Dodaj do ulubionych

Wyprawka do szkoły

14.09.11, 21:29
matko w tym roku prawie zbnkrutowalam, bo posylalam do szkoly juz dwojke. wszystko jest takie drogie ze az sie wlos na glowie jerzy
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Wyprawka do szkoły IP: *.adm.ue.wroc.pl 15.09.11, 14:11
      To niestety prawda, ale mozna dużo zaoszczędzić kupując przez internet sklepów nie brakuje a ceny na pewno niższe !
      • Gość: rychu Re: Wyprawka do szkoły IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 15.09.11, 16:25
        siec jest miejsce gdzie faktycznie sporo rzeczy jest taniej, odpowiedz dlaczego jest prosta, ogromna konkurencja, latwosc porownania cen. Rowniez zakupy robie przez neta, wiekszosc potrzebnych rzeczy na wyprawke kupilem na ezabawki.pl
    • Gość: maruda Re: Wyprawka do szkoły IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 17:25
      az sie wlos na glowie jerzy !!!!! zjeżył mi się właśnie, Marmeladko, zainwestuj jeszcze w słoniczek ortograficzny, dla dobra swoich dzieci :)

Modny temat - szkoła ( nauczyciel) pożeraczem domowych budżetów. Czasami wygląda to tak, jakby podczas wakacji dzieci chodziły gołe i bose ( NO ILE TRZEBA ZAPŁACIĆ ZA UBRANIA DO SZKOŁY), nie jadły ( PRZYGOTOWANIE KANAPEK, OPŁACENIE OBIADU - zgroza), nie używały mydła i papieru toaletowego.... Wygląda na to, że od początku gimnazjum powinny być prowadzone dodatkowe zajecia z przedmiotu : szkoła kosztuje - nie warto się rozmnażać, bo zrujnuje domowy budżet.
      A może by tak bojkocik producentow tych najbardziej kosztownych, przekolorowych przyborów szkolnych na korzyść mniej modnych, ale w przystępnych cenach? Od razu budżet domowy się uzdrowi.
    • angrusz1 Wyprawka do szkoły - kiedyś zwiedzałem 15.09.11, 18:19
      w ramach programu Sokrates - Komenius szkołę średnią - technikum rolnicze - we Francji i dowiedziałem się, że tam 1/3 uczniów książki wypożycza ze szkoły za bardzo niską opłatą .

A w Polsce ile osób korzysta z takiej pomocy ?
      5 osób na 300 uczniową szkołę .
      Ot i wielka pomoc .

Ostatnio w dalszej rodzinie - 4 dzieci - wydano ok 2200 na książki , na podręczniki .

Jak na to zarobić . Taka to prorodzinna polityka liberałów z Peło
      • _aaa_ Re: Wyprawka do szkoły - kiedyś zwiedzałem 15.09.11, 18:36
        Obawiam się, że taka politykę prowadzą wszystkie rządy po kolei.

Sory, ale w tym wypadku aż chce się westchnąć - komuno wróć...
    • Gość: anita Re: Wyprawka do szkoły IP: *.197.88.97.edial.pl 16.09.11, 15:03
      zaczal sie dosc goracy okres i wszystko jest dosc drogie dlatego najlepiej wyposazenie do szkoly kupowac w sklepach internetowych maja szeroki asortyment i ceny przestpne dla kazdego najwazniejsze ze nie maja takich marz narzuconych jak w centrach handlowych czy w ksiegarniach ja zakupuje wszytkie potrzebne rzeczy do szkoly na ezabawki.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka