orianaa 19.05.05, 14:50 Witam Szukam dobrego logopedy dla dziecka (7 lat) w Lublinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_ww Re: Logopeda 19.05.05, 16:33 Witaj Co znaczy "dobrego logopedy" ? Studiuję logopedie, moze moglabym Ci jakos pomoc? W czym jest problem? Jakie wizyty Cie zadowolilyby?Napisz cos wiecej, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
orianaa Re: Logopeda 19.05.05, 20:08 Witam Mój syn chodzi do logopedy do przedszkola raz w tygodniu na 15 min(2 lata). Ma także ćwiczenia do domu, myślę jednak, że to za mało nie widzę efektu leczenia a od września uczęszcz.. będzie do pierwszej klasy. Problem polega na tym, iż kilkanaście fonemów takich jak: sz, cz, s, c, dz, ś, ź, ć, dź jest zniekształconych. „dobry” logopeda dla mnie to taki, który wskaże mi odpowiednią drogę do zniwelowania wady wymowy mojego syna. Zainteresowana jestem wizytami raz w tygodniu, na co najmniej 45 min. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika2 Re: Logopeda IP: *.n.net.pl 19.05.05, 23:36 Jestem logopedą i pojęcie "dobry" jest co najmniej pojęciem wieloznacznym- chcesz szybko wywołać głoski czy też wywołac je porządnie?! 15 min. zajec to już jednak zakrawa na śmieszność! Moje przedszkolaki jak już mają zajecia to min. 30 min. Odpowiedz Link Zgłoś
ethos3 Re: Logopeda 19.05.05, 23:46 Jestem logopedą pracującym w Lublinie, a co do tego czy dobrym to myślę, że nawet niezlym, ale to już dośc subiektywna ocena. Problem głosek szeregu syczącego, szumiącego i syczącego jest mi znany. Powiem jesscze jedno 15. min terapia logopedyczna u dziecka 7 letniego jest poporostu śmieszna - to zupełnie tak, jakby wogóle mogło jej nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
orianaa Re: Logopeda 20.05.05, 09:51 JA też myślę że 15 min. zajęć to za mało( w domu ćwiczę codziennie około 40 min). Dlatego zwracam się do Was z prośbą o udzielenie mi informacji o kimś kto zajął by się moim dzieckiem. Jeżeli ktoś by był zainteresowany udzieleniem nam pomocy proszę o kontakt: orianaa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Logopeda IP: 213.17.230.* 20.05.05, 13:02 A gdzie szukać fachowca, który pomoże w wymowie głoski "r" u 12-latka? Z każdym rokiem jest lepiej, ale to ciągle nie "to". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Logopeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:57 moj wojtus ma 5 lat i nie chodzi do przedszkola, i powstal problem z logopreda bo logopedzi sa poradniach psychologiczno pedagogicznych, a tam jest rejonizacja. nikt nie chcial sie nim zajac, bo nie mial rejonu. w koncu jedna pani z drugiego konca miasta powiedziala ze sie nim zajmie. tylko ze zajecia sa co poltorej miesiaca po godzinie i za kazdymm razem jak tam jestesmy to ona nie pamieta kim jest Wojtek , bo "ma tyle dzieci" i to jest w ogole bez sensu. Wojtek ma opozniony rozwoj mowy. rowniez bym prosila o jakies namiary bo mnie tez interesuje ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethos3 Re: Logopeda IP: *.n.net.pl 29.05.05, 19:20 Jeśli szukasz logopedy to jest takie centrum terapii wspierającej i tam m.in jest logopeda - ul. Przyjaźni 20 tel. 441-34-36 - może tam ci pomogą - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
goska12345 JESTEM LOGOPEDĄ. 30.06.05, 00:24 Jestem tegoroczna magistrantka logopedii. Prowadziłam przez 2 lata terapię dziecka z opóźnionym rozwojem mowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika2 Re: Logopeda IP: *.n.net.pl 29.05.05, 19:22 Podobno na przyjaźni 20 przy szkole jest Centrum Terapii Wspierającej i tam jest logopeda - tel. 441-34-36 - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś