czy tkaniana na czesto brzydkie krzesla ladnie wygladaja swiece ale to juz moze byc przesada nie musisz przeciez jak nie lubisz fajnie miec wybor? co inne panny mlode sadza??????? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Dekoracja kosciola 09.01.09, 13:26 Z tymi kobietami to różnie bywa... NIe musze i nie zamierzam tego robić. Ja rozumiem ze świeże kwiaty sie wstawia, czy czerwony dywan tez niech będzie. Ale czy widziałaś takie bramy ze sztucznych kwiatów na ślubach?? Ja widziałam to jest oszpecanie kościoła. Po za tym jakiś zbędę siwce, płatki róż itp. to jest dobre w Ameryce jak się bierze ślub na trawniku. Nie ma się kościoła to sie robi kiczowate dekoracje, ale jak się ma... no to nie wiem po co to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Dekoracja kosciola 09.01.09, 18:15 nie, nie widzialam... bram moze dlatego ze mieszkam w miescie gdzie koscioly sa wyjatkowe ale za to piekne dekoracje kwiatowe nawiazujace stylem do bukietu panny ml.oraz skromnie przyozdobione lawki juz tak uroczo! Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowa_ania Re: Dekoracja kosciola 09.01.09, 23:35 Uwielbiam hortensję, więc gorąco polecam ten kwiat do dekoracji kościoła (zwróć uwagę na pierwszy bukiet w galerii): www.weselinka.pl/dekoracje-slubne-z-kwiatow-w-kosciele Można go kupić lub samodzielnie posadzić w ogródku i czekać, aż urośnie smile (tutaj opisałam, jak to zrobić: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=78429919&a=78560630) Warto pamiętać o pewnej regule w dekorowaniu kościoła (i nie tylko kościoła). Im bardziej strojne wnętrze, tym skromniejsza powinna być dekoracja. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Dekoracja kosciola 10.01.09, 00:05 dziekuje slicznie! uwielbiam hortensje zastanawiam sie nad bukietem z niebieskich lub zielonych, masz moze jakies zdjecia : pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowa_ania Re: Dekoracja kosciola 10.01.09, 00:28 Tak, kilka bukietów znajdziesz tutaj: www.weselinka.pl/hortensje-bukiety-i-dekoracje Odpowiedz Link Zgłoś
milka.g Re: Dekoracja kosciola 13.01.09, 16:03 Płatki róż i skromne, śliczne dekoracje na ławki kupowałam w sklepie www.artisflora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
raczmadzia Re: Dekoracja kosciola 15.01.09, 14:27 Witam Chciałabym pomóc, ale nie mogę gdyż będzie to REKLAMA!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: Dekoracja kosciola 15.01.09, 15:08 Kościoły są ładne i... mniej ładne Gustowna dekoracja kościoła tylko podkreśli jego urodę. Po co wogóle dekorować? Aby nadać kościołowi "ślubny charakter", pięknie w tym celu sprawdzają się żywe, białe kwiaty. Zdjęć nie mam, ale jak coś znajdę to wkleję na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Re: Dekoracja kosciola 15.01.09, 17:07 Moja Mama dekoruje min. kościoły na śluby (to jej pasja, obok zwykłej pracy, robi to u znajomych, albo znajomych znajomych i tak juz ponad 10 lat). Kiedyś, jak jeszcze mieszkałam w domu, to jeździłam z nia co sobota i powiem Wam, że udekorowany z wyczuciem i smakiem kościół wygląda przepieknie. Bez ingerencji w jego styl,biało zielone bukiety na ołtarzu, pięknie upięty materiał na klęcznikach oraz krzesłach młodych i świadków. Do tego dlikatny barwinek puszczony luzem. No i ławki (jesli były takie wysokie, zabudowane) dekorowane co druga - długi, puszczony luzem kawałek organzy, kilka długich barwinków i biała kokarda. Jak kościół był bardzo ascetyczny,albo jak ktoś sobie życzył to stawiałysmy jeszcze takie donice na wysokich nogach z żywymi bukietami. Nie wiem jak z opisu, ale wygladało to przepięknie, bardzo delikatnie. I było widać róznicę. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Dekoracja kosciola 15.01.09, 17:55 Zimny ogien, twoj opis zabrzmial bajkowo Marze wlasnie o czyms takim, z dusza. Niestety czesto te ozdoby w kosciele sa tak byle jakie ze nie widze zadnej roznice "z" czy "bez". A ja wlasnie chcialabym dodac kosciolowi bajkowosci podczas ceremonii - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Re: Dekoracja kosciola 15.01.09, 22:07 ga_lapagos, na prawdę baśniowo to wygląda, to chyba przez biel i lekkość, wszystko jest jakby rzucone, przez co wygląda naturalnie. W dodatku to bardzo proste rzeczy, sama możesz zrobić i to dużo wcześniej, tylko barwinek musi być świeży. Podeślij zdjęcia kościoła, pokażę mamie. No i mogę Ci napisać jaki materiał, ile go kupić i co zrobić żeby osiągnąć efekt. To banalne i można przygotować dużo wcześniej. Zawsze się dziwiłam, że ludzie się tak zachwycają, a tak na prawdę to bardzo proste, no może oprócz ułożenia bukietów. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Dekoracja kosciola 15.01.09, 22:16 zimny_ogien wielkie dzieki, pieknie to opisujesz i probuje to sobie wyobrazic! po weekendzie bede miala zdjecia kosciola, to ci przesle. Moze bede miala jasniejsza wizje dekoracji gdy podacie mi z mama kilka pomyslow. moglabym to sobie wczesniej przygotowac z siostra,a bukiet np. zamowic. Tak! To super pomysl! - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: Dekoracja kosciola 15.01.09, 22:51 Wrzuć zdjęcia kościoła na forum. A nóż widelec ktoś wpadnie na jakiś genialny pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.twardo Re: Dekoracja kosciola 16.01.09, 21:10 Dekorację kościoła ustalcie koniecznie z księdzem, my braliśmy ślub w Katedrze w Białymstoku i ksiądz nam nie pozwolił. Nie bo nie, powiedział, że kościół jest piękny a przed ołtarzem zawsze i tak stoją świeże kwiaty cięte. W innych z kolei kościołach jest tak, że np. siostra zakonna tym się zajmuje i jej płaci się za udekorowanie kościoła jeszcze inni księża są bardziej liberalni i pozwalają udekorowac kościół np. zewnętrznej firmie. Życzę powodzenia. "www.gosiatwardo.yoyo.pl/" Odpowiedz Link Zgłoś