Dodaj do ulubionych

Punta Cana Memories Splash 29.01.2016

29.12.15, 22:42
Hej, czy ktoś wybiera się do Punta Cana, do hotelu Memories Splash?
Obserwuj wątek
    • arina10 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 10.01.16, 18:09
      hej,
      wybieram się z rodzinką 18.01. do 01.02.2016
      • mcx3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 10.01.16, 20:57
        to spotkamy się przelotem, wreszcie jakaś bratnia duszasmile
        • arina10 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 10.01.16, 22:43
          smile prawdę mówiąc liczę na jakiś Polaków na miejscu, najbardziej ze względu na młodszego syna (ma 7 lat) ostatnim razem na wyjeździe trochę brakowało mu towarzystwa. To będzie nasz pierwszy raz na Dominikanie, a Ty byłeś-aś? już tam?
          • mcx3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 11.01.16, 21:09
            Ja też wybieram się z rodzinką pierwszy raz na Dominikanę. Mam syna 17-letniego, ale mamy fajny kontakt z dziećmi. Kiedy przyjedziemy, Wy będziecie już mieli masę doświadczeń i bezcennych wskazówek dla nas. Zdecydowaliście się na jakieś wycieczki fakultatywne ? Na forum polecane są te z lokalnych (polskich) biur. Cały czas waham się czy zrobić przedpłatę już z Polski, aby skorzystać z promocyjnych cen.
            • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 12.01.16, 14:52
              hej,
              my bylismy na Dominikanie nie caly miesiac temu i nawet w tym samym hotelu smile
              Co do wycieczek fakultatywnych, to z reka na sercu goraco polecam polskie biuro podrozy na Dominikanie Rico Travel !!! Bardzo dobry, szybki i mily kontakt przed wyloten , jak i rowniez tam na miejscu, a ludzie tam pracujacy sa bezcenni.Wycieczki zamawialismy dlugo przez wylotem po promocyjnych cenach smile Nie ma co sie bac, to jest naprawde godne polecenia biuro i mozna im zaufac. Wycieczki z tymi ludzmi , niezapomniane-pierwsza klasa !
              Pozdrawiam
              Kasia z rodzinka
            • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 12.01.16, 15:14
              Bylam z mezem i dziecmi (6 i 10 lat) w tym samym hotelu. Jestesmy bardzo zadowoleni z hotelu i jedzonka, jakie serwuja tamtejsze restauracje. Dzieci byly zadowolone z hotelowego parku wodnego (my tezsmile). A nawiazujac do wycieczek fakultatywnych, to przed wyjazdem duzo szukalam i znalazlam polskie biuro podrozy na Dominikanie Rico Travel ( www.rico-travel.com ). Ceny maja konkurencyjne, a jeszcze jak sie wczesniej zamawia , to maja promocje, z ktorych my skorzystalismy. Bez problemu wplacilismy zaliczki, a juz na miejscu doplacalismy reszte pieniedzy w dniu wycieczek. Biuro, jak i ludzie w nim pracujacy, naprawde godni polecenia. Nie ma czego sie obawiac, spokojnie mozna im zaufac, my tak zrobilismy i bylismy bardzo zadowoleni z ich uslug. A czas i sposob poznawania Dominikany niezapomniany!
      • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 12.01.16, 14:50
        hej,
        my bylismy na Dominikanie nie caly miesiac temu i nawet w tym samym hotelu smile
        Co do wycieczek fakultatywnych, to z reka na sercu goraco polecam polskie biuro podrozy na Dominikanie Rico Travel !!! Bardzo dobry, szybki i mily kontakt przed wyloten , jak i rowniez tam na miejscu, a ludzie tam pracujacy sa bezcenni.Wycieczki zamawialismy dlugo przez wylotem po promocyjnych cenach smile Nie ma co sie bac, to jest naprawde godne polecenia biuro i mozna im zaufac. Wycieczki z tymi ludzmi , niezapomniane-pierwsza klasa !
        Pozdrawiam
        Kasia z rodzinka
        • sonia-3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 12.01.16, 17:49
          A zaliczkę wpłacałaś na przelewem na konto?
          • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 12.01.16, 21:56
            Rezerwowalam przez strone. Placilam karta zaliczke,bo mieszkam w Szwecji. Ale wiem,ze na stronie mozna placic w zlotowkach przelewem. Bardzo szybko i wygodnie. Reszte doplacalismy podczas wycieczki pilotowi. Oplacalo sie ,bo na miejscu u rezydentki tui ,taka sama Saona jest po 169$,a my placilismy 110 ,wiec na czteroosobowej rodzinie ,troche oszczedzilismy.
            • mcx3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 12.01.16, 22:41
              A jeśli wybierać jedną wycieczkę, to którą polecasz?
              • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 12.01.16, 23:55
                Szczerze,to rzecz gustu. Zależy kto co lubi i na co się nastawia.
                Ja byłam z dziećmi na delfinal, było super, porostu bajka. Sama się świetnie tam bawiłam, niestety tylko obserwując, ale i tak polecam. Byliśmy również na Saonie,a to już inna bajka i dosłownie wyspa bajeczna. Przepiękne widoki,które zapewne zostaną na długo lub na zawsze w pamięci. Tak porostu trzeba był, zobaczyć, poczuć to...
                A jeśli chcecie zobaczyć prawdziwa Dominikane,czyli taka ich,a nie dla turystów to napewno trzeba się wybrać na Aventure. Na tej wycieczce nikt się nie nudzi,nawet dzieci,cały czas coś się dzieje i dużo można się dowiedzieć.
                Słyszałam również dużo dobrych opini o innych wycieczkach tj. Santo Domingo czy Samanie , ale naprawdę szczerze powiedziawszy każdy musi wybrać coś co go osobiście interesuje.
                A się rozpisalam,ale bym mogła tak pisać i pisać - tam jest cudnie,a z Rico Travel przeżyjecie niezapomniane chwile na Dominikanie i to jeszcze za konkurencyjne ceny, więc ludzie po co przepłacać, nic tylko korzystać smile Pozdrawiam
        • robus5 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 08:42
          Witam,
          Czy moglibyście coś więcej powiedziec na temat przelotu/samolotu? Jak jest z jedzeniem i piciem? Niby jest catering ale lot jest długi..smile czy zabierac jedzenie ze sobą? Wybieramy sie 06.04 na dwa tygodnie. Co z możliwościa rezerwacji miejsc?
          Z góry dziękuję za odpowiedź
          Pozdrawiam
          Robert
          • mcx3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 09:54
            Hej,
            Przelot trwa średnio 11,5h (powrót ok.1 h krócej), samoloty są duże, wygodniejsze niż na trasach do Turcji czy Egiptu. Biura oferują trzy klasy lotu, im wyższa klasa tym lepsze jedzenie i więcej przekąsek, również napoje (klasa najwyższa, ale tutaj dopłata pewnie ok. 1000 zł za osobę). Oczywiście napoje można zakupić na pokładzie, nawet taniej niż na lotnisku, a tego z domu nie weźmiesz. Mnie dwa ciepłe posiłki wystarczają, ale jakieś przegryzki trzeba zabrać. Warto wykupić dostęp do systemu rozrywki pokładowej. Są tam niezłe filmy, muzyka, itp. Czas wtedy płynie szybciej.
            Z góry możesz też wybrać miejsce w samolocie, dopłacając 25-50 zł za osobę.
          • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 11:08
            witam,
            przelot na Dominikane trwal ok 12h, spowrotem niecale 10h smile
            W zaleznosci od klasy w samolocie masz podawane jedzenie, 2 posilki cieple, napoje itp. W klasie premium wszstko jest w cenie (lacznie z systemem rozrywki, czyli kazdy ma tableta w zaglowkach), a doplata wynosi 1000zl./os. Polecam wykupienie sobie tejze klasy, jak ktos lubi wygodne i swobode podrozowania. Kasa premium to tylko 5 przednich rzedow w samolocie.
            • sonia-3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 14:46
              1000 zł dopłata od osoby w jedną stronę??
              • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 15:06
                to jest cena w dwie strony
                wiecej informacji:
                www.tui.pl/podroz-z-tui/samolot-tui
                • sonia-3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 15:26
                  serdeczne dzięki smile
                  • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 15:29
                    spoko, polecam sie na przyszlosc wink
                    • sonia-3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 16:48
                      Piszesz, że na wycieczki jeździliście z Rico Travel. My też planujemy wycieczki z tego biura. Mam tylko nadzieję, że nasz córka ( w grudniu dopiero skończy 12 lat), załapie się na zniżki dla dzieci do 11 lat. Wtedy weźmiemy więcej wycieczek. Chcemy pojechać na wyspę Saonę, nad wodospad i mąż na wycieczkę qadową. Tylko zastanawiam się jak ja ich znajdę tam gdzie jedziemy. Będziemy trochę na uboczu w Uvero Alto w hotelu Sirenis, a to jest kawałek od Bavaro. No i wiadomo, że nie będzie dostępu do telefonów. A jak Ty ich tam odnalazłaś?. No i gdzie byliście?
                      • piela12 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 17:12
                        Na zniżki córka się załapie, bo już ich o to pytałam - moja kończy 12 lat 31 lipca - byleby wycieczka się odbyła przed dniem urodzin. Ciekaw jestem również jak z tym kontaktem z nimi na miejscu
                      • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 17:12
                        Wiesz co, najlepiej skontaktuj sie odrazu z samym wlascicielem z Rico Travel na facebooku, on nazywa sie Michał Pyszniak. Ja wlasnie tak sie z nim kontaktowalam poprzez fb (messenger) i z domu, jak rowniez tam na miejscu, bo w hotelach masz dostep do internetu smile
                        A Saona fajna sprawa, nie bedziecie zalowac, jeszcze polecilabym Wam Aventure, tam mozna zobaczyc naprawde prawdziwa Dominikane.
                        My bylismy w Puntu Cana w hotelu Memories Splash smile
                        • sonia-3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 17:22
                          Tak właśnie zrobię, ale my jedziemy w wakacje, więc jeszcze trochę czasu mamy. Skontaktuję się za jakiś czas. Dzięki za rady.
                          • mcx3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 21:45
                            Cześć dziewczyny, właśnie zarezerwowałam Aventura Dominicana All Inclusive i Saona All Inclusive + Altos de Chavon w Rico na 01 i 02 lutego. Nie mogę się doczekać. Oby nie żałować tylko.
                            • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 13.01.16, 22:51
                              Bylam na jednej i drugiej i uwierz na bank nie bedziesz zalowac!!!
                              Baw sie dobrze, normalnie az zazdroszcze, chcialabym byc tam znowu smile
                              • krystal4 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 14.01.16, 16:58
                                Lece w marcu na DOminikane i myślałam o kupieniu wycieczek w rico travel,ale po przeczytaniu tego tematu zmieniłam zdanie,bo te posty to jakiś fejk totalny i reklama biura.Nie kierowałabym się na waszym miejscu tymi wypowiedziami.
                                • mcx3 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 14.01.16, 21:38
                                  Wierz mi, że wahałam się do końca z rezerwacją. Za 3 tygodnie będę już po. Opowiem wtedy czy faktycznie opłacało się zaryzykować. W każdym razie potwierdzenia rezerwacji dotarły błyskawicznie, co dobrze wróży.
                                • katarina3004 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 14.01.16, 23:33
                                  Ludzie jaka reklama? O czy wy piszecie? Bylam na Dominikanie pod koniec grudnia i poprostu chcialam sie podzielic swoim zdaniem na temat tego akurat biura, bo z nimi pozwiedzalam i bylam zadowolona i tyle.
                                  Tez na poczatku szukalam, czytalam komentarze i wogole sie zastanawialam, ale zaryzykowalam i nie zaluje. Bylo super, a Dominikana to cudowne miejsce smile
                      • basia699 Re: Punta Cana Memories Splash 29.01.2016 18.01.16, 23:12
                        najlepiej umowic sie jeszcze zpolski na spotkanie w hotelu ja tak zrobilam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka