Dodaj do ulubionych

Targowanie się w Polsce

IP: 195.136.98.* 04.02.05, 10:52
Tyle piszemy o konieczności targowania sie w Egipcie - a jak jest w Polsce?
Targujecie sie w biurach podróży? Są jakieś efekty takich prób?
I z drugiej strony - czy można wykupić fakulty w Polsce i np kupując je
hurtowo utargować upust? Mozecie podzielić się waszymi spostrzeżeniami?

Ja jak do tej pory kupowałam tylko raz wakacje w biurze podróży - był to Scan
i nawet nie myślałam o targowaniu - grzecznie zapłaciłam cenę z katalogu (z
promocję first minute), może to był błąd, może trzeba było walczyć?

Monika
Obserwuj wątek
    • amon-re Re: Targowanie się w Polsce 04.02.05, 10:54
      Gość portalu: Monika napisał(a):

> Tyle piszemy o konieczności targowania sie w Egipcie - a jak jest w Polsce?
      > Targujecie sie w biurach podróży? Są jakieś efekty takich prób?
      Jak założę swoje biuro to będzie można się targować :)
      • Gość: web Re: Targowanie się w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:48
        Ciekawe z czego opuścisz? prowizje nie sa, az tak duże to raz, od prowizji
        zapłacisz 22% vat i podatek dochodowy - to dwa.
        A klienta upust typu 50zet i tak nie zadowoli. Powodzenia ci zyczę w interesach.
        • amon-re Re: Targowanie się w Polsce 04.02.05, 14:55
          Gość portalu: web napisał(a):

> Ciekawe z czego opuścisz? prowizje nie sa, az tak duże to raz, od prowizji
          > zapłacisz 22% vat i podatek dochodowy - to dwa.

Uśmieszka na końcu nie zauważył ? Proszę bardzo oto oferta na dziś - hotel 2* w
          Hurghadzie za 12tysięcy złotych od osoby za tydzień - można targować się o
          wszystko (cena, standart, długość pobytu). Widziałeś gdzieś na rynku równie
          atrakcyjną ofertę ? Ha ? Łyso Ci teraz ? ;-))))))))

> A klienta upust typu 50zet i tak nie zadowoli. Powodzenia ci zyczę w
          interesach.

Aaaa dziękuję, dziękuję - jak do tej pory idzie mi nieźle ale więcej powodzenia
          nie zawadzi :-)

Pozdrawiam,
          • Gość: web Re: Targowanie się w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:01
            kompletnie mi nie łyso:) rozumiem, że ty w żartach, ale inni biorą to na serio.
            I przychodzi potem do biura, wybiera oferte last minute za 1400zl/os i żąda
            znizki, mówiąc "jak nie, to pójdę do konkurencji, oni dadzą mi znizke 200zet od
            osoby".
            pozdrawiam
            • derduch Re: Targowanie się w Polsce 04.02.05, 17:15
              Nie o kwotę tu chodzi tylko o sympatyczne podejście i sam fakt. W grudniu
              dostałem 200 pln upustu, a teraz wykupując wyjazd na ferie butelkę wina i karnet
              na solarium dla żony.
            • amon-re Re: Targowanie się w Polsce 04.02.05, 20:08
              Gość portalu: web napisał(a):

> kompletnie mi nie łyso:) rozumiem, że ty w żartach, ale inni biorą to na
              serio.
              A widzisz - to życzę Ci 100% takich klientów jak ja - nie narzekam, we
              wszystkim staram się znaleźć coś pozytywnego (no chyba, że mnie ktoś roluje w
              żywe oczy).

Pozdro,
              • Gość: web Re: Targowanie się w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:05
                dzięki, też sobie takich klientów życzę:)))
                Dodawanie do rezerwacji gadżetów - popieram i potwierdzam. Jest miło nam i
                klientom. Nie dajemy "lewych" zniżek pienieżnych.
                pozdrawiam
                • splart Re: Targowanie się w Polsce 23.02.05, 22:43
                  nie opowiadajcie takich rzeczy - zniżki na poziomie do 5% to nie jest nic
                  niespotykanego. Trzeba tylko zapytać i pokazać, że inni mają takie ceny jak to
                  biuro - w końcu jest konkurencja :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka