Dodaj do ulubionych

Rosa Clara i Mot a Mot

13.08.09, 14:16
Spodobały mi się strasznie ich sukienki(zdjęcia w zestawieniu) i
chciałabym się dowiedzieć czegoś o tej firmie. wink Podobno w Polsce ich
jedynym przedstawicielem jest Mot a Mot, o tym warszawskim słyszałam
dość niepochlebne opinie, mają go jednak otworzyć w Krakowie więc
pewnie jeśli bym się zdecydowała to stamtąd bym zamawiała. Jednak może
nie warto ryzykować i można pojechać do ich oryginalnego butiku za
granicą?
Prosze o info na temat firmy, butiku i cen. smile
Obserwuj wątek
    • emily_valentine Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 14:27
      Napisałam co wiem w drugim wątku.
      • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 14:36
        A wiesz coś może o tym salonie? Albo ktoś?
        • emily_valentine Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 14:48
          Byłam raz. Pani z salonu średnio miła. Nakrzyczała na męża, że nie
          wolno dotykać sukien, a mąż tylko metkę oglądał. W ogóle siedziała w
          zamkniętym sklepie na klucz, bo podobno czekała na umówioną
          klientkę. Akurat tak się złożyło, że poszliśmy gdzieś obok i
          wracaliśmy za pół godziny, a ona dalej sama siedziała za biurkiem, a
          żadnej klientki nie było widać wink Generalnie mało miła. Nawet mój
          mąż był oburzony, to oaza spokoju wink

Wybieram się tam jutro, obejrzeć buty, które wkleiłaś.
          Dam znać czy salon istnieje jeszcze, i jak z cenami i ofertą.

• zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 14:55
            No właśnie też słyszałam, że obsługa nie bardzo. Ale ogólnie to jest
            jakieś fatum, że jak w salonie są ładne sukienki to obsługa nie miła.
            Jednak dla wymarzonej sukienki jestem w stanie się poświęcić. tongue_out Poza
            tym na stronie jest napisane, że w IV kwartale 2009 roku mają otworzyć
            salon w Krakowie, więc może tutaj się uda z milszą obsługą.smile
            Byłabym bardzo wdzięczna jakbyś się dowiedziała jak z cenami i ofertą.
            wink
            • emily_valentine Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 15:45
              Nie ma sprawy big_grin
            • mzamojsk Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 17:09
              Ludzie!!!

Trzymajcie sie od nich z daleka. Oni mieli juz salon w Bielsku
              Bialej (mnostwo skarg), byli troche w Warszawie (zwineli sie
              01.08.2009 przy okazji oszukujac klientow i nie wywiazujac sie z
              umowy), a teraz na ich stronie oglaszaja sie, ze startuja w
              Krakowie. Totalna nieuczciwosc i oszustwo. Moja narzeczona padla
              ofiara ich oszustwa i kosztowala nas to dodatkowo 700 PLN za
              poprawki, ktore oni mieli zrobic.

forum.slub-wesele.pl/viewtopic.php?t=2233&postdays=0&postorder=asc&start=30&sid=194975c5473680998e5c39d0
              f2382ab3

Pozdro
              • mzamojsk Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 17:13
                Na szczescie inne oszukane dziewczyny juz 'reklamuja' ich na
                krakowskim forum:
                forum.gazeta.pl/forum/w,45993,97836076,97836076,butik_motamot_UWAGA_.html
                • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 18:11
                  Aha ale chodzi tylko o butik? Suknie są ok?
                  • mzamojsk Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 18:31
                    Suknie byly chyba ok, choc jedna dziewczyna pisala, ze sprzedali jej
                    uzywana jako nowa. Zreszta sklep Mot A Mot juz nie istnieje w
                    Warszawie.
                    • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 13.08.09, 18:57
                      No tak ale to nie wina sukienki, że ją sprzedali jako nową. wink Pytam
                      się bo w takim razie po prostu przejade się do jakiegoś ich
                      oryginalnego butiku nie w Polsce. smile
                      • marina111 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 14.08.09, 00:41
                        Ja słyszałam od kolezanki która tam była ze jej siostrze nie pozwolono na
                        zmierzenie sukni bo ona kosztuje 20tyś, a po salonie kazano im chodzic bez butów
                        smile (fakt ze była zima ale bez przesady...)
                        Ja jak się nasłuchałam to nawet tam nie zajrzałam. Tym bardziej ze moim zdaniem
                        jesli wydaje się tyle kasy to jednak powinni byc chociaz pomocni. Nie wymagam
                        zeby byli mili ale pomocni tak tzn powinni dac przymierzyc kiecke.
                        • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 14.08.09, 00:54
                          To nic nienormalnego, jak ja mierzyłam suknie w Madonnie to też
                          trzeba było bez butów do przymierzalni wchodzić. Takie zasady to
                          akurat jestem w stanie zrozumieć, tak samo jak moge zamówić powiedzmy
                          7 miesięcy wcześniej sukienke. Więc takie przewinienia jak to, że
                          komuś przychodzi sukienka na dzień przed ślubem a zamawiał na 4
                          miesiące wcześniej albo, że trzeba bez butów chodzić to nie są dla
                          mnie problemy.
                          Ale znalazłam butik w Pradze który też te suknie ma. Niestety
                          najbliższe ich oryginalne butiki są we Francji albo w Rumunii. Na
                          razie nie wybieram się po kiecke do Paryża. tongue_out Jeśli jednak opinie o
                          salonie w Polsce nie poprawią się, lub nie otworzy się nowy butik z
                          ich sukniami(hej ludzie przedsiębiorczy, nisza w rynku!) to rozważam
                          też przymiarkę w Polsce a zamówienie już u samego producenta. smile
                          • lili-2008 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 14.08.09, 09:38
                            zia86 napisała:

> To nic nienormalnego, jak ja mierzyłam suknie w Madonnie to też
                            > trzeba było bez butów do przymierzalni wchodzić. Takie zasady to
                            > akurat jestem w stanie zrozumieć, tak samo jak moge zamówić powiedzmy
                            > 7 miesięcy wcześniej sukienke. Więc takie przewinienia jak to, że
                            > komuś przychodzi sukienka na dzień przed ślubem a zamawiał na 4
                            > miesiące wcześniej albo, że trzeba bez butów chodzić to nie są dla
                            > mnie problemy.

A mnie bardzo zbulwersowały wszystkie wątki, które nt temat przeczytałam, bo dla
                            mnie to niestety nie jest normalne zia. Suknie ślubne kosztują niemało, więc
                            należy się jakiś szacunek dla klientek i godne traktowanie, a nie chamstwo i
                            straszenie policją.
                            Jeśli ktoś zamawia sukienkę 4 m-ce przed ślubem wystarczyłoby grzecznie
                            poinformować, że na sukienki czeka się dłużej i jest możliwość, że nie wyrobią
                            się na ślub. Tymczasem chętnie sprzedadzą, kasę wezmą, a potem dziwią się, że
                            nie wiedziałaś, że tyle trzeba czekać albo zbywają Cię miesiącami. Podejście
                            butików, ekspedientek i właściciela bardzo, bardzo nie w porządku. Dziwię się,
                            że ciągle powstają nowe.
                            Rozumiem, że bardzo Ci się ich sukienki spodobały (bo są bardzo ładne, nie
                            ukrywam), ale żebyś później nie żałowała wyboruwink
                            • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 14.08.09, 13:37
                              Tamte wątki mnie też zbulwersowały bo oni rzeczywiście to nie za dobrze
                              rozegrali i takie rzeczy jak niepoinformowanie, że suknia może nie przyjść czy
                              też sprzedawanie starej jako nowej jest niedopuszczalne. Jednak niektórych
                              sytuacji można uniknąć, w dobie forów ślubnych i miliona informacji raczej każda
                              dziewczyna wie, że suknie jeśli jest szyta gdzieś i trzeba ją do Polski
                              przesyłać to zamawia się minimum 6 miesięcy wcześniej. Zobaczymy jak będzie w
                              krakowskim butiku a jeśli te błędy się powtórzą to najwyżej rozważe tą wycieczkę
                              do Patyża. wink
                              • emily_valentine Re: Rosa Clara i Mot a Mot 14.08.09, 21:19
                                Byłam dzisiaj w tym butiku. A raczej pod butikiem, bo sklepu już nie
                                ma sad
                                • marina111 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 15.08.09, 00:13
                                  no i problem się rozwiazał wink

Nie ma co się dziwic ze zamkneli salon.
                                  Zia to nie jest normalne ze każa ci chodzic bez butów. Czym innym jest
                                  przymierzalnia a czym innym reszta salonu. Moze powinni kapcie rozdawac. Jesli
                                  suknia jest szyta za granica i sprowadza sie ja do polski to nie trwa to 6
                                  miesiecy (chyba ze ktos ja na piechote niesie). Moja tez była sprowadzana a
                                  czekałam na nia 3 miesiace. Przyszła miesiac za wczesnie, teraz musze się
                                  pilnowac z waga zeby nie drgneła bo juz jest po przymiarce.
                                  • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 15.08.09, 00:29
                                    Ja mówiłam o tym podeście i przymierzalni. I większość salonów mówi, żeby
                                    właśnie około 6 miesięcy wcześniej zamawiać. Ale jeśli tak, to zobacze jak się
                                    będę w Krakowie sprawować a jak źle to czeka mnie wycieczka do Pragi, albo do
                                    Paryża. wink
                                    • emily_valentine Re: Rosa Clara i Mot a Mot 15.08.09, 00:30
                                      A gdzie w Paryżu jest ten salon? Jak będę to mogę zajrzeć, ale
                                      dopiero w październiku wink
                                      • kate.kate Re: Rosa Clara i Mot a Mot 18.08.09, 21:36
                                        A ja kupiłam w mot a mot w 2008 roku i wszytko było super. Obsluga
                                        ajlepsza na jaka trafiłam, nie miałam żdnych problemów. Jedyne to
                                        cena tych sukienek, cena mojej to 7900zł rok temu (Novia D'art
                                        Fucsia).
                                        • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 18.08.09, 21:39
                                          No prosze jedna pozytywna opinia. smile Tak naprawde to dam temu salonowi
                                          szanse, bo wiadomo, że nie wszystko można brać całkiem na serio. A
                                          powiedz nie orientujesz sie jakie były ceny sukienek Rosa Clara? I
                                          możesz mi na gazetowego wysłać zdjęcie w tej sukience, może być z
                                          zamazaną twarzą itd. Chce się tylko upewnić, że nie jesteś kimś z
                                          salonu. wink
                                          • kate.kate Re: Rosa Clara i Mot a Mot 23.08.09, 21:50
                                            jestem nikim z salonusmile

picasaweb.google.pl/krochcie/25PaDzinika2008#5267519820417903938

odezwij sie na gg 1908702
                                            • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 24.08.09, 21:32
                                              Przepraszam, za swoją podejrzliwość, ale po prostu dużo złego się o tym
                                              salonie słyszy dlatego staram się być ostrożna. smile Bardzo się ciesze,
                                              że są zadowolone klientki.
                                            • deelux Re: Rosa Clara i Mot a Mot 17.09.09, 12:55
                                              7900 dałaś za tę sukienkę???
                                              chyba wolałabym inną za mniej, a dołożyc do fotografa wink

• zia86 Nowa kolekcja 17.09.09, 12:39
      Weszłam teraz na stronę Rosa Clara i tam mają już całą nową kolekcje,
      jest cudna, muszę mieć którąś z tych sukienek! smile Caprichito,
      widziałaś? Ciekawe kiedy w końcu otworzą ten salon i będzie można się
      dowiedzieć o
      • zia86 Re: Nowa kolekcja 17.09.09, 12:39
        ceny itd. Zjadło mi. tongue_out
        • caprichito Re: Nowa kolekcja 17.09.09, 16:56
          No wlasnie ciekawe. Ja napisalam do salonu w wawie maila z
          zapytaniem o dwie suknie i nikt mi nic nie odpisal.
          Mi z racji tego, ze jestem z tych ksiezniczkowych to podoba mi sie
          ta big_grin
          http://1.bp.blogspot.com/_cuxaOOeFctw/SoIVYh9CDoI/AAAAAAAAAvg/mqvglrt
QO98/s320/rosaclara2010_146river.jpg

zaznaczam, ze jestem przygotowana na krytyke juz wiele osob, ktorym
          pokazywalam ta suknie pukalo sie w czolo big_grin
          • zia86 Re: Nowa kolekcja 17.09.09, 17:06
            Bo salon w Wawie jest już zamknięty, przenoszą się do Krakowa. Na
            stronie jest napisane, że otwarcie w Krakowie będzie w IV kwartale 2009
            roku, czyli na dniach. Jak tylko się otworzą to dam znać. smile
            Mnie się też podobają księżniczkowate ale z koronką. smile
            Ta co pokazałaś jest śliczna. Jest strasznie oryginalna ale piękna. smile
            • caprichito Re: Nowa kolekcja 17.09.09, 17:22
              No dzieki, mi tez sie bardzo podoba smile
              Mam ceny w Hiszpanii z 2010 niestety tylko trzech sukienek
              Rayla 3400euro
              Canada : 1800 z broszka, bez 1500
              Reyes 4000

No jestem bardzo ciekawa jakie ceny beda u nas.
              • orticulus_1 Re: Nowa kolekcja 25.09.09, 08:34
                Według mnie, powinnyście się mieć na baczności bo o mot a mot jest
                salonem o chyba najgorszej reputacji w Polsce.
                Oczywiście, najpierw jest niedowierzanie a potem płacz i zgrzytanie
                zębów.
                kate.kate - to jest ekspedientka z tego sklepu, wyjście za mąz w tej
                sukni niczego nie dowodzi ,bo wiadomo ,ze jako pracownica tej firmy
                miała znizkę na suknię.
                Czy Bielsk czy Kraków czy Warszawa źli ludzie pozostaja złymi ludźmi.
                Wykręcili jedna moja koleżankę.
                Rozumiem wasze zachwyty nad tymi sukienkami, ale one są smakowite
                minimalizmem i wystarczy dobra krawcowa i dobry materiał.To nie
                koronkowe rybki pronoviasa, ze taka koronka jest nie do znalezienia.
                Wystarczy kupić materiał i znaleźć dobrą krawcową.
                Uważam płacenie za suknię 8000zł ( za taka suknię na której NIC sie
                nie dzieje) za chory snobizm.
                • zia86 Re: Nowa kolekcja 25.09.09, 12:03
                  Dlatego ja nie wykluczam wycieczki np. do Pragi, bądź do salonu samej Rosy Clary np. w Paryżu. Dotarłam do dziewczyn które kupiły tam sukienki i są zadowolone. Także jak zawsze prawda leży po środku. wink
                  Co do uszycia, to moimi faworytkami są te trzy wzory, pokaż mi krawcową w Polsce które je odtworzy.
                  1.
                  https://images6.fotosik.pl/537/75797ce92d05fcd9.jpg
                  2.
                  https://images6.fotosik.pl/537/50ca319c8222e5bb.jpg
                  3.
                  https://images8.fotosik.pl/96/8894d67d1152fe19.jpg
          • emily_valentine Re: Nowa kolekcja 17.09.09, 17:56
            Capri, piękna ta Twoja suknia smile
            • caprichito Re: Nowa kolekcja 18.09.09, 11:14
              Dziekuje smile tak bym chciala, zeby byla MOJA big_grin
          • lili-2008 Re: Nowa kolekcja 17.09.09, 23:09
            mnie tam się podoba, może wolałabym troszkę mniej szeroki dół, ale góra jest cudna!
    • zia86 Pokaz 18.09.09, 22:08
      Pod Catwalk jest nowy pokaz z sukniami. Kolekcja 2010. smile Jeszcze nie
      doszłam do swoich faworytek ale wszystkie są super. I chyba żadna nie
      ma koła tylko na tiulach czy czymś to jest robione. smile Polecam
      obejrzeć. Nie mówiąc już o tym, że dla dziewczyn lubiących zwiewne
      suknie jest szeroki wybór.
      Zakochana jestem normalnie. smile
      • olinek-2011 Re: Pokaz 21.09.09, 22:32
        Moja kuzynka brała ślub w czerwcu i suknie kupowała w salonie Mot a Mot w Wawie.
        Mówiła, że obsługa słaba ale za to suknia była zjawiskowa smile
    • deczko Re: Rosa Clara i Mot a Mot 22.09.09, 12:05
      Super sa te suknie, zwlaszcza najnowsza kolekcja, szkoda, ze tyle klopotow z tym
      salonem. Ja tam tez sie kiedys wybralam, to byl zamkniety, ale sukienki co tam
      wisialy wydaly mi sie dosyc no...zuzyte.
      To jest podkolekcja two, takie sukienki, to mozna i w Polsce znalesc, poza tym
      realne zjdecia, a zdjecie z katalogu spora roznica. A jeszcze je zobaczyc na zywo.
      www.bridalguide.com/fashion/article.cfm?aID=15875
      Mnie sie podobaja suknie z kolekcji rosa clara np. 266 ros smile
      Christian Lacroix powoli wprowadza rekawy a'la ksiezna diana, ale jeszcze troche
      uplynie slubnej wody nim znowu beda modne te bufiaste rekawy.
      • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 22.09.09, 12:16
        Zobaczymy jak będzie w Krakowie, może zmienił się właściciel albo coś i
        dlatego przenoszą. Co do kolekcji Two to też te suknie są piękne. Na
        real foto co pokazałaś suknie bardzo bronią. smile Szkoda, że nie noszą je
        panie o różnych posturach, bo wtedy można by zobaczyć jak się na
        poszczególnych typach urody układają.
        • deczko Re: Rosa Clara i Mot a Mot 22.09.09, 12:33
          zia86 napisała:

> Zobaczymy jak będzie w Krakowie, może zmienił się właściciel albo coś i
          > dlatego przenoszą. Co do kolekcji Two to też te suknie są piękne. Na
          > real foto co pokazałaś suknie bardzo bronią. smile

Mnie nie przekonuja, tego typu suknie ma wiele firm w ofercie, chocby oklepana
          pronovias. A takiej 266ros to ze swieczka szukaj, a nie znajdziesz.
          Sama kolekcja rosa clara, jak najbardziej ok, super te sukienki. Bardzo ladna
          sukienka Rosela, kojarzy mi sie z "duma i uprzedzeniem". Randa prosta, ale super
          oryginalna faktura materialu jak na suknie slubna.

Co do zmiany wlasciciela, ciekawe czemu oni zmieniaja nie tlko lokalizacje, ale
          i miasta? Pamietam, ze przyszlam tam w godzinach pracy, a i tak bylo zamkniete.

Szkoda, ze na polskim rynku slubnym taka posucha, jesli chodzi o oryginalne
          suknie slubne.
    • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 22.09.09, 23:19
      dziewczyny,

wrzucam liste cen sukienek z kolekcji 2010, ktora podpatrzylam na
      hiszpanskim forum. Generalnie z tego co zdazylam zauwazyc to Rosa
      Clara Two jest duzo tansza.

RADIANTE: € 2.260
      RAMAS : € 2.550
      REDIL: € 2.440
      RENATTA: € 2.800-3.250
      RENÉ: € 2.890
      REY: € 2.400
      REYES: € 2.720-3.640
      RIMEL: € 2.590
      RITA: € 3.140
      ROMAN: € 2.220

ROSA CLARA TWO
      CABO : € 1.620
      CANARIAS : € 1.340
      CLARK : € 1.530
      • emily_valentine Re: Rosa Clara i Mot a Mot 23.09.09, 09:41
        Ale ceny!

Gdy byłam w tym butiku w lutym, to ceny kształtowały się na poziomie
        8-12 tys. Sukienki od projektantów ok. 20 tys.
      • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 23.09.09, 10:13
        Dużo dużo. No cóż trzeba będzie zacisnąć pasa i zbierać. Ewentualnie
        iść zarobić w euro. tongue_out Ja uważam, że te ceny w Polsce będą trochę
        niższe. Ale 8-12 tys które podała Emily wydają się być realne.
        Poczekajmy na info z pierwszej ręki czyli salonu. Nic mnie nie
        powstrzyma przed kupnem tej sukni. tongue_out
        • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 24.09.09, 12:47
          No spoko, zaczelam rozgladac sie za sukniami w pronovias wink jednak
          rosa bedzie dla mnie za droga.
          btw., zia widzialam na tym forum piekna kiecke - rybke dla Ciebie.
          to chyba rosa clara. podoba Ci sie?
          https://img200.imageshack.us/img200/8111/75785936.png

https://img97.imageshack.us/img97/9131/73615124.png
    • orticulus_1 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 25.09.09, 08:45
      Powinnyście się przejechać do domu dziecka, albo do schroniska dla
      psów, zamiast płacić 12000 za sukienkę, którą można mieć za 2000.
      Nie dziwię się, że Ci "cudowni" właściciele wam nie przeszkadzają,
      bo to nowobogaccy z przerostem formy nad treścią.
      Jak bym już miała w coś wrzucić kilka patyków to poprawiłabym coś u
      chirurga, bo dziwnym trafem takie suknie po 12000 wybierają osoby z
      odstającymi uszami, krzywymi zębami, lub obwisłym biustem.
      Niestety wygląd sukni zależy od tego na kim ona jest smile
      Te suknie to prościzna moja krawcowa uszyłaby to w tydzień smile))
      • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 25.09.09, 11:56
        Co ma jedno do drugiego to nie wiem? Rozumiem, że tak samo stoisz pod
        salonem Lexusa i Mercedesa i agitujesz do kupna malucha, bo po co
        przepłacać skoro i to i to ma koła i jeździ.
        Takie wycieczki o chirurgu są bardzo nie na poziomie. Zasmucę cię bo
        ja nie mam żadnej z tych rzeczy co wymieniłaś i uważam, że będę
        dobrze wyglądać z tych sukienek. Mogę posłać zdjęcie na gazetowego i
        poddać się twojemu wnikliwemu osądowi.
        A na koniec jeśli twoja krawcowa uszyje mi taką samą suknie, z tych
        samych materiałów, tak pięknie leżącą itd. to ja jestem w stanie
        zapłacić za nią 8 tys, nadwyżka zostaje dla ciebie i na pewno chętnie
        całą ją oddasz do domu dziecka bądź schroniska.
        • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 25.09.09, 12:03
          dobre zia big_grin

pomin Pania agitatorke. Podoba Ci sie sukienka?
          • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 25.09.09, 12:15
            Sukienka, śliczna. smile Ale to jest chyba stara kolekcja? Z 2009? Bo ja
            będę kupować w przyszłym roku i już wtedy na pewno tej kolekcji nie
            będzie. Ale jest bardzo ładna i ma kokardę! smile
            • orticulus_1 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 25.09.09, 14:57
              Co z tego, że kolekcja 2009? jest mnóstwo tych brudasów z Mot a Mot
              do sprzedania przez niedoszłe właścicielki nowych sukni.
              Chętnie się założę o uszycie sukienki - ale nie zaspokoi to twojego
              snobizmu.Szkoda ,że te suknie nie mają loga wyhaftowanego na pupie big_grin
              A co do Lexusa to jest to chińska podróba limuzyny , więc nie wiem
              czy to trafne odniesienie smile))
              • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 25.09.09, 20:42
                Dalej nie rozumiesz. Tutaj nie chodzi o snobizm, ani o metkę. Chodzi o
                to, że te sukienki moim zdaniem są piękne i jeśli kosztowałyby 1000 zł
                to też bym je kupiła.
                • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 12:18
                  zia,

to suknia z kolekcji rosa clara two na 2010 nazywa sie cristina 152.
                  Ja z przeswiadczenia, ze te sukienki sa tansze niz kolekcja rosa
                  clara zaczelam szukac i narazie podobaja mi sie te trzy: cary,
                  corinto i clio.
                  W poniedzialek bede dzwonic do salonu w espanii, zeby dowiedziec sie
                  o cenysmile
                  • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 12:19
                    Też oglądałam Two dla Rosa Clara i suknie są również piękne, jednak ja
                    jestem jak na razie zakochana w Rosa Clara. wink Znasz hiszpański? wink
                    Ceny z tego co wiem to około 5-6 tys zł.
                    • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 14:34
                      taksmile moj N jest hiszpansko jezyczny smile
                      Ja tez jestem zakochana w RC, ale niestety te suknie sa dla mnie za
                      drogie. Za to 5 jeszcze dam za suknie smile
                      Bede raportowac na biezaco co tam sie dowiedzialam wink
                      A Ty sie dowiaduj co z tym salonem w Krakowie. Ktokolwiek widzial,
                      ktokolwiek wie?
                      • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 14:38
                        Capri to super. smile A jeśli mogłabym mieć małą prośbę to dowiedz się,
                        czy można np. bezpośrednio u nich zamówić suknie? No bo jak ten Mot
                        dalej będzie miał takie złe opinie, to pomyślałam, że możnaby było do
                        niego iść i przymierzyć a zamówić już odpowiedni rozmiar u producenta.
                        Zawsze to jakieś wyjście. No chyba, że się poprawią to nie będzie
                        problemu. smile
                        • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 20:45
                          Ja bede dzwonic do sklepu w San Sebastian, a nie do dystrybutora,
                          ale zapytam sie moze cos beda wiedziec. Jak nie to moze jakiegos
                          mailika sie napiszesmile
                          • rockiemar Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 21:09
                            Jeszcze macie Alma Novias, tez z grupy Rosa Clara i tez ponizej 2 tysiecy euro.

Nie pamietam czy Aire Coleccion tez sie do niej nie zalicza, ale zdjecia sa w
                            bardzo podobnym stylu utrzymane. No i jest dostepny w Polsce.
                            • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 21:52
                              rockie,

jak jest po katalonsku dziekuje?smile juz obczajam co tam maja za
                              kiecki smile
                              • rockiemar Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 22:19
                                gracies wink

Z hiszpanskich tak poza tym masz jeszcze np.: Novissima, Yolan Cris, Pepe
                                Botella, Raimundo Bundo, Novia D'art, Raul Novias, Villais (te ostatnie 3 firmy
                                sa rowniez w Polsce).
                                • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 23:21
                                  ale dalej sie nie dowiedzialam jak jest dziekuje po katalonsku tongue_out

a tak na serio to wielkie dzieki. Spodobalo mi sie 7 sukienek z Aire
                                  Collection. Dla mnie nie wazne czy to Rosa Clara czy nie tylko jak
                                  te sukienki sie prezentuja, a prezentuja sie pieknie.
                                  Niestety we Wroclawiu za dystrybutora maja salon, w ktorym bylam i
                                  ekspedientki zrobily na mnie fatalne wrazenie. Salon dwupoziomowy
                                  chyba 70 sukien wystawionych na manekinach mowie do Pani, ze
                                  rozgladam sie za suknia, ze chcialabym przymierzyc, ze slub w lipcu
                                  przyszlego roku...."teraz nic nie mamy, prosze przyjsc w grudniu".
                                  Wkurza mnie to, ze kazdej musze tlumaczyc jaka jest moja sytuacja i
                                  ile jeszcze razy bede w Polsce do dnia mojego slubu.Grrrrrrrrr!

Teraz mnie czeka kampania wrzesniowa takze musze sie uczyc, bo we
                                  wtorek egzamin, ale poogladam inne firmy, ktore polecilas smile
                                  A Ty masz juz upatrzona jakas suknie?
                                  • caprichito Gracies:) 27.09.09, 23:23
                                    jestem d***. Nie zauwazylam! no wiec GRACIES smile
                                  • rockiemar Re: Rosa Clara i Mot a Mot 27.09.09, 23:35
                                    Maja je tez w jednym salonie w W-wie, tam sa bardzo mile i pomocne panie
                                    ekspedientki, tyle ze z Wroclawia to kawal drogi uncertain

A ja juz suknie mam kupiona big_grin

Koronkowa rybka z rekawkami przed lokiec, odcieta pod biustem, z dekoltem w
                                    serduszko, gleboki dekolt z tylu i plecy czesciowo koronkowe. Zdjecia nie
                                    wkleje, bo katalogowe jest wyjatkowo paskudne. Gdybym tylko je widziala i miala
                                    podjac decyzje, to chyba bym poszla w dzinsach wink Ale za miesiac ide ja mierzyc
                                    probnie uczesana i umalowana, to wkleje juz swoje zdjecia.
                                    • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 28.09.09, 09:53
                                      supersmile czekamysmile
                                      • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 28.09.09, 10:11
                                        Capri(mam nadzieje, że mogę cię tak nazywać) a przeglądałaś np.
                                        Pronovias i La Sposa? To też hiszpańskie firmy. smile Ogólnie ja np. Two
                                        by Rosa też przymierze a nóż uda się coś pięknego i tańszego kupić. smile
                                        Też się nie nastawiam na metkę, najfajniej by było jakby te sukienki
                                        projektowała np. jakaś nieodkryta jeszcze kobieta i sprzedawała po
                                        normalnej cenie, szkoda, że tak nie jest.
                                    • zia86 Re: Rosa Clara i Mot a Mot 28.09.09, 10:02
                                      Tak tak też chcę zobaczyć. smile
                                      • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 28.09.09, 14:06
                                        dobra dzwonilam do salonu. W San sebastian nikt nie odbieral wiec
                                        zadzwonilam do Santandera.
                                        Pani powiedziala, ze nie moze przez telefon mowic o cenach sukni,
                                        ale ze Rosa Clara Two zaczyna sie od 1200euro i najdrozsza suknia
                                        zamyka sie w 2200.
                                        • rockiemar Re: Rosa Clara i Mot a Mot 28.09.09, 15:36
                                          Capri, a znasz takie forum? foro.todoboda.es/ Nie wiem, jak dobrze
                                          porozumiewasz sie po hiszpansku, ale ja stad czerpie cala moja wiedze (tu sa
                                          ceny sukni, zdjecia na dziewczynach sukni najrozniejszych hiszpanskich firm,
                                          itd.) wink
                                          • caprichito Re: Rosa Clara i Mot a Mot 28.09.09, 17:03
                                            rockie, w moim odczuciu porozumiewam sie perfectamentewink no wlasnie
                                            ostatnio weszlam na jedno hiszpanskie forum, bo chcialam posprawdzac
                                            ceny RC, ale ciezko bylo sie cokolwiek dowiedziec, bo dziewczyny
                                            przez 50 watkow pisaly nie na temat hehe. Obczaje sobie to forum smile
                                            bardzo jednak bym chciala znac ceny tych trzech modeli z RC Two byc
                                            moze tam ktos bedzie znal ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka