milkasz 17.08.09, 17:50 Podobaja mi sie takie bukiety z wystajacą "trawą" od dołu, takie długie i taki ja chciałabym mieć i teraz zastanawiam sie jak taki bukiet włożyć do wazonu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomelanka Re: bukiet probem 17.08.09, 17:52 chyba tam jest taka raczka do trzymania pod zielskiem nie? nie wiem jak jest to raczke wkładasz do wazonu a zielsko układasz obok Odpowiedz Link Zgłoś
milkasz Re: bukiet probem 17.08.09, 17:55 no właśnie nigdy nie widziałam takiego bukietu na żywo i się zstanawiałam ale jak jest rączka to super Odpowiedz Link Zgłoś
1flora.1 Re: bukiet probem 17.08.09, 19:55 Najczęściej są robione w mikrofonie, trawa na rączce mikrofonu doklejana; choć może być taki bukiet i bez mikrofonu. Kwiaty mają dostęp do wody, trawa nie musi. Jeśli bukiet jest w mikrofonie bukiet może zdobić dowolne miejsce bez wazonu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: bukiet probem 17.08.09, 20:58 dokładnie tak, jak flora napisała jeśli nawet bukiet nie jest układany w mikrofonie to nie ma sensu wkładania go na siłę do wody. Tyle ile trzeba i tak wytrzyma, a po weselu trawę można odciąć. Poza tym zapytaj w kwiaciarni czy wypożyczają stojak żeby bukiet nie musiał leżeć byle gdzie tylko odpowiednio się prezentować Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: bukiet probem 18.08.09, 09:41 ja miałam taki bukiet Mój faktycznie był w mikrofonie i wody nie potrzebował, trzymał sie swietnie jeszcze cały tydzien. Natomiast jesli chodzi ci o jego ładna ekspozycję - to potrzebna byłaby taka rączka żeby go w nia włożyć, albo dłuuugi wazon, żeby te trawki wpuścić do środka. Ponieważ przed ślubem wolałam trzymać bukiet pionowo, nie wiedziałam na ile jest wytrzymały, wyglądało to tak: Natomiast już na weselu po prostu sobie leżał. Odpowiedz Link Zgłoś
milkasz Re: bukiet probem 18.08.09, 19:47 juz wszystko rozumie, dziekuje za wytlumacznie Odpowiedz Link Zgłoś