kartopaka 20.07.09, 09:33 Gdzie bardziej opłaca się kupowac w strefie na Okęciu czy w Hurgadzie? Chodzi mi o alkohol oraz perfumy..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota_marek_wawa Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 20.07.09, 09:37 Zalezy jaki alkohol i jakie perfumy. My kupowalismy w Hurghadzie i wyszlo bardzo tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 20.07.09, 10:26 napewno tam, rodzice wrocili teraz z Turcji, kupowali perfumy i alkohol na strefie w Balicach, potem mama zobaczyla jakie sa roznice (np. Emporio Armani ta sama pojemnosc w zestawach z zelem pod prysznic, dezodorantem duzo taniej niz tu sama woda, rum Bacardi to samo, tam duzo korzystniej). Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 20.07.09, 17:03 kr_ka_11 napisała: > napewno tam, rodzice wrocili teraz z Turcji, kupowali perfumy i alkohol na > strefie w Balicach, potem mama zobaczyla jakie sa roznice (np. Emporio Armani t > a > sama pojemnosc w zestawach z zelem pod prysznic, dezodorantem duzo taniej niz > tu sama woda, rum Bacardi to samo, tam duzo korzystniej). O Turcji to piszemy zupełnie gdzie indziej . Ja wróciłem 09.07. i na lotnisku w Hurghadzie w sklepach wolnocłowych pusto od klientów , siędzą sprzedawcy w obu dużych sklepach i prawie żywego ducha z klientów . Cena alkocholu który pijam jak przeliczyłem to oscylowała nawet delikatnie powyżej naszych marketów , nie tylko naszej strefy wolnocłowej i to tyle . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 20.07.09, 17:37 Ale papierosy bija tam ceną na glowe. Za dobre Greckie , za wagon placi sie tam 5 $. Przelicz sobie ile za takie same, jakosci polskich L&M zaplacisz u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 20.07.09, 17:48 Papierosy może tak , ale ja palę tylko shishe .... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kartopaka Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 20.07.09, 12:25 Jeszcze sie dopytam czy nalezy kupować przy przelocie na lotnisku. Pamiętam w zeszłym roku można było po przylocie jeszcze przez 2 czy 3 dni udac sie do sklepu wolnocłowego na zakupy. Niekoniecznie na lotnisku. Czy kupować przy odlocie na lotnisku w Hurgadzie? Bo chyba te sklepy bezpośrednio na lotnisku są jednak o wiele droższe..? Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 20.07.09, 15:53 Moim zdaniem chyba lepiej przy odlocie, są dwa sklepy, wiadomo ile zostało kasy i jest trochę wolnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
diunka6 Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 25.07.09, 19:11 Popieram! alkoholu nie kupowałam, ale wymarzone perfumy najtaniej wyszły w sklepie wolnocłowym już na lotnisku przed odlotem róznica znaczna ( w Polsce cena za 50ml w H. ta sama cena za 100 ml - po przeliczeniu) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
strus1977 Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 25.07.09, 20:22 Przykładowe ceny alkoholu, które pamiętam z Hurghady: Finlandia 1 litr - 13$, Ballantines 1 litr - 18$. Odpowiedz Link Zgłoś
rks1926 Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 26.07.09, 12:56 A na Okęciu ta sama Finlandia 39 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ks Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 26.07.09, 20:57 wejdz na strone baltony i sprawdzisz jakie sa promocje co miesiac sie zmieniaja do kraju nie unijnego alkohol jest tani w czerwcu litr.Bols kosztowal 18zl co do perfum to bez rewelacji na lotnisku w hurgadzie nie jest tanio najtanisza wodka ich kostowala 10 dol. Miracle 100ml.cos okolo 100 dol. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikini Re: Odnosnie strefy wolnocłowej... 26.07.09, 21:23 jak ja leciałem w czerwcu to tez wódka/whisky było tańsze w Warszawie niż w SSH na lotnisku w drodze powrotnej i to sporo. Jim Beam 59 zł /1l (inna sprawa, że w carefourze chyba jakaś promocja jest i 1 l Jim Beama kosztuje 70 zł) Odpowiedz Link Zgłoś