Dodaj do ulubionych

ceny w indiach

06.03.14, 20:37
Witam. Bardzo proszę o rzetelne - najlepiej z tego roku - informacje o cenach w Indiach. Pytam, bo przymierzam się do wyjazdu tam w lipcu po raz pierwszy i napotykam sprzeczne opinie i wiadomości. Z jednej strony spotykam się często ze zdaniem, że jest "tanio", z drugiej jednak nie widzę by było tanio, gdy chcę rezerwować pokój.
Dlatego bardzo proszę o pomoc
Interesują mnie ceny dwuosobowego pokoju (z łazienką) w miarę normalnym standardzie, ale bez luksusów (zwykły pokój "wakacyjny") w pensjonacie, hostelu ewentualnie tanim hotelu w 1) Bombaju 2) Goa.
Proszę też podać - jeśli ktoś może mi pomóc - orientacyjne ceny obiadu/ większego posiłku w tych lokalizacjach.
może ktoś zna dobre adresy noclegów? będę wdzięczny
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lary555 Re: ceny w indiach 11.03.14, 22:15
      Indie są tanim krajem. Wróciłam z Rajasthanu i najdroższy hotel (w Delhi - Hari piorko) kosztował 1500 inr za dwójkę za noc ze śniadaniem (czyli na 2 osoby ok.75 zł). Płaciłyśmy od 300 INR za dwójkę (15 zł) - skromne warunki w mieście Pushkar, poprzez 500 INR (25 zł za dwójkę za noc) aż po właśnie cenę w Delhi (i był to jedyny hotel rezerwowany z wyprzedzeniem, resztę znajdowałyśmy na miejscu, często korzystałyśmy z tanich hoteli polecanych przez tripadvisora). Jedzenie - bardzo tanie. Na ulicy można zjeśc za 10-20 INR (0,50 - 1 zł). Za jedzenie w przydrożnej knajpce (podróżowałyśmy we 4 baby wynajętym samochodem z kierowcą) płaciłyśmy 500-600 INR (25-30 zł ) za nas wszystkie. W hotelach oczywiście negocjowałyśmy ceny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka