epingle 04.02.09, 21:59 Proszę o opinie na temat firmy "Foto Stube", www.fotostube.pl Co sądzicie o zdjęciach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stworzenje Re: opinia o foto stube 04.02.09, 22:48 dla mnie zdjęcia miłe dla oka, przejrzyste. Jedyny mankament który mnie razi w oczy to...koła w kieckach na fotkach...Oczywiście to nie sprawa fotografa co panna młoda przywdziewa na siebie. Do fotografa nic nie mam. Ale naprawdę co Wy, Panny Młode w tym drucie widzicie? Ani się toto ładnie nie układa, zresztą wystarczy spojrzeć na fotki. Ot i jak dla mnie to właśnie koło psuje urok wielu zdjęć - pasuje jak kwiatek do kożucha. Suknia traci mocno na lekkości, spontaniczności-którą pięknie w zdjęciach można uchwycić. Ot taki sztywne sztuczne coś.Ogólnie to uwaga do przyszłych, bo cóż mogą zrobić te które już ślub przeżyły...Naprawdę nie dajcie sobie tego szpetnego czegoś pchać pod kiecę - tak niestety często to krawcowa mówi, że tak być musi,a wcale nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
aerofan Raczej kiepsko 05.02.09, 15:09 Znowu wyjdę na forumowego malkontenta Zauważyłem pewną prawidłowość - rzadko kiedy ktoś pyta o fotografa dobrej klasy. Wynika to z tego, że szukacie fotografów tanich za 1000 zł i na forum próbujecie znaleźć zasadność takiego wyboru ? Zdjęcia na Fotostube.pl są przeciętne. W branży mówimy na takich fotografów "Foto-Ziutkowie" Zdjęcia łąmiące podstawowe zasady fotografii - dobór oświetlenia, kadrowanie, brak obróbki (lub jej kiepska umiejętność), typowe ustawianki przy drzewku czy krzaczku.. To już nie te czasy, fotografia ślubna poszła mocno do przodu. Radzę poszukać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacab11 Re: Raczej kiepsko 05.02.09, 15:33 Raczej kiepskie zdjęcia ślubne.... Gosć nie panuje nad światłem i kompozycją... dużo przypadkowych przypadkowosci i mało artyzmu. Generalnie zgadzam się z poprzednikiem... www.kubacichocki.pl zobacz tutaj... Kuba jest z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Raczej kiepsko 05.02.09, 15:48 no zdjęcia nie powalają ale i też nie odpychają.Może osoba która pyta nie może wydać dużo kasy na foto z różnych względów. "Foto ziutkami" to bym raczej określiła masówkę typu: zadarta nóżka z podwiązeczką zarzucona na ramię Młodego , tudzież tełka z namalowanymi wnętrzami pałaców,amorkami, gołąbkami w atelier foto . Wiadomo że za jakość się płaci... Odpowiedz Link Zgłoś
aerofan Re: Raczej kiepsko 05.02.09, 16:01 Ej, Kuba to ja, specjalnie wyciąłem stopkę z linkiem, bo znowu ktoś napisze, że się kryptoreklamuję Odpowiedz Link Zgłoś
jacab11 Re: Raczej kiepsko 05.02.09, 20:16 Heh.... jaki ten świat mały nie wiedziałem, że Ciebie reklamuję .... Odpowiedz Link Zgłoś
vidmark Re: Raczej kiepsko 05.02.09, 17:52 Raczej nie oceniam umiejętności fotografów (etyka zawodowa) i zwykła przyzwoitość... Nie siedzę w foto, nie zatrudniam fotografa, nie daję nikomu zleceń ... Robię tylko "wideo" i tak już pozostanie - howgh ! Widzę natomiast jedną prawidłowość w branży foto - fotografów ślubnych przybywa ostatnio jak grzybów po deszczu. Na tym rynku dzieje się coś bardzo dziwnego. Codziennie dostaję masę zapytań na maila czy moje studio wspułpracuje z jakimś fotografem ? Oferują mi współpracę nawet za prowizję od zlecenia.... Nawet nie odpowiadam na takie maile - bo jak odpowiedziałem kiedyś, do dziś jeden gościu nie daje mi spokoju Myślę, że dla wielu ludzi, którzy dla chleba chcą zostać fotografami - wydaje się, że nie ma nic prostszego jak kupić byle jaką 300-tkę i "trzaskać fotki" Niestety w branży wideo jest podobnie, ale ci słabi odpadają w przedbiegach... - ale zanim odpadną napsują. W foto - podobnie się nabiera wielu klientów - niestety traci na tym branża Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje do vidmark 05.02.09, 18:29 vidmark napisał: > Raczej nie oceniam umiejętności fotografów (etyka zawodowa) i > zwykła przyzwoitość... > Nie siedzę w foto, nie zatrudniam fotografa, nie daję nikomu > zleceń ... Robię tylko "wideo" i tak już pozostanie - howgh ! > mnie rozkłada z kolei jak jeden facet w jednej osobie robi na raz foto i video!!! Naoczne moje doświadczenie ze Studniówki, na której niedawno filmowałam jedną z klas. Był kamerzysta innej klasy w takiej akcji, albo może to był fotograf w roli kamerzysty :-]. No kurczę ale ani Ty ani ja patrz mu nie dorównamy, bo to człowiek orkiestra . Czyli jesteśmy do tyłu . Też mam takie zapytania: a czy pani również robi foto? Pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vidmark Re: do vidmark 05.02.09, 18:42 Nie miałem na myśli zapytań od klientów "czy pan robi również foto" tylko od ludzi, którzy chcą być fotografami ślubnymi i chcą ze mną współpracować tzn chcą, abym im dawał zlecenia w zamian za prowizję Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: do vidmark 05.02.09, 18:49 vidmark napisał: > Nie miałem na myśli zapytań od klientów "czy pan robi również foto" > tylko od ludzi, którzy chcą być fotografami ślubnymi i chcą ze mną > współpracować tzn chcą, abym im dawał zlecenia w zamian za > prowizję Aaa rozumiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś