Dodaj do ulubionych

Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Tektura

14.12.11, 13:05
no i zaczyna się festiwal przemiany bandytów w ofiary...
ciekawe czy ktokolwiek spoza bandytów od Pietrasiewicza widział owych zamaskowanych ONR-owców czy tez powstali oni jedynie po to by odwrócic uwagę od bandyckiego wybryku Szymonowców na UMCS?
jakoś stawiam ze świadków żadnych nie było...
Pietrasiewicz i Hołda zaczynają być lepsi od Gomółki z Moczarem...
ale to ta sama bolszewicka szkoła i ta sama metodologia
Obserwuj wątek
    • gadaczka Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Tektura 14.12.11, 13:22
      leniak-pieniak ha ha ha
      • hektorspyke Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te 14.12.11, 13:25
        gadaczka-sraczka hahaha
        • gadaczka Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te 14.12.11, 13:28
          zadziałało ha ! mieczaki z was "oenerowskie" glupole
          • hektorspyke Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te 14.12.11, 13:32
            pokazałem ci twoją tępotę, cóż widocznie trudne do zrozumienia
            a co do onr i antify , jedni warci drugich
    • hektorspyke Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Tektura 14.12.11, 13:23
      Szanowna Redakcjo,
      przecież w artykule jest, że kibic motoru rzucał kamieniami, a nie narodowiec, skąd taki tytuł? A po za tym zapomnieliście dodać, ze Tektura zajmuje budynek nielegalnie bo nie ma umowy na jego wynajem, o czym piszecie 2 artykuły wcześniej. W sumie nie dziwię się ZNK, że was nie chce, kiedy budynek doprowadzany jest do ruiny.
      • Gość: folkatka Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 13:26
        że was nie chce, kiedy budynek doprowadzany jest do ruiny.

Abstrahując od wszystkiego, ale to nieprawda. W wątku pokrewnym i ja, i kilka innych osób starało Ci sie to wytłumaczyć.
        • przemek-leniak Bolszewia Agatko 14.12.11, 13:29
          a ty ramie w ramię z tą bolszewią...
          • Gość: folkatka Re: Bolszewia Agatko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 21:50
            Ja tylko prostuje nieprawdziwe informacje.
            • tajnos.agentos Re: Bolszewia Agatko 14.12.11, 21:54
              Gość portalu: folkatka napisał(a):

> Ja tylko prostuje nieprawdziwe informacje.

...Czyli bolszewia. Prawdziwy Polak patriota by się nie ośmielił.
            • przemek-leniak Prostowałaś już niejedno 15.12.11, 23:22
              cóż bywają takie panienki jak ty - się nie poradzi...
        • hektorspyke Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te 14.12.11, 13:36
          na zdjęciu widać jak budynek zabytkowy jest poszanowany. Zrozum wreszcie, że komuna się skończyła, i nie ma, że wszystko nasze i czyli moje i mogę to niszczyć. Tektura zajmuje budynek nielegalnie i takie są fakty, swoją drogą jaki sąd zarejestruje stowarzyszenie, które nie ma siedziby?Bo przecież Tektura jej formalnie nie ma.
          • Gość: bosman wszystko potrafisz podciagnąć... IP: *.centertel.pl 14.12.11, 13:43
            pod swoją bandycką, faszystowską ideologię? Nawet gdy kogoś zarzniecie? Dziwi że policja nie spuszcza wam porządnego wpie... Ale doczekacie się gnoju.
          • Gość: druhboruh Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.11, 13:50
            budynek nie jest zabytkiem.
            rozumiem, że komuna się skończyła, a ty zrozum, że miasto jako właściciel budynku nie ma pieniędzy na jego utrzymanie, i że grupa ludzi związanych z Tekturą od 5 lat inwestuje swoje prywatne pieniądze i czas na remonty. a ty tu wyjezdzasz z jakimś niszczeniem, ogarnij się chłopaku...
            żeby zarejestrować stowarzyszenie bez siedziby trzeba mieć wtyki w najwyższych szczeblach władzy państwowej i nie tylko, leniak pewnie wie, że za tym wszystkim stoją homokomunistyczne bojówki żydowsko-terrorystyczne z niemieckiej międzynarodówki antify :P
            • przemek-leniak leniak wie że... 15.12.11, 23:30
              zarejestrować stowarzyszenie może byle banda nawet "homokomunistyczne bojówki żydowsko-terrorystyczne z niemieckiej międzynarodówki antify" jak ładnie i niemal celnie określiłeś własne środowisko - niemal bo słowo żydowskie nie pasuje - co prawda bywalec Choroś chwalił się publicznie jak to łaził po Lublinie i wciskał przechodniom że jest Żydem ale tak na poważnie to zwyczajnie obrażasz Żydów...
              co wcale mnie tak bardzo nie dziwi...
              ...
              Leniak wie też że płacić czynsz regularnie i dbać o swoje lokum to nie każdy potrafi
              z pewnością nie potrafi tego banda rozkapryszonych bandziorów jakimi jesteście
              • tajnos.agentos Re: leniak wie że... 15.12.11, 23:46
                przemek-leniak napisał:

> zarejestrować stowarzyszenie może byle banda nawet "homokomunistyczne bojówki ż
                > ydowsko-terrorystyczne z niemieckiej międzynarodówki antify" jak ładnie i niema
                > l celnie określiłeś własne środowisko

A także zarówno "Jedynie Słuszne Chrześcijańskie Stowarzyszenie Najprawdziwszych Polaków Patriotów Prawdziwych Socjalistów", jak bardzo celnie określiłeś siebie samego.

- niemal bo słowo żydowskie nie pasuje -
                > co prawda bywalec Choroś chwalił się publicznie jak to łaził po Lublinie i wcis
                > kał przechodniom że jest Żydem ale tak na poważnie to zwyczajnie obrażasz Żydów
                > ...
                > co wcale mnie tak bardzo nie dziwi...
                > ...
                > Leniak wie też że płacić czynsz regularnie i dbać o swoje lokum to nie każdy po
                > trafi
                > z pewnością nie potrafi tego banda rozkapryszonych bandziorów jakimi jesteście
                • przemek-leniak aleś ty nielot ;-) 16.12.11, 00:25
                  ale frazeologię masz przećwiczoną widzę ;-)
          • tajnos.agentos Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te 14.12.11, 18:42
            hektorspyke napisał:

> na zdjęciu widać jak budynek zabytkowy jest poszanowany. Zrozum wreszcie, że ko
            > muna się skończyła, i nie ma, że wszystko nasze i czyli moje i mogę to niszczyć

Słusznie. Ten budynek trzeba sprzedać za symboliczną złotówkę jakiejś przykościelnej fundacji, ona już będzie wiedziała co z nim zrobić.
    • Gość: PM Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.11, 14:38
      najlepsze jest w relacji Piertasiewicza zdanie o łysym gościu w czapce w relacji... Skąd wie, że pod czapką był łysy?
      • Gość: bleee... ...wart Pac pałaca... IP: *.ip.netia.com.pl 14.12.11, 14:46
        ...pewnie się ukłonił... po staropolsku... czyli czapka z głowy i głębokie pochylenie ciała... obie strony siebie warte... obie strony obdarzone misją do spełnienia... podobno przed II wojną światową różne skrajności też się nie kochały... i biły się po główkach... no, a potem wzięli się za stojącą z boku resztę... bleee...
        • Gość: Maxx Re: ...wart Pac pałaca... IP: 173.233.201.* 14.12.11, 16:44
          Dlaczego kolejny raz GW uzywa wyrazu "narodowcy"? To tylko manipulacja majaca na celu zastapienie wyrazu "faszysci" innym, nieco lepiej brzmiacym wyrazem!!!
      • elan13 Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te 14.12.11, 15:06
        Gość portalu: PM napisał(a):

> najlepsze jest w relacji Piertasiewicza zdanie o łysym gościu w czapce w relacj
        > i... Skąd wie, że pod czapką był łysy?

Po tak licznych kontaktach z pejsatymi stał się ... widzący (przez czapkę).
        • tajnos.agentos Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te 14.12.11, 18:44
          elan13 napisał:

> Po tak licznych kontaktach z pejsatymi stał się ... widzący (przez czapkę).

A Ty Żydzie przez co widzisz? Może przez galoty?
    • Gość: Maxx Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub IP: 173.233.201.* 14.12.11, 16:49
      "Pietrasiewicz i Hołda zaczynają być lepsi od Gomółki z Moczarem..."

Gomulki... panie "leniak". Pewnie i tak pan owych czasow
      (Gomulki i Moczara) nie moze pamietac...

P.S. A to, ze w Lublinie pojawia sie coraz wiecej elementow
      rasistowskich, ksenofobicznych i faszystowskich
      to cos czego nie da sie ukryc. Smutne to
      i wyjatkowo przykre!
      • Gość: leniak od Gomułki zatem IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.11, 16:58
        Bielecka-G (nie napiszę bo Kazio O. zadziała ale wiadomo o co idzie) długo szczuła za pomocą Adamaszka (zresztą częstego bywalca Tektury) tych ludzi którzy odważyli się zgodnie z prawdą zaświadczyć iż symbole ONR nic nie mają wspólnego z systemem totalitarnym
        szczucie jej nie wystarczyło i wysłała tam Antifę czyli Tekturę...
        teraz dla odwrócenia uwagi od bandyctwa wymyślają z Pietrasiewiczami cuda na kiju
        ...
        hmm może i racja zresztą z tym Gomółką może ona jest ambitniejsza od Goebbelsa
        tak osłaniać bandytów to chyba nawet on nie umiał...
        znam Lublin i bywam w nim i wiem dobrze że zagrożeniem jest bandytyzm i owszem ksenofobiczny i rasistowski ale związany właśnie z Tekturą
        mam nadzieję że w końcu ktoś tych bydlaków pogoni
    • tajnos.agentos Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te 14.12.11, 18:30
      przemek-leniak napisał:

> no i zaczyna się festiwal przemiany bandytów w ofiary...

Czas najwyższy, żeby wyznawcy klubu Tektura zdemolowali siedzibę oenerowców. Inaczej być nie może, należy się.
      • Gość: JB Re: Narodowcy po marszu ONR-u zdemolowali klub Te IP: *.lublin.mm.pl 14.12.11, 20:13
        Dyskusja z głupkami nie ma sensu,ale,że Przemek...
        • przemek-leniak co że Przemek? 15.12.11, 10:36
          że piętnuję bandziorów że wprost mówię że cała ta sprawa z łysym w czapce to bujda mająca odwrócić uwagę od bandytyzmu Pietrasiewiczów?
          że piętnuję Bielecką -Hoiłdę która niczym Blumsztajn w Warszawie w organizuje w lublinie i wspiera zwykłe pospolite bandyctwo?
          że wyraźnie piszę że szczuła wraz z pomagierami na biegłych których powołał sąd i że ma swój udział w zdemolowaniu drzwi na UMCS?
          ...
          ano tak własnie Joanno
          mnie z bandytami nie jest po drodze i być może tym się róznimy najbardziej
    • przemek-leniak zróbmy debatę o tym klubie bandziorów 15.12.11, 11:03
      wiesz co bandyto (to do pana szampana) jeśli masz odwagę to coś ci zaproponuję dziś akurat jestem w Lublinie zajdę do was i wspólnie pójdziemy umówić sie na debatę do ITVL o Tekturze
      masz taką odwagę żeby wystąpić przed kamerami?
      będe pod Tekturą za godzinę czyli o 12...
      jak was nie będzie pójdę sam do itvl
      rzucam ci wyzwanie bandziorze
      podejmiesz?
      • tajnos.agentos Re: zróbmy debatę o tym klubie bandziorów 15.12.11, 11:19
        Przemciu, w języku ludzi cywilizowanych pojęcie bandytyzmu ma swoją powszechnie akceptowaną definicję i nie odnosi się ono li tylko i wyłącznie do osobników prezentujących takie, a nie inne polityczne poglądy. Bandytą może zostać każdy bez różnicy na społeczne pochodzenie, narodowość, status majątkowy, wyznanie lub jego brak, wykształcenie i tak dalej... Jeśli więc posiadasz jakieś wiarygodne informacje o działaniach tychże osobników, które to działania spełniałyby kryteria zadane w definicji - nie pitol się, tylko leć na policję złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa a jeśli nie masz, to się przymknij bo to, co tu wypisujesz jest niczym innym, tylko publicznym pomówieniem. To, że nie podobają Ci się ich poglądy happeningi i filmy, jakie puszczają na zamkniętych klubowych seansach Cię do tego nie upoważnia, naprawdę nie ma przymusu tam bywać - tak już skonstruowany jest świat, że nie wszystko i nie wszystkim się podoba, zawsze znajdzie się jakiś malkontent i póky swym malkontenctwem nie zasmradza atmosfery innym, to jest jego osobisty problem. Ja na przykład nie bywam w "Tekturze" tak samo, jak nie bywam na spędach różnych oenerowców, nopowców, radyjowyjców, ekooszołomów i w ogóle fundamentalistów oraz ekstremistów umaszczenia wszelakiego i czuję się bardzo dobrze. Polecam...:P
        • Gość: bleee... Re: zróbmy debatę o tym klubie bandziorów IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.11, 14:15
          > Ja na przykład nie bywam w "Tekturze" tak samo, jak nie bywam na spędach różnych oenerowców, nopowców, radyjowyjców, ekooszołomów i w ogóle fundamentalistów oraz ekstremistów umaszczenia wszelakiego i czuję się bardzo dobrze. Polecam...:P

...brak sprzeciwu zgodę oznacza... niestety... rządy uprzywilejowanych "mądrzejszych" sporo nas już kosztowały... leniak ma może nie najlepszy sposób wyrażania myśli - bo emocje duże... ale trudno się dziwić, że protestuje... bleee...

ps.: ... nie musisz mi tym razem przywalać... no, chyba że musisz... bleee...
          • tajnos.agentos Re: zróbmy debatę o tym klubie bandziorów 15.12.11, 14:48
            Muszę: jednemu nie podoba się "Tektura", a drugiemu rozrabiająca kibolsko - naziolska hołota, nie jest to jednak powodem, by wypowiadając się na forum osoby o innych poglądach, póki nie biją, nie podpalają i nie tłuką szyb wyzywać od bandytów i bolszewików i oskarżać że sami się pobili, podpalili albo sobie powybijali. Wali nie do spodu co tam sobie oglądają w "Tekturze", póki w imię swych urojeń nie odmawiają mi prawa bycia Polakiem, nie każą się stąd wynosić oraz takie tam podobne.:P
            • Gość: bleee... Re: zróbmy debatę o tym klubie bandziorów IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.11, 15:31
              > póki w imię swych urojeń nie odmawiają mi prawa bycia Polakiem, nie każą się stąd wynosić oraz takie tam podobne

...właśnie... granica jest cienka... a wszelkie ekstremizmy łatwo ją przekraczają... bleee...
              • tajnos.agentos Re: zróbmy debatę o tym klubie bandziorów 15.12.11, 18:11
                Bleblebleblebleblebleblebleeeeeeeeeeeeeeeeeeee...............:PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
                • przemek-leniak ty moższ im zrobić 15.12.11, 23:32
                  loda... :-P
                  • tajnos.agentos Re: ty moższ im zrobić 15.12.11, 23:49
                    Chciałbyś... Żona z bolszewikiem uciekła, czy się zużyła?:P
                    • przemek-leniak nic nie wiem o ich żonach 16.12.11, 00:00
                      a Stolatka chyba jest panną bo za nieboszczyka póki co wyjść się w Polszcze nie da...
                      • przemek-leniak hmm... 16.12.11, 00:03
                        tak własciwie to propos Stolatki to raczej ona tobie by mogła tego loda tyle że wiesz wtedy kiedy byłbyś w jej typie to już by ci to zwisało ;-)
        • przemek-leniak no masz rację 16.12.11, 00:30
          i ja właśnie o tak powszechnie rozumianym bandytyzmie mówię...
          poglądy to hi hi oni mają kolektywne czyli zasadniczo nie mają własnych
          ...
          policja i tak ścigać ich nie będzie już ciotuchna G (Hołda) o to na UMCS zadbała...
          bandyci zaś to po prostu bandyci
          • mikesz6 Re: no masz rację 16.12.11, 12:32
            A może to jakiś kompleks tych dzielnych młodzieńców o znanych nie tylko w Lublinie walorach umysłowych.I żeby wyjść ich frustracji na przeciw potrzebny jest jakiś pojednawczy gest, chwila refleksji, patriotycznej zadumy. Aby nie być gołosłownym proponuję usytuować w jakimś uroczym miejscu skwer, może plac zabaw pod patronatem np. Mariusza Pudzianowskiego. A może skromny aż do bólu niewielki pomnik na jakimś nowo powstałym rondzie. Pomnik oczywiście upamiętniający postać znanego intelektualisty POLSKIEGO,bohatera dwóch narodów,dumy kilku kontynentów - Andrzeja Gołoty z obowiązkowym jak na narodowców przystało tekstem:

Niechaj narodowie wżdy postronni znają
            Że młodzi Polacy Gołotę kochają
            • przemek-leniak Pietasiewicze jaoś wyjątkowo cenią Gołotę? 16.12.11, 12:41
              to nie wiedziałem...
              • efad4d Re: Pietasiewicze jaoś wyjątkowo cenią Gołotę? 16.12.11, 15:44
                Leniak jestes zalosnym, niespelnionym zyciowo czlowieczkiem, ktory swoja pasje odnalazl w szkodzeniu i opluwaniu innych , ktorzy w twoim przekonaniu jakos sie tam spelniaja. Chyba bardzo boli, ze tekturowcy nie chca do bandy takiego socjalisty jak ty :). Moze mnie bys sie teraz z kolei czepil , bo widze , ze w juz nawet w komentarzach kuriera jedziesz imionami?
                • przemek-leniak thx za komplement 16.12.11, 16:12
                  bardzo sobie je cenię
                  a ty to niby kto?
                  masz jakieś imię może?
                  sam widzisz...
                  • efad4d Re: thx za komplement 16.12.11, 16:42
                    niech ci wystarczy ,ze
                    robie w lubelskiej kulturze, zasysam co miesiac zasadniczej 4000 netto co jak na lublin nie jest zle, plus premia plus 13stka. Do tego w godz pracy uzywam firmowego autka na zakupy. Nie wyslilam sie , a plawie sie w dziwkach i majonezie, przyprawiajac od czasu do czasu odrobinka sodomi.
                    Czasem wpadam tu posmiac sie z takich jak ty , co z bezsilnosci gryza innych po kostkach . Starczy?

No dawaaaaaaj !!!!!

• przemek-leniak bosz 16.12.11, 16:51
                      w czym robisz?
                      • efad4d Re: bosz 16.12.11, 17:03
                        widzisz leniak ąę moherolewaku , jaki jestes oczytanooswiecony. Wiesz, ze instytucji kulturalnej mozna jedynie pracowac a nie prostacko "robic przy kulturze", a jednak nikt tego nie docenia.To chyba stad ta frustracja i nienawisc.

I zapier...ć musisz na drabinie !!!!
                        • przemek-leniak a jednak zaskoczyłeś 16.12.11, 17:33
                          pewnie był telefon do przyjaciela...
                          ...
                          otóż nie muszę - mógłbym wszak nadal po staremu klepać magisterki
                          Mogę zapie...ć na drabinie i mi to pasuje ;-)
                          mam ten luz że nie muszę się co rano smarować wazeliną
                          pracować chłopku to trzeba umić a ze stanu tego przy czym robisz widać że umić to nie potrafisz
                          a co do doceniania hi hi poproś Hołdę to cię doceni
                          • efad4d Re: a jednak zaskoczyłeś 16.12.11, 17:52
                            widzisz z przerysowanym ego, robociarzu drabiniasty, przez mysl ci nie przejdzie, ze ktos cos moze sam, tylko zaraz ratowac telefonami sie musisz . Ale trudno sie dziwic ktos ci ta drabine musial i musi cale zycie trzymac.

Chwila nieuwagi i stad te powiklania, stad ta forumowa sraczka , jeki i meki z niedowartosciowania .
                            • przemek-leniak masz wybaczone ;-) 16.12.11, 21:28
                              tę chwilę nieuwagi i dzięki za dalsze komplementa
                              nie ma to jak uzyskiwać to czego się oczekuje
                              choć z drugiej strony to tylko prosty behawioryzm niestety
                      • przemek-leniak dla tekturowców i efad4d glossa 16.12.11, 17:20
                        to oczywiście nie było pytanie szczegółowe tylko kompletny komentarz zgodnie z zapotrzebowaniem jakie bezimienny robol lubelskiej kultury raczył był wyrazić...
                        nic więcej dodać ani nic ująć niż sam napisał nie mogłem
                        ;-)
                        • efad4d Re: dla tekturowców i efad4d glossa 16.12.11, 17:26
                          no pier...lnij jeszcze z 5 linijek swoich zarzyganych przemyslen,
                          a kazda zakonczona statecznym stadem wielkokropkow :)
                          • przemek-leniak e tam moje dam tekturowe 16.12.11, 21:11
                            Wygląda na to że w Lublinie kultura przestała się OPŁACAĆ. Ciekawe co miało tak radykalny wpływ na zmianę POLITYKI miasta. Może radnym nie po drodze w tym kierunku skoro Lublin nie dostał nominacji na stolice kultury.
                            Może nie jest już w INTERESIE miasta wspieranie działań artystycznych i bezrefleksyjnie teraz zacznie wielkie czystki kulturalne. Ciekawe czy inicjatorzy naszego biegu po wygraną przewidzieli taki scenariusz i czy mają jakiś pomysł co dalej z takim miejscami jak Tektura, bo to miejsce w walce o nominacje było w 100 procentach lojalnym sprzymierzeńcem. Mówi się, że rewolucja zjada własne dzieci. Pozostaje tylko pytanie czy Lublin kiedykolwiek zasługiwał na miano stolicy kultury i czy tak naprawdę była to walka tylko o wymierne korzyści które miały wypełnić miejskie konto, i dlaczego nie dostrzega się w takim kulturalnym mieście głębokich wartości takich jak bezinteresowne zaangażowanie, niemodne dziś ideały, ludzi tworzących coś w co wierzą. Tacy ludzie istnieją w Lublinie, stworzyli dla nas Tekturę. Miejsce nie poddające się kompromisom programowym, politycznym rozgrywkom, dotacyjnej obłudzie. Miejsce wolne,otwarte, dające schronienie zjawiskom i sytuacjom które nie mają szansy zaistnieć w komercyjnym mainstreamie. Postawom często nierozumianym ale obecnym w naszym społeczeństwie i koniecznym do zaakceptowania. Miejsce prawdziwej ALTERNATYWY. Alternatywy, która ma jakże głęboką tradycję w naszym mieście, tylko mam wrażenie że stetryczała na ciepłym etacie, zapominając co to wolność wypowiedzi, oddolna inicjatywa, dyskurs społeczny. Alternatywa z która wielu szanowanych i istotnych działaczy, twórców a nawet polityków łączą silne korzenie. Gdzie są, gdy potrzeba istnienia takiego miejsca jak tektura w naszym mieście jest kwestionowana. Miasta w którym odbywają się Konfrontacje Teatralne, gdzie Chatka Żaka obrosła w legendę jako mekka ruchu studenckiego walczącego z systemem totalitarnym. Gdzie istniało Studio Teatralne z którego twórcy wyruszali w świat pokazywać Lubelski alternatywny sposób patrzenia na rzeczywistość. Gdzie przez lata Centrum Kultury dawało tym samym twórcom schronienie, aby nie zeżarł ich bezlitośnie raczkujący kapitalizm a unikatowe zjawisko Alternatywy lubelskiej mogło przetrwać. Gdzie ONI są i ich opinie, gdy miejsce w którym ich dzieci mogą kontynuować tą tradycje jest do zamknięcia. A może to koniec, a właściwiej jest spytać kto następny- Galeria Labirynt, Rozdroża, Centrum Kultury, bo Chatka Żaka padła już dawno . Nie do pojęcia jest dla mnie taka sytuacja, choć z drugiej strony gdy patrze na powstawanie marionetkowych ośrodków wypełnionych rzeszą zindoktrynowanych wolontariuszy, wykonywających skrzętnie i bezrefleksyjnie przydzielone im funkcje, a całość powstaje by legitymizować działania i cele wytyczane przez politycznie zależnych menadżerów kultury, to sytuacja że ktoś opluwa i depcze ta piękną tradycje przeraża, ale wydaje się być logiczna.

Piotr Loulou Lużyński

opublikowali ten list na swojej stronie ;-)
                            mnie szczególnie przypadły do gustu szczerość autora i jego stosunek do wolontariuszy ;-)
                            a specjalnie dla ciebie ... ;-)
                            • whipped.cream Adwentowy leniak 16.12.11, 22:30
                              Forumowy kaznodzieja, pouczajacy dominikanow, odbijajacy sie od adwentystow do luteranow, objasniajacy Ewangelie na swoja modle, odprawuje na forum swoje adwentowe rekolekcje.

Oszczedz nam Boze kaznodziejow zionacych jadem. Oszczedz nam Boze falszywych prorokow, ktorzy z Twoim imieniem na ustach rozpalaja stosy. Oszczedz nam Boze takich leniakow.
                              • Gość: kolumb V kolumna? IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 23:20
                                Zwróć uwagę, że Leniak pozostaje wierny Tekturze już od bardzo dawna. Czy to nie dziwne? Ostatecznie nikt nie robi lepszej reklamy Tekturze na forach internetowych niż właśnie Leniak. Myślę, że Leniak to może być zakamuflowany tekturowiec i koń trojański Tektury na forum.
                                • przemek-leniak dobre ;-) 18.12.11, 18:32
                                  cóż faktycznie poza mną nikt inny spoza grona wzajemnej adoracji będącego zarazem syndykatem bandyctwa się tekturą nie interesuje
                                  nie znajdziesz nigdzie by ktoś się odnosił do jej niby artystycznych działań
                                  czemu tak jest?
                                  czy aby nie dlatego że są to właśnie tak mierne rzeczy że zwyczajnie nie warto?
                                  chyba tak jest właśnie
                                  i tylko ja się w tych śmieciach grzebię
                                  ja jeden z tych którym za wspominanie o tym gó...e nie płacą ;-)
                                  ...
                                  co do reklamy to cóż kto lubi mierne durne słabe i cuchnące niech wali do tektury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka