margo-5 30.03.09, 20:01 czesc, bardzo Was proszę o pomoc w wyborze gatunku wódki na wesele. Testowaliśmy już różne ale nie możemy się zdecydować - może za dużo testujemy ))) jaką mieliście wódkę? chciałabym, żeby nie była za bardzo "drapieżna" - dzięki za wpisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szampanna Re: jaka wódka na wesele? 30.03.09, 20:45 ja tam się nie znam, bo nie piję - ale u nas był Absolut, wybrany drogą badania opinii publicznej Miała być Finlandia, ale czegoś się naczytałam o niej niepochlebnego i odpadła. Na weselach z ub. roku, na których byliśmy, królował Pan Tadeusz. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: jaka wódka na wesele? 31.03.09, 10:21 U nas byl "ruskij standard". Zarówno opakowanie jak i zawartość godna polecenia. Nie wszystko wypaliło na moim weselu, ale o wódce nasłuchaliśmy się samych pochwał, zapytań gdzie można dostać, i kilku ofert kupna, jakby nam po weselu zostało. Niestety zostało tylko tyle, byśmy mieli na własny użytek Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: jaka wódka na wesele? 31.03.09, 10:36 Mojboze , mialas Ruskij Standard? Tozto kwaleczek raju w szkle jak okreslil moj przyjaciel podczas pewnej imprezki))! Naprawde doskonaly alkohol, ale spotkalam sie z nia tylko raz! - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
linka.k Re: jaka wódka na wesele? 13.04.09, 21:21 A gdzie taką można dostać? (i za ile od litra? ) Odpowiedz Link Zgłoś
uzomkowska Re: jaka wódka na wesele? 31.03.09, 11:08 WYBOROWA. w tej chwili najlepszej jakości wódka w tym średnim przedziale cenowym. Poza tym butelka jest poręczna Odpowiedz Link Zgłoś
aga.ana Re: jaka wódka na wesele? 31.03.09, 11:12 U mnie będzie Pan Tadeusz - przyzwoita wódka, ładna butelka. Usłyszałam kiedyś radę, żeby wódkę na wesele kupować dobrą, ale nie najdroższą, bo najdroższej i tak nikt nie doceni ) Odpowiedz Link Zgłoś
krainaczaruff Re: jaka wódka na wesele? 01.04.09, 14:21 U nas też bedzie wyborowa Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: jaka wódka na wesele? 02.04.09, 11:49 u mnie bedzie Pan Tadeusz - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
jayin Re: jaka wódka na wesele? 03.04.09, 13:22 Polska Wódka. Dobra, nie "drapieżna", o ile wyziębiona odpowiednio No i cena OK. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodaak Re: jaka wódka na wesele? 03.04.09, 13:52 ja polecam palace wodka, bylam na 2 weselach gdzie ona byla i kaca nie mialam hehe www.polmos.bialystok.pl/eng/produkty/palace.jpg ale wyborowa tez dobra Odpowiedz Link Zgłoś
olaherr Re: jaka wódka na wesele? 03.04.09, 13:54 Maxumus - butelki 0,7l. Połówki za szybko robią się puste Odpowiedz Link Zgłoś
milka_81 Re: jaka wódka na wesele? 03.04.09, 14:44 Chyba Maximus.. mniejsza o nazwę..tak czy inaczej wódeczka okey..ale jak dla mnie trochę przereklamowana. My teraz testujemy Gorzką żołądkową de luxe i nam ona pasuje nie tylko smakowo ale i cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: jaka wódka na wesele? 06.04.09, 18:30 U nas będzie chyba też Wyborowa. Chcieliśmy Finlandię ale niestety mamy ceny narzucone z sali i Finlandia kosztuję 75 zł za pół litra a Wyborowa 45 zł. Ale może zastanowimy się nad Absolutem? Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: jaka wódka na wesele? 06.04.09, 18:44 Cena "z sali" za Wyborową 45 zł??? My alkohol "na salę" kupujemy za własną rękę, w zasadzie już kupiliśmy i Wyborowa kosztowała nas ok. 22 złotych.. Odpowiedz Link Zgłoś
jmk22 Re: jaka wódka na wesele? 06.04.09, 19:42 A my się jeszcze zastanawiamy,najprawdopodobniej będzie to bols,smirnoff ewentualnie wyborowa. Mogę polecic też pałacową. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_81 Re: jaka wódka na wesele? 07.04.09, 11:06 Francesca12 a tą Wyborową to gdzie kupiliście..? bo jak my się orientowaliśmy to nawet w hurcie była po 25 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: jaka wódka na wesele? 08.04.09, 11:49 Miasto Otwock.. Eee, niemożliwe, wyborowa w zwykłym sklepie kosztuje ok. 25, więc w hurcie powinno być mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: jaka wódka na wesele? 07.04.09, 13:05 Chodziło mi o to, że mamy narzucone ceny przez menadżerkę, trzeba kupić alkohol u nich. Nie jest to nawet korkowe bo nie możemy wnieść tam nic oprócz tortu i pani się zgodziła na fontanny czekoladowe. A alkohol i wszystko inne musimy kupić u nich. Ale "sala" jest tego warta. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: jaka wódka na wesele? 07.04.09, 13:09 zia86 napisała: > Chodziło mi o to, że mamy narzucone ceny przez menadżerkę, trzeba > kupić alkohol u nich. Nie jest to nawet korkowe bo nie możemy wnieść nie jest to takie złe, przynajmniej potem się nie bujasz z wódką która zostanie. My mieliśmy podobnie, że wódka była wstawiona przez restauracje(można było samemu,ale woleliśmy tą opcję) i policzyli za tyle ile poszło,ale wina już musieliśmy sami wstawiać. No i ceny policzyli nam hurtowe . Odpowiedz Link Zgłoś
pokojnr3 Re: jaka wódka na wesele? 07.04.09, 13:33 Dębowa kolorwa i biała. Bardzo dobra wódka i przy okazji ładnie wygląda na stole. Odpowiedz Link Zgłoś
lka1985 Re: jaka wódka na wesele? 07.04.09, 13:37 A czy ktoś miał może Żołądkową CZYSTĄ? Kupiliśmy 48 butelek i boję się, że przy dłuższym spożyciu może się wydać zbyt hmmm ciężka? Odpowiedz Link Zgłoś
maalza Re: jaka wódka na wesele? 07.04.09, 14:05 Żołądkowa czysta jest ok. Piłam ją na weselu kuzynki rok temu i goście sobie chwalili. Ale mimo wszystko jestem wierna Wyborowej i taka będzie u mnie. Smakiem się wybija wśród innych, przedział cenowy też ok - ok 19 PLN za butelkę 0,5l. Odpowiedz Link Zgłoś
lka1985 Re: jaka wódka na wesele? 07.04.09, 14:27 Ufff no to mnie uspokoiłaś, bo kupiliśmy już połowę i teraz byłby problem z drugą częścią Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: jaka wódka na wesele? 08.04.09, 13:18 nie wiedziałam ze wodka moze miec smak Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenka1984 Re: jaka wódka na wesele? 08.04.09, 12:22 a my mamy już kupioną.... na 60 osób 90 butelek Sobieskiego.... mam nadzieje, że wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: jaka wódka na wesele? 08.04.09, 13:38 mysle ze wystarczy, le w sumie zalezy czy z poprawinami czy bez tez sie zastanawiam nad sobieskim bo mam niedaleko rozlewnie czy jak to sie tam nazywa, i naiwna mam nadzieje ze cos sie taniej uda Odpowiedz Link Zgłoś
margo-5 Re: jaka wódka na wesele? 08.04.09, 16:30 my wybierzemy albo Pana Tadeusza albo Białego Poloneza szkoda tylko, że nie mają dozownika Odpowiedz Link Zgłoś
minnie Re: jaka wódka na wesele? 08.04.09, 20:00 O kurcze a ja zyje w nieswiadomosci Mamy wszystko w liczone w cene talerzyka i nawet nie spytalam jaka marka wodki)) musze sie zorientowac Odpowiedz Link Zgłoś
komette Re: jaka wódka na wesele? 08.04.09, 21:25 U nas Wyborowa - mój kolega, który zna się na rzeczy powiedział mi, ze wódkę się pije a nie smakuje, ponoć wyborowa była od zawsze a reszta to tzw. cudowne wynalazki. Przyjęłam ww. opinie mojego kolegi za "oczywistą oczywistość" i wybrałam tę Wyborową Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: jaka wódka na wesele? 09.04.09, 09:24 U nas też będzie Wyborowa. To sugestia restauracji, w której będzie wesele. A ponieważ jest to bardzo dobra restauracja to ja się zdaję na ich doświadczenie i nie mam zamiaru wybrzydzać ani nic zmieniać. Może też po cześci dlatego, że sama alkoholu nie piję w ogóle i nie odróżniam smaku jednej wódki od drugiej. Dla mnie i tak każda jedna to paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.olci Re: jaka wódka na wesele? 09.04.09, 09:52 My już kupiliśmy Maximusa. Był na weselu na którym się ostatnio bawilismy i wszyscy zachwalali. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: jaka wódka na wesele? 10.04.09, 21:47 Nie wiem, jak można wódkę zachwalać.. Pyszną pieczeń, ciasto zachwalać, to rozumiem, ale wódkę? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: jaka wódka na wesele? 11.04.09, 13:59 My nadal się zastanawiamy, może pani menadżerka spuści nam troszkę za butelkę to będziemy mogli wziąć lepszą wódkę(choć Wyborowa też niezła) a dzisiaj mi wpadł pomysł dla tych co lubią innowację, mój ojciec często w sezonie jeździ na narty do Włoch i ostatnio przywiózł ich wódkę narodową, nazywa się Grappa ma 44% i jest troszkę smakowa(jest robiona z winogron) jest bardzo dobra, mój ojciec mówi, że lepsza od Finlandii smakowej. Także jak ktoś ma możliwość i chcę jakąś innowację to podsuwam pomysł(teraz chyba można przewozić większe ilości, poza tym nie ma granic więc myślę, że bez problemu). Odpowiedz Link Zgłoś
martinez027 Re: jaka wódka na wesele? 13.04.09, 02:17 zia86 napisała: > My nadal się zastanawiamy, może pani menadżerka spuści nam troszkę za > butelkę to będziemy mogli wziąć lepszą wódkę(choć Wyborowa też > niezła) a dzisiaj mi wpadł pomysł dla tych co lubią innowację, mój > ojciec często w sezonie jeździ na narty do Włoch i ostatnio przywiózł > ich wódkę narodową, nazywa się Grappa ma 44% i jest troszkę > smakowa(jest robiona z winogron) jest bardzo dobra, mój ojciec mówi, > że lepsza od Finlandii smakowej. Także jak ktoś ma możliwość i > chcę jakąś innowację to podsuwam pomysł(teraz chyba można przewozić > większe ilości, poza tym nie ma granic więc myślę, że bez problemu). Przewiesc mozna duze ilosci,ale PO CO??Gosci chcesz pozabijac tym?? Wiekszego kaca niema po zadnej wodce--wogole to nie jest wodka tylko destylat z odpadow po produkcji wina--u nas tez mozna kupic,ale jest drogie--a powinno byc w cenie"jaboli"bo sama produkcja jest b.tania-- zimne jakos wchodzi---ale to nie jest wodka to"b.mocny buzun owocowy"... zia86 napisała: > My nadal się zastanawiamy, może pani menadżerka spuści nam troszkę za > butelkę to będziemy mogli wziąć lepszą wódkę(choć Wyborowa też > niezła) a dzisiaj mi wpadł pomysł dla tych co lubią innowację, mój > ojciec często w sezonie jeździ na narty do Włoch i ostatnio przywiózł > ich wódkę narodową, nazywa się Grappa ma 44% i jest troszkę > smakowa(jest robiona z winogron) jest bardzo dobra, mój ojciec mówi, > że lepsza od Finlandii smakowej. Także jak ktoś ma możliwość i > chcę jakąś innowację to podsuwam pomysł(teraz chyba można przewozić > większe ilości, poza tym nie ma granic więc myślę, że bez problemu). pl.wikipedia.org/wiki/Grappa Odpowiedz Link Zgłoś