Dodaj do ulubionych

Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach?

10.03.09, 13:08
Hej! Szukamy właśnie dobrego fotografa ślubnego i natkneliśmy się na
tą stronę www.lysak.pl Zdjęcia mnie oczarowały. Pamiątki ze
ślubu to rzecz na której nie chcemy oszczędzać ale chcemy mieć
pewność, że dokonaliśmy najlepszego wyboru. Proszę o opinie na temat
tego fotografa, czy ktoś miał go na swoim weselu? Cena jest duża więc
nie chcemy się naciąć. Zdjęcia są piekne ale chciałabym też wiedzieć
jak się pracuję z tym panem, czy jest rzetelny itd.
Bardzo proszę o pomoc! smile
Obserwuj wątek
    • miska_malcova Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 10.03.09, 13:46
      sadzimy, że to spam smile
      • martita28 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 10.03.09, 14:31
        miska_malcova napisała:

> sadzimy, że to spam smile
        Dla Ciebie to wszysto jest spam.Masz jakis problem?
        Ja niestety nie znam tego fotografa,ale zdjecia super.
        • miska_malcova Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 10.03.09, 14:40
          martita28 napisała:

> miska_malcova napisała:
          >
          > > sadzimy, że to spam smile
          > Dla Ciebie to wszysto jest spam.Masz jakis problem?
          > Ja niestety nie znam tego fotografa,ale zdjecia super.

cieszę się Twoim szczęściem.
    • zia86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 10.03.09, 15:57
      To nie jest spam. Jestem na forum gazety od 2005 roku kiedy to się
      udzielałam na forum maturalnym a potem na forum studia, troche na
      forum moda(można sprawdzić) a teraz przyszedł temat wesela i ponieważ
      lubie wszystko wiedzieć i lubie duzo czytac o interesujących mnie
      tematach(teraz to ślub). Jestem zarejestrowana również na forum we
      dwoje pod nickiem Miya(można sprawdzić ip). Zakładałam też temat o
      Paszkówce kilka dni temu. Po prostu jestem zalogowana na czterech
      różnych forach ślubnych i nie mam tak czasu żeby się na wszystkich
      równomiernie udzielać. Czy teraz możecie mi pomóc w ocenie fotografa?
      smile
      • may_flower Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 10.03.09, 16:32
        No wiesz, fotografa ocenia się według zdjęć.
        Jak Ci się podoba to umów się na spotkanie i będziesz miała pojęcie co to za człowiek. Pewności 100% że nie będzie żadnych problemów nie masz nawet jak całe forum zakrzyknie że świetnie się współpracuje z tym panem.
        Jeśli chodzi o mnie to nie podobają mi się te zdjęcia. Ale to kwestia gustu. Tzn. zdjęcia są niezłe, tylko ja bym wolała trochę bardziej normalne. Nie to żeby studio z narysowanymi kolumienkami w tle, ale jakoś tak bardziej mi się podobają zdjęcia na których jest nacisk na emocje, twarze, zbliżenia, a nie tylko na ogólne wrażenie kadru.
        Mam nadzieję że nie zamotałamsmile
      • nawarro Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 10.03.09, 16:36
        spam czy nie - nie ważne

Zdjęcia moim zdaniem są bardzo dobre
        i jeżeli Wam też się podobają, a cena jest do zaakceptowania to nad czym się zastanawiać ?
        Przecież zdjęcia mają podobać się Wam a nie jakimś (często złośliwym) forumowicozm !!!

a co rzetelności osób które zawodowo żyją z fotografii, to możesz być pewna
        - takie osoby nie mogą sobie pozwolić na "wpadki" !
        • videobeta Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 11.03.09, 00:25
          Marcin Łysk z Oświecimia jest bardzo dobrym fotografem i jeżeli tylko Was stać na niego /cena z tego co sie orientuje od 4.000zł w góre/ to go weźcie.
          Ja osobiście polecam bo znam go od wielu lat.

Pozdr.
          Marcus
          videobeta.com/
          • monikapers Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 11.03.09, 12:13
            Jesli to nie spam, a foty podobaja sie czego oczekujesz? Jak wiekszosc nas
            powie tak zrobisz sobie TAK? Nie rozmumiem, to Twoj/Wasz slub, Wasze wybory i
            Wasza odpowiedzialnosc.
            Jesli liczysz na obiektywizm, zapomnij, kumple i ziomki zaraz takie pochwaly tu
            wymaluja, ze okaze sie ze Pan ML to fotoBóg!
            Dla mnie to kicz, przerysowanie, nieprawda.
            To nie fotografia tylko ladne obrazki, czy ktos widzi jeszcze ta drobna roznice...?
            Ale wybor jest Twoj
            • zia86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 11.03.09, 15:26
              Ale spokojnie. Dlaczego Pani się tak bulwersuje? Chce poznać opinie
              innych ludzi, chce porozmawiać na ten temat itd. Może ktoś zwróci mi
              uwagę na coś czego nie widzę, albo ktoś współpracował z tym panem i
              powie coś złego/dobrego na jego temat. Chce mieć cały obraz sytuacji.
              Poza tym lubie mieć dużo opinii innych na dany temat. smile Trochę
              więcej radości! Bierzemy ślub wszyscy cieszmy się tym. smile
    • orange_1 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 11.03.09, 14:31
      Zdjęcia robi naprawdę ladne, sam Pan Marcin przesympatyczny ale cena za sesje
      ślubną zaaaa droga - jak dla mnie oczywiśc=cie 4500zł za jeden dzień + plener w
      innym dniu, taką oferte usłyszalam od niego. Gdybym miała taką kasę to bez
      zastanowienia bym go "wzieła" smile
      • ga_lapagos Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 12.03.09, 21:47
        uwielbiam jego zdjecia, za ten czar.

-
        ja?
        wrednygalapagos.blox.pl/html
    • poliasde Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 12.03.09, 23:00
      Jest dobrym fotografem ale zawsze nie był tanim. Album ze ślubu widzialam u
      koleżanki, uważam że jego zdjęcia robią wrażenie ale takie samo robi cena za
      jaka te fotki robi. Kwestia gustu i zasobności portfela.
    • znajoma0 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 16.03.09, 01:18
      Też obejrzałam jego stronke i szczerze to fotki wyglądają tu tak
      sobie, ale te same widzieliśmy w albumach na targarch ślubnych.
      Zdjęcia przeeeeepiękne,wyraziste, mieliśmy wrażenie jakby żywe
      były....Poza tym Pan Marcin wydał sie sympatyczną osobą,spokojnie i
      rzeczowo odpowiadał na nasze pytania,....a było ich sporo.Jestem
      pewna ze jest profesjonalistą,i przede wszytkim kocha to co robi.
      I jeszcze jedno co mnie urzekło w nim.....jak opowiada o sesji
      ślubnej to tak ekspresyjnie i realistycznie ze masz wrazenie ze
      własnie w tej sesji uczestniczysz smile)
      Jedyne co sie nam nie podoba w tym wszytkim......to cena, ale jeśli
      dla kogoś to nie ma znaczenia to polecam
      • villemo86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 23.05.09, 15:11
        I jak decyzja? Ja dopiero dzisiaj czytam wątek, a szkoda, bo miałam u niego
        plener i baaaardzo żałuje..., że tylko plener. Jego zdjęcia są warte każdej
        ceny, a jest elastyczny i można z nim ponegocjować. My zapłaciliśmy za plener
        mniej niż w cenniku, ale nie będę zdradzać ile, bo to trochę nie ładnie by było.
        Teraz jesteśmy już umówieni, że będzie robić zdjęcia na chrzcinach Naszej córci,
        która niebawem ma się urodzić. I nigdy nie zapomina o swoich klientach, do tej
        pory czasami dzwoni zapytać jak się czuję i jak maleństwo się rozwija. Poprostu
        fajny człowiek, pasjonat i profesjonalistasmile
        • zia86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 23.05.09, 19:03
          Decyzja jak najbardziej pozytywna. smile Chcemy jego i tylko jego. wink Za
          całość trochę sobie liczy mam już stawkę na 2011 rok. smile I już na ten
          rok ma zamówienia. <szok> W każdym razie to ten pan będzie nasze
          wesele fotografował. A można gdzieś zobaczyć wasz plener? smile
          • monikapers Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 23.05.09, 22:37
            sluchaj, napisz co podoba Ci sie w zdjeciach pana Lysaka?
            Ja uwazam je za slabe ale Ty jak sadze widzialas wiecej, jakies albumy, czy
            ksiazki pewnie, ile zdjec dostaniecie na plycie? No i napisz koniecznie te
            koszty bo tyle sie mowi, jaki to on jest drogi, a moze to mit.
            Intryguje mnie tez, jak piszesz, koszt na 2011, jak sadze wyzszy. Jak ja
            szukalam slyszalam, ze ceny nie dosc ze sie utrzymaja to spadnie nawet bo duza
            konkurencja?
            • villemo86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 23.05.09, 23:02
              Zia86. Podaj mail to prześlę Ci kilka fotek z pleneru.

monikapers mnie się podoba jego indywidualne podejście, to, że stwarza otoczkę i
              klimat zdjęć, że na każdego ma pomysł, ale potrafi dać się porwać jeśli ktoś ma
              inny pomysł na siebie. A ceny zawsze można negocjować! To jest duży atut. Czy
              uważasz, że te zdjęcia są słabe, bo mnie zachwycają.
              www.lysak.pl/blog/wpis/zimowy_plener/23
              www.lysak.pl/blog/wpis/przemku_i_agnieszko/106
              www.lysak.pl/blog/wpis/fotografia_slubna_i_pasja/93
              www.lysak.pl/blog/wpis/fontanna/83
              • kaamilka Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 12:21
                obejrzałam i reportaż, i plener...
                reportaż - niczym się nie wyróżnia od innych fotografów
                a plener - jeśli modelka jest piękną kobietą a model przystojnym mężczyzną to
                zdjęcia faktycznie zachwycają, ale jeśli uroda pani młodej i pana młodego nie
                rzuca na kolana to zdjęcia tracą na uroku i pięknie... poważnie... takie są moje
                wrażenia...
                • villemo86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 13:40
                  Kaamilka to co piszesz to tak jak by mieć pretensje do garbatego, że ma proste
                  dziecismile
                  • kaamilka Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 14:29
                    Oj, nie rozumiesz mnie smile chodzi mi to, że jak panna młoda na tych zdjęciach
                    średnia to i zdjęcia średnie... więc nie wiem, czy ładne zdjęcia np. w zimowym
                    plenerze to wyłączna zasługa fotografa
            • zia86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 23.05.09, 23:32
              Tak, ta indywidualność. Różnorodność. Poza tym ten pan robi ładne
              obrazki, ma ciekawe ujęcia, różne pomysły. Ciężko to określić, dużo
              osób piszę, że jego zdjęcia są przerysowane, trochę zbyt
              "artystyczne" a nam się to właśnie podoba. wink Cena na dzień
              dzisiejszy to 5000 zł z plenerem w innym dniu na rok 2011 około 6000
              zł. Cena obejmuj - cytuję za jego stroną:
              Komplet 200 ujęć(160+40 zdjęć detali) po 1 sztucę formatu 15/21cm
              +160 ujęć po 2 sztuki formatu 10/15cm
              +pliki cyfrowe na dvd/cd
              +powiększenie 30/45cm 3 sztuki
              +prezentacja multimedialna 3 sztuki
              +plener w innym dniu 40 ujęć formatu 15/21
              +dojazd gratis
              Proszę mój meil - zia86@op.pl proszę o wasze zdjęcia. wink
              • monikapers Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 00:17
                zia, dziekuje, a na dvd ile zdjec?
                no ladne sa owszem niektore z bloga, ale nie uwazacie, ze wybor 200 sztuk z
                ponad 1000, bo tyle okolo pewnie liczy calodzienne fotografowanie, nie jest
                niczym wyjatkowym?
                Do tego, to, co widze na blogu jest powtarzalne, w sumie jakies 10 ujec.
                Ciekawa jestem jak wygladaja wszystkie zdjecia bo te piekne obrazki reportazem
                napewno nie sa. I tu sie zgodze, jesli ktos lubi ladne obrazki moga sie podobac.
                takie bajkowe...
                A to co piszecie, ze indywidualne podejcie, ze na kazdego ma pomysl, ze wie co
                robi-PRZECIEZ TO OCZYWISTE!
                Dlatego nadal nie rozumiem za co 6 tys.
                Nie kwestionuje tego absolutnie ale nie rozumiem poprostu.
                • zia86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 10:12
                  Może, ale ten facet ma w sobie coś. smile Jeśli chcesz obejrzeć
                  reportażowe to wejdź na jego stronę, i potem jak ci się wyświetlą
                  zdjęcia to kliknij reportaż i tam są zdjęcia, przesuwa je się
                  klikając jakby w drugi plan, tam są takie rozmazane i one wtedy
                  wychodzą na pierwszy. Tam jest dużo zdjęć a wydaję się, że jest tylko
                  kilka właśnie przez tą dziwną nawigację. wink
                  • villemo86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 11:28
                    zia86 przesłałam Ci zdjęcia. A więcej zdjęć można zobaczyć na jego blogu. Pozdrawiam
                • villemo86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 11:19
                  Po sesji dostajesz na płycie wszystkie zdjęcia jakie zrobił opatrzone jego
                  logiem i zrobione w niskiej rozdzielczości. Z tego sami wybieracie sobie te co
                  chcecie żeby były w albumie. W sumie dostajecie trzy albumy w tej cenie. Dla Was
                  (najbardziej dopasiony z gratisowymi wstawkami i ujęciami, które dodają klimatu
                  całości) i dwa dla rodziców. Gratis jest też piękna prezentacja na dvd. Jeśli
                  wybierzecie więcej ujęć to za dopłatą też mogą się znaleźć w albumie. No i kilka
                  powiększeń. Cena wysoka, ale te 6 tysięcy to pewnie palnął po to by zachęcić do
                  wcześniejszej rezerwacji, wątpię by o tyle się podniósł. Mogę zapytać.
                  • monikapers Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 12:08
                    czy tzn ze nie macie na dvd normalnych zdjec?
                    tylko te 'male' z logo?
                    a jakie sa te albumy? albumy czy ksiazki?
                    • villemo86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 13:38
                      Mamy tylko te, które wybrane są do albumu. My zamówiliśmy jeden wielki skórzany
                      album, dwa mniejsze dla rodziców i dwie fotoksiążki dla babć.
                      • monikapers Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 14:10
                        i to wszystko za 5 tys?
                        to faktycznie ok
                        ale ze zadnych zdjec nie macie to z koleji straszne jest!
                        papier ma swoja trwalosc... czas przydatnosci... wink
                        • villemo86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 14:16
                          Łysak prowadzi 10 letnie archiwum, więc w każdej chwili mogę go poprosić o
                          zdjęcia. A za albumy niestety płaci się osobno, bo wszyscy mają różne wymagania
                          co do jego wyglądu. Możesz wybrać taki za 50 zł i za 1000zł, albo przynieść swój
                          i tylko od Ciebie to zależy
                    • zia86 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 24.05.09, 14:07
                      Wszystkie zdjęcia dostajesz na DVD a potem wybierasz z nich zdjęcia
                      do albumu i prezentacji tam chyba 200 ujęć a jak wybierzesz sobie
                      więcej to możesz dopłacić i mieć te więcej. smile
                      • villemo86 zia 24.05.09, 14:09
                        zgadza się, tylko, że bez loga i w wysokiej rozdzielczości dostajesz tylko te co
                        w albumie, a tak to dostajesz wszystkie z logiem łysaka
                        • monikapers Re: zia 24.05.09, 14:14
                          acha, czyli 200 zdjec na dvd i te same w albumach, duzo pracy chyba, ile sie
                          czeka na te albumy i ksiazki?
                          a bylyscie na spotkaniu? i jak?
                          • monikapers repo 24.05.09, 14:17
                            villemo a mi mozesz poslac kilka zdjec reportazowych na gazetowego? chyba ze
                            jestes na blogu? zastanawiam sie nad dodatkowym plenerem
                            • villemo86 Re: repo 24.05.09, 14:22
                              Przesłałam, ale my mieliśmy tylko plener, bo Nasz termin był już wcześniej
                              zarezerwowany
                          • villemo86 Re: zia 24.05.09, 14:18
                            My czekaliśmy miesiąc na gotowe albumy, ale jak już pisała miałam tylko plener u
                            niego, no i nam się nie spieszyło, bo byliśmy w podróży poślubnej
                            • monikapers Re: zia 24.05.09, 14:19
                              achaaaaa
                              no to wlasnie o to mi chodzi ale czy tzn dostalas 5 albumow z samego pleneru???
                              • villemo86 Re: zia 24.05.09, 14:23
                                Tak. Główny dla nas, dla moich i męża rodziców po jednym i dla babć książki ,
                                ale opcja zależy od Was
                                • monikapers Re: zia 24.05.09, 14:28
                                  ile zaplacilas za ten plener? dziekuje za opinie i foty, sliczna z Was para smile
                                  • villemo86 Re: zia 24.05.09, 14:40
                                    Odpisałam Ci na maila..
    • valia100 Re: Pan Marcin Łysak - co sądzicie o zdjęciach? 25.10.16, 21:15
      Marcin robi świetne zdjęcia, nie da się ukryć. Ale umówmy się, nie jest bożyszczem. Moja kuzynka jakiś czas temu brała ślub w Oświęcimiu i wynajęła Pawła Sommera, fotografa również z tego samego miasta. z tego co wiem była bardzo zadowolona, jakość zdjęć porównywalna a ceny znacznie niższe. Czasami może warto pogrzebać
      • kaga9 SPAM 25.10.16, 21:50
        Czasami może warto pogrzebać

I wywlec wątek z 2009 roku w 2016. Bardzo inteligentne.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka