GoĹÄ: Pietnik IP: *.jjs.pl 03.05.13, 21:43 Wiem ze malo... Ale trzeba cieszyc sie kazdym urlopem :) Lądujemy w Kutaisi. Pomożecie z planem? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Vagabond Re: 4 dni w Gruzji IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.13, 12:24 Dla mnie nr 1 w Gruzji była Swanetia i Kaukaz, więc polecałbym na cały pobyt pojechać do Mestii (z Kutaisi do Zugdidi bus lub pociąg, dalej 3 godz. busem po serpentynach). Ale to oczywiście tylko wycinek. Druga opcja to Tbilisi 1,5 dnia, a pozostały czas trekking pod Kazbekiem (nie byłem, ale to ok. 3 godz. jazdy ze stolicy). Miłego! Odpowiedz Link Zgłoś
rzdrozny1 Re: 4 dni w Gruzji 06.06.18, 14:55 Gość portalu: Vagabond napisał(a): > Dla mnie nr 1 w Gruzji była Swanetia i Kaukaz, więc polecałbym na cały pobyt po > jechać do Mestii (z Kutaisi do Zugdidi bus lub pociąg, dalej 3 godz. busem po s > erpentynach). Ale to oczywiście tylko wycinek. Druga opcja to Tbilisi 1,5 dnia, > a pozostały czas trekking pod Kazbekiem (nie byłem, ale to ok. 3 godz. jazdy z > e stolicy). Miłego! Wg mnie to plan idealny. Może nie na 4 dni, bo my byliśmy 5 i Tbilisi nie udało się zrobić, ale można skrócić trekkingi i wtedy do ogarnięcia. Parę słów tu: jadziemlecim.wordpress.com/2018/05/31/gruzja-swanetia-w-5-dni/ Odpowiedz Link Zgłoś
tasteaway Re: 4 dni w Gruzji 06.05.13, 14:25 Hey, hey! :) my właśnie wczoraj z Gruzji wróciliśmy :) byliśmy 7 dni, też wylądowaliśmy w Kutaisi - trasę mieliśmy ambitną, bo ok. 1400 km, podróżowaliśmy wypożyczonym samochodem :) Swanetia jest super, ale to faktycznie wtedy Mestia, Uszguli i trekking po górach, bo na więcej nie starczy czasu (trasa z Mestii do Tbilisi to ok. 8h). Jeśli nie Swanetia, to ja bym uderzyła do Tbilisi - jeden dzień w mieście, drugi i trzeci okolice, np. Mccheta czy Upliscyche lub troszkę dalej Signagi i Dawid Garedża :) będziecie podróżować samochodem czy marszrutkami? jak chcesz, zobacz Swanetię u nas na blogu: www.tasteaway.pl/2013/05/02/malownicza-ukryta-przed-swiatem-swanetia/ pozostałe miejsca w trakcie opisywania :) więc w razie pytań, zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tripadvisor-24 Re: 4 dni w Gruzji 07.06.17, 11:10 Czerpcie wskazówki z : tripadvisor-24.com/2017/05/21/gruzja-dzien-pierwszy/ Odpowiedz Link Zgłoś
tripadvisor-24 Re: 4 dni w Gruzji 11.07.17, 09:07 W końcu skończyłem - byłem 11 dni, ale możecie skrócić 11 do 4 :) Relacja ze zdjęciami dostępna pod : tripadvisor-24.com Odpowiedz Link Zgłoś