Gość: ama IP: *.it-net.pl 08.08.06, 20:16 Czy ktoś miał problem z częstomoczem, i żaden z urologów nie może pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota Re: nadreaktywność pęcherza IP: 62.233.130.* 08.08.06, 22:15 Czy przyczyna ginekologiczna wykluczona? A przysadka nie jest winna? Jeszcze chyba w gre wchodzi moczowka prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
dominutka Re: nadreaktywność pęcherza 09.08.06, 00:00 Cierpię na to właśnie teraz. Wykluczono wszelkie infekcje itd. Od dziś biorę DRIPTANE."Działa rozkurczająco na mięśnie gładkie pęcherza moczowego". Ale generalnie jest to nerwica pęcherza. Niestety obawiam się, że przyczyna tego tkwi w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ama Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.it-net.pl 09.08.06, 19:55 borykam się z tym od lat,najgorzej w nocy , bo ciagle jestem niewyspana.Nie wiem co to znaczy ,,moczowka prosta? ", ani też jaki wpływ na częstomocz może mieć przysadka.Proszę jeśli ktoś ma jeszcze jakieś dane na ten temat?Brałam DRIPTANE ,ale bez efektu.Ginekologicznie też okey. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ama Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.it-net.pl 21.08.06, 14:14 dzięki za info o ,,moczowce", ale to odpada ,bo ja nie mam wielomoczu a czestomocz,nie mam też nadmiernego pragnienia.Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: nadreaktywność pęcherza IP: 62.233.130.* 21.08.06, 22:11 Znam pania ok 50 lat,ma ten sam problem.Jest po plastyce ginekologicznej krocza,ale problem po operacji pozostał.W tym tygodniu ma miec jeszcze jakies badanie tomograficzne,ktore moze cos nowego podpowiedziec,Ta kobieta jest niemalze w depresji,bo boi sie wyjsc z domu. Podpowiedzialam jej zaopatrzenie sie w rozne "cuda " sprzedawane w sklepach ze sprzetem medycznym.TO jest narazie chwilowe rozwiazanie,dopoki nie ustali sie jakas diagnoza,aby mozna domagac sie refundacji czesciowej. Jesli dowiem sie czegos nowego,napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ama Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.it-net.pl 23.08.06, 18:02 dzięki Doroto za te informacje.Ja na szczęście nie mam problemów typu popuszczanie moczu itp. tylko często i na dodatek w nocy, bo się nie wysypiam.Wstaję nawet 4 razy w ciągu nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: nadreaktywność pęcherza IP: 62.233.130.* 10.08.06, 21:05 Amo przeczytaj to i porozmawiaj ze swoim lekarzem rodzinnym,moze jeszcze cos trzeba wykonac z badan.Byc moze strzelam kula w plot,ale trzeba rozpatrzyc wszystkie aspekty. klio.umcs.lublin.pl/~drumil/pio/moczowka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ama Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.it-net.pl 27.08.06, 21:55 ponawiam pytanie,czy ktoś miał problemy z częstym oddawaniem moczu, zwłaszcza w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma8 Re: nadreaktywność pęcherza IP: *.chello.pl 28.08.06, 21:58 Napisz do mnie na priva Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: nadreaktywność pęcherza 06.09.06, 11:30 czy nikt nie ma problemów z częstym siusianiem(od kilku lat)???? Może to nerwica pęcherza, ale jak to leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś