lubelskie 20.12.05, 07:33 niech ci naziole jadą do Niemiec i tam wymyślają nowe kampanie dla starych bab !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Qavtan Re: Zakupowy patriotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 07:51 czy ta akcja nie miała miejsca około pół roku temu? akcja dobra, szkoda ze to z tego kręgu wyszło wybieraj najlepsze polskie produkty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the observer nieistotne kto to robi, IP: *.reynet.pl 20.12.05, 09:54 trzeba być idiotą żeby tej akcji nie popierać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad Re: nieistotne kto to robi, IP: *.it-net.pl 20.12.05, 10:14 no tak , tylko jak poinformowala pani z urzedów od pasków produkty z 509 na poczatku niekoniecznie musza byc polskie - moga byc tureckie jesli sa pakowane przez polskiego producenta, ale zawsze jakas czesc jest polska ;) wczoraj tego super newsa podala panorama lubelska - jak zwykle kilka dni spozniona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombel Re: nieistotne kto to robi, IP: *.reynet.pl 20.12.05, 10:20 Ta pani "z urzędu od pasków" powiedziała też, że produkty nie produkowane w Polsce, a posiadające kod 5 90 stanowią niewielki ułamek wszystkich towarów oznaczonych w ten sposób. A kod kreskowy jest jedynym obecnie umieszczanym na opakowaniach lub produktach symbolem niemal jednoznacznie wskazującym na kraj producenta. Prawie nikt już nie umieszcza napisów "made in...". Zatem gratulacje dla LPR i MW za pomysł. A do wszystkich apel o trochę obiektywizmu i samodzielnego myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubliner BARDZO DOBRA INICJATYWA IP: *.reynet.pl 20.12.05, 10:24 PATRIOTYZM GOSPODARCZY TO STARA JAK ŚWIAT METODA STYMULOWANIA POPYTU WEWNĘTRZNEGO NA KRAJOWE WYROBY. PRZED NAMI STOSOWAŁO JUŻ JĄ WIELE KRAJÓW, NP. WIELKA BRYTANIA POD HASŁEM "BUY BRITISH", NIEMCY I JAPONIA PO II WOJNIE ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zakupowy patriotyzm 20.12.05, 10:44 Widocznie nagle przypomnieli sobie przedwojenną akcję endeków pt. "nie kupuj u Żyda" ale nie zauważyli że różne działania oraz że wraz ze stałą poprawą jakości tych wyrobów i usług odnoszą nawet całkiem pozytywny skutek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żmija Re: Zakupowy patriotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:08 Tak akcja debilu nazywała się "Swój do swego po swoje" a nie "nie kupuj u żyda" proponuje trochę poczytać historii Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: O, żesz Ty... 21.12.05, 09:45 Dopiero teraz tu zajrzałem ponownie i zauażyłem że "uciekła mi część zdania. Powinno ono brzmieć następująco: "...nie zauważyli że różne działania w tym kierunku prowadzone są regularnie i cyklicznie już od kilkunastu lat oraz że wraz ze stałą poprawą jakości tych wyrobów i usług odnoszą nawet całkiem pozytywny skutek..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuperGluś Re: O, żesz Ty... IP: *.top.net.pl 21.12.05, 23:09 A ja idac za lpr-em proponuje: if you foolish, buy polish. Odpowiedz Link Zgłoś