19.05.05, 14:50
Witam
Szukam dobrego logopedy dla dziecka (7 lat) w Lublinie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aga_ww Re: Logopeda 19.05.05, 16:33
      Witaj
      Co znaczy "dobrego logopedy" ? Studiuję logopedie, moze moglabym Ci jakos
      pomoc? W czym jest problem? Jakie wizyty Cie zadowolilyby?Napisz cos wiecej,
      pozdrawiam
      • orianaa Re: Logopeda 19.05.05, 20:08
        Witam
        Mój syn chodzi do logopedy do przedszkola raz w tygodniu na 15 min(2 lata). Ma
        także ćwiczenia do domu, myślę jednak, że to za mało nie widzę efektu leczenia
        a od września uczęszcz.. będzie do pierwszej klasy. Problem polega na tym, iż
        kilkanaście fonemów takich jak: sz, cz, s, c, dz, ś, ź, ć, dź jest
        zniekształconych.
        „dobry” logopeda dla mnie to taki, który wskaże mi odpowiednią drogę do
        zniwelowania wady wymowy mojego syna. Zainteresowana jestem wizytami raz w
        tygodniu, na co najmniej 45 min.

Pozdrawiam
    • Gość: Ika2 Re: Logopeda IP: *.n.net.pl 19.05.05, 23:36
      Jestem logopedą i pojęcie "dobry" jest co najmniej pojęciem wieloznacznym-
      chcesz szybko wywołać głoski czy też wywołac je porządnie?! 15 min. zajec to
      już jednak zakrawa na śmieszność! Moje przedszkolaki jak już mają zajecia to
      min. 30 min.
    • ethos3 Re: Logopeda 19.05.05, 23:46
      Jestem logopedą pracującym w Lublinie, a co do tego czy dobrym to myślę, że
      nawet niezlym, ale to już dośc subiektywna ocena. Problem głosek szeregu
      syczącego, szumiącego i syczącego jest mi znany. Powiem jesscze jedno 15. min
      terapia logopedyczna u dziecka 7 letniego jest poporostu śmieszna - to zupełnie
      tak, jakby wogóle mogło jej nie być.
      • orianaa Re: Logopeda 20.05.05, 09:51
        JA też myślę że 15 min. zajęć to za mało( w domu ćwiczę codziennie około 40
        min). Dlatego zwracam się do Was z prośbą o udzielenie mi informacji o kimś kto
        zajął by się moim dzieckiem. Jeżeli ktoś by był zainteresowany udzieleniem nam
        pomocy proszę o kontakt:
        orianaa@gazeta.pl
    • Gość: zainteresowana Re: Logopeda IP: 213.17.230.* 20.05.05, 13:02
      A gdzie szukać fachowca, który pomoże w wymowie głoski "r" u 12-latka? Z każdym
      rokiem jest lepiej, ale to ciągle nie "to".
      • Gość: anja Re: Logopeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:57
        moj wojtus ma 5 lat i nie chodzi do przedszkola, i powstal problem z logopreda
        bo logopedzi sa poradniach psychologiczno pedagogicznych, a tam jest
        rejonizacja. nikt nie chcial sie nim zajac, bo nie mial rejonu. w koncu jedna
        pani z drugiego konca miasta powiedziala ze sie nim zajmie. tylko ze zajecia sa
        co poltorej miesiaca po godzinie i za kazdymm razem jak tam jestesmy to ona nie
        pamieta kim jest Wojtek , bo "ma tyle dzieci" i to jest w ogole bez sensu.
        Wojtek ma opozniony rozwoj mowy. rowniez bym prosila o jakies namiary bo mnie
        tez interesuje ten temat.
        • Gość: ethos3 Re: Logopeda IP: *.n.net.pl 29.05.05, 19:20
          Jeśli szukasz logopedy to jest takie centrum terapii wspierającej i tam m.in
          jest logopeda - ul. Przyjaźni 20 tel. 441-34-36 - może tam ci pomogą -
          powodzenia
          • goska12345 JESTEM LOGOPEDĄ. 30.06.05, 00:24
            Jestem tegoroczna magistrantka logopedii. Prowadziłam przez 2 lata terapię
            dziecka z opóźnionym rozwojem mowy. Pozdrawiam
    • orianaa Re: Logopeda 21.05.05, 12:54
      up
    • Gość: ika2 Re: Logopeda IP: *.n.net.pl 29.05.05, 19:22
      Podobno na przyjaźni 20 przy szkole jest Centrum Terapii Wspierającej i tam
      jest logopeda - tel. 441-34-36 - powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka