irish76 29.12.05, 09:40 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3087194.html to czekam na komentarze. przeciez to abp to ulubiony temat tutejszych kmiotow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: medalista Re: abp Zycinski IP: *.lublin.mm.pl 29.12.05, 12:04 W podanym na wstępie linku (wiadomości),autor napisał bzdury.Tak to jest,gdy się o czymś pisze a nie wiadomo o czym. Otóż chciałem wyjaśnić autorowi tekstu w gazecie,że odznaczenie ZA ZAŁUGI DLA OBRONNOSCI Kraju jest MEDALEM.Nie orderem!!!! Tego typu informacjami raczy nas Gazeta Wybiórcza (wzorem Naszego Dziennika i Radia M) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irish76 Re: abp Zycinski IP: *.centertel.pl 29.12.05, 14:07 super ale co to wnosi do sensu artykulu? skup sie ojciec na temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalista Re: abp Zycinski IP: *.lublin.mm.pl 29.12.05, 14:53 Co wnosi do artykułu?A to,że podana informacja jest zaałszowana.Pseudoredaktorek chciał "podkreślić",że facet został odznaczony ORDEREM.A między orderem a medalem jest wielka różnica. I takie niby niewielkie zafałszowania zmieniają prawie całą treść. Kiedyś ku..er lubelski podal,że niejaki Pruszkowski Andrzej jeszcze jako student KULawej uczelni byl PRZEWODNICZACYM komitetu strajkowego.Ktoś się dopatrzył i zaraz szybko sprostowano,że niejaki Andrzej P. był jedynie "członkiem" tegoż komitetu. Informacja w publikatorach powinna więc być rzetelna.Ot i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irish Re: abp Zycinski IP: *.centertel.pl 29.12.05, 15:00 teraz to ty falszujesz. dla mnie jako dla osoby ktora nie widzi wiekszej roznicy miedzy medalem a orderem ten fragment artykulu jest nie istotny wobec tego nie jest to falsz tylko niescislosc. Jesli jestes taki bystry ze wiesz czym sie roznia medale od orderow to nazywajac to niedopatrzenie falszowaniem (celowym dzialaniem) sam falkszujesz. Czy masz problemy z wychwytywaniem meritum artykulu? czy jestes kolejnym pieniaczem na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes-z-fabrycznej Re: abp Zycinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:08 skończcie z tym Życińskim bo mi się niedobrze już robi,do jakiej gazety nie zajrzec: Życiński , jakies wiadomości w TV : Życiński, stacje radiowe: tez Życiński - co jest do ciężkiej cholery - państwo wyznaniowe??? czy ja muszę przebywać w towarzystwie Życińskiego każdego dnia ??? a jak Życiński tak kocha popularnosć to niech w jakimś reality show wystąpi najlepiej - nadęty bubek , ktory nadyma sie każdego dnia coraz bardziej, kiedyś z pęknie z nadmiaru tej mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko Re: abp Zycinski......................... ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:45 misio123.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?369020 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joszka Re: abp Zycinski......................... ....... IP: *.pl / 83.142.112.* 02.01.06, 13:00 A w ogóle to wart Pac pałaca...A szpiegowi Kuklińskiemu fundować muzeum?A Życiński wygląda mi na homo niepewnego. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: abp Zycinski......................... ...... 02.01.06, 14:38 masz jeszcze cos madrego do powiedzenia? moherowy beret czy wysadzony z siodla czerwony pajak? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: abp Zycinski......................... ..... 02.01.06, 14:42 Może jedno, może drugie - a może turysta?... Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: abp Zycinski......................... .... 02.01.06, 18:28 z białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosak Re: abp Zycinski IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.06, 20:29 Na miejscu Waszego biskupa bałbym sięprzede wszystkim mnicha toruńskiego i jego moherowych hufców.Przy okazji wszystkim którzy wiedzą kim był Kopernik przypominam,że tenże uczony klecha o mało co nie spłonął na stosie za głoszone herezje.Szykował mu go jakiś ówczesny mnich toruński.Na swoje szczęście, a ku rozpaczy tegoż mnicha Kopernik zmarł.Tym sposobem papież nie musiał przepraszać za zwęglenie uczonego na stosie.Wasz biskup wygląda zdrowo, więc sporo jeszcze lat pożyje,czasami wygłasza i pisze herezje, a Tadzio to okaz zdrowia....Wszystko się więc może zdarzyć..Mohery i ich przedstawiciele nie wybaczają, raczej nie znają litości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: abp Zycinski IP: *.lublin.mm.pl 05.01.06, 08:16 Różne są zdania na temat naszego arcypasterza.Z wieloma wypowiedziami się nie zgadzam.Mam do tego prawo.Ale są sytuacje,w których zgadzam się w zupełności z abp Zycińskim.A przykładem niech będzie wczorajszy artykuł Dziennika Wschodniego dot.zakazu "politycznych" modlitw. Uważam,że to bardzo słuszny zakaz.A oto cały wspomniany tekst: Żeby parafianie nie pletli głupstw Nowe zarządzenie lubelskiego arcybiskupa Nie każdy wierny będzie mógł podejść do mikrofonu i podczas mszy powiedzieć „Módlmy się za...”. Teraz treść tzw. wezwania wiernych trzeba uzgadniać z księdzem prowadzącym mszę. Takie zarządzenie wydał metropolita lubelski abp Józef Życiński. Jego treść opublikowano wczoraj. – Obowiązkiem kapłana odpowiedzialnego za przygotowanie liturgii jest sprawdzenie i zaaprobowanie wezwań. Tak, aby modlitwa wiernych stanowiła wyraz teologii Kościoła – tłumaczy arcybiskup. Metropolita ograniczył też liczbę wezwań podczas mszy. W niedziele i święta formułki „Módlmy się za....” można użyć nie więcej niż sześć razy. Luźna formuła, gdy np. każdy wierny będzie mógł podejść do mikrofonu, będzie zakazana przy okazji świąt narodowych czy rocznic patriotycznych. Po co takie zmiany? Księża twierdzą, że trzeba chronić powagę mszy przed niegodnymi wezwaniami wiernych. – Nieraz zdarzało się, że osoby, które podchodziły do mikrofonu, miały wezwania typowo polityczne. Miało to miejsce zwłaszcza podczas świąt narodowych. Mówili, że chcą się pomodlić za pana Henryka z takiej a takiej partii – tłumaczy jeden ze świdnickich księży. – A wtedy nie wypadało ani mikrofonu wyrwać z ręki, ani przerwać modlitwy. – Za ludzi można się modlić, ale nie za partie – podkreśla ks. Mieczysław Puzewicz, rzecznik lubelskiej kurii. Ale archidiecezja wskazuje także inny powód wprowadzenia ograniczenia wezwań wiernych. – To wszystko w celu bardziej przejrzystej formy mszy – wyjaśnia rzecznik. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: abp Zycinski 05.01.06, 09:43 ciekawe co stekacze powiedza o jego akcji z transplantacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dantejka Re: abp Zycinski IP: *.enterpol.pl 07.01.06, 22:31 A komu to potrzebne? Ja zgłaszam się do rejestru sprzeciwów i nie mają prawa mnie kroić.Chcę zmartwychwstać w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: abp Zycinski 09.01.06, 13:50 pod Zamosciem podobno chlopi wciaz lecza sie okladami z krowiego lajna... jestes z pod Zamoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham z Zamościa Re: abp Zycinski IP: *.it-net.pl 09.01.06, 15:50 Nie i na "pajacyka" też mam dobry sposób: programy anty-spyware. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: abp Zycinski 09.01.06, 21:37 A saper którego rozerwało na minie, zmartwychwstanie w kilkuset kawałkach?? Co za chore myslenie:(( - GG 3573607 ======================================================= chrzl.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: abp Zycinski IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.06, 19:44 abp Życiński słynie z tego że wie wszystko najlepiej,ale nakazywać ludziom za co sie modlic to już pachnie komuną !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: abp Zycinski IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.01.06, 16:53 i osłania TW na KUL -u ! Odpowiedz Link Zgłoś