Dodaj do ulubionych

do PM z dzieckiem

08.07.09, 23:12
Witam,
nowa na forum jedank pilnie śledząca
mam pytanie do mamusiek bioracych ślub a majacych juz dziecko,
co "robicie" z dzieckiem? np. na weselu? czy będziecie miłay osobę
ktora sie nim zajmie?czy liczycie na pomoc babć, cioć?
moja Niunia ma 3 latka, na slubie oczywiście bedzie, na weselu
czesiowo tez ale noc...czuje ze bedzie ciezko
Obserwuj wątek
    • dzieciuszek Re: do PM z dzieckiem 09.07.09, 00:11
      Ja mam o tyle sytuację komfortową, że do sali weselnej przylega wyciszona sala konferencyjna, w której dzieci gości ponoć często nocują. Trzeba oczywiście wcześniej zadbać o to, by znalazły się tam potrzebne rzeczy dziecka (np. łóżeczko, materacyk itp). Moją córcią zaopiekuje się na czas wesela zaprzyjaźniona pani, a w razie czego ja będę mogła w każdej chwili też dojść.
      Dodatkowo mam o tyle dobrze, że sala jest przysłowiowy rzut beretem od mieszkania mojej mamy, więc w razie gdyby z jakiegoś powodu ta sala konferencyjna okazała się niewypałem, mała będzie nocować u Babci (z tą ww. panią).

Ja zrobiłam sobie małe pranie mózgu i już wyluzowałam i przestałam się martwić "jak to będzie". Moja córcia ostatnio chodzi spać po 22, więc do rana to zaledwie kilka godzin. Nawet, gdyby była smutna z powodu mojej i taty nieobecności, to przecież nie ma co dramatyzować. Nadrobimy smile A pani na pewno da radę jakoś ją zabawić czy ululać przez ten czas. Wielka krzywda jej się dziać nie będzie. No i ja będę cały czas w pobliżu.
      • dzieciuszek Re: do PM z dzieckiem 09.07.09, 00:12
        Zapomniałam jeszcze dodać, że mała oczywiście będzie na ślubie, ale już na wesele raczej jej nie będę brała. Będzie miała wtedy roczek i uważam, że ilość decybeli na sali będzie zdecydowanie zbyt duża jak na człowieka w jej wieku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka