2majka 12.03.09, 16:07 Wymysliłam sobie fioletowe- liliowe dodatki: bukiet, elementy dekoracji w kościele i na sali... Jak sądzicie: czy pasuje to do mojej sukienki? www.flossmann.com.pl/atelier_diagonal.html model 1846 I jaką biżuterię dobrać???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily_valentine Re: Fioletowy bukiet 12.03.09, 16:21 A co to jest za kolor? Wygląda na różowy taki brudny, ale zdjęcie może przekłamywać. Uważam, że fiolet nie będzie pasować. Trudny jest kolor tej sukni i chyba najlepiej będzie dopasować bukiet z kolorem sukienki. Chociaż wtedy zachodzi obawa, że sie wszystko "zleje" w jedną całość. Odpowiedz Link Zgłoś
kalonji Re: Fioletowy bukiet 12.03.09, 23:36 Ja na swoim ślubie miałam okrągły bukiecik (bez widocznych liści) z wrzosowych róż (odmiana ocean song) do tego wstążka w pasującym kolorze. Alternatywnie mogą być róże aqua (bardziej wpadają w róż z odcieniem liliowym). W zimnym fiolecie są eustomy. No i tradycyjnie wrzosy. Odpowiedz Link Zgłoś
2majka Re: Fioletowy bukiet 13.03.09, 18:18 Dzięki wielkie Już wiem, jakich kwiatów szukać! Odpowiedz Link Zgłoś
groszek-5 Re: Fioletowy bukiet 14.03.09, 16:04 Bedzie piekna kompozycja z ta suknia.Ta sliczna suknie juz widzialam wczesniej,ktoras z Was pytala o bizuterie do niej.Fioletowe kwiaty beda bajeczne do tego pieknego modelu tej slicznej i bajkowej kreacji.Gratuluje wyboru i gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
1flora.1 Re: Fioletowy bukiet 16.03.09, 23:14 Witaj, odważnie, ale b. modnie! Brawo! Fiolet, oberżyna, purpura, lila, wrzos - to kobiecy wyrafinowany szyk, marzenie o luksusie i bogactwie - trendy tzw. Obsession. Ostrożnie z fioletem w kościele, to kolor Adwentu i Wielkiego Postu oraz mszy św. za zmarłych. Łączenie ze złotym, srebrnym, z brylantami (?) czy kamieniami Swarovskiego, z czarnym - dostojne, królewskie, budzące podziw i zachwyt. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
2majka Re: Fioletowy bukiet 18.03.09, 18:13 Dziękuję za podpowiedzi W kościele będą bukiety z białej i różowej eustomy z dodatkiem fioletowej- bardzo dużo kwiatów, mało dodatków... A fiolet tak symbolicznie, delikatnie- jakieś drobne kokardki przy krzesłach i ławkach- widziałam to w czasopiśmie Kwiaty- wyglądało rewelacyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
1flora.1 Re: Fioletowy bukiet 18.03.09, 20:32 Zatem powodzenia w realizacji marzeń. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś