Dodaj do ulubionych

Pytanie o Sherm?

17.03.06, 10:19
W czerwcu jedziemy z znajomymi do Sherm z Alfa Star. Czy ktoś może powiedzieć
jak wygląda życie w samym mieście jakieś ciekawe kluby. Gdzie kupić po
przylocie alkohol itp. Mile widziane fotki. adres mailowy bbuli1@wp.pl. Jak
poruwnać Sherm do Hurgady byłem w ubiegłym roku. Prosze o pomoc
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: franca Re: Pytanie o Sherm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:27
      wszystko znajdziesz w archiwum wystarczy poszukac :) leniuszku
    • Gość: seti Re: Pytanie o Sherm? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:44
      Lepiej zostań w Polsce - tu jest więcej klubów i alkohole lepsze.
      Zostaw wyjazdy do Egiptu ludziom, którzy mają inne zainteresowania.
      Przy okazji popracuj trochę nad ortografią. I lecisz do Sharm a nie do Sherm.
    • Gość: turystka Re: Pytanie o Sherm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 09:58
      Porównaie Hurghady i Sharm... to tak jak porównanie Sopotu do Zakopanego.
      To dwie zupełnie inne miejscowości. Sharm jest znacznie droższy, mniej tu
      egzotyki. Wszystko jest takie sztucznie wymuskane dla turystów. Musisz mieć
      znacznie więcej kasy.
    • ocean.absurdu Re: Pytanie o Sherm? 20.03.06, 11:10
      Ejze, dawno mnie tu nie bylo, ale niewiele sie zmienilo - znowu osoby jak widac
      nie majace nic do powiedzenia pietnuja ortografie innych (to znamienne dla
      polskich internautow) - swoja droga seti (milujacy logos), tak w kwestii
      semantyki - co masz na mysli piszac "lepsze alkohole"? ;)
      Co by jednak sie trzymac tematu:
      - w miescie klubow Ci dostatek - zajrzyj do Pashy, Black House, Hard Rock Cafe,
      czy Terraziny, a niebawem ponownie otwieraja Dolce Vita - duza imprezownie
      polozona na pustyni
      - co do alkoholu - po przylocie masz do wyboru 2 bezclowki - jedna w Naama Bay
      (lepiej zaopatrzona), druga w Old Market (mniejsza, ale podstawowe trunki
      znajdziesz bez problemu), na zakup masz 48h, po uplywie tego czasu mozesz
      jeszcze bez problemu kupowac piwo (polecam Sakkare), wino (wczesniej wszyscy
      pijali Omar Khayyam, teraz jest kolejny faworyt - Sheherezada) lub lokalne
      egipskie trunki (polecam w sposob umiarkowany :)) - mozesz to kupic w Karmie
      (Old Market), Bachusie (Naama Bay) lub Drinkie's (Hadaba)
      - zdjec Ci w sieci dostatek
      - trudno porownywac Sharm i Hurghade - przedmowczyni wspomina sztucznosc i
      egzotyke Hurghady, ja powiem tak - Hurghada to dla mnie moloch budowany bez
      zadnej kontroli przez wiele lat, niektore hotele powstawaly bez zezwolenia (za
      pomoca buldozerow rownano rafy koralowe), zadnej symetrii w zabudowie hotelowej
      (wiele zaniedbanych hoteli o kiepskiej jakosci - dwa razy spiac w hotelu***
      mialem przyjemnosc dzielic dach ze szczurami z drugiej strony chaotycznie
      rozbudowane kapiace od zlota kiczowate hotele), dodaj do tego status ulubionego
      miasta przez Rosjan, kompletnie zdewastowane rafy i generalnie masowa, a wiec
      nieco nizsza jakosc uslug.
      Sharm - scisla kontrola zabudowy, ochrona raf, 2 parki narodowe w bezposredniej
      bliskosci Sharm, zolwie, manty i orlenie widywane z plaz hotelowych, czystosc,
      wysoka jakosc uslug, sympatyczne hotele, w poblizu Dahab, gora Synaj, niedaleko
      Jerozolima i Petra.
      Jesli szukasz prawdziwej egzotyki egipskiej to musisz wybrac sie do Hamaty,
      Marsa Alam, Port Saidu czy Marsa Matrouth.
      Nikt nie pomoze Ci dokonac obiektywnego wyboru pomiedzy SSH a HRG - warto
      zobaczyc te 2 miejsca i samemu wybrac bardziej odpowiadajace miejsce.
      Pozdr!
      • Gość: Seti Re: Pytanie o Sherm? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:23
        Drogi Oceanie Absurdu,
        Przykro mi, że nie odczytałeś tego, co chciałem przekazać w swoim mailu.
        Sprawa ortografii nie ma tu nic do rzeczy.
        Otóż, jeśli ktoś leci do Egiptu i ma tylko dwa pytania - gdzie się można dobrze
        zabawić i dobrze wypić sprowokowała mnie do takiej a nie innej wypowiedzi.
        Zauważ, że BULIN w gruncie rzeczy o nic innego nie pytał.
        Podczas wielu wyjazdów widziałem już różne zachowania naszych Rodaków (łącznie
        z wynoszeniem na lotnisko w Hurgadzie pewnej obywatelki, która nie była w
        stanie wysiąść z samolotu o własnych siłach oraz dwugodzinnym oczekiwaniem w
        samolocie w Sharm na dwóch obywateli, którzy utracili kontakt z
        rzeczywistością - w kwietniu ub. roku).
        Jednocześnie przepraszam BULINA40 jeśli poczuł się dotknięty moim listem - nie
        było moją intencją obrażanie kogokolwiek. Chciałem jedynie zwrócić uwagę
        forumowiczów na nieco szerszy , niestety ciągle aktualny problem zachowania
        naszych Rodaków na wyjazdach zagranicznych . Przykro mi, że trafiło akurat na
        BULINA. Sorry.
        Pisząc lepsze alkohole miałem na myśli alkohole dostępne w polskich klubach w
        porównaniu z alkoholami lokalnymi serwowanymi w Egipcie w opcji "all".
        A co do mojego "nicka" - taki wpadł mi akurat do głowy, bo kojarzy się z
        Egiptem, nie lepszy i nie gorszy od innych - po prostu zwyczajnie nie bardzo
        oryginalny......
        Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
        • 45s11 Re: Pytanie o Sherm? 20.03.06, 13:45
          Ktoś kto jyż był w Egipcie , dobrze wie że alkoholi tam się nie kupuje bo
          drogo- nawet w strefie bezcłowej . Najlepsze ceny alkoholu są na lotniskach w
          Polsce.
        • ocean.absurdu Re: Pytanie o Sherm? 20.03.06, 16:47
          Ok, co do alhokolowych epopei rodaków to slusznosci odmowic nie moge :)
          Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka