garr_anonim 06.05.07, 15:56 Witam, zapraszam na forum mieszkanców i sympatyków Służewca:) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47363 pozdrawiam Łukasz www.wydawca.org Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klippi Re: forum Służewca - zapraszam IP: *.aster.pl 06.05.07, 21:08 Służewiec to moje dzieciństwo, młodość, pierwsi koledzy, koleżanki, miłości, szkoła ...itp..itd . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
garr_anonim Re: forum Służewca - zapraszam 07.05.07, 09:39 :) a teraz? - zapraszam na forum: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klippi Re: forum Służewca - zapraszam IP: *.aster.pl 07.05.07, 16:47 a teraz też Służewiec ..tylko korekta w adresie :) już nie Bełdan tylko Bryły :) skakam na tamto forum ale jako niezacośtamzrobiony nie mogę nic dopisać ..a ja jakoś tak nizzrzeszalny jestem .. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
garr_anonim Re: forum Służewca - zapraszam 09.05.07, 22:57 Piszesz, ze jesteś niezrzeszalny :) ale forum nie jest zrzeszeniem ;) Pozdrawiam! Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epaw64 Re: forum Służewca - zapraszam IP: *.chello.pl 17.06.07, 21:59 Poczekajmy jeszcze troszkę, bo podobno są plany zaakceptowane, żeby zrobić drugą nitkę drogi ul Cybernetyki. A przez tory pobiegnie kładka na drugą stronę torów do ul 17 stycznia, po tym wykonaniu zostanie puszczony ruch samochodów ciężarowych oraz tirów. Rzymowskiego będzie zakorkowana na amen. A miało być inaczej, tzn cały ruch pojazdów miał się odbywać ul Poleczki i tam miał być wiadukt przez tory. Lecz mieszkańcy zaprotestowali i Urząd gminy wpadł na pomysł, że na Cybernetyki nikt nie będzie protestował i jest sprawa drogi do akceptacji. Był artykuł w gazetce osiedlowej. Oj będzie powietrze na Służewcu, oj będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hesperyda2 Re: forum Służewca - zapraszam 18.06.07, 00:02 Dwaj deweloperzy, budujący mieszkaniówkę w tamtych okolicach (Eko Park i Hubertus) oczywiście nadal będą wciskać kit o rewelacyjnym sąsiedztwie, w którym ich klienci będą mieszkać za te 10 tys. od metra. A co ci deweloperzy robią, żeby dla swoich majętnych przyszłych klientów wywalczyć trochę lepsze warunki środowiskowe? Ich taktyka polega na nieprzyjmowaniu do wiadomości informacji o istniejących albo o grożących niedogodnościach. Oni w ogóle tam nie słyszeli startujących nad głowami samolotów. To jaką prawdę o swoich mieszkaniach będą mogli opowiedzieć klientom? Że jest w świetnej okolicy? Ale piszę o tym tylko dlatego, że z bogatym inwestorem miasto jeszcze się czasami liczy, a z tysiącami biednych mieszkańców - zupełnie nie będzie się liczyć. Trochę jestem zaskoczona. Czy mówisz o jakiejś zmianie w planach powiązania dwupasmówką od planowanej obwodnicy południowej przy węźle Okęcie do Łopuszańskiej? Na stronie www.siskom.waw.pl jest opracowanie, zgodnie z którym Cybernetyki nie ma być dwupasmówką, a tym bardziej ul. Rzymowskiego nie ma być częścią tej drogi szybkiego ruchu. Owszem, przekroczenie torów z zachodniej na wschodnią stronę jest zaplanowane gdzieś tam, w okolicy węzła Marynarska, ale nie słyszałam, czy to ma związek z protestami na ul. Poleczki. Dwupasmówka zgodnie z moimi wiadomościami będzie szła sobie wzdłuż torów kolejowych, gdzie są tereny od dawna czekające na inwestycję drogową. W jakiej gazetce osiedlowej jest na ten temat artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epaw64 Re: forum Służewca - zapraszam IP: *.chello.pl 18.06.07, 10:10 Był to artykuł wraz z mapką w Gazetce POŁUDNIE z dn 29 III 2007r www. poludnie.com.pl tytuł Przebudowa ulic 17 Stycznia-Cybernetyki Bardzo przejrzyście pokazano perzebieg dwupasmówki Cybernetyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluzew n. dolinka Re: forum Służewca - zapraszam IP: *.chello.pl 09.05.07, 22:48 Skoro Sluzew - to moze Sluzew Nad Dolinka.. ? Prezes Baranowski to pierwsza liga - w jakiej dyscyplinie..? Polecam stronke: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=55167555&a=55219735 Pozdro. SLuzewiaki zmienmy cos na tym osiedlu bo nas sprzedadza! Odpowiedz Link Zgłoś