Dodaj do ulubionych

Bałagan na AHE

IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 10:56
do łopaty pseudostudenty !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mgr inz Bałagan na AHE IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 10:56
      do łopaty pseudostudenty !
      • Gość: ja, łodzianka Re: Bałagan na AHE IP: *.4web.pl 09.09.09, 12:54
        Rozumiem, że mimo iż mgr inż. to prostak?? Super. Skonczyłeś jak widać na zawodówce.
        • Gość: prostak do łopaty studnety z AHE!!! IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 14:45
          wole zawodówke niz AHE , hue, hue, hue
          do łopaty studenty z AHE byłej WSHiE, do tego tylko sie nadajecie buraki !!!
          hue hue hue
          za tatusia i mamusi pieniadze sie studiowalo, nie chcialo sie mieszkac z bracia
          studencka na Lumpach tylko sie siedzialo u rodzicow zeby blisko do szkółki miec
          to takie to buty wyszly
          buraki, nawet rowów bym wam nie pozwolil kopac bo nie znacie sie na łopacie
          hue hue hue
          wymalowane panienki i chlopaki z Golfami ;)
          ja za rok bede panem informatykiem po politechnice, hue hue hue
          nikogo z was nie przyjme do swojej firmy bo macie lewe papiery kupione za
          pieniadze mamy i taty
          hue hue hue
          do łopaty...tfu do grabi
          • Gość: dżinks Re: do łopaty studnety z AHE!!! IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 15:26
            Prostak to Ty jesteś i nie ma w tym ani odrobiny ironii. Twoja wypowiedź, choć
            wyraźnie podkoloryzowana na "prostaka" jest jednak Twoim odzwierciedleniem.
            Jeśli Cię przyjęli na PŁ to chyba ktoś się przy rekrutacji pomylił.
            Ty byś studentów WSHE (nie WSHiE prostaku) nawet do kopania rowów nie wysłał a
            ja bym Ci nawet dołka na cmentarzu nie wykopał. Niech Ci wtedy pomoże Twoja
            lumumbowska brać.
            • Gość: bolek i lolek zadzierasz ze studentami z Lumumbowa buraku z AHE? IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 16:13
              nie dorastasz do pięt ludziom co skonczyli informatyke na UŁ albo na PŁ na
              studiach dziennych, ciebie uczyli stron w HTML-u i dali lewe papiery z M albo C,
              znam kilku po waszej uczelni i moge powiedziec , ze macie mgliste pojecie o
              informatyce, a o matematyce stosowanej : zerowe
              jestescie teoretykami informatyki i tej wasze pseudografiki
              wstyd dla władz PŁ i UŁ ze chce wam dac papiery naszych uczelni...
          • Gość: grz999 Re: do łopaty studnety z AHE!!! IP: 78.155.120.* 09.09.09, 15:27
            wiesz co...pajacu jeden - ani jednej zlotowki nie dostalem (tym bardziej od
            rodzicow)zebym mogl uczyc sie na tej uczelni...sam pracowowalem i pracuje zebym
            mogl studiować i swoje umiejetnosci i wuedze z czystym sumieniem ofiarować
            firmie, ktora bedzie zadowolona ze mnie...
            ciekawe co ty bedziesz robil po PŁ jak ja skonczysz - ja może przez ta cala
            nagonke bede kopal rowy...a ty na 100% bedziesz układał kostkę brukową...
            Prostaku jeden...
            Według mnie to jest nagonka na AHE bedaca najwieksza uczelnia prywatna w Polsce
            gdzie mniejsze uczelnie nie majac studentow nie maja kasy a wszyscy szli do AHE(
            w mniejszych miejscowościach do filii AHE - od tego wszystko sie zaczelo-cala
            nagonka)
          • Gość: gościu Re: do łopaty studnety z AHE!!! IP: *.net.inotel.pl 09.09.09, 17:37
            Z ciebie pewnie będzie taki informatyk jak z koziej du.py trąba :-P jak z 99%
            twoich kolegów z roku z tej twojej PŁ. Taka jest prawda, wasz poziom wiedzy po
            tych studiach jest beznadziejny - o informatyce wiecie tyle co nic. Bez
            doświadczenia jesteś tylko kimś kto skończył studia i nikim więcej. Dla
            pracodawcy jednym z 10000000 takich jak ty.
            • Gość: Co za miasto ! Odbija wam wszystkim czy co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 22:07
              licytujecie się która uczelnia lepsza? i pewnie jak będziecie szukać pracy
              ktorej w Łodzi i okolicach nie jest za dużo to będziecie się też przepychać i
              wyzywać byle dostać marny etacik ?
          • Gość: b Re: do łopaty studnety z AHE!!! IP: *.toya.net.pl 10.09.09, 08:46
            ja koncze AHE i jestem project managerem w firmie wlasnie z branzy
            informatycznej. zajmuję się też rekrutacją, może za rok na siebie
            trafimy. pozdrawiam
    • Gość: londynczyk Fałszowanie indeksów AHE idzie pełną parą: link IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 11:10
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7016098,Lipna_uczelnia__Na_pozegnanie_falszuja_indeksy.html
      Przybędzie informatyków wykształconych w trybie ekspresowym....
      • Gość: byly czytelnik gaz Pieniądze nie smierdzą IP: 188.33.41.* 09.09.09, 12:27
        Tyle ze tych sfałszowanych informatyków jak widać z otwartymi rękoma przyjmą
        nawet państwowe uczelnie. Pieniądze tych studentów nie śmierdzą, kilka tysięcy i
        każdy płaci po kilkaset złotych miesięcznie. Nie dziwie się że powstało silne
        lobby, które potrafiło nawet zaprząc do "heroicznej" pracy gazetę wybiórczą.
        Ciekawe co na to studenci uniwersytetu, politechniki, którzy zdawali egzaminy
        wstępne, szli tokiem studiów uniwersyteckich czy politechnicznych, a teraz
        dostaną identyczny dyplom, jak ich koledzy z AHE, których ta uczelnia przejmie.
        I to nawet ci studenci, którzy nową uczelnie co najwyżej zobaczą na obronie
        dyplomu.
        Żenada, ze renomowana gazeta o dużej marce bierze udział w takim cyrku. Mam
        nadzieje że i o tej gazecie, a raczej jej redaktorach już wkrótce zaczną się
        pojawiać artykuły typu "lipna gazeta".

No i teraz rozumiem dlaczego Rywin przyszedł do Michnika....
    • Gość: student Kto władze ma - to ja! IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 12:01
      www.makary-stasiak.pl/galeria/max/5.jpg
    • Gość: ... Bałagan na AHE IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 13:20
      "Społeczna Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania, Wyższa Szkoła
      Informatyki i Wyższa Szkoła Cosinus. "

jeśli Cosinus ma taki sam poziom i bałagan jak w swoich szkołach policealnych
      to zlikwidują tą uczelnię szybciej niż AHE, chyba że ma bardzo dobre układy w
      ministerstwie bo skądś pieniądze na bezpłatne policealne mają
    • Gość: aaa Bałagan na AHE IP: 194.42.116.* 09.09.09, 13:48
      Cały ten bałagan spowodowany jest przez ministerstwo. Oficjalnie AHE ma
      kierunek informatyka do momentu odbioru pisma z ministerstwa do uczelni.
      Szkoda, że cała sprawą zajmuję się 23-letnia dziennikarka praktycznie bez
      doświadczenia. Piszę, żeby się wypromować, a co najgorsze w większości bardzo
      naginaną prawdę.
    • Gość: roma 57 Bałagan na AHE IP: *.pools.arcor-ip.net 09.09.09, 14:05
      Jeżeli jest to lipna uczelnia kształcąca (a rzcej udająca, że
      kształci) lipnych studentów (którzy nic nie umieją), to na jakiej
      podstawie inne uczelnie (w tym państwowe) chcą ich przyjąć na wyższe
      semestry danego kierunku????
    • Gość: GW łże Dzine przypadki nagonki na AHE IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 14:28
      Zanim zaczniecie opluwać studentów i wykładowców tej uczelni zastanówcie sie nad następującym:

Dosłownie kilka miesięcy temu dawna WSHE otrzymała od ministerstwa edukacji pozwolenie na używanie tytułu AKADEMIA. Tytuł ten nie jest łatwo otrzymac i wiąże się z długofalowym sprawdzaniem poziomu nauczania na uczelni oraz z wnikliwym zapoznaniem się z jego możliwościami oraz kadrą wykładającą.

Znakomita większość wykładowców w AHE to także wykładowcy z państwowych placówek, częto są to uznani specjaliści w swojej dziedzinie jak na przykład dr Fisiak czy też prof Wicher, którzy to są związani z katedrą filologii.

Pani minister Kudrycka wiedziała więc i wie kto wykłada na AHE. Pani minister Kudrycka jest także silnie związana z konkurencyją dla AHE uczelnią, czyli z WSAP której to jest prezydentem, oraz była niedawno zamieszana w zlecenie nagłej i inspirowanej inspekcji na UJ w Krakowie, która była jawnym kneblowaniem niewygodnych dla Pani minister i jej ugrupowania wypowiedzi i publikacji.

Proponuję więc zamiast zachłystywania sie wypocinami cyngli GW opłaconych przez konkurencję AHE zapoznac się z faktami i zastanowić się czy minister który nadaje "Lipnej uczelni", jak jest zwana AHE przez cyngli z GW, tytuł akademii zasługuje na czyjekolwiek zaufanie.

Sprawa z AHE jest wyraźnie oparta na podobnym do afery Michnik_Rywin mechaniźnie. Znowu dziwnym trafem GW jest w centrum zainteresowania gdy duży biznes (a takim jest AHE, Makary Stasiak i WSAP) skaczą sobie do gardeł aby wyrwac konkurencji jak najwięcej kasy.

myślenie nie boli i jest o wiele przywoitszym odruchem od opluwania Bogu ducha winnych studentów i pracowników AHE.
      • Gość: nie_konkurencja Re: Dzine przypadki nagonki na AHE IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.09, 15:38
        > Dosłownie kilka miesięcy temu dawna WSHE otrzymała od ministerstwa
        edukacji poz
        > wolenie na używanie tytułu AKADEMIA. Tytuł ten nie jest łatwo
        otrzymac i wiąże
        > się z długofalowym sprawdzaniem poziomu nauczania na uczelni oraz
        z wnikliwym z
        > apoznaniem się z jego możliwościami oraz kadrą wykładającą.

I to mnie zastanawia...
        Wtedy Kudrycka o niczym nie wiedziała?
      • Gość: łżesz jak pies tytuł akademii WSHE nadała sobie sama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 16:43
        minister go tylko zaakceptowała
        zgodnie z ustawą z 27 maja 2005 r., do używania tytułu "akademia" ma prawo szkoła z uprawnieniami do nadawania stopnia doktora na co najmniej dwóch kierunkach
        MINISTER NIE MA NIC DO GADANIA! szkoła zgłasza zmianę nazwy, minister akceptuje, żadnych kontroli i procedur!
        • Gość: x Re: tytuł akademii WSHE nadała sobie sama IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.09.09, 22:08
          To dlaczego inne uczelnie nie ubiegają się o tytuł Akademii?
    • poplop Mamy alternatywę !!! 09.09.09, 15:17
      W sobotę o 9:00 i 13:00 jest spotkanie w SWSPIZ na Kilińskiego 98.
      Fajnie gdyby było nas więcej. O której przychodzimy? Piszcie
      • Gość: grz999 Re: Mamy alternatywę !!! IP: 78.155.120.* 09.09.09, 15:35
        ja bede przed 9 - trzeba sie wymienic info. i jak najwiecej dowiedziec....
        ogolnie - szkoda slow co konkurencja razem z minister Barbara Kudrycka wespól z
        GW robią z naszą uczelnia i z nami...
        na stos z nimi...
      • Gość: aaa Re: Mamy alternatywę !!! IP: 194.42.116.* 09.09.09, 15:50
        Co jak co, ale tam bym nie poszedł. Uczelnia związana z S. Niesiołowskim (link) i GW (link), czyli z osobami związanymi z całą aferą AHE. To tak jakbyś poszedł do baru, właściciel innego baru nalał by Ci do kufla z piwem, a ty po wszystkim poszedł do baru tego kolesia co Ci nalał do kufla.
      • Gość: marek Re: Mamy alternatywę !!! IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 16:49
        kto was szanuje ten nie zasluguje na szacunek, jestescie posmiewiskiem i
        bękartem oszustwa w szkolnictwie wyzszym...
        powinniscie zaczynac od zera po tok waszej nauki jest watpliwy...
    • arat15 AHE- kolejny przekręt 09.09.09, 15:38
      Nie dajmy się sprzedać jak barany. AHE chce zarobić kasę i przerzucić nas do
      WSInf. Nie dajmy się znów wyrolować !!!!
    • arat15 AHE do WSInf... a może od razu do łopaty? 09.09.09, 15:45
      Ciekawe kiedy dostaniemy zawiadomienie o możliwości przejścia do WSInf?
      Pewnie jak Rektorzy dogadają się, ile za skórę.
      • and_nowak Re: AHE do WSInf... a może od razu do łopaty? 09.09.09, 15:53
        arat15 napisał:
        > Ciekawe kiedy dostaniemy zawiadomienie o możliwości
        > przejścia do WSInf?
        > Pewnie jak Rektorzy dogadają się, ile za skórę.

Ależ nie będą się dogadywać!
        AHE nie ma nic do sprzedania.

Konkurencja po prostu przejmie "studentów" (cudzysłów niestety uzasadniony).

BTW: Ostatnio był artykuł o M.Stasiaku. Coby nie mówić, to nie można mu odmówić
        sprytu i inteligencji: on KUPIŁ INNĄ SZKOŁĘ WYŻSZĄ. Być może więc się okaże, że
        studentów AHE przejmie ...AHE-bis. ;-)))
    • koloolo12 Bałagan na AHE 09.09.09, 15:53
      Ja miałem studiować na WSInf, ale znajomi mi odradzili. Podobno to niezłe
      bagno. No jeśli to prawda,że możemy tam przejść to mamy zajebistą
      alternatywę... Czekam na kolejną !!!
    • Gość: Czmych Bałagan na AHE IP: 163.244.62.* 09.09.09, 15:53
      Podsumowujac:
      Profesor Kudrycka, Prezydent WSAP, a obecnie minister szkolnictwa wyzszego RP, rekoma swojego resortu wykancza konkurencyjna w stosunku do WSAP szkole prywatna. Czy tylko ja wyczuwam konflikt interesow?

I od razu mowie: Nie faworyzuje zadnej lodzkiej uczelni, publicznej czy nie. Skonczylem UŁ, wykładałem na AHE a z absolwentami WSAP mialem okazje pracowac - moim wszystkie uczelnie produkują zblizony do siebie wariant znormalizowanego idioty zwanego w polsce magistrem.
      • Gość: quti Re: Bałagan na AHE IP: 188.33.22.* 09.09.09, 16:23
        Dla mnie to wpełni zrozumiałe że część z nich to idioci.... A wiesz dlaczego tak jest ? Bo wykładaja idioci tacy jak ty.
    • sopel123 Powtórka z AHE 09.09.09, 16:22
      Podobno Polak mądry po szkodzie... Raz daliśmy się zrobić w jajo, może teraz
      będziemy mądrzejsi. Jeśli na prawdę, AHE chce nas wpakować do WSInf to trzeba
      się zastanowić. Trzeci raz nie chcę zmieniać szkoły, bo ta się rozpadnie.
      Przecież jak te łosie dogadają się z WSInf, to przejdzie tam też ta dziadowska
      kadra i znów będzie zadyma!!!
      • Gość: wiki "naprawdę" a nie "na prawde" niedouku z AHE IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 16:51
        naprawde nieuku a nie "na prawde", jestescie niedouczonymi głąbami
        • Gość: akarzaephyr Re: "naprawdę" a nie "na prawde" niedouku z AHE IP: 188.33.22.* 09.09.09, 17:10
          Może i są, ale ty też jesteś bo zdanie zaczyna się od wielkiej litery.
    • arat15 Bałagan na AHE 09.09.09, 16:28
      To prawda. W sumie ta kadra jak dla mnie była OK, ale jeśli zabrali im
      kierunek to musiało z nimi być coś nie tak. Podobno, Ci co reprezentowali
      jakiś poziom, odeszli, a Ci co zostali są zbyt kiepscy by uczyć.
      Jeszcze rok do inżynierki .....
      • Gość: cz Re: Bałagan na AHE IP: *.chello.pl 09.09.09, 21:29
        Ja jestem (mówiąc nieskromnie) jednym z lepszych i zostałem. A to z szacunku dla
        swojego wkładu pracy. Na innej uczelni musiałbym część przedmiotów nie zostałaby
        uznana i musiałbym zliczać dodatkowe a na to w obecnej sytuacji (praca, sprawy
        rodzinne, itp) nie mam po prostu już siły.
    • poplop Spróbujcie z AHE wyciągnąć świadectwo 09.09.09, 16:37
      A tak w ogóle to mam pytanie, czy komuś z was udało się odzyskać dokumenty z
      AHE. Pamiętam, że przyjęli od ręki, a teraz gdy byłem je odebrać i to nie z
      mojej Winy... to okazało się, że muszę chwile poczekać. Qrde!!! ile poczekać!!!!!!
    • Gość: tomek sz Ja juz was nie zatrudnie, absolwenci z Lipy IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 16:56
      AHE albo WSHiE na papierze to bedzie automatyczna odrzutka CV.
      To bedzie moj protest przeciwko korupcji w szkolnictwie wyzszym.
      A co do rektora AHE i calego zarzadu to mysle ze ich miejsce jest za kratkami,
      jesli w ogóle istnieje sprawiedliwosc.
      • Gość: qquak Re: Ja juz was nie zatrudnie, absolwenci z Lipy IP: 94.254.168.* 09.09.09, 17:18
        Jeżeli faktycznie masz firmę to powinieneś sporo wiedzieć o polskim wymiarze sprawiedliwości , jak i również o zagwostkach prawa polskiego. Tak odemni: Tylko głupiec odrzuca CV patrząć wyłącznie na wykształcenie a nie na doświadczenie zawodowe.
        • Gość: szubert zagwozdkach duraku z AHE a nie zagwostkach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.09, 01:15
          zagwozdkach gwoździu a nie zagwostkach
          szanuje siebie i swoja firme wiec nie zatrudniam ludzi z lewymi
          papierami
          • Gość: Uther Re: zagwozdkach duraku z AHE a nie zagwostkach IP: *.chello.pl 02.10.09, 14:43
            Ale języka polskiego gwoździu nie szanujesz. Zdanie zaczynamy zawsze wielką literą!
    • harol12 SWSPIZ- zapraszamy studentów AHE na spotkanie 10.09.09, 10:56
      Zapraszamy byłych studentów AHE na spotkanie z władzami uczelni, które odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania,ul. Kilińskiego 98, aula A3 w najbliższą sobotę, 12 września o godzinie 9:00 i 13:00.
    • wrobel83 Re: Bałagan na AHE 10.09.09, 21:42
      to nasza wina?!?!?!?!?
      chcieliśmy się uczyć!!! daruj sobie takie komentarze!
      wystarczy że już jesteśmy naznaczeni jak krzyżacy

wszystkich pokrzywdzonych zapraszam na strone
      http://www.uczciwe-studia.pl/
      nie pozwolmy dalej ahe nami manipulowac

i jak to ahe mówi: RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ

• Gość: Aga Bałagan na AHE IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 21:08
      Panowie , Panie czytam komentarze i wprost oczom nie wierze. Jestem
      studentką WSHE i zdecydowałam się na tą szkołę ze względu na młoda
      kadrę, ciekawe zaplecze dydaktyczne i dodatkowo interesujące (w
      miarę tanie ) kursy międzynarodowe. Byłam studentką jednej z
      najbardziej prestiżowych szkół w Łodzi. Powiem tyle nie szkoła czyni
      człowieka , tylko człowiek czyni szkołę. Nie można mieć za złe że
      wychodzą z tej szkoły różne osoby. Zarówno z wiedzą znakomitą jak i
      takie osoby które tej wiedzy nie posiadają. Spowodowane jest to
      jedną prostą sprawą. To od studenta zależy, ile z zajęć wyniesie.
      Znam wielu doskonałych informatyków po WSHE i wielu beznadziejnych
      po Uniwersytecie , czy Politechnice Łódzkiej. Uczelnia daje
      możliwości zdobycia wiedzy, ale nie włoży tej wiedzy nikomu na siłę.
      Istnieje również wielu dobrych informatyków w ogóle bez szkoły
      wyższej i są czasem nawet lepszymi profesjonalistami niż ci po
      uczelniach zarówno prywatnych jak i państwowych ( a dodatkowo nie
      mają poczucia wyższości) . Problem studentów uczelni państwowych
      polega na tym że przewartościowują swoją wiedzę. Na szczęście realia
      na rynku pracy szybko doprowadzą ich do pionu. W wielu firmach
      międzynarodowych, tych naprawdę liczących się na rynku, prowadzone
      są testy i to czy ktoś jest po uczelni państwowej, czy prywatnej nie
      ma znaczenia bo testy są te same. Istnieją również przypadki w
      których tak naprawdę potrzebny jest komuś po prostu dyplom, a nie
      wiedza z danego zakresu, bo takie wymagania stawia dane stanowisko.
      Wszystkie takie przypadki istnieją w uczelniach wyższych na każdym
      kierunku. Chciałabym jednak zauważyć że oprócz przerostu formy nad
      treścią studentów uczelni państwowej to ich wiedza często jest
      szeroka, ale nie aktualna. Wszystko, co prawda zależy na jakiego
      Profesora dany rok trafi, lecz istnieje masę archaicznych rozwiązań
      na uczelniach państwowych i nie ma możliwości, aby nauczyć się tego
      co dany student oczekuje, bo jest rozpraszany taką masą dodatkowych
      zajęć (które bezpośrednio nie będą miały zastosowania w jego
      przyszłej pracy), że ten biedak nie ma czasu skupić się na meritum
      swojego kierunku, w rezultacie umie wszystko po trochu, ale z
      informatyki niestety szkoli swoje umiejętności dopiero przy
      wykonywaniu pracy magisterskiej, czy inżynierskiej. Dodatkowo
      chciałabym nadmienić-dla tych kochanych pyszałków z uczelni
      państwowych-którzy tak chętnie oceniają studentów uczelni
      prywatnych - Panowie możecie wierzyć lub nie , ale jeśli wasz rozwój
      ograniczacie tylko i wyłącznie do szkoły bez kursów międzynarodowych
      to wasza uczelnia, choćby i najcięższa, poza granicami Polski jest
      traktowana tak samo jak WSHE :), więc życzę wam miłego kucia matmy i
      fizyki (dla uniwerku) czy teorii obwodów (będziecie wspaniałymi
      elektronikami :) oczywiście teoretycznymi bo do praktyki to lepiej
      może się nie bierzcie ). Zauważmy również że kadrę AHE w Łodzi
      tworzą profesorowie i doktoranci z uczelni Państwowych skoro
      zakwestionowano kadrę na AHE to znaczy że na uczelniach Państwowych
      też trzeba chyba ją zakwestionować. Swoją drogą intryguje mnie
      fakt - jak to jest możliwe, że w czasach kiedy uczelnie tak walczą
      o studenta, nagle odkryto że w AHE istnieją nieprawidłowości.(Czy to
      dlatego że ma największą ilość studentów? A może dziś WSHE jutro
      WSInf a pojutrze … kolejne?) Chciałam również, podziękować (wydaje
      mi się że w imieniu wielu studentów AHE) za możliwość kontynuowania
      nauki na Uniwersytecie, który tak chętnie od razu zauważył w nas ten
      potencjał ekonomiczny. Wiemy jak ciężko znaleźć
      przysłowiowego „jelenia” na wasze studia zaoczne i podejrzewam że po
      tym wystąpieniu Pani rektor na Uniwersytecie tylko studenci zupełnie
      pozbawieni własnej dumy zdecydują się na kontynuowanie nauki właśnie
      u was:). Swoją drogą ostatnio słyszałam, jakie kolokwium miał rok
      II na Uniwersytecie (pisze to jak ktoś ambitny miałby jednak pomysł
      iść na Uniwerek:) ), więc było to sortowanie bombelkowe oraz użycie
      funkcji rand (C++) na tablicach, rewelacja nie? no i Panowie z
      Uniwerku z taką wiedzą to do każdej pracy można iść, gwarantowane
      zatrudnienie od razu. A my biedacy na AHE uczymy się klas i funkcji.
      Widzicie zły poziom trzeba zacząć najlepiej od Turbo Pascala to jest
      język , kto tam PHP się uczy:). AHE byłaś wspaniałą szkołą którą
      będę wspominać bardzo długo, szkoda że wszystko co jest dobre - u
      nas w kraju muszą zniszczyć.
    • Gość: AGA AHE nie będzie PŁ czy UŁ pluła nam w twarz!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 21:15
      Panowie , Panie czytam komentarze i wprost oczom nie wierze. Jestem
      studentką WSHE i zdecydowałam się na tą szkołę ze względu na młoda
      kadrę, ciekawe zaplecze dydaktyczne i dodatkowo interesujące (w
      miarę tanie ) kursy międzynarodowe. Byłam studentką jednej z
      najbardziej prestiżowych szkół w Łodzi. Powiem tyle nie szkoła czyni
      człowieka , tylko człowiek czyni szkołę. Nie można mieć za złe że
      wychodzą z tej szkoły różne osoby. Zarówno z wiedzą znakomitą jak i
      takie osoby które tej wiedzy nie posiadają. Spowodowane jest to
      jedną prostą sprawą. To od studenta zależy, ile z zajęć wyniesie.
      Znam wielu doskonałych informatyków po WSHE i wielu beznadziejnych
      po Uniwersytecie , czy Politechnice Łódzkiej. Uczelnia daje
      możliwości zdobycia wiedzy, ale nie włoży tej wiedzy nikomu na siłę.
      Istnieje również wielu dobrych informatyków w ogóle bez szkoły
      wyższej i są czasem nawet lepszymi profesjonalistami niż ci po
      uczelniach zarówno prywatnych jak i państwowych ( a dodatkowo nie
      mają poczucia wyższości) . Problem studentów uczelni państwowych
      polega na tym że przewartościowują swoją wiedzę. Na szczęście realia
      na rynku pracy szybko doprowadzą ich do pionu. W wielu firmach
      międzynarodowych, tych naprawdę liczących się na rynku, prowadzone
      są testy i to czy ktoś jest po uczelni państwowej, czy prywatnej nie
      ma znaczenia bo testy są te same. Istnieją również przypadki w
      których tak naprawdę potrzebny jest komuś po prostu dyplom, a nie
      wiedza z danego zakresu, bo takie wymagania stawia dane stanowisko.
      Wszystkie takie przypadki istnieją w uczelniach wyższych na każdym
      kierunku. Chciałabym jednak zauważyć że oprócz przerostu formy nad
      treścią studentów uczelni państwowej to ich wiedza często jest
      szeroka, ale nie aktualna. Wszystko, co prawda zależy na jakiego
      Profesora dany rok trafi, lecz istnieje masę archaicznych rozwiązań
      na uczelniach państwowych i nie ma możliwości, aby nauczyć się tego
      co dany student oczekuje, bo jest rozpraszany taką masą dodatkowych
      zajęć (które bezpośrednio nie będą miały zastosowania w jego
      przyszłej pracy), że ten biedak nie ma czasu skupić się na meritum
      swojego kierunku, w rezultacie umie wszystko po trochu, ale z
      informatyki niestety szkoli swoje umiejętności dopiero przy
      wykonywaniu pracy magisterskiej, czy inżynierskiej. Dodatkowo
      chciałabym nadmienić-dla tych kochanych pyszałków z uczelni
      państwowych-którzy tak chętnie oceniają studentów uczelni
      prywatnych - Panowie możecie wierzyć lub nie , ale jeśli wasz rozwój
      ograniczacie tylko i wyłącznie do szkoły bez kursów międzynarodowych
      to wasza uczelnia, choćby i najcięższa, poza granicami Polski jest
      traktowana tak samo jak WSHE :), więc życzę wam miłego kucia matmy i
      fizyki (dla uniwerku) czy teorii obwodów (będziecie wspaniałymi
      elektronikami :) oczywiście teoretycznymi bo do praktyki to lepiej
      może się nie bierzcie ). Zauważmy również że kadrę AHE w Łodzi
      tworzą profesorowie i doktoranci z uczelni Państwowych skoro
      zakwestionowano kadrę na AHE to znaczy że na uczelniach Państwowych
      też trzeba chyba ją zakwestionować. Swoją drogą intryguje mnie
      fakt - jak to jest możliwe, że w czasach kiedy uczelnie tak walczą
      o studenta, nagle odkryto że w AHE istnieją nieprawidłowości.(Czy to
      dlatego że ma największą ilość studentów? A może dziś WSHE jutro
      WSInf a pojutrze … kolejne?) Chciałam również, podziękować (wydaje
      mi się że w imieniu wielu studentów AHE) za możliwość kontynuowania
      nauki na Uniwersytecie, który tak chętnie od razu zauważył w nas ten
      potencjał ekonomiczny. Wiemy jak ciężko znaleźć
      przysłowiowego „jelenia” na wasze studia zaoczne i podejrzewam że po
      tym wystąpieniu Pani rektor na Uniwersytecie tylko studenci zupełnie
      pozbawieni własnej dumy zdecydują się na kontynuowanie nauki właśnie
      u was:). Swoją drogą ostatnio słyszałam, jakie kolokwium miał rok
      II na Uniwersytecie (pisze to jak ktoś ambitny miałby jednak pomysł
      iść na Uniwerek:) ), więc było to sortowanie bombelkowe oraz użycie
      funkcji rand (C++) na tablicach, rewelacja nie? no i Panowie z
      Uniwerku z taką wiedzą to do każdej pracy można iść, gwarantowane
      zatrudnienie od razu. A my biedacy na AHE uczymy się klas i funkcji.
      Widzicie zły poziom trzeba zacząć najlepiej od Turbo Pascala to jest
      język , kto tam PHP się uczy:). AHE byłaś wspaniałą szkołą którą
      będę wspominać bardzo długo, szkoda że wszystko co jest dobre - u
      nas w kraju muszą zniszczyć.
    • Gość: on Bałagan na AHE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 15:04
      zycie to jedna wielka poczekalnia, nalezy do tego przywyknąc...
    • Gość: tojest Re: Bałagan na AHE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 13:34
      To jest balagan ? chyba nie byliscie na polibudzie :)
    • Gość: on Re: Bałagan na AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 19:03
      balagan jest wszedzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka