Dodaj do ulubionych

Kolarze zablokują Lublin

28.08.08, 21:08
Precz z pedalstwem na szosach! Kto chce pedałować, niech to robi za
zamkniętymi drzwiami, w dowolnym składzie.
Obserwuj wątek
    • bu2m Re: Kolarze zablokują Lublin 28.08.08, 21:51
      Tylko czekać aż ludność napływowa miasta Lublina zacznie narzekać na
      kilkugodzinne niedogodności. W końcu nikt nigdy nie grodził im wjazdu na pole, a
      tu taka afera. Inna sprawa że taka stanowi już większość mieszkańców miasta.
      No to czekamy na forum na pretensje i żale.
      • Gość: aron Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.lublin.enterpol.pl 28.08.08, 21:57
        myślę że taki wyścig to wielka atrakcja dla wsi i małych miasteczek,
        dla Lublina niekoniecznie. Nałęczów i Kazimierz byłyby idealne.
        • bu2m Re: Kolarze zablokują Lublin 28.08.08, 22:04
          Sugerujesz że wyścig powinien być przerwany w Lubartowie, po czym kolarze w
          busach przewiezieni byliby do Kraśnika i stamtąd jechali dalej do Janowa
          Lubelskiego?
          • Gość: aron Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.lublin.enterpol.pl 28.08.08, 22:54
            nie - uważam że trasa wyścigu mogłaby biec z Lubartowa przez Kamionkę Samoklęski Garbów Markuszów do Nałęczowa potem do Kazimierza i Kraśnika
        • bu2m Re: Kolarze zablokują Lublin 28.08.08, 22:05
          Cholerka, a taki wsiowy Tour de France co roku kończy się we wsiowym Paryżu.
          • Gość: aron Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.lublin.enterpol.pl 28.08.08, 22:55
            ale w weekend a nie w dzień roboczy
            • bu2m Re: Kolarze zablokują Lublin 28.08.08, 23:04
              W weekend w Paryżu ruch jest jeszcze większy niż w dzień powszedni w Lublinie.
              • tajnos.agentos Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 07:30
                ...I oczywiście całe milionowe centrum Paryża zostanie zamknięte,
                świadomi Paryżanie grzecznie na czas wyścigu się wyniosą a
                organizatorzy wypłacą firmom odszkodowania za spowodowane tym
                straty, prawda? A może będzie inaczej - cała impreza zostanie
                zorganizowana tak, by jak najmniej uprzykrzyć życie
                niezainteresowanym... Byłeś w Paryżu - to napewno wiesz.
                • bu2m Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 08:13
                  Tak, bo tam wiedzą że impreza jest mocną promocją miasta na całym świecie. A
                  przygotowania do ostatniego etapu rozpoczynają się co najmniej tydzień wcześniej
                  i nie ograniczają się do ustawienia barierek. No ale zapomniałem że w Paryżu
                  mieszkają ludzie bardziej otwarci do świata, mniejsi malkontenci.
                  Zapomniałem też że w Lublinie jednym organizatorem blokującym ruch uliczny bez
                  denerwowania społeczności Lublina jest Kościół Katolicki i jego procesje oraz
                  pielgrzymki.
                  • tajnos.agentos Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 10:11
                    Komuchy, jak ktoś im się zesmrodził pod nosem, nazywali takiego
                    zaplutym karłem reakcji, ekstremą oraz agentem obcego wywiadu
                    związanym z określonymi imperialistycznymi kręgami na Zachodzie.
                    Radyjoryjcy - Żydem, cyklistą i relatywistą moralnym ze stolicą w
                    Brukseli.... Liberałowie - po prostu malkontentem:
                    www.slownik-online.pl/kopalinski/B37B5C6D68E7B48CC12565D90045F9F9.php
                  • sothink Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 13:18
                    Dokładnie, jak kolarze jadą to wielka afera, a jak pół miasta jest zablokowane
                    przez wlokące i wyjące procesje to już wszystko jest w porządku.
                    Oczywiście bardzo ważne jest, aby poprowadzić trasę optymalnie przez miasto.
                    • Gość: aron Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.lublin.enterpol.pl 29.08.08, 16:05
                      tu akurat poprowadzono tak trasę, żeby utrudnić życie jak
                      największej ilości mieszkańców

nie mogli zrobić tej mety gdzieś na Tatarach?
                • Gość: Leny Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.chello.pl 29.08.08, 17:03
                  Jako że został przywołany temat Paryża to zakomunikować chciałbym że w związku z
                  Tour de France czy np. ważnymi świętami narodowymi nawet na dwa tygodnie
                  wcześniej zamykają na pewnym odcinku Champs-Élysées żeby postawić trybuny dla
                  ludzi i przygotować wszystko jak należy i nikt afery nie robi, podkreślam NIKT!
                  Dlatego awanturowanie się że miasto w związku z tak prestiżową imprezą która
                  jest transmitowana do bardzo dużej liczby krajów jest IDIOTYZMEM i nie
                  rozumieniem wagi tej imprezy. Pomijam fakt że do Lublina przyjadą czołowe ekipy
                  kolarskie z Europy i pewnie nie tylko(wszak Tour de Pologne jest imprezą z cyklu
                  Pro Tour) ale wraz z nimi potężna liczba ich ekip, pewnie jakaś liczba
                  kibiców(choć pewnie nie za duża, przewaga będzie miejscowych), no i
                  najważniejsze stacje TV które będą to transmitować o czym pisałem wyżej. Jak
                  ktoś twierdzi że to mała promocja dla miasta(pokazanie się w bodajże 34
                  państwach, ale i reszcie Polski) to sobie robi żarty. A odnośnie artykułu to
                  jest ewidentnie tendencyjny i pokazuje Tour de Pologne jako zło konieczne.
                  Chciałem powiedzieć że nikt łaski nie robił że dał w tym roku Lublin na trasę i
                  trzeba to docenić bo taka szansa na promocję szybko się nie powtórzy. Niby
                  miasto studentów a debili pełno...
      • Gość: Antyclimacus Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.lublin.mm.pl 12.09.08, 09:58
        Ot znalazł się Pan spod Głuska co slipy raz na tydzień zmienia i wielkim
        Lublinianinem się poczuwa. Zapomniał już jak jego dziad i ojciec na bosaka gnój
        "na pole" wozili
      • Gość: ludnoscnaplywowa Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 17:33
        No to mamy juz jak w stolicy :-)
    • Gość: fakir Kolarze zablokują Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:11
      Fajnie, że będzie wyścig, ale tak naprawdę wątpię, żeby to była jakaś wspaniała
      promocja dla miasta, ot wjedzie peleton, za nim telewizja, ekipy z zespołów i
      pojadą dalej na kolejny odcinek.

P.S do bu2m: ale z ciebie frustrat! - wielki lublinianin :) Tylko pamiętaj, że
      jak wjeżdżasz do Wawy na lubelskich blachach to samo mówią o Tobie! ;) A ta
      ludność napływowa to pewnie 100 tys. studentów, bez których Lublin byłby takim
      samym zadupiem jak inne mniejsze miasta wojewódzkie.
      • bu2m Re: Kolarze zablokują Lublin 28.08.08, 22:14
        No wiesz, jak znajduje się w innym otoczeniu czy innej kulturze robię wszystko
        aby się do nowych warunków dostosować. Są jednak tacy, którzy swoje
        przyzwyczajenia przenoszą na obcy grunt.
        • Gość: fakir Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:50
          To się nazywa asymilacja:). Ja osobiście nie odróżniam ludzi, tak jak Ty. Po
          pierwsze, "lublinianie" nie różnią się niczym od tych - "spoza" - WSZĘDZIE
          znajdziesz chamów (a tak w ogóle jakie kryteria, oprócz miejsca zamieszkania
          uwzględniasz oceniając ludzi?). Po drugie, ośmieszasz się. A po trzecie, Lublin
          to prowincjonalne miasteczko, z mnóstwem ludzi o małomiasteczkowym sposobie
          myślenia, z których wylewa się jedynie złość. Takich jak Ty. Żenada.
          • bu2m Re: Kolarze zablokują Lublin 28.08.08, 22:59
            Gość portalu: fakir napisał(a):

> To się nazywa asymilacja:). Ja osobiście nie odróżniam ludzi, tak jak Ty. Po
            > pierwsze, "lublinianie" nie różnią się niczym od tych - "spoza" - WSZĘDZIE
            > znajdziesz chamów (a tak w ogóle jakie kryteria, oprócz miejsca zamieszkania
            > uwzględniasz oceniając ludzi?). Po drugie, ośmieszasz się. A po trzecie, Lublin
            > to prowincjonalne miasteczko, z mnóstwem ludzi o małomiasteczkowym sposobie
            > myślenia, z których wylewa się jedynie złość. Takich jak Ty. Żenada.

Czy ze mnie wylewa się złość? Poczekaj do jutra i sam przeczytasz komentarze
            wielkomiejskich lublinian i ich narzekania na to że nie będą mogli z pracy
            dostać się do domu żeby jak codzień ziemniaki gotować.
            Mnie osobiście wyścig bardzo się podoba, bo w końcu coś w mieście będzie się dziać.
            • tajnos.agentos Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 07:32
              ...To jedź do Paryża na Tour de France.
    • Gość: trompka Kolarze zablokują Lublin IP: *.chello.pl 28.08.08, 23:17
      czy wiadomo coś na temat objazdu du lubartowa?
      Jak zakorkują miasto nie będzie jak się dostac
    • Gość: Andrew95 Kolarze zablokują Lublin IP: *.chello.pl 29.08.08, 01:21
      To chyba w Lubartowie zamienią rowery na górskie, albo będą przed
      nimi rozwijać równy asfalt.
      • Gość: akoff Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.nette.pl 29.08.08, 08:57
        Kto jeździ samochodem to wie jaka jest droga. Faktycznie górskimi powinni
        jechać, bo kolarzówki to połamią na dołach i koleinach.
    • Gość: zwykly rowerzysta Kolarze zablokują Lublin IP: *.anicasystem.com.pl 29.08.08, 09:21
      A za przeproszeniem nie możecie swoich czterech liter przewieźć rowerem a nie
      koniecznie samochodem?? Nie nudzi was stanie w korkach?? Mnie to nie dotyczy,
      rowery nie stoją w korkach. A może macie za dużo czasu i wolicie go spędzać w
      puszkach czekając w licznych, lubelskich korkach??
      A co do wyścigu to super sprawa, nie co dzień widzi się kolarzy światowego formatu.
      • tajnos.agentos Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 10:16
        Gość portalu: zwykly rowerzysta napisał(a):

> A za przeproszeniem nie możecie swoich czterech liter przewieźć
        rowerem a nie
        > koniecznie samochodem??

Nie mogę, zwykle muszę samochodem.

> Nie nudzi was stanie w korkach?? Mnie to nie dotyczy,

Mnie też. Korki omijam.

> A może macie za dużo czasu i wolicie go spędzać w
        > puszkach czekając w licznych, lubelskich korkach??

Jeżdżę samochodem właśnie dlatego, że czasami brakuje mi czasu. Poza
        tym, czasami jeżdżę daleko z ładunkiem, z którym rowerek nie da
        sobie rady.

> A co do wyścigu to super sprawa,

Pod warunkiem, że ulice blokowane są tak, by jak najmniej
        przeszkadzać niezainteresowanym - to znaczy tylko na czas przejazdu
        peletonu i obstawy. Poza tym, ja wolłbym obejrzeć w Lublinie wyścigi
        Formuły I.:P
    • Gość: g osc z wlkp. Kolarze zablokują Lublin IP: *.icpnet.pl 29.08.08, 09:41
      Dzieki panowie Lang-wasilewski ze nastapi promocja wlasnie w
      Lublinie jako mieszkaniec Poznania tez tak bylo w dzien ul
      zamkniete dla promocji miasta regionu ,tego zycze mieszkancom
      Lublinai regionu.
    • atrams5 Tour de Pologne: kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 10:12
      To teraz czekamy na ruch ze strony MPK. Mam nadzieję dojechać w tym dniu do
      pracy z Czubów na Radziwiłłowską.
      • Gość: malech Re: Tour de Pologne: kolarze zablokują Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 11:19
        to lepiej napompuj se rower :D
    • Gość: 123456789 Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.chello.pl 29.08.08, 12:41
      Czy będzie gdzieś mapa z przejściami dla pieszych?
      • tajnos.agentos Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 12:47
        Piesi niech siedzą w domach albo niech się przesiądą na rowerki.
        • Gość: 123456789 Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.chello.pl 29.08.08, 12:59
          da tylko nawet rowerem trzeba będzie się przedostać np przez racławickie lub
          krakowskie więc dobrze byłoby wiedzieć w którym miejscu, nikt nie będzie
          zaiwaniać na pl litewski lub po licemu staszica by przykladowo z plazy przejsc
          od urzedu marszalkowskiego
          • tajnos.agentos Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 13:07
            Ty się przymknij, malkontencie, tylko ciesz się, że oczy całej
            Europy tego dnia będą zwrócone na to miasto. Wyścig dookoła Polski
            to jest prestiżowa impreza, o której największy wieśniak w
            największym zadupiu wie wszystko, tylko napływowy element z Dysa ma
            to w doopie. Chyba możesz wziąć sobie dzień wolnego i na ten czas
            wyjechać do cioci na imieniny, albo podłubać w nosie włóżku do góry
            brzuchem.
            • Gość: 123456789 Re: Kolarze zablokują Lublin IP: *.chello.pl 29.08.08, 13:13
              kulturą to aż od Ciebie bije, nikt nie neguje rangi tej imprezy, takie słowa to
              nie padły, tak więc radzę udać sie na lekcje czytania ze zrozumieniem
              a skoro ma być 13 wydzielonych przejsc, jak wynika z tresci artykułu to dobrze
              bylo by wiedziec gdzie one bede

P.S. obrazac to mozesz sobie swoich kolegów z trzepaka
              • tajnos.agentos Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 16:43
                Przejść nie będzie. 17 września od 05:00 do 21:00 cały Lublin jeździ
                na rowerkach, a potrzepać to se możesz.:P
                • Gość: satyra Re: Kolarze zablokują Lublin IP: 193.109.225.* 29.08.08, 18:05
                  a ty nie masz co trzepac
    • Gość: Pacman Kolarze zablokują Lublin IP: 87.204.99.* 29.08.08, 20:00
      A ja tak z innej baczki, tzn bardziej na temat niż większość
      przedmówcw: nie mieszkam już niestety w naszym pięknym Lublinie od
      prawie 10 lat, ale jak czytam o trasie TdP w centrum to mi się słabo
      robi...Narutowicza?, Głęboka? Za moich czasów to była dzuira na
      dziurze i koleina na koleinie. Podobnie wąska Poniatowskiego i ta
      ulica na S od uniwerka do Racławickich (obie przynajmniej w części
      tuż przy Alejach, bo na moście Poniatowskiego było (jest?) ok).

U nas w centrum (a zwłaszcza na Narutowicza) to prędzej wyścig MTB a
      nie rowerów szosowych.

Jak byłem ostatnio w L jakieś 2 lata temu, to Narutowicza była nadal
      w opłakanym stanie (podobnie jak wylotówka na warszawę i cała masa
      innych ulic), więc byłbym wdzięczny za info jak jest teraz i czy nie
      będziemy się wstydzić przed całym kolarsim światem.

A swoją drogą - strasznie się na tym forum spinacie na to czy Lublin
      to wiocha i zaścianek, czy jednak europejska stolica kultury i
      szkolnictwa wyższego...panie i panowie - więcej luzu!!!

Pozdrowienia z Wawy!
      • bu2m Re: Kolarze zablokują Lublin 29.08.08, 20:17
        To teraz spróbuj sobie wyobrazić jak wyglądają te ulice, bowiem od one nigdy nie
        były remontowane. W Lublinie to w ogóle dziwnie się pojmuje pojęcie inwestycji
        drogowych. Robi się raz na dwa lata generalny remont ulicy zaciągając na to
        kredyt, inne pozostawiają w katastrofalnym stanie. W innych większych miastach
        zdziera się starą nawierzchnię i kładzie nowy dywanik, który bez większych
        remontów przetrwa kilkanaście lat. Dzięki temu samochody nie rozlatują się tak
        szybko.
        • Gość: Jo! Re: Kolarze zablokują Lublin IP: 212.106.27.* 31.08.08, 19:44
          Odcinek Narutowicza, po którym będzie odbywał się wyścig, został niedawno
          odremontowany. Trasa jest puszczona ulicami, które mają więcej asfaltu niż
          dziur, więc pod tym względem nie jest tragicznie. Tylko cały czas się
          zastanawiam, jak dojadę na 16.00 z Diamentowej na pl.Kochanowskiego, ale coś się
          wymyśli :).
          • bu2m Re: Kolarze zablokują Lublin 31.08.08, 19:46
            Co oznacza odremontowany? Że położono znowu kolejne łaty po których skaczą
            samochody?
    • Gość: sory Kolarze zablokują Lublin IP: *.pronet.lublin.pl 30.08.08, 14:08
      Tylko nie to, pie..*i kolkarze pod moim oknem, na mojej posesji,
      w mojej zupie… Nie wytrzymam tego, nie znioooose. Po co to ku**a, na
      co - pytam? Bbbosze nie poozwoool… Nie pozwol im zyc! ...Dajcie
      zyc!!! Proszę
      • tajnos.agentos Apel do Lublina 16.09.08, 09:20
        Lublinie!!!
        Już jutro zawita u Ciebie cała światowa śmietanka. Oczy całego
        świata zwrócą się na Ciebie, więc pamiętaj, że jutro Lublin się
        cieszy, klaszcze w łapki, mizdrzy do telewizyjnych kamer oraz tańczy
        i śpiewa, a jak się jakiemuś malkontentowi coś nie podoba - to wypad
        na wichurę, bo takich tu nie chcemy.:P
    • esmeralda_2 Wyścig Pokoju - kto pamięta z Was? 16.09.08, 09:57
      A teraz się mędrkujecie chacha!!!!
      • dorota.be Re: Wyścig Pokoju - kto pamięta z Was? 16.09.08, 16:44
        A ja sie ciesze i juz !
        Nie znam kolarzy,nie znam zespolow, w ktorych startuja,nie
        interesuje sie kolarstwem,ale dzisiaj dla rozgrzewki obejrzalam etap
        do Bialegostoku.
        No i stwierdzam,ze to jest piekna sprawa.Jak oni jada w tym "korku"
        i nie wpadaja na siebie - nie mam pojecia.Wesoly,kolorowy
        peleton,pieknie ubrani i te ciagle zmiany- bardzo przyjemnie sie
        oglada.
        Jutro trzeba i mnie zmienic sposob dojazdu do pracy,ale nic to,raz
        na wiele lat nic mi sie nie stanie.
        No i oczywiscie zamierzam sie ustawic gdzies na trasie.A ze z
        parasolem,trudno sie mowi.
        • esmeralda_2 Re: Wyścig Pokoju - kto pamięta z Was? 17.09.08, 10:24
          JA pamietam Wyścig Pokoju w Szczecinie. Wielu mieszkańców miasta było na trasie
          wyścigu, a później ja jako dziecko biegałam za kolarzami zwycięzcami i prosiłam
          o autografy, pamietam miałam autograf Szurkowskiego, Langa i innych zwycięzców.
          To była wielka dla miasta uczta - przygoda ze sportowcami i to z różnych krajów.
          Wiele osób później żałowało, że peleton czasami omijał Szczecin. Wtedy były
          zablokowane główne ulice miasta, ale nikt nie protestował. To było po prostu
          wydarzenie sportowe.
          • Gość: realistka Re: Wyścig Pokoju - kto pamięta z Was? IP: *.enterpol.pl 17.09.08, 17:21
            ja pamiętam Esmeraldo, a co do dzisiejszego wyścigu to mogę się
            założyć że będą pozwy przeciwko Wasilewskiemu
    • elwira_tgbtg re 18.09.08, 11:42
      www.projektlublin.com/?p=2004 A tu trochę fotek z tego pięknego i
      emocjonującego wydarzenia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka