Dodaj do ulubionych

PKF-Elfik 8 grudnia

27.11.13, 22:38
PKF - ELFIK
Społeczne Stowarzyszenie ”Forum Pruszków”,
Akademia Elfik
oraz Hotel ComfortBiznes
zapraszają na bezpłatny,
poranek filmowy dla dzieci.

Opis fabuły:
Kiki jako 13-stoletnia czarownica musi opuścić dom, aby osiąść w obcym mieście na szkoleniu dla czarownic. W nowym miejscu spotyka trudności, które musi przezwyciężyć aby przetrwać. W tym celu otwiera usługi kurierskie podniebne, ponieważ przewozi przesyłki na miotle. We wszystkim pomaga jej przyjaciel gadający kot.
Film w rzeczywistości mówi o zaufaniu do ludzi, przyjaźni i trudnej sztuce dojrzewania
do kolejnych etapów życia. Bardzo miła historia z elementami fantasy.

Japonia 1989r. reż. Hayao Miyazaki
Film animowany; czas trwania 103 min.
Sugerowany wiek: od 5 r.ż.

8 grudnia (niedziela) o godz. 11.30

Hotel ComfortBiznes w Pruszkowie,
ul. Bolesława Prusa 1 (przy Zniczu).

Ze względu na warunki licencyjne informacja o tytule filmu może zostać przesyłana mailem
po zamówieniu newsletter pisząc na adres forumrpuszkow@gmail.com.

Nasi partnerzy:
• Akademia Elfik
• Hotel ComfortBiznes
• Open School

Patroni medialni:
• Gazeta WPR, WPR24.pl
• TelKab
• Regio-media.pl
• GPR24.pl
Obserwuj wątek
    • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 27.11.13, 23:33
      W niedawnej rozmowie telefonicznej naczelny redaktor GPR 24 wyjaśnił mi, że portal nie sprawuje patronatu nad poczynaniami Stowarzyszenia Forum Pruszków, a zamieszczanie nadsyłanych komunikatów patronatem medialnym nie jest.

Zarówno portal jak i Gazeta nie wysyłają swojego przedstawiciela na zapowiadane imprezy ani ich nie relacjonują, co przy sprawowaniu patronatu niechybnie uczyniliby.
      • szczupak72 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 28.11.13, 18:02
        leo48 napisał:

> Zarówno portal jak i Gazeta nie wysyłają swojego przedstawiciela na zapowiadane
        > imprezy ani ich nie relacjonują, co przy sprawowaniu patronatu niechybnie uczy
        > niliby.
        >
        >

Apeluję do Stowarzyszenia Forum Pruszków aby dopisało leo48 do listy patronów medialnych. Co prawda na żadnej imprezie zorganizowanej przez Stowarzyszenie czy PKF nie bywa ale dość często je relacjonuje (=krytykuje) ;)
        • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 28.11.13, 18:19
          Ty znów musisz wystąpić w roli "użytecznego idioty" choć mój wpis Ciebie w żaden sposób nie dotyczy. Sprawa jest dla mnie istotna o tyle, że już kiedyś spowodowałem cofnięcie Stowarzyszeniu patronatu medialnego zdobytego niejako "podstępem" ze strony innego portalu podczas mojej wakacyjnej nieobecności. Portal za moją zgodą poinformował Stowarzyszenie o przyczynie anulowania patronatu. Mój brak zgody motywowałem zastrzeżeniami do etycznej strony Stowarzyszenia, która do tzw mocnych stron nie należy.

Obecne moje zainteresowanie tą sprawą wynika z faktu, że portal GPR24 oraz Głos sa zainteresowane moim bardziej aktywnym udziałem a wiadomo im jest, że byłoby to wykluczone w przypadku sprawowania patronatu nad grupką ludzi o kiepskiej reputacji.

I nie pragnę tu żadnej polemiki, zwłaszcza na Waszym poziomie a jedynie chciałem zwrócić uwagę na popełnione nadużycie.
          • szczupak72 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 15:40
            leo48 napisał:

> Ty znów musisz wystąpić w roli "użytecznego idioty" choć mój wpis Ciebie w żade
            > n sposób nie dotyczy.
            >
            > Obecne moje zainteresowanie tą sprawą wynika z faktu, że portal GPR24 oraz Głos
            > sa zainteresowane moim bardziej aktywnym udziałem a wiadomo im jest, że byłoby
            > to wykluczone w przypadku sprawowania patronatu nad grupką ludzi o kiepskiej r
            > eputacji.
            >
            > I nie pragnę tu żadnej polemiki, zwłaszcza na Waszym poziomie a jedynie chciałe
            > m zwrócić uwagę na popełnione nadużycie.

Po pierwsze leo, "użytecznego idioty" szukaj w lustrze ewentualnie w wśród swoich najbliższych znajomych lub ludzi, których chociażbyś trochę znał. Mnie nie znasz i nigdy nie chciałeś poznać mimo kilku moich propozycji spotkania.

Po drugie, poziom polemiki dość często ty ustalasz i jest on przeważnie na poziomie rynsztoka o czym świadczy chociażby ta twoja odpowiedź na mój żart.

Nie lubisz jak ktoś odpowiada na twoje zaczepki w wątkach związanych choćby w niewielkim stopniu z osobami lub imprezami organizowanymi przez Stowarzyszenie to nie pisz tam. Co ci szkodzi, jakbyś nabrał trochę dystansu do życia i tolerancji to na pewno wyszłoby ci bardziej na zdrowie niż ciągła walka z wyimaginowanymi wrogami.
            • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 16:10
              szczupak72 napisał:
              ciągła walka z wyimaginowanymi wrogami.

Trudno nazwać "wyimaginowanymi" wrogów, którzy rozsyłają zbiorowy donos na mnie pod kilkanaście adresów, wysyłają do administracji jednego portalu kłamliwe doniesienie o rzekomym zamieszczaniu przeze mnie cudzych zdjęć a na innym portalu wręcz domagają się usunięcia mojego bloga.

Widzę, że się za mną stęskniliście. Parę tygodni temu przestałem się odzywać, ale byłem zmuszony zareagować kiedy Stowarzyszenie dokonało jawnego zawłaszczenia instytucji patronatu ze strony medium, które mnie w pewnym stopniu dotyczy. Mój krótki wpis spotkał się z reakcją typową dla "psa Pawłowa": podpis leo => zapala się czerwona lampka => pies szczeka.

Staram się trzymać od tego bagna jak najdalej i np na facebooku ustawiłem status "prywatny", co zabezpiecza mój profil przed monitoringiem słoików. Poprzednią nieprzyjemną jak zwykle wymianę zdań na tutejszym forum też podsumowałem już nie tutaj tylko u siebie na blogu:

pruszkowianie.blog.onet.pl/2013/11/14/kto-i-czego-nauczy-nauczycieli/
              A Wam jeszcze nie znudził się szablon prowokowania gorszącej awantury do momentu aż usłużny admin "w odpowiednim momencie" powycina wpisy, ze szczególnym uwzględnieniem moich?

Podsumowując jeszcze raz podkreślam, że wypowiedziałem się jedynie w kwestii sprostowania kolejnego kłamstwa notorycznych krętaczy. Dla mnie jest to istotne o tyle, ze patronat taki (o ile miałby miejsce) wpłynąłby negatywnie na moje relacje z Redakcją Głosu i to wymagało wyjaśnienia. Na pewno nie na miejscu były tu "żarty" szczupaka72, który nie wiem, jaki miałby związek z tą sprawą, wobec czego przywołanie przysłowiowej roli "pożytecznego idioty" samo się nasuwało.

Widzę, że znów sprawa zmierza w niepożądanym kierunku więc tutaj już nie będę odpowiadał, ale śledzę rozwój tego fascynującego wątku i w razie czego obszerniej wypowiem się tam, gdzie zawsze. Tamże do polemiki zapraszam i zapewniam, że nie blokuję wpisów :)
              • szczupak72 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 18:05
                leo48 napisał:

>Parę tygodni temu przestałem się odzywać, a
                > le byłem zmuszony zareagować kiedy Stowarzyszenie dokonało jawnego zawłaszczeni
                > a instytucji patronatu ze strony medium, które mnie w pewnym stopniu dotyczy.

Rozumiem, że Głos i WPR udzieliły ci pełnomocnictwa abyś mógł w ich imieniu zamieszczać sprostowania na różnych forach? Jeśli nie masz takich uprawnień to powinieneś powiadomić obie redakcje o niepokojącym cię fakcie i czekać aż oni zażądają sprostowania anie samowolnie to robić, gdyż wbrew temu co piszesz sprawa całkowicie nie dotyczy ciebie bo nie jesteś nigdzie wymieniony. Tak to się odbywa w cywilizowanym świecie. Właśnie dlatego pozwoliłem sobie na żart aby ciebie umieszczono na liście patronów medialnych, mógłbyś wtedy wszystko prostować. ;)

> Mój krótki wpis spotkał się z reakcją typową dla "psa Pawłowa": podpis leo =>
                > ; zapala się czerwona lampka => pies szczeka.

Jakbyś nie wiedział to "pies Pawłowa" nie nauczył się reakcji na dzwonek sam tylko Pawłow go tak wyszkolił. Zgadzam się z Tobą w tej kwestii, nauczyłeś nas wszystkich że przy nicku leo48 można spodziewać się wylewu ścieków z rynsztoka i sporo ludzi reaguje na twoje wpisy ze sporą "rezerwą"

> Na pewno nie na miejscu były t
                > u "żarty" szczupaka72, który nie wiem, jaki miałby związek z tą sprawą, wobec c
                > zego przywołanie przysłowiowej roli "pożytecznego idioty" samo się nasuwało.

I dlatego też ja stwierdziłem abyś przysłowiowego "pożytecznego idioty" poszukał w lustrze np. podczas porannej toalety.

>
                > Widzę, że znów sprawa zmierza w niepożądanym kierunku więc tutaj już nie będę o
                > dpowiadał, ale śledzę rozwój tego fascynującego wątku i w razie czego obszernie
                > j wypowiem się tam, gdzie zawsze. Tamże do polemiki zapraszam i zapewniam, że n
                > ie blokuję wpisów :)
                >

Tu też nie są z tego co widziałem blokowane twoje posty jeśli zachowujesz się nawet w dolnej granicy normy.
                Co się tyczy obsmarowywania i pisania donosów pamiętam jedno takie wydarzenie jak oskarżyłeś jednego admina o blokowanie ci dostępu. Napisałeś donos i nawet się tym tu chwaliłeś a potem jak okazało się, że sporo osób miało taki sam problem i winą była jakaś awaria to nie stać było cię na jedno nawet słowo, które w takich sytuacjach aż ciśnie się na usta czyli jakbyś nie wiedział ..... "przepraszam". No cóż, może jest ci ono obce.
                • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 18:36
                  "Nie chce mi się z Tobą gadać" [koniec cytatu]
                  • szczupak72 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 21:01
                    leo48 napisał:

> "Nie chce mi się z Tobą gadać" [koniec cytatu]

Jak zwykle gdy ktoś udowodni ci nieprawdę ta tobie brakuje logicznych kontrargumentówo kończysz w ten sposób lub znacznie gorszy ...... ehhhh cały leo48 :(

A obiecałeś w poprzednim poście, że już nie będziesz się tu wypowiadał i jak tu można traktować twoje słowa poważnie ;)
                    • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 21:28
                      „Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów”
                      - Stanisław Lem
                      Niektórzy widują ich w lustrze przy porannej toalecie (np szczupak72)
                      • szczupak72 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 30.11.13, 22:33
                        leo48 napisał:

> „Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie je
                        > st tylu idiotów”

> - Stanisław Lem
                        > Niektórzy widują ich w lustrze przy porannej toalecie (np szczupak72)

Zapewne napisał to po przeczytaniu kilku twoich postów .

---

Psi hotel u Ani
                        • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 30.11.13, 22:37
                          Wróciłem na swoje "podwórko" :)
                          pruszkowianie.blog.onet.pl/2013/11/29/zagadka-kto-to-jest/
                          • szczupak72 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 30.11.13, 23:18
                            Uffff, nareszcie , tylko proszę nie obiecuje znów że tu nie wrócisz , bo w to chyba nikt w to już nie uwierzy ;)
                          • ze.t3 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 01.12.13, 09:22
                            Stary leo48 znowu w formie...podobno, gdzieś, ktoś, kiedyś - słowa klucze publicysty leo. Brrr..obrzydliwość. trafny jest jedynie fragment, że jak nie chcesz taplać się w błocie podrzuć temat leo, bo on nie ma żadnych hamulców moralnych (w domyśle) i zajmie się sprawą.
                            Czy w gpr24.pl będzie rubryka Magiel towarzyski sygnowany przez leo48 z motto "dajciemi człowieka, a hak się znajdzie"?
                            • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 01.12.13, 09:37
                              Oplułeś się bo stoisz pod wiatr.
                              ...a karawana idzie dalej :)
                              • ze.t3 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 01.12.13, 09:47
                                Szerokiej drogi. Oby ta karawana jak najszybciej minęła rogatki Pruszkowa, a stacją końcową okazał się Żnin.
                                • ze.t3 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 01.12.13, 10:10
                                  Haha..przepraszam, ale oczyma wyobraźni zobaczyłem tą karawanę ze starcem na czele ściskającym teczki personalne, który od czasu do czasu puszcza oko do przypadkowych przechodniów i szepcze "leżącego się nie kopie", a za nim drepczą redakorzy niszowego portalu. Rzeczywiście osobliwa karawana...haha..sayonara..haha
          • ze.t3 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 18:54
            Leo, wracasz do redakcji portalu z którego nabijałeś się na forum brwinow.com? przecież według Twoich słów gpr24.pl to podnóżek Palikota i słup ogłoszeniowy Twojego ulubionego developera Agromana ;) niewspominając o fakcie, że kradną zdjęcia i przywłaszczają sobie twoje teksty...ha ha..człowiek honoru;)
            • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 19:23
              No to jeszcze odpowiem żałosnym łowcom nieistniejących sensacji. Sprzeczności żadnej ani ujmy na honorze tu nie ma. Zapraszam do blogowego artykułu, który nieco wyżej zalinkowałem.

1. Nigdzie nie wracam bo jak w tym artykule zaznaczyłem, Redakcja cały czas ma prawo do korzystania z moich materiałów i z tego prawa korzysta.

2. Sam ograniczyłem relacje i usunąłem się ze składu Redakcji bo nie chcę być z nikim sztywno utożsamiany, w tym przypadku właśnie z uwagi na preferencje dla Palikota, których nie podzielam

3. Niezależnie od tego, gdzie pisuję, Agroman będzie dla mnie zawsze śmieszny z powodu nadawania koszarowym osiedlom nadętych rajskich nazw.

4. Uwaga o podebraniu moich zdjęć świadczy o pilnym śledzeniu mojej "publicystyki". Jednak nie na tyle pilnym, by zauważyć w najnowszym tekście na blogu, że nieporozumienia wyjaśniamy mailowo, a spotykamy się przy różnych okazjach bez dobywania noży.

Są ludzie i środowiska, z którymi w wielu sprawach różnimy się i to znacznie, a jednak nie stanowi to powodu do wzajemnej dożywotniej nienawiści i podkładania sobie świń. Jest to wyłączna domena środowiska Stowarzyszenia Forum Pruszków.

Jeszcze coś? Bo mnie już to nudzi :(
              • ze.t3 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 21:45
                Z drugiej strony skoro jak to ująłeś na brwinow.com, gpr24.pl jest nierzetelnym portalem, to chyba odnalazłeś swoje dziennikarskie miejsce;) gratulacje, na pewno będziecie wzajemnie uzupełniać się.

• leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 22:02
                  Z drugiej strony skoro jak to ująłeś na brwinow.com, gpr24.pl jest nierzetelnym portalem, to chyba odnalazłeś swoje dziennikarskie miejsce;) gratulacje, na pewno będziecie wzajemnie uzupełniać się.

Naprawdę trudno mi dyskutować z kolejnym głupcem, który jako znawca i naprawiacz Pruszkowa już popisał się "problemami mieszkańców Czarnej Drogi" i innymi, których już mu nie chcę wypominać. Wracaj do łopaty poczciwy człowieku. Nie wiem, co Ty czytasz i co z tego rozumiesz skoro nie widzisz różnicy między brwinow.com a gpr24.pl a nie jest to lapsus bo ten błąd już tu powtarzasz ponownie.

Naprawdę chcę stąd wyjść, ale przytrzymujecie mnie za poły kapoty. Jestem w trakcie pisania charakterystyki jednego z tutejszych yntelygetów i będzie to artykulik kontynuowany. Taki eksperyment, gdzie za pół godziny wrzucę parę pierwszych akapitów, a dalszy ciąg nastąpi w postaci kolejnych. Będą pisane z głowy (czyli z niczego), ale spodziewam się, że ktoś może mi znów jakieś śmiesznostki podrzucić. Ale to juz nie tutaj :)
                  • ze.t3 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 22:22
                    Ulala..jak gpr24.pl z dziennikarzem leo48 będzie tak rzetelny jak pierwszy akapit wypowiedzi, to strach się bać.
                    Jaki lapsus...jeszcze raz łopatologicznie...na forum brwinow.com nabijałeś się z rzetelności portalu gpr24.pl. Wkleiłbym cytat, ale to jest wątek o filmie dla dzieci, a tam uźyłeś słowa, ktore jara ciebie i jakiegoś Grzegorza, więc sorry gregory, sam sobie poszukaj bo widzę źe pamięć zawodzi.
      • iipw Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 11:18
        leo bardzo przepraszam ale to nie ten wątek - ten wątek ma poinformowac nas rodziców dzieci że możemy iśc ze swoimi dziecmi bezpłatnie obejrzeć jakiś w miarę dobrany dla nich film - a jakichkolowiek imprez tego typu dla dzieci ze świecą szukać w Pruszkowie.
        Dzięki niniejszemu watkowi informacja o takiej możliwości spędzenia czasu z dzieckiem dociera do jakiejś liczby osób (mniejszej czy większej nieistotne - ważne że dociera)
        Bardzo proszę swoje regionalno-polityczno-medialne konflikty rozwiązywac na wątkach do tego przeznaczonych
        • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 29.11.13, 13:39
          Zanim zaczniesz mnie pouczać, przeczytaj, koniecznie uważnie treść mojego pierwszego wpisu, w którym tylko i wyłącznie dokonałem sprostowania popełnionego nadużycia. Jeśli to do Ciebie dotarło, to przyznaj, ze Twoja uwaga jak i poprzednika były bezsensowne bo w żaden sposób nie oceniałem zapowiadanego przedsięwzięcia. Ale to forum już tak ma i właśnie dlatego na swój użytek linkuję je sobie jako :Forum Vomitum".
        • pustegatki Re: PKF-Elfik 8 grudnia 01.12.13, 16:42
          iipw napisała:
          "leo bardzo przepraszam ale to nie ten wątek - ten wątek ma poinformowac nas rodziców dzieci że"

Nie kłam. Ten wątek nie jest dla rodziców z dziećmi. Jest dla wszystkich, którzy chcą być poinformowani o tym wydarzeniu. To że masz dziecko, nie czyni Cię lepszym człowiekiem. Zresztą żadna zaleta nie czyni Cię lepszym człowiekiem. Lepszy człowiek to ten, który przechodzi przez mur powierzchowności do drugiego człowieka. Bo to rzeczywiście jest trudne.
          • iipw Re: PKF-Elfik 8 grudnia 02.12.13, 15:17
            zaleta może i nie
            ale miłość napewno (czyni człowieka lepszym) - moje dziecko - podobnie jak większość dzieci na świecie (choć niestety nie wszytkie) - jest tzw. owocem miłości - i na tym kończę polemikę, której zazwyczaj z zasady nie podejmuję na forum publicznym; dziękuję za uwagę.
      • stowarzyszenieforumpruszkow Re: PKF-Elfik 8 grudnia 02.12.13, 18:25
        Z powodu pojawienia się nieprawdziwych informacji ze strony "leo48" Społeczne Stowarzyszenie "Forum Pruszków" informuje, że porozumiało się z portalem GPR24.pl ws. współpracy dotyczącej promocji PKF Elfik. W wyniku porozumienia portal GPR24.pl został patronem medialnym PKF-Efik.
        Wszelkie ewentualne zmiany w tym zakresie będą dokonywane w porozumieniu z naszym Partnerem.
        • leo48 Re: PKF-Elfik 8 grudnia 02.12.13, 18:31
          W tej sytuacji jestem zmuszony ujawnić fragment maila otrzymanego dziś około południa od Redaktora Naczelnego portalu gpr.24:

" o tym, że jesteśmy na plakatach stowarzyszenia nie wiedziałem. Zwrócę im uwagę i poproszę o usunięcie nas z plakatów. "

Ktoś kręci i nawet nie zamierzam w to wnikać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka