Dodaj do ulubionych

Zakupowy patriotyzm

20.12.05, 07:33
niech ci naziole jadą do Niemiec i tam wymyślają nowe kampanie dla starych
bab !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Qavtan Re: Zakupowy patriotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 07:51
      czy ta akcja nie miała miejsca około pół roku temu?
      akcja dobra, szkoda ze to z tego kręgu wyszło

wybieraj najlepsze polskie produkty :)
    • Gość: the observer nieistotne kto to robi, IP: *.reynet.pl 20.12.05, 09:54
      trzeba być idiotą żeby tej akcji nie popierać!
      • Gość: efad Re: nieistotne kto to robi, IP: *.it-net.pl 20.12.05, 10:14
        no tak , tylko jak poinformowala pani z urzedów od pasków produkty z 509 na
        poczatku niekoniecznie musza byc polskie - moga byc tureckie jesli sa pakowane
        przez polskiego producenta, ale zawsze jakas czesc jest polska ;)
        wczoraj tego super newsa podala panorama lubelska - jak zwykle kilka dni spozniona
        • Gość: bombel Re: nieistotne kto to robi, IP: *.reynet.pl 20.12.05, 10:20
          Ta pani "z urzędu od pasków" powiedziała też, że produkty nie produkowane w
          Polsce, a posiadające kod 5 90 stanowią niewielki ułamek wszystkich towarów
          oznaczonych w ten sposób. A kod kreskowy jest jedynym obecnie umieszczanym na
          opakowaniach lub produktach symbolem niemal jednoznacznie wskazującym na kraj
          producenta. Prawie nikt już nie umieszcza napisów "made in...". Zatem
          gratulacje dla LPR i MW za pomysł. A do wszystkich apel o trochę obiektywizmu i
          samodzielnego myślenia
    • Gość: lubliner BARDZO DOBRA INICJATYWA IP: *.reynet.pl 20.12.05, 10:24
      PATRIOTYZM GOSPODARCZY TO STARA JAK ŚWIAT METODA STYMULOWANIA POPYTU
      WEWNĘTRZNEGO NA KRAJOWE WYROBY. PRZED NAMI STOSOWAŁO JUŻ JĄ WIELE KRAJÓW, NP.
      WIELKA BRYTANIA POD HASŁEM "BUY BRITISH", NIEMCY I JAPONIA PO II WOJNIE ITD.
    • tajnos.agentos Re: Zakupowy patriotyzm 20.12.05, 10:44
      Widocznie nagle przypomnieli sobie przedwojenną akcję endeków pt. "nie kupuj u
      Żyda" ale nie zauważyli że różne działania oraz że wraz ze stałą poprawą
      jakości tych wyrobów i usług odnoszą nawet całkiem pozytywny skutek...
      • Gość: Żmija Re: Zakupowy patriotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:08
        Tak akcja debilu nazywała się "Swój do swego po swoje" a nie "nie kupuj u żyda"
        proponuje trochę poczytać historii
        • tajnos.agentos Re: O, żesz Ty... 21.12.05, 09:45
          Dopiero teraz tu zajrzałem ponownie i zauażyłem że "uciekła mi część zdania.
          Powinno ono brzmieć następująco:
          "...nie zauważyli że różne działania w tym kierunku prowadzone są regularnie i
          cyklicznie już od kilkunastu lat oraz że wraz ze stałą poprawą
          jakości tych wyrobów i usług odnoszą nawet całkiem pozytywny skutek..."
          • Gość: SuperGluś Re: O, żesz Ty... IP: *.top.net.pl 21.12.05, 23:09
            A ja idac za lpr-em proponuje: if you foolish, buy polish.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka