Dodaj do ulubionych

Mars Volta

IP: *.chello.pl 10.09.03, 15:34
W ostatnim "Teraz Rocku" Bartek Koziczynski napomyka o albumie "De-Loused in
the Comatorium" zespolu Mars Volta. Znam ten album doslownie od kilku dni,
jeszcze nie zdazylem go dokladnie przesluchac, ale pierwsze wrazenie jest
piorunujace. Bardzo, bardzo...
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 15:40
      Porazka roku, chyba tylko nowe RH mnie zawiodlo tak jak wszedzie chwalone Mars
      Volta. A singlowy kawalek jest wprost okropny.

Pozdr.
      • nikka007 Re: Mars Volta 10.09.03, 15:50
        no i znów się zaczyna. Młody, kim Ty jesteś,żeby Radiohead czy Mars Volta
        oceniać??? To znakomite płyty, a Ty jak zwykle marudzisz. Może ranking ułóż
        Płyt-Które-Nie-Spodobały-Się-Kubasie-W-Tym-Roku. Co osiągnąłeś, żeby się
        wypowiadać tak autorytatywnie? Odpowiedz mi...
        • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 15:56
          nikka007 napisała:

> no i znów się zaczyna. Młody, kim Ty jesteś,żeby Radiohead czy Mars Volta
          > oceniać??? To znakomite płyty, a Ty jak zwykle marudzisz. Może ranking ułóż
          > Płyt-Które-Nie-Spodobały-Się-Kubasie-W-Tym-Roku. Co osiągnąłeś, żeby się
          > wypowiadać tak autorytatywnie? Odpowiedz mi...

A zapoznałas sie chociaz z tym Mars Volta? Mizeria panie, mizeria! (sorry
          Marbled). Wlaczylem se kawalek nr 8, tytulu nawet mi sie nie chce przepisywac.
          Jakies dziwne, pseudokosmiczne dzwieki, beznadziejny, ciotowaty wokal,
          wykrzykiwany lub szeptany z okropna maniera. Wszystko to w zupelnie
          niestrawnym, pedzacym z predkoscia rowna tresci zoladkowej, jaka wyplywa z
          zoladka do gardla, podczas sluchania owej grupy. A co osiagnalem? Sama dobrze
          wiesz, spojrz na pewien dawny watek o tym, zalozony przez PERA i nadzieje.

Pozdr.
    • Gość: PER Re: Mars Volta IP: *.chello.pl 10.09.03, 16:12
      Ups... Ja tutaj o muzyce, a Kubasa.... Ech.
      Kazdy ma prawo do wlasnej oceny, do wlasnego wyrazenia odczucia dotyczacego
      muzyki i raczej nie powinien sie w tym wszystkim posilkowac jakimis osobistymi
      animozjami, natury zupelnie niemuzycznej. Nie znam Cie, Kubasa, ale Ty chyba
      bardzo mlody jeszcze jestes, przynajmniej wnioskuje tak z Twojego postu.
      Odnosnie podejscia do muzyki, to spocco, Twoj gust, ale reszta to chyba na
      jakims innym forum sie powinna znalezc, nieprawdaz? smile))
      Raczej zle o Tobie swiadczy fakt, ze dopisujesz sie do mojego watku, w calosci
      poswieconego MUZYCE, by mi dowalic za jakies traumatyczne przezycie z
      dziecinstwa, rzekomo ze mna zwiazane.
      Mars Volta zbiera rozne recenzje, w przewazajacej wiekszosci pozytywne, ale
      oczywiscie inne wypowiedzi tez sa tu mile widziane, byleby nie epatowaly
      retoryka bywalca piaskownicy taka jak: nie lubie, bo to Zydzi, nie lubie, bo to
      lubi Zbisiek, ktorego nie lubie, a poza tym na zlosc mamie odmroze sobie
      uszy....
      Pozdrawiam
      (Ciebie rowniez, Kubasa, tylko - na litosc boska - dorosnij wreszcie)

• cze67 Re: Mars Volta 10.09.03, 16:15
        Pozwolę sobie zauważyć, że kolega kubasa na temat zespołu wypowiadał się już
        dużo wcześniej:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7722914&a=7722914
        • Gość: PER Re: Mars Volta IP: *.chello.pl 10.09.03, 16:21
          Wow... Widze, ze nawet Kosiak sie tym zainteresowalsmile)
          Tak na powaznie, to dzieki, Cze, za link do poprzedniej dyskusji na temat tego
          zespolu. Niestety, z braku czasu, nie mam mozliwosci wchodzic na to forum
          codziennie, ba, nawet, raz w tygodniu, wiec z natury rzeczy nie jestem w stanie
          na biezaco sledzic wszystkich dyskusji. Mysle, ze w podobnej sytuacji jest
          jeszcze wielu innych forumowiczow, mam nadzieje jednak, ze ich glosy nie maja
          przez to mniejszej wartosci?
          • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:22
            Gość portalu: PER napisał(a):

> Mysle, ze w podobnej sytuacji jest
            > jeszcze wielu innych forumowiczow, mam nadzieje jednak, ze ich glosy nie maja
            > przez to mniejszej wartosci?

Przez to nie
          • cze67 Re: Mars Volta 10.09.03, 16:25
            Niestety, z braku czasu, nie mam mozliwosci wchodzic na to forum
            > codziennie, ba, nawet, raz w tygodniu, wiec z natury rzeczy nie jestem w
            stanie na biezaco sledzic wszystkich dyskusji. Mysle, ze w podobnej sytuacji
            jest jeszcze wielu innych forumowiczow, mam nadzieje jednak, ze ich glosy nie
            maja przez to mniejszej wartosci?

Chciałem tylko powiedzieć, że nasz młody kolega zwany kubasą nie nienawidzi
            zespołu Mars Volta dlatego, że Ty go lubisz. Nie lubił go już wcześniej.
            • velpan Re: Mars Volta 11.09.03, 08:40
              a właśnie, że się z przedmówcą Cze67 nie zgodzę. Zajrzałem do tamtego wątku,
              założonego przez Kosiaka i zauważyłem, że tam jakoś pan Kubasa o porażce roku
              i "wprost okropnych" kawałkach nie wspominał. Ale wiadomo, jak Kosiak coś pisze
              to nie można mu powiedzieć co się myśli, bo jeszcze nie będzie to zgodne z jego
              (Kosiaka) poglądami, jeszcze powie mi coś niemiłego na forum i będę miał
              obciach. Chyba tak Kubasa rozumuje. Zaś, gdy powie to PER - młody człowiek,
              pewnie student - wtedy można go zbluzgać i pokazać jak wielkim się jest Kubasa
              i co się znaczy na tym forum. Przykre to trochę, ale prawdziwe.
              P.S. A ja też jestem tylko zwykłym studentem, tez kiedyś pisałem do gazety
              studenckiej i wcale się tego nie wstydzę, a nawet więcej, uważam to za powód do
              dumy. Kubasa teraz, wiedząc o tym, nie potraktuje mnie pewnie z szacunkiem, bo
              to wstyd chyba?
              • ilhan Re: Mars Volta 11.09.03, 10:20
                Tradycyjnie pojawia się krytyk z zerem wpisów na koncie... No ale dobra... smile

velpan napisał:

> a właśnie, że się z przedmówcą Cze67 nie zgodzę. Zajrzałem do tamtego wątku,
                > założonego przez Kosiaka i zauważyłem, że tam jakoś pan Kubasa o porażce roku
                > i "wprost okropnych" kawałkach nie wspominał. Ale wiadomo, jak Kosiak coś
                pisze
                > to nie można mu powiedzieć co się myśli, bo jeszcze nie będzie to zgodne z
                > jego(Kosiaka) poglądami, jeszcze powie mi coś niemiłego na forum i będę miał
                > obciach. Chyba tak Kubasa rozumuje. Zaś, gdy powie to PER - młody człowiek,
                > pewnie student - wtedy można go zbluzgać i pokazać jak wielkim się jest
                > Kubasa i co się znaczy na tym forum. Przykre to trochę, ale prawdziwe.

Pomijając wszystko - co może Kubasa pokazać PERowi na forum? A czego nie może
                pokazać PER Kubasie? I co ma do tego wszystkiego redaktor Kosiak?

Chłopie, tu wszyscy są równi. Jedyną bronią jest tutaj klawiatura smile Wszyscy
                jesteśmy tylko i wyłącznie anonimowymi forumowiczami - niezależnie od tego czy
                mamy nick PER, Ilhan czy Kosiak. Jak ktoś się boi paru słów krytyki (przy
                okazji nie wiem gdzie znalazłeś te bluzgi pod adresem PERa w powyższych
                postach), to może nie powinien się zabierać za dyskusje tego rodzaju? To tylko
                internet, i to tylko muzyka, może naprawdę warto wyluzować?

"Ale wiadomo, jak Kosiak coś pisze to nie można mu powiedzieć co się myśli" -
                ależ oczywiście że można. Niech tylko Pan Redaktor założy wątek o Kings of
                Leon, to z wielką chęcią napiszę jakie to ***** wink) Eee, pewnie nie
                założy... wink)

Pozdrawiam
                • argus1 Re: Mars Volta 11.09.03, 12:10
                  ilhan napisał:
                  >To tylko internet,

Zgoda.
                  > i to tylko muzyka
                  Czasami jednak - aż muzyka Ilhanie... Dla wielu osób (i to niekoniecznie
                  niezrównoważonych emocjonalnie) muzyka jest jednym z największych sensów jakie
                  można na tym świecie odnaleźć - w tym dla mnie wink

> może naprawdę warto wyluzować?

Pewnie, że Warto - zawsze warto wink

• ilhan Re: Mars Volta 11.09.03, 12:34
                    argus1 napisał:

> > i to tylko muzyka

> Czasami jednak - aż muzyka Ilhanie... Dla wielu osób (i to niekoniecznie
                    > niezrównoważonych emocjonalnie) muzyka jest jednym z największych sensów
                    > jakie można na tym świecie odnaleźć - w tym dla mnie wink

I dla mnie również.

Natomiast nie bardzo rozumiem, kiedy ktoś czyjeś niepochlebne zdanie na temat
                    jakiegoś lubianego przez siebie wykonawcy odczytuje jako atak na własną osobę i
                    zaczyna się tym przejmować. Ja np. mam to w nosie.
                    Dla mnie to forum byłoby maksymalnie nudne, gdyby brakowało na nim sporów w
                    rodzaju tego powyżej czy kilku innych. Czytając pretensje niektórych dotyczące
                    sposobu, w jaki np. Kubasa odpisał na post o Mars Volta zastanawiam się czego
                    tak naprawdę oni oczekują od takiego miejsca jak to tutaj. Dla mnie oczywiste
                    jest, że jeśli ktoś ma prawo napisać, że coś wg niego jest genialne, to ja mam
                    takie samo prawo napisać, że coś jest wg mnie jest do dupy. I tyle.
                    • cze67 Re: Mars Volta 11.09.03, 12:43
                      ilhan napisał:

>
                      > Natomiast nie bardzo rozumiem, kiedy ktoś czyjeś niepochlebne zdanie na temat
                      > jakiegoś lubianego przez siebie wykonawcy odczytuje jako atak na własną osobę
                      i zaczyna się tym przejmować. Ja np. mam to w nosie.

Zaraz sprawdzimy. Zapamiętaj swoje odczucia po przeczytaniu poniższego zdania:

Zespół Oasis jest nędzny.
                      • ilhan Re: Mars Volta 11.09.03, 12:54
                        cze67 napisał:

> Zaraz sprawdzimy. Zapamiętaj swoje odczucia po przeczytaniu poniższego zdania:
                        >
                        > Zespół Oasis jest nędzny.

Obojętność. Nie, poważnie, mi to naprawdę nie robi różnicy.

PS. Nie bardziej nędzny niż Beatlesi!!!
                        • cze67 Re: Mars Volta 11.09.03, 12:59
                          ilhan napisał:

> PS. Nie bardziej nędzny niż Beatlesi!!!

Myślałeś, że mnie urazisz??? A tu nic, luzik, spoko. Nie udało się, ty
                          ćwierćinteligencie!
                          • ilhan Re: Mars Volta 11.09.03, 13:07
                            cze67 napisał:

> ilhan napisał:
                            >
                            > > PS. Nie bardziej nędzny niż Beatlesi!!!
                            >
                            > Myślałeś, że mnie urazisz??? A tu nic, luzik, spoko. Nie udało się, ty
                            > ćwierćinteligencie!

I bardzo dobrze! Bo mam w nosie tych twoich zakichanych Beatlesów. Nikitę,
                            Migotkę i Igorka też!!!
                            • cze67 Re: Mars Volta 11.09.03, 13:11
                              ilhan napisał:

> I bardzo dobrze! Bo mam w nosie tych twoich zakichanych Beatlesów. Nikitę,
                              > Migotkę i Igorka też!!!

Igorka ci nigdy nie daruję!!!
                              • ilhan Re: Mars Volta 11.09.03, 13:17
                                cze67 napisał:

> Igorka ci nigdy nie daruję!!!

No widzisz?! No widzisz?! O tym właśnie mówiłem, dystansu cholera nie macie!!!
              • cze67 Re: Mars Volta 11.09.03, 10:47
                Nie zgodzę się z kolegą valpanem. Ja sam czasem o tej samej płycie napiszę w
                jednym wątku, że jest słaba a w innym, że jest chujowa, nie da się jej słuchać
                i w ogóle porażka. Nie ma raczej znaczenia rozmówca, a coś co nazwałbym
                "nastrojem" rozmowy.
              • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 12:54
                velpan napisał:

> a właśnie, że się z przedmówcą Cze67 nie zgodzę. Zajrzałem do tamtego wątku,
                > założonego przez Kosiaka i zauważyłem, że tam jakoś pan Kubasa o porażce roku
                > i "wprost okropnych" kawałkach nie wspominał. Ale wiadomo, jak Kosiak coś
                pisze
                >
                > to nie można mu powiedzieć co się myśli, bo jeszcze nie będzie to zgodne z
                jego
                >
                > (Kosiaka) poglądami, jeszcze powie mi coś niemiłego na forum i będę miał
                > obciach. Chyba tak Kubasa rozumuje.

Blad. Sytuacja jest wbrew wszystkiemu prosta do rozwiazania. Wtedy nie znalem
                Mars Volta, tak dobrze, wypowiedzialem wiec moja pierwsza uwage: nie zachwycilo
                mnie. Wbrew pewnej pani (spytaj sie o nia PERa) wszystkich forumowiczow nie
                traktuje inaczej ze wzgledu na ich status majatkowy, religijny, wyksztalcenia
                itd.

Zaś, gdy powie to PER - młody człowiek,
                > pewnie student - wtedy można go zbluzgać i pokazać jak wielkim się jest
                Kubasa
                > i co się znaczy na tym forum. Przykre to trochę, ale prawdziwe.
                > P.S. A ja też jestem tylko zwykłym studentem, tez kiedyś pisałem do gazety
                > studenckiej i wcale się tego nie wstydzę, a nawet więcej, uważam to za powód
                do
                >
                > dumy. Kubasa teraz, wiedząc o tym, nie potraktuje mnie pewnie z szacunkiem,
                bo
                > to wstyd chyba?

Z jakim szacunkiem? Bez jaj. Jetes dla mnei po prostu jednym z dziesiatek
                forumowiczow. jestes dla mnie absolutnie neutralny, ani mnie grzejesz ani
                ziebisz.

Pozdr.
              • Gość: Kosiak Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 13:06
                Velpan no co Ty??? Niech kazdy pisze szczerze! Tylko rzeczowo. Przecież każdy
                jest inny i może mieć inne odczucia. I absolutnie nic do tego nie ma to, co ja
                o danej płycie myślę. A MV powtórzę bardzo mi się podoba, co nie oznacza, że
                komuś innemu może kompletnie nie przypaść do gustu..
      • ilhan Re: Mars Volta 10.09.03, 16:18
        Ja, przyznam się, również nie pokochałem zespołu Mars Volta. Zdecydowanie
        podobało mi się to, co wcześniej słyszałem w At The Drive-In... A "De-Loused In
        The Comatorium" to jedna z tych płyt, które faktycznie wywołują dość skrajne
        emocje... smile

Aha, dajcie może już spokój, co było to było, przejdźmy do meritum...

Pozdrawiam.
        • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:19
          ilhan napisał:

>
          > Aha, dajcie może już spokój, co było to było, przejdźmy do meritum...
          >
          do "meritum" ?
          • ilhan Re: Mars Volta 10.09.03, 16:24
            Gość portalu: kubasa napisał(a):

> ilhan napisał:
            >
            >
            > >
            > > Aha, dajcie może już spokój, co było to było, przejdźmy do meritum...
            > >
            > do "meritum" ?

Nie, do zwykłego meritum. Może zacznijmy od tego co napisano w Teraz Rocku i
            Muzie?
            • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:25
              ilhan napisał:

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
              >
              > > ilhan napisał:
              > >
              > >
              > > >
              > > > Aha, dajcie może już spokój, co było to było, przejdźmy do meritum...
              > > >
              > > do "meritum" ?
              >
              > Nie, do zwykłego meritum. Może zacznijmy od tego co napisano w Teraz Rocku i
              > Muzie?
              >

No nie wiem, chyba takich pism zwyklym smiertelnikom nie sprzedaja...
              • ilhan Re: Mars Volta 10.09.03, 16:28

> No nie wiem, chyba takich pism zwyklym smiertelnikom nie sprzedaja...

Myślisz? Kim trzeba być? Dyrektorem albo studentem jakimś?
                • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:29
                  ilhan napisał:

>
                  > > No nie wiem, chyba takich pism zwyklym smiertelnikom nie sprzedaja...
                  >
                  > Myślisz? Kim trzeba być? Dyrektorem albo studentem jakimś?
                  >

Mysle, ze co najmniej wzietym pisarzem science fiction!
                  • ilhan Re: Mars Volta 10.09.03, 16:34

> ilhan napisał:
                    >
                    > > Gość portalu: kubasa napisał(a):
                    > >
                    > > > No nie wiem, chyba takich pism zwyklym smiertelnikom nie sprzedaja...
                    > >
                    > > Myślisz? Kim trzeba być? Dyrektorem albo studentem jakimś?
                    > >
                    > Mysle, ze co najmniej wzietym pisarzem science fiction!

Pisywać do "Nowej Fantastyki", te sprawy? O cholera, za mały na to jestem
                    chyba...
                    • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:35
                      ilhan napisał:

>
                      > > ilhan napisał:
                      > >
                      > > > Gość portalu: kubasa napisał(a):
                      > > >
                      > > > > No nie wiem, chyba takich pism zwyklym smiertelnikom nie sprzeda
                      > ja...
                      > > >
                      > > > Myślisz? Kim trzeba być? Dyrektorem albo studentem jakimś?
                      > > >
                      > > Mysle, ze co najmniej wzietym pisarzem science fiction!
                      >
                      > Pisywać do "Nowej Fantastyki", te sprawy? O cholera, za mały na to jestem
                      > chyba...
                      >

Proponuje rok 1996, wtedy to obrodzilo w niesamowite opowiadania...
        • Gość: PER Re: Mars Volta IP: *.chello.pl 10.09.03, 16:41
          At The Drive-In - nie mialem przyjemnosci, slyszalem tylko opinie na ten temat.
          Mozna te plyte gdzies w Warszawie dostac?
          • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:45

> At The Drive-In - nie mialem przyjemnosci, slyszalem tylko opinie na ten
            temat.
            >
            > Mozna te plyte gdzies w Warszawie dostac?

www.stereo.pl/artysta.php?ida=6453
            • Gość: PER Re: Mars Volta IP: *.chello.pl 10.09.03, 16:58
              Dzieki, Kubasa. Mam krotki dostep do internetu w ciagu dnia, wiec nie mam czasu
              lazic po siedzi w poszukiwaniu interesujacych mnie tematow... Twoj link jest
              wiec bardzo pomocny.
              Przepraszam, ze na Ciebie wczesniej najechalem, ale zrozum, ze zdziwilem sie
              nieco czytajac, ze nawiazujesz do jakiejs dawnej wymiany zdan miedzy nami. Nie
              pamietam juz tamtej dyskusji, nie bardzo wiem do czego sie konkretnie
              odniosles, co tez ja Ci takiego powiedzialem, ale najwazniejsze jest to, ze
              TERAZ napisalem tylko o muzyce. W koncu ten dzial forum tylko jej jest
              poswiecony, nieprawdaz?
              Tak czy owak, jeszcze raz wielkie dzieki za link.
              Pozdrawiam
              • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 17:00

> Tak czy owak, jeszcze raz wielkie dzieki za link.
                > Pozdrawiam

Nie ma za co.
          • ilhan Re: Mars Volta 10.09.03, 16:46

> At The Drive-In - nie mialem przyjemnosci, slyszalem tylko opinie na ten
            > temat. Mozna te plyte gdzies w Warszawie dostac?

Widziałem ją raz, ale za granicą tylko. Więc nie wiem.
      • nikka007 Re: Mars Volta 10.09.03, 16:19
        Fakt, Kubasa jest bardzo młody, ale nie upoważnia go to do złośliwego
        przyczepiania się do płyt i forumowiczów.Ech, czas dorosnąć ( gdzie ja to
        słyszałam...)
        • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:21
          nikka007 napisała:

> Fakt, Kubasa jest bardzo młody, ale nie upoważnia go to do złośliwego
          > przyczepiania się do płyt i forumowiczów.Ech, czas dorosnąć ( gdzie ja to
          > słyszałam...)

I co, nadal chcesz mnie adoptowac?
          • nikka007 Re: Mars Volta 10.09.03, 16:23
            Nie chcę boś Venomu nie słuchał
            • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:24
              nikka007 napisała:

> Nie chcę boś Venomu nie słuchał

Nie sluchalem i nie mam zamiaru bo u Kosiaka nigdy tego nie slyszalem!!!
              • Gość: Kosiak Re: Mars Volta IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 23:57
                Uslyszysz w najblizszym programie!!!! Poza tym raz juz szlo 3 tygodnie
                temu!!! Dla mnie bomba - mieszanka Tool, King Crimson, Rush i nawet miejscami
                PIL.
                • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 00:06
                  Bedzie Venom w NMP?

Pozdr.
                  • nikka007 buhahahhahaha ;-) 11.09.03, 00:10

• cze67 Re: Mars Volta 10.09.03, 16:21
          Kubaso, mam do Ciebie prośbę - dorośnij wreszcie! Jak długo jeszcze zamierzasz
          mieć 16 lat?
          • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:22
            cze67 napisał:

> Kubaso, mam do Ciebie prośbę - dorośnij wreszcie! Jak długo jeszcze
            zamierzasz
            > mieć 16 lat?

Nie mam 16 lat!

• cze67 Re: Mars Volta 10.09.03, 16:26

> Nie mam 16 lat!

I tak trzymać!
              • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:28
                cze67 napisał:

>
                > > Nie mam 16 lat!
                >
                > I tak trzymać!
                >

I co najwazniejsze, juz nigdy miec nie bede!
                • cze67 Re: Mars Volta 10.09.03, 16:30

> I co najwazniejsze, juz nigdy miec nie bede!

Czyli jest w Was chęć dorośnięcia, kubasa. Wasza postawa, kubasa, bardzo nam
                  się podoba.
                  • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:32
                    cze67 napisał:

>
                    > > I co najwazniejsze, juz nigdy miec nie bede!
                    >
                    > Czyli jest w Was chęć dorośnięcia, kubasa. Wasza postawa, kubasa, bardzo nam
                    > się podoba.
                    >
                    Wiec jednak cos w zyciu osiagnalem!
      • Gość: kubasa Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:42

> Ups... Ja tutaj o muzyce, a Kubasa.... Ech.

No ja tez o muzyce, a niby o czym?

> Kazdy ma prawo do wlasnej oceny, do wlasnego wyrazenia odczucia dotyczacego
        > muzyki i raczej nie powinien sie w tym wszystkim posilkowac jakimis
        osobistymi
        > animozjami, natury zupelnie niemuzycznej.

Animozjami? Czy to ma cos wspolnego z amnezja?

> Nie znam Cie, Kubasa, ale Ty chyba
        > bardzo mlody jeszcze jestes, przynajmniej wnioskuje tak z Twojego postu.

Psychoanalityk!

> Odnosnie podejscia do muzyki, to spocco, Twoj gust, ale reszta to chyba na
        > jakims innym forum sie powinna znalezc, nieprawdaz? smile))

Reszta? Nie cala reszta.

> Raczej zle o Tobie swiadczy fakt, ze dopisujesz sie do mojego watku, w
        calosci
        > poswieconego MUZYCE, by mi dowalic za jakies traumatyczne przezycie z
        > dziecinstwa, rzekomo ze mna zwiazane.

Jednak psychoanalityk!!!

> Mars Volta zbiera rozne recenzje, w przewazajacej wiekszosci pozytywne, ale
        > oczywiscie inne wypowiedzi tez sa tu mile widziane, byleby nie epatowaly
        > retoryka bywalca piaskownicy taka jak: nie lubie, bo to Zydzi, nie lubie, bo
        to
        >
        > lubi Zbisiek, ktorego nie lubie, a poza tym na zlosc mamie odmroze sobie
        > uszy....

Mars Volta jest marne, bije sie z KoL o tytul "most overrated" i nie ma to nci
        wspolnego z Toba

>
        Pozdrawiam
        > (Ciebie rowniez, Kubasa, tylko - na litosc boska - dorosnij wreszcie)
        >

I chyba panstwowy psychoanalityk, bo rady za darmo daje.
    • Gość: irman Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 17:09
      Ja należę do tej grupy osób która jest Mars Voltą rozczarowana, a obiecywała
      sobie dużo. At the Drive In uwielbiam, a "Relationship of Command" to jedna z
      moich ulubionych płyt ever. At the Dive In to była energia,serce,emocje i
      oryginalność w jednym. Mars Volta zaś to jakieś emo-King Crimson. Już teraz
      zamieniam wszystkie przyszłe płyty Mars Volty na jescze jedno wydawnictwo At
      The Drive In.
      • Gość: slay Re: Mars Volta IP: *.opol.gazeta.pl 10.09.03, 17:23
        30 listopada Mars Volta gra w Krakowie, pozdro
        • Gość: irman Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 18:16
          Gość portalu: slay napisał(a):

> 30 listopada Mars Volta gra w Krakowie, pozdro

A skąd kolega takie informacje posiada???
        • Gość: Kosiak Re: Mars Volta IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 23:59
          To jakis zart???
          • Gość: slay Re: Mars Volta IP: *.opol.gazeta.pl 12.09.03, 11:33
            posiadam takie informacje ponieważ będę miał niekłamaną przyjemność wraz z moim
            zespołem THE BAND OF ENDLESS NOISE supportować ten występ
            pozdrawiam
            • Gość: kosiak Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 14:11
              No super, ale moze cos wiecej? Dokladne miejsce???? Jaka sala???
              • Gość: irman Re: Mars Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 17:43
                No właśnie.Ja w Krakowie mieszkam to bym się kopsnął, mimo że jak już pisałem
                płytka mi tak średni podchodzi.
                • Gość: syk Re: Mars Volta IP: *.opol.gazeta.pl 12.09.03, 19:09
                  jeszcze nie wiem gdzie zagramy ale będę wiedział, kto chce wiedzieć niech wyśle
                  mi swój adres slay1313@poczta.onet.pl
                  pozdro
    • mellodi Re: Mars Volta 10.09.03, 17:50
      Polecam na przyszłość wyszukiwarke. Zajmuje to GÓRA
      minutę a podciągany wątek bardziej cieszy i mniej
      negatywnych emocji wywołuje.
      ATDI mniej lubię niż MV ale znowu się k... muszę powtarzać!!!
      • argus1 Re: Mars Volta 11.09.03, 00:12
        Płyty nie znam. Niedługo będę miał okazję. Ale... skoro Kubasa tak ją gani - to
        znaczy, że jest dobra wink
    • miecio4 Mars Volta 12.09.03, 15:01
      Dorwałem w końcu tą niemal już legendarną płytę i stwierdzam że to jest
      REWELACJA!
      Ociera sie muzycznie o moje kochane rejony zespołów Rush i Sunny Day Real
      Estate, oczywiście wszystko we współczesnym brzmieniu. Słowem: fajna gitarowa
      jazda. Polecam poszukiwaczom zaczarowanych dźwięków.
      Coś duży ostatnio wysyp zajefajnych płyt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka