arineczka 10.06.09, 15:44 Hej dziewczyny, Na ile dni przed ślubem miałyście pierwszą przymiarkę Waszej sukni? Salon wciąż opóźnia mój termin przymiarki i zastanawiam się czy mieszczę się jeszcze w normie czasowej czy powinnam zacząć się martwić..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stworzenje Re: Pierwsza przymiarka... 10.06.09, 15:51 w lipcu,ślub był w połowie września,w sumie przymiarek miałam bodajże dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Re: Pierwsza przymiarka... 10.06.09, 15:55 stasznie wcześnie, ja mam ślub 22.08 i choć suknię zamówiłam w lutym, to za tydzień będą ze mnie zbierać ostatnią miarę (miałam się odchudzać ;/) i przymiarkę będę miała jakoś w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 Re: Pierwsza przymiarka... 10.06.09, 16:20 arineczka napisała: > Hej dziewczyny, > Na ile dni przed ślubem miałyście pierwszą przymiarkę Waszej sukni? Ślub za tydzień. Suknię wybrałam w marcu. Pierwsz przymiarka na początku maja. Przymiarka po przeróbkach - koniec maja. I jeszcze jedna na dwa dni przed ślubem. Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: Pierwsza przymiarka... 10.06.09, 21:33 hej. no to ja mam chyba problem. sukienkę zamówiłam w lutym. pod koniec. ślub 01.08. sukienka z Holandii. kolekcja Justin Alexander. przyjechała w tamtym tygodniu. pani zadzwoniła, żeby odebrać. pojechałam. zapłaciłam i za namową pani nie przymierzałam, bo to jedwab itp. każda przymiarka szkodzi, umówiłyśmy się na początku lipca na pierwszą przymiarkę. pod koniec lipca ma być druga i ostatnia. hmmm....teraz zaczęłam się zastanawiać czy jej nie wypakować i nie przymierzyć samej w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: Pierwsza przymiarka... 11.06.09, 10:15 chyba bym się nie odważyła odebrać sukienki której nie zmierzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: Pierwsza przymiarka... 12.06.09, 17:29 bo to jedwab itp. każda > przymiarka szkodzi, ?????????? chyba te parę razy by wytrzymała?? wyczuwam ściemę salonu Odpowiedz Link Zgłoś
a_nick.pl Re: Pierwsza przymiarka... 10.06.09, 23:35 Sukienka zamówiona 31 stycznia, 22 maja przed południem miara, po południu odbiór. Trzeba ją tylko było skrócić i obciąć tren, którego nie chcę mieć. Ślub mam 8 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Pierwsza przymiarka... 11.06.09, 05:19 Dwa miesiąca przed ślubem pojechałam,powiedziałam jaką chcę kieckę,Panie mnie obmierzyły,miesiąc później przyjechałam znowu mnie obmierzyły,przyjechałam tydzień przed ślubem i zmierzyłam sukienkę...małe poprawki i dwa dni później zawiozłam ja do domu Na 5 dni przed ślubem Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: Pierwsza przymiarka... 11.06.09, 10:09 ja zamawiałam suknię w kwietniu, ślub pod koniec sierpnia. Pierwszą przymiarkę miałam pod koniec maja. Następna na początku lipca, potem jeszcze jedna (chyba że coś będzie nie tak to może być więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
wanioliowa Re: Pierwsza przymiarka... 11.06.09, 10:19 Wszystko zależy jaki salon. Przykładowo Agnes zamawia gotowe kiecki - dlatego zmiany są możliwe ale bardzo niewielkie. Ja w ich sukni chciałam z rybki zrobić A - i się nie zgodzili. Musiałam kupić taką jak byla na salonie i jedyna zmiana jaka była możliwa to kolor materiału. Wtedy proponowali ze mierzą obwody, zamiawiają kieckę i jak się już ma gotową to się mierzy i można ewentualnie ją zwężyć lub poszerzyć bo produkowana jest z lekkim zapasem materiału. I tyle. Natomiast suknię kupiłam w Sophia - i oni te sukienki szyją sami. Przymiarka była 5 miesiecy przed ślubem. 1. Wybór modelu plus Pomiary - dokładne obwody plus odleglości np od pępka do biustu, długość nóg etc. 2. Przymiarka szmatki na gorset i szmatki na dół sukni (wtedy nie przypominało to niczego) 3. Przymiarka gorsetu i lekko zabudowanej sukni. 4. Przymiarka obszpilkowanej całości - dobór elementów - kolorystyki, aplikacji, przyszywanie i mocowanie koronek i innych elementów. 5, Przymiarka całej sukni i dopasowanie dlugośći, akceptacja 6. Odbiór całości i zrobienie poprawek do figury na miejscu (jakby się schudło/przytyło) dwa dni przed ślubem Trochę dużo. Ale w koncu mierzenie sukni to sama przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
arineczka Re: Pierwsza przymiarka... 11.06.09, 21:58 Hmmm....to się załamałam. Mój ślub za 15 dni i...nie widziałam jeszcze mojej sukienki.... Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Pierwsza przymiarka... 11.06.09, 22:12 Spokojnie...miałam tak samo...kiecke zobaczyłam tydzień przed...wcześniej tylko mierzona "na sucho" byłam Jakoś niespecjalnie się tym przejmowałam Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ines-ka Re: Pierwsza przymiarka... 13.06.09, 19:40 Nic się nie przejmuj Ja ślub mam za 7 tygodni pierwszą przymiarkę za 2 tygodnie (z czego dowiedziałam się że pierwsza przymiarka to przymiarka w zasadzie samej podszewki ) Później nie wiem z jaką jest to częstotliwością Ale suknię gotową mam odebrać ok 1,5 tygodnia przed tylko i wyłącznie z tego wzlgędu że tydzień przed ślubem jadę już do miasta gdzie już ślub odbywać się będzie Tak wydaliby mi suknie 3 dni przed ślubem! ___________________________________________________________________ Bo co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to... Odpowiedz Link Zgłoś
habibi83 Re: Pierwsza przymiarka... 16.07.09, 16:49 No ja właśnie się nieco załamałam. Zamówiłam suknię w maju czy kwietniu juz nawet nie pamiętam. Miała byc do przymiarki na miesiąc przed ślubem czyli na 15 lipca Dzwonię dziś - nie ma jeszcze nie przyszła z pracowni Tłumaczę, że co z tego że ślub za miesiąc jak ja wcześniej wyjeżdżam Pani mnie przekonuje, że nie ma się czym martwić, będzie za tydzień, może dwa.... A moja suknia będzie całkiem inna niż ta którą mierzyłam i się boję jak to będzie wyglądało i czy w ostatniej chwili nie zrezygnuję i nie kupię innej A w dodatku mam wrażenie, że przytyłam Odpowiedz Link Zgłoś
herbaataa Re: Pierwsza przymiarka... 16.07.09, 17:57 slub za dwa miesiace, pierwsza przymiarka 10 sierpnia i z tego co panie mowily to bedzie tylko przymiarka tego co pod suknia czyli halki. Podobnie jak u Ciebie sukienka bedzie inna niz mierzylam i tez jestem wydygana jak to wyjdzie ale poki co jeszcze panika mnie nie ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Pierwsza przymiarka... 16.07.09, 20:54 moja ma byc około 12 sierpnia a slub w połowie wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś