Dodaj do ulubionych

nietypowy plener-filmik

26.08.09, 23:41
Podsyłam Wam filmik pewnej pary < do końca nie wiem czy mogę,ale skoro jest
dostępny w internecie to chyba mogę>,który wynalazłam na youtubie. Ciekawa
jestem opinii.
Jeśli chodzi o moje odczucia. Ja zawsze się czymś wyróżniałam i powiem Wam,że
ten pomysł strasznie mi się podoba. Narzeczonemu też <mamie narzeczonego już
mniej, bo co z ubraniami, bo głupota itp>
Wiem,że są gusta i guściki,ale powiedzcie- a Wam jak? Zdecydowałybyście się na
coś takiego? Jeśli nie to dlaczego?
Obserwuj wątek
    • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 26.08.09, 23:44
      Jak zwykle piszę piszę, a o linku to już zapomniałam wink oto i on:
      www.youtube.com/watch?v=7pAAU4iRoVE
      p.s O muzyce już nie wspomnę. Jak dla mnie coś niesamowitego. Osobiście jak
      oglądam ten filmik po raz setny zresztą to mam dziwne dreszcze smile
    • marina111 Re: nietypowy plener-filmik 26.08.09, 23:45
      ale gdzie ten film?
      • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 26.08.09, 23:46
        marina111 już podałam linka.
        • marina111 Re: nietypowy plener-filmik 26.08.09, 23:50
          juz widze. Moim zdaniem szkoda kasy na cos takiego. smile
          • lapwing123 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 09:26
            nie podoba mi się.
          • budyniowa123 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 09:27
            Mi sie nie podobasmile
            Po pierwsze dlatego, ze kręcony jest jak większość tego typu teledysków, czyli:
            on i ona, leniwie przewijają się przez kadr, ruchy powolne, niby romantyczne. Tu
            całus, tam trzymanie rączki.
            Mdłe to i bez wyrazu.
            Ok, jeśli ktoś bedzie czerpał potem przyjemność pokazując znajomym albo
            oglądając sobie w domowym zaciszu jak przez cały filmik tulicie się w róznych
            okolicznościach- to czemu niesmile

Z tym, że jak dla mnie równiez strata czasu, pieniędzy i energii.
            Ale rozumiem, ze ktoś może chcieć taka pamiątkę.
            • zoselin1987 budyniowa123 27.08.09, 10:15
              budyniowa123. Oczywiście szanuję opinię, bo o to pytałam smile
              Jednak niebardzo mogę się zgodzić z tym,że jest to mdłe i bez wyrazu. Nie jest
              właśnie takie przesłodzone jak dla mnie. Nie uważam też, że para ta całuje się i
              tuli przez cały filmik smile a nawet jeśli to jest to wszystko właśnie takie
              subtelne i w umiarze wink
              Ale dzięki za opinię
              • budyniowa123 Re: budyniowa123 27.08.09, 11:15
                Ja moge być też uprzedzona, bo w ogóle nie lubię filmików/teledysków. Ale to
                takie moje skrzywieniesmile
          • ilkaana Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 12:30
            Jak dla mnie masakra... Co Wam się w tym filmie podoba? Bo mnie tylko muzyka.
            Chyba że od połowy coś się zmienia, nie wiem, bo wyłączyłam...
            • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 14:18
              co nam się podoba? To,że filmik ten jest oryginalny w naszym mniemaniu,czyli
              1) nie jest w stylu spacerowania po parku, a w tle muzyka Krawczyka ' Tylko Ty'
              < nie mam kompletnie nic do tej piosenki,sama ją lubię>
              2) nie ma w nim tandetnych efektów z serduszkami,które się rozpryskują
              3) nie ma głupich podpisów 'mama pannej młodej,dom panny młodej' i przy tym
              zdjęć 'sztywno ustawionych rodziców'itp
              Chociażby dlatego smile
              • ilkaana Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 18:46
                Rozumiem. Ja w tym filmie widzę tylko to: sztampowo zwolnione tempo, oklepane
                akty - trzymanie się za ręce, spojrzenia w oczy, buziaczki... Wiem, że w sumie
                może się to podobać, ale ja osobiście wolałabym coś innego. Z jajem. Z jajem wg
                mnie jest np. to: (nie jest to co prawda plener, ale ślubny teledysk)
                vimeo.com/2542789
                • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 18:57
                  Chyba wolę to trzymanie się za ręcie,spojrzenia w oczy itd wink Notabene,nie widzę
                  nic w tym złego.
                  • ilkaana Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 19:13
                    Każdy ma inny gust. W trzymaniu się za ręce itd nie ma nic złego, po prostu
                    rzadko kiedy ktoś potrafi w interesujący sposób to pokazać (same gesty są
                    piękne). W tym przypadku wg mnie tak nie jest, film jest nudny jak flaki z
                    olejem. Nie mam w nim żadnych emocji, a przynajmniej nieumiejętnie pokazane. W
                    filmie, który podesłałam, wg mnie emocji jest dużo i są pięknie przedstawione
                    (może jedynie wycięłabym to intro świadkowej, które jest zbyt łzawe). Ale każdy
                    ma inny gust. Na szczęście coraz mniej jest filmów z serduszkami i jakimiś
                    kosmicznymi przejściami, nie spotkałam się dawno z czymś takim, więc nie
                    uważałabym to za specjalny plus tego filmu, że takich przejść w nim nie ma. Tak
                    już nikt nie kręci, chyba że na specjalne życzeniewink
                • budyniowa123 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 19:43
                  ilkaana ten film który podałas podoba mi się 10000 razy bardziej.
                  Zwłaszcza przygotowaniasmile
    • lapwing123 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 09:32
      zoselin1987 napisała:

> Podsyłam Wam filmik pewnej pary < do końca nie wiem czy mogę,ale skoro jest
      > dostępny w internecie to chyba mogę>,który wynalazłam na youtubie. Ciekawa
      > jestem opinii.
      > Jeśli chodzi o moje odczucia. Ja zawsze się czymś wyróżniałam i powiem Wam,że
      > ten pomysł strasznie mi się podoba. Narzeczonemu też <mamie narzeczonego ju
      > ż
      > mniej, bo co z ubraniami, bo głupota itp>
      > Wiem,że są gusta i guściki,ale powiedzcie- a Wam jak? Zdecydowałybyście się na
      > coś takiego? Jeśli nie to dlaczego?

źle się wyraziłam. nie podoba mi się jak jest to zrobione.
      ogólnie ja miałam podobny plener.nad morzem, dokładniej w morzu.
      ale ja w swoim teledysku chcę dynamizm. atu się ciągnie to jak flaki z olejem.
      nudne. momentami przewijałam. a to tylko około 3 minut. więc pomysł ok, ale
      wykonanie nie.
      • stworzenje Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 10:01
        Enigmę uwielbiam od dziecka, montować filmy do dość nietypowej, trudnej muzyki
        też. A pomysł fajny, hm sama mam nadzieję, że kiedyś trafię na parę, której
        jeszcze bardziej skomplikowana akcja w wodzie przypadnie do gustu smile.
        Wymagająca dość specyficznego sprzętu.Póki co pomysł mam w głowie co i jak więc
        kto wie,a nóż się taki ktoś trafi - ludzie są różni przecież smile.
        na temat wykonania się nie wypowiem, wiem tylko, że sama bym nieco inaczej to
        zrobiła smile.
        Ale ogólnie wszelkie takie pomysły odbiegające od standardu: młodzi chodzą po
        parku i tyle, akceptuję i lubię je realizować smile.
        • zoselin1987 stworzenje 27.08.09, 10:19
          Właśnie. Też chciałabym zwrócić uwagę na muzykę czyli w tym przypadku Enigmę smile
          uważam,że tak jak mówisz- zmontować film do naprawdę niełatwej muzyki to jest
          sztuka. Obawiam się jednak, że nie każdy zdecydowałby się podjąć takiego
          wyzwania,bo troszkę się trzeba byłoby namęczyć przy zrobieniu takiego pleneru
          parze młodej. Ale mam nadzieję,że kogoś takiego znajdę. No chyba,że się
          rozmyślimy z narzeczonym.
          • stworzenje do zoselin1987 27.08.09, 10:58
            zoselin1987 napisała:

> Właśnie. Też chciałabym zwrócić uwagę na muzykę czyli w tym przypadku Enigmę smile
            > uważam,że tak jak mówisz- zmontować film do naprawdę niełatwej
            > wyzwania,bo troszkę się trzeba byłoby namęczyć przy zrobieniu takiego pleneru
            > parze młodej. Ale mam nadzieję,że kogoś takiego znajdę. No chyba,że

zerknij na gazetowego smile
    • bettyann Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 11:45
      powielany format przez operatora
      www.youtube.com/watch?v=EHpQD9XBCxk&feature=related
      • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 13:35
        bettyann widziałam ten filmik również,ale tysiąc razy bardziej podoba mi się ten
        pierwszy. Z drugiego fajny motyw jest jak panna młoda bawi się kawałkiem duużego
        materiału,który ponosi wiatr.
        • bettyann Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 14:20
          zystkim ten sam pomysl, ktory w tym momecie przestaje juz byc
          oryginalny.nie chodzi o to ktory ladniejszy.
          raczej o to ze ta sama muzyka, to samo miejsce, te same ujecia i
          przede ws
          • bettyann Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 14:21
            bettyann napisała:

> nie chodzi o to ktory ladniejszy.
            > raczej o to ze ta sama muzyka, to samo miejsce, te same ujecia i
            > przede wszystkim ten sam pomysl, ktory w tym momecie przestaje juz
            byc
            > oryginalny.
            • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 14:23
              Poniekąd na pewno tak. Chociaż no trzeba się z tym liczyć,że jeśli świadomie
              wrzuca się swój filmik ze ślubu na youtube'a to automatycznie będzie on
              'inspiracją' dla przyszłych par młodych.
              • bettyann Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 14:24
                filmik nie byl insporacja pierwszego. Tylko "SKOPIOWANIEM"
                jest roznica w inspiracji a kopiowaniu na maksa.dla mnie drugi
                • bettyann Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 14:25
                  jezeli jest ta sama muzyka i miejsce i ten sam operator - to oznacza
                  ze operator jest malo tworczy i ma oklepane pomysly
                  • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 14:29
                    i się zaczyna... popatrz proszę,że użyłam cudzysłowia...nie bez powodu zresztą.
                    • bettyann Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 14:31
                      nic sie nie zaczyna. Napisalam swoje wrazenia i swoje zdanie na ten
                      temat.
                      • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 14:34
                        szanuję je. A ja napisałam 'inspiracją'. Jeśli w cudzysłowie to właśnie
                        dlatego,że uważam < podobnie jak TY>,że ten drugi to jakaś KOPIA i nic więcej.
    • zia86 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 15:07
      Ogólnie to nie jest najgorszy choć rzeczywiście mdły. wink Ja też wole
      dynamiczność. Plus za muzyke. wink Wiesz teraz raczej odchodzi się od
      filmów typu serduszka i masa efektów i wjeżdżanie kamerą w talerz. Ja
      ci polece teledyski z pleneru moich kamerzystów:
      Teledysk 1
      Teledysk 2
      Teledysk 3
      Filmy w jakości HD więc ładują się troche dłużej. wink
      • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 15:09
        Dzięki zia. Z chęcią pooglądam. Mówisz,że odchodzi się od filmów typu serduszka
        itp? Powiem Ci,że nie do końca wink Naprawdę!
        • zia86 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 15:15
          Naprawde? No wszystkie produkcje kamerzystów które oglądałam jak
          szukałam kamerzysty nie miały z tym nic wspólnego. A te filmiki
          pooglądaj i napisz co myślisz.
          • zoselin1987 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 15:46
            Poważnie zia, pooglądaj sobie chociażby filmiki na youtube'ie.
            Jej ileż to się ładowało wink <cierpliwość nie jest moją mocną stroną ;p>
            Sylwia\Adam- podoba mi się jeśli chodzi o całokształt. Chociaż pominęłabym te
            motywy z fryzjerem itp. Ostatnio sporo spotykam się z tym motywem- ubieraniem
            się panny młodej,pana młodego itp. Ale wpleciony moment przysięgi w tle
            muzyki... SUPER! podoba mi się bardzo.
            No i ten początek z rowerem i koniec,który układa się w fajną całość.
            Asia/Tomek-mniej mi się podoba < może kwestia muzyki,która nie jest w moim
            stylu?> chociaż są pewne elementy,które podobają mi się bardzo< np skok do tej
            wydmy piaskowej smile>
            Ola/Michał- 03.31 BOMBA! I w ogóle wszelkie kombinacje z fruwającym welonem to
            coś co mi się podoba.

reasumując: Pierwszy zdecydowanie podoba mi się najbardziej! Dzięki jeszcze raz
            zia za filmiki.
            • anka0127 Re: nietypowy plener-filmik 27.08.09, 22:06
              Ogólnie nie przepadam za filmikami itd. (dlatego nie mielismy kamery, tylko
              zrobilismy sobie potem prezentacje ze zdjęć z podkładem muzycznym, wg mnie
              wyszło extra), ale filmik pierwszy do mnie absolutnie nie przemawia, natomiast
              te wklejone przez zie naprawde ok, energetyczne, z fajna muzą, coś wyrazają,
              jeden lepszy, drugi gorszy, ale na tle innych "szmir" uważam że z pomysłem
              zrobione i co ważne KROTKIE!! Nienawidze kiedy spotykamy sie z jakas parą po
              weselu i oni nas zameczaja puszczaniem 2-3 godzinnych filmow przeplatanych
              ogladaniem albumow ze zdjeciami.... Impreza pt. "przezyjmy to jeszcze raz". O
              nieeeeee! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka