Dodaj do ulubionych

Bezalkoholowe Al

27.07.25, 17:26
Słuchajcie, tak sobie pomyślałam, że chętnie bym pojechała na AI. Nie takie z nieodłącznym pełnym barem, ale takie gdzie nie będzie dostępny alkohol.
Czy to w ogóle możliwe? Czy właśnie wymyśliłam nieistniejącą niszę na rynku?

Bylam kilka razy na AI, nie mam złych wspomnień ale ludzi z przyrosniertymi do dłoni kubeczkami pamiętam.
Jest w ogóle taka możliwość na rynku turystycznym? Jest tansza/droższa? Na pierwszy rzut oka powinna być tańsza, ale w sumie pewnie jest mniej popularna (o ile w ogóle jest) to pewnie jest droższa.
Tak sobie myślę w perspektywie przyszłych wakacji....
Obserwuj wątek
    • magdulecp Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:29
      Jesteś alkoholiczka na odwyku? Bo inaczej to przecież żaden problem, żeby nie pić i nie korzystać z baru.
      • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:34
        Nie nie jestem.
        Taką mam preferencje. I pytanie czy taka preferencje w ogóle ma szanse na realizację.
        • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:37
          Ma, podchodzisz do baru i bierzesz herbatę. Albo pinacoladę virgin, albo sok pomarańczowy. Zrealizują bez problemu, co najwyżej się zdziwią.
          • magdulecp Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:41
            Wątpię, żeby się zdziwili. Ludzie naprawdę zamawiają różne rzeczy w barach.
            • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:43
              Akurat piszę z własnego doświadczenia i rodziców, bo byliśmy w kwietniu na AI i piliśmy głównie napoje bezalkoholowe, było mnóstwo komentarzy. Ale jak to, ale przecież wakacje, czy na pewno, czy to nie pomyłka?
              • freja08 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:10
                marta.graca napisała:

> Akurat piszę z własnego doświadczenia i rodziców, bo byliśmy w kwietniu na AI i piliśmy głównie napoje bezalkoholowe, było mnóstwo komentarzy. Ale jak to, ale przecież wakacje, czy na pewno, czy to nie pomyłka?

Kto tak komentował, obsługa? Jakiś dziwny hotel, my od lat pijemy okazjonalnie, na wakacjach może jeden drink tygodniowo i nie spotkałam się jeszcze z komentarzami czy spojrzeniami bo w hotelu AI zamawiam virgin mojito.
                • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:44
                  Tak, obsługa i to w kilku miejscach- barzez restauracji. Niby żartem, ale na tyle dużo, że zwróciło to moją uwagę.
                  • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:10
                    Adwentyści czy alkoholicy na sucho?
                    • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:21
                      Mój ojciec rzucił alkohol ponad 4 lata temu, ja nie piję niemal wcale, nie służy mi.
          • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:41
            Nie pije w ogol już od mysle 10 lat. Umiem w odmawianie alkoholu i innych narkotyków.

Pytanie jest inne: czy spotkałyście się z ofertą hoteli AI w której nie podaje się w ogóle alkoholu.
            • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:44
              No to tym bardziej dziwi mnie wątek.
              • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:48
                Dlaczego. Z czasem zauważyłam u siebie malejącą tolerancję do otaczania się ludźmi pijącymi alkohol. Na początku mi to zupełnie nie przeszkadzało, teraz mnie lekko odrzuca.
                Ponieważ każdy podejmuje decyzje za siebie szukam miejsca gdzie potencjalnie nie będę spotykać osób, których obecność może obniżyć mój komfort.

Ofert AI alkoholowych jest pod dostatkiem (I super) moda na rezygnację z alkoholu zaczyna zataczać coraz szersze kręgi,ciekawa bylam czy oferta hoteli za tym podąża.
            • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:46
              beataj1 napisała:

>
              > Pytanie jest inne: czy spotkałyście się z ofertą hoteli AI w której nie podaje
              > się w ogóle alkoholu.
              >
              >
              Osobiscie nie ale w Saudi Arabia i jeszcze paru innych krajach nie byloby z tym problemu
              • ichi51e Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:17
                No właśnie jakieś kraje muzułmańskie nie tylko SA
            • pytajacakinga Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:15
              beataj1 napisała:

> Nie pije w ogol już od mysle 10 lat. Umiem w odmawianie alkoholu i innych nark
              > otyków.
              >
              > Pytanie jest inne: czy spotkałyście się z ofertą hoteli AI w której nie podaje
              > się w ogóle alkoholu.
              >
              >

Są obcje że jest al ale alkohol jest dodatkowo płatny lub jakieś dwa rodzaje alkoholi w al a resztę platne
              Twój pomysł na hotel bez alkoholu jest kiepski bo z założenia hotel ma zarabiac na pijących i nie pijacych więc tobie nie pijącej nie powinno przeszkadzać co inni piją.
              • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:19
                Ale jej przeszkadza, że inni piją. Syndrom psa ogrodnika.
                • jowita771 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:09
                  Nie chodzi o syndrom psa ogrodnika. Nie udawajmy, że człowiek pod wpływem alkoholu zachowuje się tak samo, jak trzeźwy. I właśnie o to chodzi, że zachowanie pijanego może być uciążliwe dla otoczenia. Ja założycielkę wątku rozumiem.
                  • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:15
                    Oczywiście każdy pije do tego stopnia, żeby stać się uciążliwym dla innych? Byłam na all, ludzie normalnie pili i nie widziałam takich zachowań...
                    • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:18
                      Nie musi być każdy. Wystarczy kilka, kilkanaście osób.

btw - co za problem kupić sobie drinka?
                      • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:22
                        mocca25 napisała:

> Nie musi być każdy. Wystarczy kilka, kilkanaście osób.
                        >
                        > btw - co za problem kupić sobie drinka?
                        Żaden, ale chyba różnicy zbytnio nie ma. Kupiony też zawiera alkohol i może upić.
                    • ichi51e Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:18
                      Nie muszą się czołgać wystarczy że wrzeszczą i śpiewają uncertain
                  • tania.dorada Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:41
                    jowita771 napisał:

> Nie udawajmy, że człowiek pod wpływem alkoh
                    > olu zachowuje się tak samo, jak trzeźwy. I właśnie o to chodzi, że zachowanie p
                    > ijanego może być uciążliwe dla otoczenia. Ja założycielkę wątku rozumiem.

Ja też, wolę wypoczywać obok przedszkola niż obok rozbawionych obcych dorosłych pod wpływem.
                    • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:43
                      Slowo klucz: moze byc.
                    • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:45
                      Mnie to zdziwił wybuch emocji po pytaniu czy istnieje all-in bez alkoholu

Nikt nie sugerował zamknięcia all-inc z alkoholem
                      Nikt nie proponował zakazu alkoholu, tym bardziej we wszystkich ośrodkach
                      Nikt nie wyrywał nikomu kieliszka

Każda osoba która lubi wakacje all-inc z włączonym alkoholem niczego nie traci i nie traciłaby. Może się realksowac jak chce.

Wybuch emocji został spowodowany pytaniem czy są inne ośrodki.
                      • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:48
                        Napisano autorce watku ze sa, np halal.
                      • danaide2.0 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 13:23
                        I nikt nie został nazwany alkoholikiem, chyba że zaczął zarzucać alkoholizm osobom, które całe życie raczej nie piją niż piją.
              • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:02
                O tak, chyba coś takiego było kiedyś w Egipcie. Zwykłe all - z jakimiś słabymi alkoholami lokalnymi i super AI z zagranicznymi.
        • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:58
          Ma byliśmy na Cyprze na AI i nie piliśmy oboje. Nie wiem gdzie problem
          • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:00
            Bo to jak z wieloma Muzulmanami, nie wystarczy nie pic, trzeba jeszcze miec alkohol free space.
            • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:05
              O to to. Taka space mi się marzy.
              • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:08
                No Saudi, Qatar itp. Jaki problem?
          • gryzelda71 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:09
            Problem jest w otaczających nas pijących.
            • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:13
              No to w Saudi itp krajach nie bedzie otaczajacych pijanych.
              • gryzelda71 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:18
                Saudi nie moja bajka np.
                • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:19
                  Too bad.
                  • gryzelda71 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:24
                    Nie dla mnie.
                    • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:26
                      No chyba jednak dla ciebie. 😘
                      • gryzelda71 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:29
                        🤭
                • mikams75 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:19
                  Podejrzewam, że w hotelach, gdzie mają turystów z całego świata, alkohol serwują.
            • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:32
              Nie wiem nie wnikam co kto ma kubku czy tam szklance...
      • abidja Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:26
        magdulecp napisała:

> Jesteś alkoholiczka na odwyku? Bo inaczej to przecież żaden problem, żeby nie p
        > ić i nie korzystać z baru.

Na przyklad nie widziec podpitych czy pijanych wczasowiczow. Nie byc narazonym na smrodek piwa lub typowy zapach "po".
        • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:11
          Dzisas, gdzie Ty jeździsz 😱😱😱
        • magdulecp Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:35
          No jak się wakacje spędza w popegieeroeskiej agroturystyce to może i można być narażony.
        • infinitypool Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 06:20
          Dopiero co wróciłam z urlopu gdzie część gości hotelowych byla all inclusive (my akurat nie) I nie bylo tam żadnych pijanych czy podpitych, śmierdzących piwem, głośnych ludzi.
          Strach pomyśleć do jakich hoteli wy jezdzicie
          • ichi51e Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:21
            www.lakehill.pl/oferty-specjalne/dlugie-wakacje-w-sercu-karkonoszy-z-dziecmi-za-darmo?gad_source=1&gad_campaignid=20305383350&gbraid=0AAAAAC4RAVWB4gT-Us2Kw6r9pnQwYEdNr&gclid=Cj0KCQjwnJfEBhCzARIsAIMtfKJrEs692RGWNo-LdmcGT1j6x1Ivph8Kj5X5WHZbXcbLlCy56a_242YaAkk9EALw_wcB

W sąsiednim domku był wieczór panieński ze show i stripteasem. Niby młode kobiety a darły się przeklinając pół nocy.
      • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:06
        magdulecp napisała:

> Jesteś alkoholiczka na odwyku? Bo inaczej to przecież żaden problem, żeby nie p
        Nie będzie umiała się powstrzymać i zazdrości innym, że mogą. Norma
        • danaide2.0 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:23
          Może po prostu nie chce płacić za chlanie innych?
          • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:36
            A inni za jej żarcie. Często gęsto drinki bezalkoholowe są droższe.
          • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:12
            A jej rachunek jest obciążany drinkami innych? Gdzie jest takie dziwne AI?
            • mikams75 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:20
              Pośrednio w wersji, gdzie drinki są w cenie, koszty rozkładają się na wszystkich.
              • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:24
                Podobnie jak za inne napoje bezalkoholowe czy jedzenie. Ja zjem na śniadanie jedno jajko i kawałek pomidora to mam twierdzić, że płacę za posiłek osoby, która na talerz z górką czy idzie po dokładkę? Opcja all inclusive nie jest obowiązkowa.
                • mikams75 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:06
                  Masz rację, choć jak jedziesz z facetem, to jest szansa, że się wpisujecie w średnią. Poza tym alkohol jest droższy od jajka i pomidora.
                  • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:10
                    Droższy, ale jak ktoś nawali sobie porcje kilka razy dziennie i wychodzą ilości dziennie, których bym w tydzień nie zjadła to moj drink czy 2 to jednak tańsza opcja.
                  • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:17
                    Ja nie jem owoców morza i mięsa. Czy powinnam jęczeć, że płacę innym za ich obiady, bo AI uwzględnia krewetki i kotlety? 🤔
                    • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:27
                      Czy owoce morza zmieniają świadomość ludzi, którzy je jedzą?
                      • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:24
                        angazetka
                        Re: Legalizacja marihuany
                        03.03.24, 13:07
                        Tak, jestem za.

angazetka napisała:

> Czy owoce morza zmieniają świadomość ludzi, którzy je jedzą?
                        >
                    • superematka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:11
                      Według powyższych mądrości, gdzie niepijący płacą za alkohol pijących tak😶
                    • danaide2.0 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:20
                      Jęczeć - nie.
                      Liczyć - tak.

Jak widzę bufety śniadaniowe w Warszawie za 150 zł, rabaty tylko dla małych dzieci myślę - przecież nie przeżremy!
              • tania.dorada Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:43
                mikams75 napisała:

> Pośrednio w wersji, gdzie drinki są w cenie, koszty rozkładają się na wszystkic
                > h.

Drinki to na ogół jest to na czym się zarabia
      • awf-33 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:22
        magdulecp napisała:

Nie jestem alkoholiczką, ale chętnie bym takie wczasy wybrała, bo ludzie po prostu przeginają z alkoholem. Mierzi mnie widok ochlanych gęb. No niestety na urlopach ludzie zachowują się jakby jutra miało nie być.
      • ichi51e Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:16
        Problemem nie jest to czy ona pije tylko obecność wakacyjnych pijaków. Obawiam się że o ile można wykupić opcję ai bez alko to mało jest miejscówek które w ogóle nie będą miały opcji bezalkoholowej
        • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:21
          Powtórzę; dla mnie ważne y było nie tlyko czy alkohol jest czy go nie ma. Istnieje też opcja "alkohol w cenie - pij ile chcesz"
          • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:21
            mocca25 napisała:

> Powtórzę; dla mnie ważne y było nie tlyko czy alkohol jest czy go nie ma. Istni
            > eje też opcja "alkohol w cenie - pij ile chcesz"

Pij ile chcesz - w basenie też.
      • tania.dorada Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:36
        magdulecp napisała:

Niemniej alkoholicy na odwyku również istnieją, więc co to za pytanie?
        • tania.dorada Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:38
          Oraz, jeśli ktoś pożąda hoteli bez dzieci bo marzy o ciszy to dopóki INNI GOŚCIE (wiadomo, nie ematka) będą mogli pić, to tej ciszy nie będzie.
          • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:45
            Jesli ktos preferuje hotele bez dzieci to niekoniecznie dlatego ze marzy o ciszy. Osoby marzace o ciszy wybieraja formy wypoczynku to gwarantujace. W hotelu sa inni ludzie wiec grobowej ciszy nie bedzie, bez wzgledu czy bedzie alcohol and kids free.
    • po_godzinach_1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:39
      Spytaj może w jakimś klubie AA
      • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:43
        Chat gpt twierdzi że są oferty halal, ktore nie podaja alkoholu. Ale ze mnie taki halal, jak ze świni baletnica wink
        • po_godzinach_1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:48
          Chodzi o to, że ci nie samuje?

Żywność halal obejmuje wszelkie jedzenie i napoje, które muzułmanin może spożywać zgodnie z przepisami dotyczącymi diety, jak stwierdza Koran. Niektóre z wymogów, które muszą zostać spełnione, obejmują mięso pochodzące od zwierząt poddanych ubojowi zgodnie z zasadami islamu, zakaz składników, które zawierają wieprzowinę i alkohol, oraz utrzymywanie wysokich standardów higieny podczas przygotowywania i późniejszych procesów. Wszystkie te zasady zapewniają, że żywność została pozyskana w sposób etyczny i jest bezpieczna do spożycia zgodnie z zasadami islamu.
          • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:49
            Nie, chodzi o to że nie mam takich wymagan. W najmniejszym stopniu.
            • po_godzinach_1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:50
              beataj1 napisała:

> Nie, chodzi o to że nie mam takich wymagan. W najmniejszym stopniu.
              >

to jest przeciez bardzo dobre i zdrowe jedzenie, na dodatek nie spotkasz alkoholu - w sumie nie wiem czego chcesz
              • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:57
                Może masz racje.

Wiesz, skreśliłam opcje halal bo nie lubię dziwaczenia z jedzeniem
                Ale, z drugiej strony sama próbuje dziwaczyc z piciem wink
          • po_godzinach_1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:49
            nie smakuje
        • abidja Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:26
          beataj1 napisała:

> Chat gpt twierdzi że są oferty halal, ktore nie podaja alkoholu. Ale ze mnie ta
          > ki halal, jak ze świni baletnica wink
          >

A jakie to ma znaczenie ze nie jestes koszerna 😁
    • jakis.login Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:42
      Możesz jechać np do Omanu i wybrać hotel, w którym alkohol nie jest w ogóle dostępny.
      • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:44
        A widzisz i to jest odpowiedź na moje pytanie. Dziękuję.
        • ichi51e Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:27
          „ Jak szukać oferty AI bez alkoholu:
          • Wyszukiwarki specjalistyczne:
          • HalalBooking.com
          • MuslimBreak.com
          • Filtry „bez alkoholu”, „halal food only”, „family friendly”.
          • Na standardowych portalach (np. TUI, Itaka, Booking) – napisz do hotelu z pytaniem, czy można wykluczyć alkohol.”
    • miss2 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:43
      Byłam w tym roku na Majorce, w wielu hotelach AL obejmuje tylko napoje bezalkoholowe. Za te z procentami trzeba zapłacić. Bardzo mało osób brało drinki z alkoholem.
    • eva_evka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:46
      Ale chciałabyś nie mieć do wyboru alkoholu w barze, czy nie chciałabyś widzieć i przebywać z tymi co piją bez umiaru? Jeśli to drugie, to wystarczy wybrać dobrze hotel.
      • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:53
        Pewnie ta druga opcja. Ale wiesz, skoro mogę wybrać odległość do plaży w metrach, liczbę basenów czy pokoi, to czemu nie zawartość baru.

Jak bym wiedziała że alkoholu nie podaja nie musiałabym się zastanawiać czy dobrze wybrałam hotel.

Tak sobie myślę. To wakacji 2026 jeszcze jest trochę czasu.
        • eva_evka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:06
          Już dziewczyny poniżej podały kierunki, gdzie możesz się wybrać.
          Opcja all zawsze wiąże się z ryzykiem, ze ludzie bez umiaru i piją i jedzą. Dlaczego nie chcesz wybrać np.hotelu bez opcji All? Hotelowe restauracje sa świetne.
      • babcia47 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:07
        Na czym w tym przypadku polega " dobre wybranie hotelu"? To taki w którym przy wejściu klienci uroczyście przysięgają że będą zachowywać się przyzwoicie? Ilość gwiazdek i kosztowność raczej tego nie gwarantuje sądząc po tym co np różni celebryci wyprawiali w renomowanych hotelach
      • gryzelda71 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:12
        Czyli na co.zwrocic uwagę z tym dobrze wybrać hotel.
        • po_godzinach_1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:13
          gryzelda71 napisała:

> Czyli na co.zwrocic uwagę z tym dobrze wybrać hotel.

Patrzeć, czy na drzwiach jest napis zakaz spożywania alkoholu
          • gryzelda71 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:19
            Będzie to na zdjeciach?
            • po_godzinach_1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:29
              tak, trzeba przecież zachęcić klientów
      • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:33
        Co to znaczy dobrze? Ze niby w tych droższych ludzie nie piją w nadmiarze???
        • eva_evka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:07
          Jasne, że piją. Ale widzisz różnice pomiędzy 4* All w Turcji a 5* na wyspach zielonego Przylądka?
          • eva_evka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:08
            Jednak inna grupa ludzi zamieszkuje te dwa hotele i na pewno prawdopodobienstwo ubitych Janusz jest mniejsze w tym drugim.
            • eva_evka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:36
              *upitych
              🤣🤣🤣🤣
          • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:46
            Rozumiem ze byłas i widziiałaś? Bo troche jednak naiwne co mowisz...
    • lajtova Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:50
      Moja przyjaciołka była na takim w Zanzibarze.
      Bardz sobie chwalili.
      Nie są abstynentami ale to jedno piwo czy drinka dziennie sobie kupowali.
      Taka formuła odstraszała pijackie bydło.
    • 3-mamuska Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:51
      Ja tez bym chcetnie pojechała na takie o ile cena byłaby tez nizsza.
      Nie pije, moj 18-late tez nie maz czasem cos sprobuje raz moze dwa. To by sobie za 2 drinki osobno zapłacił.
    • rb_111222333 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:54
      To się chyba nazywa all inclusive light, chyba nie jest popularne. Ja też wolałabym taką formułę, bo nie piję dużo, a na wakacjach z dziećmi nie piję wcale więc wolałabym nie dopłacać do alkoholu innych.
    • aandzia43 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:55
      Malediwy. Poza resortami. Kraj muzułmański, w nieduzych hotelach, wśród miejscowych, kameralnie, zero alkoholu.
    • mia_mia Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 17:56
      To pewnie ja z przyrośniętym do ręki Mohito Virgin i wieczorem Pinacoladą non alcohol 😀 nie gardzę też drinkami z alkohololem, lubię nawet. Wiele razy byłam też na wyjazdach, gdzie nie tykałam alkoholu, ale to był mój wybór, a nie hotel non alkohol
    • engine8t Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:23
      AI bez alkoholu (All included with alcohol excluded ? ) to chyba Oxymoron?
      • pursuedbyabear Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:26
        Nie.
        Taki ponoć wielki z ciebie podróżnik...
        • engine8t Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:43
          pursuedbyabear napisała:

> Nie.
          > Taki ponoć wielki z ciebie podróżnik...
          >

A u ciebie kiepsko z logika.
          Jak masz All z wyjatkami to znaczy ze to nie jest ALL

Wlasciwym okresleniem bylby osrodek FI (Food Included)
          • eva_evka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:00
            Nie na każdym All są homary i trufle.
      • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:34
        Serio Al to wg ciebie chlanie?
        Pacz Pan od lat jezdzę, alkoholu nie pijam...cuda jakieś
        • magdulecp Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:37
          A ja pijam i co?
          • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:54
            I nico. Mówię, ze wyjazd na AI nie musi oznaczać picia. Może ale nie musi
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:25
      Myślałam, że chodzi o sztuczną inteligencję bez alkoholu i zastanawiałam się, o co chodzi
      • engine8t Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:43
        jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> Myślałam, że chodzi o sztuczną inteligencję bez alkoholu i zastanawiałam się, o
        > co chodzi

No AI bez akoholu bylaby po prostu sztuczna
    • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:36
      Bez sensu. Wakacje są po to, aby zaszaleć i się zrelaksować.
      • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:45
        Bez alkoholu nie potrafisz?
        • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:48
          A trzeba potrafic?
          • abidja Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:54
            ritual2019 napisał(a):

> A trzeba potrafic?

Tak.
            Spojrz jak reklamowana jest radosc, spotkania towarzyskie w filmach, reklamach. Przewaznie z alkoholem.
            A dowcipy o pijanych...och jakie zabawne.
            A dla dzieci szampan bez alkoholowy.
            Uwazam,ze trzeba potrafic przeciwstawic sie temu co jest wdrukowane w nasze zachowania poprzez przekaz kulturowy, medialny itp.
            • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:59
              A co jest złego w szampanie dla dzieci, który jest tak naprawdę oranżadą? Nie dajcie się zwariować
              • abidja Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:01
                superematka napisała:

> A co jest złego w szampanie dla dzieci, który jest tak naprawdę oranżadą? Nie d
                > ajcie się zwariować

Przygotowuje dzieci ze zabawa tylko z alkoholem,ze jak dorosna to alkohol musi byc.
                • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:05
                  Wszystkie bez wyjątku. A dzieci, którym rodzice nie kupowali nie będą nigdy piły. Supcio 🤣
                  • czerwonylucjan Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:06
                    Widze, ze mamy kolejnego slabego trolla..
            • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:15
              abidja napisała:

> Uwazam,ze trzeba potrafic przeciwstawic sie temu co jest wdrukowane w nasze zac
              > howania poprzez przekaz kulturowy, medialny itp.

No to sie przeciwstawiaj, a innym daj zyc jak im sie podoba.
              • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:18
                Ale niech żyją. Tylko pytanie dotyczyło OPCJI "bez" a nie było sugestią zakazu 'z"
                • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:22
                  mocca25 napisała:

> Ale niech żyją. Tylko pytanie dotyczyło OPCJI "bez" a nie było sugestią zakazu
                  > 'z"

Przeciez mozna postulowac o takie hotele. Poza tym w okreslanoych krajach (dalam przyklady) tylko takie hotele istnieja, nawet caly kraj taki jest, idealne miejsca dla autorki na wakacje.
                  • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:24
                    ale wątkodajka własnie pytała o takie hotele all -in. Normalne pytanie.

p.s. nie, to nie muszą być idealne miejsca dla autorki, bo zapewne ma jescze inne warunki wypoczynku
                    • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:27
                      mocca25 napisała:

> p.s. nie, to nie muszą być idealne miejsca dla autorki, bo zapewne ma jescze in
                      > ne warunki wypoczynku

Hmmm, chcialaby wypoczywac w bikini...ale.w tych krajach sie nie da..no coz nie mozna miec wszystkiego, tzn mozna ale trzeba spelnic okreslone warunki, autorka ich nie spelnia.
                      • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:30
                        Oczywiście, że można , tylko pytanie czy w formule all-in. I o to PYTAŁA wątkodajka. Normalne pytanie. W sumie normalna usługa. W liniach lotniczyc też są rózne opcje alkoholu w zależności od linii i klasy podrózy - poczynając od zero darmowgo alkoholu po alkohol bez limitów. Dlaczego nie zapytać czy są takie opcje w hotelach all-in?
                        • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:36
                          Przeciez to oczywiste, że mozna wybrać taką opcję- all inclusive soft lub light, tyle, ze wątkodajka by chciała, żeby inni też nie pili, a o to już może być dużo trudniej.
                        • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:51
                          mocca25 napisała:

W liniach lotniczyc też są róz
                          > ne opcje alkoholu w zależności od linii i klasy podrózy - poczynając od zero da
                          > rmowgo alkoholu po alkohol bez limitów.

No wlasnie, ale alkohol jest dostepny, poprostu nie ma przymusu picia.
                          Natomiast autorka ma opcje, np prywatna villa z basenem, alcohol free space.
                          • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:55
                            alkohol jest dostepny,

ale jest dostępny w cenie biletu lub dodatkowo płatny
                            • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:58
                              I jeszcze wracając do samolotów. To czy ja piję czy nie to jedna sprawa, nikt nie zmusza. To czy (i ile!) piją współtowarzysze podróży też wyznacza jakis poziom komfortu.
                              • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:01
                                mocca25 napisała:

> I jeszcze wracając do samolotów. To czy ja piję czy nie to jedna sprawa, nikt n
                                > ie zmusza. To czy (i ile!) piją współtowarzysze podróży też wyznacza jakis pozi
                                > om komfortu.

Alez oczywiscie, ale od tego sa regulacje linii lotniczych.
                                • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:03
                                  a w hotelach all-in są takie regulacje (limitu picia alkoholu?)
                                  • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:18
                                    mocca25 napisała:

> a w hotelach all-in są takie regulacje (limitu picia alkoholu?)

Jesli zachowanie jest niekomfortowe to taka osobe mozna usunac z przestrzeni publicznej.
                                    • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:20
                                      Tylko po co się męczyć?

Oferty bez psów, bez dzieci, bez papierosów itd też wzbudzają takie emocje?
                                      • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:22
                                        p.s. nie raz widziałam przy gateach 'turystów" brytyjskich lecących gdzieś na południe Europy. Co prawda spili się wczesniej, ale wyobrażam sobie jak zachowują się na miejscu kiedy alkohol w cenie.
                                        • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:28
                                          BTW chyba Ryanair walczy o to, żeby na lotniskach można było sprzedawać tylko dwa alkoholowe drinki na głowę (domyślam się, że to do obejścia) bo picie na umór to jest problem w podróży. A ci ludzie, którzy są już pijani w trąbe na lotnisku to nagle się ograniczają z piciem w ofercie all-in?
                                      • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:30
                                        mocca25 napisała:

> Oferty bez psów, bez dzieci, bez papierosów itd też wzbudzają takie emocje?

A te z psami, dziecmi, papierosami wzbudzaja?
                            • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:00
                              mocca25 napisała:

> alkohol jest dostepny,
                              >
                              > ale jest dostępny w cenie biletu lub dodatkowo płatny

No i? Czy jest przymus picia?
                              • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:29
                                picia nie ma. Ale może być przymus siedzenia obok smierdzącego pijaka
                                • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:30
                                  mocca25 napisała:

> picia nie ma. Ale może być przymus siedzenia obok smierdzącego pijaka

Gdzie taki przymus? Jezdzisz do dziwnych hoteli.
                                  • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:45
                                    ritual2019 napisał(a):

> mocca25 napisała:
                                    >
                                    > > picia nie ma. Ale może być przymus siedzenia obok smierdzącego pijaka
                                    >
                                    > Gdzie taki przymus? Jezdzisz do dziwnych hoteli.

w samolotach. Jak nie ma mijesc to cię nigdzie nie przesadza.
                                    • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:47
                                      mocca25 napisała:

> ritual2019 napisał(a):
                                      >
                                      > > mocca25 napisała:
                                      > >
                                      > > > picia nie ma. Ale może być przymus siedzenia obok smierdzącego pija
                                      > ka
                                      > >
                                      > > Gdzie taki przymus? Jezdzisz do dziwnych hoteli.
                                      >
                                      > w samolotach. Jak nie ma mijesc to cię nigdzie nie przesadza.

Ale mowa o hotelach.
                                      • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:58
                                        o lotach też . Bo ci ludzie lecą m.in. na takie różne all-in - i tam zachowują się podobnie
                                        • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:02
                                          mocca25 napisała:

> o lotach też . Bo ci ludzie lecą m.in. na takie różne all-in - i tam zachowują
                                          > się podobnie

Jedni tak inni nie. Ludzie wszedzie zachowuja sie roznie.
                    • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:29
                      Ale to prawda. Najłatwiej szukać takich hoteli w krajach gdzie alkohol jest zakazany. Ito faktycznie zakazany, bo np. w Emiratach czy Omanie w hotelach alkohol można kupić. Zostaje Arabia Saudyjska albo Afganistan.

A pomysł z AI bezalkoholowym można traktwać tylko w kategoriach humorystycznych. Chociaż jakieś ortodoksyjne kościoły albo sekty mają dla "swoich" takie hotele i oferty wczasów.
                  • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:29
                    I autorka sobie te opcje dobrze zapamieta i rozpocznie szukanie przyszłorocznych wakacji od tych miejsc.
              • abidja Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:27
                Ritual, odpowiedzialam na twoje pytanie.
                Nastepnym razem nie pytaj jesli nie chcesz odpowiedzi.
                • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:28
                  abidja napisała:

> Ritual, odpowiedzialam na twoje pytanie.
                  > Nastepnym razem nie pytaj jesli nie chcesz odpowiedzi.

??? Masz jakis problem?
          • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:35
            Ale założenie ze relaks to tylko po lko jednak coś mówi...
            • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:40
              hanusinamama napisała:

> Ale założenie ze relaks to tylko po lko jednak coś mówi...
              >

A kto tak zaklada? Wyglada na to ze na ematce jedynie nie pijacy i potrafiacy sie bawic bez alkoholu sa akceptowalni.
              • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:21
                Jeśli nie umiesz się zrelaksować bez alkoholu, to źle z tobą.
                • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:22
                  Ematka jak zawsze te same gadki. O truciźnie zapomniałaś wspomnieć
                • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:40
                  angazetka napisała:

> Jeśli nie umiesz się zrelaksować bez alkoholu, to źle z tobą.
                  >

Mozna umiec ale nie trzeba chciec. A zle to jest z tymi ktorzy uwazaja ze:Jeśli nie umiesz się zrelaksować bez alkoholu, to źle z tobą.
              • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:55
                Przeciez nie mówię ze ty. Supermatka napisała ze bez sensu wakacje są po to aby się zrelaksować.
                Ja sie relaksuje bez alko wiec się da.
        • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:58
          marta.graca napisała:

> Bez alkoholu nie potrafisz?
          >
          Jakie jesteście przewidywalne 🤣 Umiem bez i z alkoholem. Ale chyba autorka nie może patrzeć na ludzi pijących drinki, bo ją smaki łapią 🤣
          • danaide2.0 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:25
            Z tego co i jak piszesz wygląda na to, że nieźle łoisz i jeszcze lepiej wypierasz.
            "Smaki łapią"?
            • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:39
              Piję, ile chce i kiedy chce. Nie nakazuje ani nie zabraniam innym pić.
              • danaide2.0 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:54
                A ja nie piję i wtedy słyszę, że jest alkoholiczką - tylko na ematce, bo w realu każdy by się popukał w czoło. I teraz widzę to w twoim wykonaniu wobec beaty.
                • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:08
                  Bo się zachowuje jak pies ogrodnika. Co ja obchodzą jakieś nieznajome osoby. Byłam w tym roku na all, gdzie alkohol był dostępny bez limitu. Piłam sobie, pili inni i nie uważam, żeby to niepijącym przeszkadzało. Mogli zamówić sobie dowolny napój bezalkoholowy i super, skoro mają takie preferencje.
            • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:23
              I tak ją już od 10 lat łapią? To tak jak z paleniem, jednym nie przeszkadzają palacze, a innym bardzo i wcale to nie jest związane z tym, że mają ochotę zapalić.
              • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:26
                Papierosy są uciążliwe dla niepalących. Alkohol pity z umiarem, nie
                • konsta-is-me Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:07
                  Alkohol też jest uciążliwy dla otoczenia, nawet bardziej niż papierosy, bo można wydzielić pomieszczenie ,gdzie się pali
                  A ludzie po alkoholu są głośniejsi, hałaśliwi, nie pachną też fiołkami ( choć pewnie im się wydaje że "nic nie czuć") itd.
                  I są skłonni czasem do różnych dziwnych poczynań, których by nie zrobili na trzeźwo.
                  Ale patrząc na twoje wpisy ,widać że to wypierasz i bronisz tego chlania do upadłego, ciekawe dlaczego ?
                  • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:12
                    Gdzie bronię chlania do upadłego?
                    • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 06:04
                      Chyba chodziło o obronę do upadłego, a nie chlanie do upadłego.
          • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:56
            Chyba bardziej jej przeszkadzał widok pijanych osób.
      • marianna1960 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 11:23
        Relax i alkohol nie znasz innych sposobów aby sie sponiewierać?? Czy już za późno?
        • superematka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 13:14
          Znam, korzystam z jakich chcę.
    • engine8t Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:46
      Ale jaja

Wpisalem komntzrz i wyskoczylo

"Komunikat forum

Wiadomość została wysłana. Ukaże się, gdy moderator ją zaakceptuje."

Jewropejska Cenzura? LOL

• mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:54
        wybierając Trumpa pokazałeś, że kochasz cenzuręwink big_grin
        • engine8t Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:07
          mocca25 napisała:

> wybierając Trumpa pokazałeś, że kochasz cenzuręwink big_grin

No nie rob z siebie ... no nie napisze kogo bo dzis mam dobry humor.
    • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 18:47
      Co prawda na żadne all inclusive nie jeżdżę, ale myślę, że też pewnie bym wolała opcję z płatnym alkoholem.

Nie myślałaś, żeby samej (lub z rodziną/koleżankami itp) coś sobie zorganizować?
      • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:00
        A czemu z płatną? Pies ogrodnika?
        • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:03
          Nie bój się, na pewno nie trafimy w to samo miejsce
          • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:05
            Żebyś się nie zdziwiła.
            • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:07
              Na razie się nie dziwię, że nie potrafisz czytać. Napisalam, żę JA BYM WYBRAŁA OPCJĘ. Ty możesz wybrać inną opcję. Ale jeżeli wolisz moją, to może się spotkamywink
              • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:10
                Możemy nawet drinka wypić, może być bez alko 😉
                • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:12
                  Nie, dziękuję.
      • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:06
        Ostatnie kilka lat jeździłam na samodzielnie organizowane wakacje.
        Lenistwa nadbasenowego mi się zachciało i dzieci się tez domagają zmiany formuły.
        • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:09
          ale lenistwo basenowe chyba też można sobie samemu zarezerwować? Przecież istnieją hotele, które nie są zarządzane przez właścicieli wyjazdów all inclusive
          • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:12
            Zobaczę, narazie myślę na wysokim poziomie ogólności. Do przyszłego roku jeszcze dużo czasu.
        • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:24
          beataj1 napisała:

> Ostatnie kilka lat jeździłam na samodzielnie organizowane wakacje.
          > Lenistwa nadbasenowego mi się zachciało i dzieci się tez domagają zmiany formuł
          > y.
          >

Problem jest w tym ze inni beda pic alkohol?
          • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:27
            Nie problem. Preferencja.
            Pytam o możliwości i opcje a nie o nakazy.

Jak rany, mogę wybrać milion opcji pobytu przy rezerwacji wakacji. Czemu kwestia dotycząca dostępności alkoholu wzbudza tyle emocji. Czym różni się opcja obecności animacji lub odległości od morza od opcji obecności alkoholu. To taki sam wybór jak każdy inny.
            • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:29
              To dlaczego nie wybierzesz opcji private villa? Bedziesz mogla sie zreleksowac przy basenie i bez alkoholu, bo nie bedzie wokol innych pijacych, nie bedzie alkoholu w villa.
              • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:32
                Może wybierze. Na razie zadała normalne PYTANIE
                • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:35
                  I padła wyżej odpowiedź, że taki hotel można znaleźc w krajach gdzie panują określone normy kulturowe, a goście ten normy wyznają i przestrzegają.
                  • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:40
                    I super. Ale może ktoś słyszał o innych miejscach. Np w Europie.

Byłaby to oferta jak oferta, przecież sa dziesiątki rodzajów ofert, ze sniadaniem/bez sniadania, z obiadokolacja lub bez, dla gosci z pieskiem i dla tych, którzy piesków nie lubią, dzieci za darmo lub za 50% ito itd. Dlaczego pytanie o ofertę alkohol tylko płatny wzbudza takie emocje?
                    • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:46
                      Trzeba pytać w towarzystwach trzeźwości albo "suchych" sektach religijnych, gdzie można znaleźć takie przybytki charytatywne.
                      • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:49
                        Jakby tu powiedzieć...są ludzie którzy płacą za alkohol. I nie szukają natańszych ofert z możliwością picia na umór "bo w cenie". I niekoniecznie mieszkają w Omanie.
                        • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:53
                          mocca25 napisała:

> Jakby tu powiedzieć...są ludzie którzy płacą za alkohol. I nie szukają natańszy
                          > ch ofert z możliwością picia na umór "bo w cenie". I niekoniecznie mieszkają w
                          > Omanie.

Ale autorka moze wybrac opcje bez alkoholu w cenie. Moze tego alkoholu w ogole nie pic, przeciez nikt jej nie zmusza. Szczerze nie wiem w czym problem.
                          • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:56
                            Ale autorka moze wybrac opcje bez alkoholu w cenie.

I chyba własnie o to pytała. O All-in bez alkoholu w cenie
                            • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:03
                              mocca25 napisała:

> I chyba własnie o to pytała. O All-in bez alkoholu w cenie

Nie, autorka pytala o taka opcje:

Słuchajcie, tak sobie pomyślałam, że chętnie bym pojechała na AI. Nie takie z nieodłącznym pełnym barem, ale takie gdzie nie będzie dostępny alkohol.

Kilka osob jak zwykle na ematce ma problem ze zrozumieniem tekstu.
                        • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:07
                          A dlaczego alkohol kojarzy ci się wyłącznie z piciem na umór?
                          • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:10
                            dekoderka napisała:

> A dlaczego alkohol kojarzy ci się wyłącznie z piciem na umór?
                            >
                            Dobre pytanie. Niektórzy nie rozumieją, że jest coś pomiędzy abstynencją a piciem do odcięcia.
                          • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:15
                            Mnie? Nie. Po prostu zdarza mi się mieć takich współpodróżnych. I niestety załoga nie reaguje jeżeli nie są na tyle agresywni, że zakłocają lot.

Bogu dziękuję, że nie zdarzyło mi się przy takich siedzieć, ale ryzyko jest.
                            • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:18
                              Są ludzie, którzy na trzeźwo są nie do zniesienia.
                              • marta.graca Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:19
                                To się ich unika.
                                • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:27
                                  marta.graca napisała:

> To się ich unika.
                                  >
                                  W samolocie czy hotelu ciężko
                            • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:18
                              Mnie się nie zdarza. Może podróżuj czym innym niż najtańsze linie?
              • beataj1 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 19:34
                Jeszcze nie mam opcji. Ja dopiero zaczynam mgliscie myśleć o przyszłorocznych wakacjach. Pojawiło mi sie rozwiązanie, które byłoby eleganckie w prostocie, ale okazało się że to nie takie oczywiste.

Jeszcze mi się mogą 500 razy zmienić pomysły i wizje na przyszly rok.
            • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:22
              >mogę wybrać milion opcji pobytu przy >rezerwacji wakacji. Czemu kwestia >dotycząca dostępności alkoholu >wzbudza tyle emocji
              Ponieważ taki basen hotel ma albo go nie ma. Posiadanie basenu nie wynika ze światopoglądu wlasiciela ani poglądów klientów domagających się stref ahydralnychc bo sami się nie kąpią, a inni ludzie w bikini ich brzydzą, tylko z uwarunkowań lokalowo- finansowo- klimatycznych. Forma BB, HB czy AI też wynika nie ze światopoglądu „jestem na diecie i nie życzę sobie, żeby ktoś obok mnie cokolwiek jadł”, tylko z możliwości organizatora, natomiast klient wybiera z ofert co mu pasuje - jedzenie na miejscu czy codziennie inna knajpa. Nikt nie domaga się, żeby zakazać jedzenia wszystkim innym klientom…
              • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:28
                Mnie zastanawia, że dla niektórych tutaj prawem wyrytym na kamiennej tablicy jest PRAWO WYBORU. I nagle okazuje się, że dla nich ,w przypadku alkoholu w hotelu, prawa wyboru można innych pozbawić big_grin
                • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:30
                  Prawo wyboru polega na prawie wyboru hotelu. Trudne? Własnie chodzi o to, żeby wybór był. Nikt ci kieliszka nie wyrywa z ręki

• dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:35
                    Prawo wybory polega na prawie picia lub niepicia. Proste.
                    • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:42
                      A co z paleniem?wink
                      • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:47
                        Twierdzisz, że bar wypełniony oparami alkoholu ze szklaneczek i kieliszków szkodzi abstynentom?
                        • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:56
                          Opary alkoholu spoconych może nie szkodzą, ale przeszkadzają, czasami pijani stanowią zagrożenie.

Dlatego skoro sa ofert dla dzieci, bez dzieci itd naturalna byłaby oferta bez alkoholu. Nie bój się, nie oznacza to, że ofery pij ile chcesz mają zniknąć
                          • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:59
                            Jakie to ematkowe, doprowadzenie sytuacji do absurdu big_grin

Szlajasz się po portowych mordowniach?
              • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:32
                Nikt nie domaga się, żeby zakazać jedzenia wszystkim innym klientom…

Nie chodzi o zakaz i zmaykane takich hoteli. Chodzi o możliwośc wyboru
                • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:26
                  Skoro ograniczanie oferty w żaden sposób nie jest opłacalne dla usługodawcy ani pożądane przez klientów, to czemu właściciel miałby to robić? Bo jedna osoba chce? Są enklawy, gdzie ideologiczne podejście do alkoholu spowodowało pojawienie się ofert, ale wówczas trzeba wziąć pod uwagę całość tej ideologii/religii, nie tylko kwestie alko.
                  • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:28
                    memphis90 napisała:

> Skoro ograniczanie oferty w żaden sposób nie jest opłacalne dla usługodawcy ani
                    > pożądane przez klientów, to czemu właściciel miałby to robić? Bo jedna osoba c
                    > hce? Są enklawy, gdzie ideologiczne podejście do alkoholu spowodowało pojawieni
                    > e się ofert, ale wówczas trzeba wziąć pod uwagę całość tej ideologii/religii, n
                    > ie tylko kwestie alko.
                    >

mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:24
                    Jest tansza/droższa?

Tańsza o około 50 euro (w międzyczasie spojrzałam na neta - ze wzgledu na rosnące zainteresowanie jakies niemieckie biuro wprowadziło, chyba w tym roku)
                    • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:54
                      O czym teraz mówimy? O ofercie bez alko w cenie czy o hotelu z zakazem?
    • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:04
      A są jeszcze hotele w opcji HB? Ostatnio nie jeżdżę to nie wiem. Ale kiedyś tylko takie wybieraliśmy, dla mnie to opcja idealna.
      • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:09
        Jak najbardziej. Chociaż wtedy warto, aby w pobliżu była jakaś infrastruktura gatronomiczna labo spożywcza.
        • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:23
          No właśnie tak szukaliśmy. Hotel raczej w miasteczku niż pośrodku niczego. I na jakieś lunche czy desery sobie wychodzliśmy. Dla mnie spoko. Alkoholu i tak nie piję za bardzo, ostatecznie jednego drinka na wyjeździe mogę sobie kupić. I znacząco mniej imprezowiczów w hotelach, raczej ludzie jeżdżący na zwiedzanie.
          • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:30
            Chyba poza sezonem letnim , jeśli mowa o południu. Zwiedzanie w 40C to raczej opcja dla desperatów.
            • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:52
              Zwiedzałam w wyższych temperaturach i nie uważam się za osobę zdesperowaną.
              • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:00
                A zwiedzaj sobie nawet w saunie. Czysta przyjemnośc big_grin
            • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:08
              Tak, Tunezja, Maroko, Turcja - późny wrzesień, Rejs po Nilu i pobyty w Egipcie - koniec października/początek listopada.
              Tylko raz wzięliśmy hotel z All bo odpowiadała nam lokalizacja. No i na statku był Full Board, ale za alkohol się płaciło i to sporo.
      • alina460 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:47
        W większości hoteli na Maderze. Polecam, bo tam raczej jeżdżą turyści na wyższym poziomie.
        • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:50
          Co to jest "wyższy poziom" i jak się go mierzy?

alina460 napisała:

> W większości hoteli na Maderze. Polecam, bo tam raczej jeżdżą turyści na wyższy
          > m poziomie.
        • superematka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:02
          alina460 napisała:

> W większości hoteli na Maderze. Polecam, bo tam raczej jeżdżą turyści na wyższy
          > m poziomie.
          🤣
    • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:08
      Jeśli nie będzie alkoholu, to ludzie tak samo będą się przemieszczać z kubeczkami w dłoni, bo zapewne jest gorąco i pić się chce cały czas 🤔
    • dominika9933 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 20:58
      Czemu al kojarzy Ci się z piciem alkoholu? Przecież możesz pić wodę, kawę, herbatę, ayran, co tam chcesz.
      • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:01
        Bo ona chce mieć koło siebie wyłącznie takich samych, tak samo myślących.
      • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:10
        Pewnie chodzi o to, że osobie trzeźwej jest gorzej w dużej grupie pijących. Są głośniejsi, no i ten zapach... A palacze po alkoholu zaczynają częściej palić papierosy. Niektórym to przeszkadza.
        • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:13
          To wybierz hotel z zakazem palenia.
          • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:23
            ???
            Przecież to nie mój wątek, ja akurat na fajki na zewnatrz mam wywalone. Ale pijanych nie lubię, fakt.
    • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:00
      I to chyba na tyle. Zdziwił mnie opór przed ofertą "bez alkoholu", która przecież nie likwiduje ofert z alkoholem. Jest/byłaby tylko jedną z ofert - nieobowiązkowąwink
      • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:03
        A jest gdzieś taka egzotyczna oferta? Przecież na pewno już ktoś podchwycił tak perspektywiczny model biznesu big_grin
      • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:29
        Ależ są oferty bez alkoholu - w cenie. Natomiast „całkowity zakaz spożywania na terenie obiektu” będzie budzić zdumienie i opór.
        • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:37
          imho problemem jest ten alkohol "w cenie" bo nie ukrywajmy, część gości popłynie "skoro zapłaciła". Taka opcja zwiększa ryzyko obecności gości pod wpływem.

I na świecie, w Europie też funkcjonuje dobrze miliony hoteli bez "alkoholu w cenie" , ba nawet jak jest tam alkhol to często droższy niż w innych miejscach.
          • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:39
            p.s i nie trzeba wyjeżdżać do Omanu, wystarczy Polska - możesz kupić pakiety z pełnym wyżywieniem a nie ma nawet butelki alkoholu
            • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:44
              p.s. 2 - po chwili refleksji - pewnie z 70% hoteli w Europie, w których się zatrzymywałam/zatrzymuję jest alkohol-free, nie da się kupić alkoholu na miejscu. Nikt nawet tego jakoś specjalnie nie opisuje.
              • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:49
                Hotele wczasowe, czy kanciapy 2* na weekendowe zwiedzanie miasta?

mocca25 napisała:

> p.s. 2 - po chwili refleksji - pewnie z 70% hoteli w Europie, w których się zat
                > rzymywałam/zatrzymuję jest alkohol-free, nie da się kupić alkoholu na miejscu.
                > Nikt nawet tego jakoś specjalnie nie opisuje.
                • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:32
                  Hotele wczasowe, czy kanciapy 2* na weekendowe zwiedzanie miasta?

Nie korzystam z "hoteli wczasowych". Z kanciap też nie.
                  • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:51
                    Może to były domy pielgrzyma Adwentystów Dnia Siódmego?

mocca25 napisała:

> Hotele wczasowe, czy kanciapy 2* na weekendowe zwiedzanie miasta?
                    >

>
                    > Nie korzystam z "hoteli wczasowych". Z kanciap też nie.
                    • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:56
                      zapewne
            • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:45
              Ale autorce nie chodzi o brak alkoholu w cenie AI, tylko całkowity zakaz…
              • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:49
                zakaz czy brak w ofercie?

przy okazji - to jedne z pierwszych wyników graficznych reklamujących All - incusive. Alkochol na plaży, alkochol w basenie!

https://cdn.prod.website-files.com/67a8a971897a51255b073c8b/67d2b0a9932767e4b331a427_Untitled%20design%20(28).png

https://cdn.content.tuigroup.com/adamtui/2023_7/10_10/6ed7e506-b695-440e-bdc5-b03b00b5019c/AI_DRINKS_GEN_shutterstock_1934159531_FCH_blogWebOriginalCompressed.jpg
                • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:52
                  Jeśli cały hotel nie serwuje alko, nawet odpłatnie, to zakaz…
                  • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:56
                    memphis90 napisała:

> Jeśli cały hotel nie serwuje alko, nawet odpłatnie, to zakaz…
                    >

Słucham????
                    • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:07
                      mocca25 napisała:

> memphis90 napisała:
                      >
                      > > Jeśli cały hotel nie serwuje alko, nawet odpłatnie, to zakaz…
                      > >
                      >
                      > Słucham????

przyznam, że wszedzie widuję hotele z napisami "zakaz palenia" ale 'zakazu picia alkoholu" jeszcze nie widziałam.

Piszę w imieniu swoim a nie beaty, któa nie wiem jakie ma powody. Gdybym jeździła na all-incl to nie alkohol by mi przeszkadzał tylko wiele ludzi z dostępem do alkoholu "w cenie"
                    • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:28
                      Autorce chodzi o to, żeby nikt nie mógł spożywać, a nie, żeby był odpłatnie. No chyba jaśniej się nie da.
                      • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:34
                        memphis90 napisała:

> Autorce chodzi o to, żeby nikt nie mógł spożywać, a nie, żeby był odpłatnie. No
                        > chyba jaśniej się nie da.
                        >

autorka napisała "ale takie gdzie nie będzie dostępny alkohol" . To nie jest równozanczne z zakazem picia. Jasniej się nie da.
                      • ichi51e Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:01
                        Mi się wydaje że jej chyba jednak chodzi i to żeby było AI ale bez alko. W barze może byc
                • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:55
                  boże, alkohol
        • hanusinamama Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:58
          No to sie wybiera inny hotel
          Tak jak są hotele bez dzieci...nie budzi u mnie oporu, wybieram taki w którym dzieci być moga.
          Rozumiem, że jedni na wyjazdach piją inni nie...ale aż zdumienie i opór?
    • konsta-is-me Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:10
      A ja to rozumiem, też wolałabym miejsce bez chlania i pijanych ludzi dookoła.
      O ile są hotele "bez dzieci" to jednak wątpię by opcja "bez alko" przeszła , jak czytam forum 😆
      • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:16
        Jeździsz do mordowni?

konsta-is-me napisała:

> A ja to rozumiem, też wolałabym miejsce bez chlania i pijanych ludzi dookoła.
        > O ile są hotele "bez dzieci" to jednak wątpię by opcja "bez alko" przeszła , ja
        > k czytam forum 😆
      • infinitypool Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 06:30
        Na Majorce np masz mnostwo hoteli z tylko HB
        Polecam również latać do hoteli gdzie są głównie Niemcy i które są kids friendly.
        • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:36
          A co jest takiego specyficznego w Niemcach?

infinitypool napisał(a):

> Na Majorce np masz mnostwo hoteli z tylko HB
          > Polecam również latać do hoteli gdzie są głównie Niemcy i które są kids friendl
          > y.
          • infinitypool Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:48
            W dobrych, children friendly hotelach do których ja jeżdżę i w których jest dużo niemieckich rodzin nawet przy obecności pakietow all inclusive nie ma żadnego chlańska. Dlatego mnie szokuje to co pisza dziewczyny bo ja się z czymś takim nigdy nie spotkałam, tzn z nadmierna konsumpcja alko na AI

marecky81 napisał(a):

> A co jest takiego specyficznego w Niemcach?
            >
            >
            > infinitypool napisał(a):
            >
            > > Na Majorce np masz mnostwo hoteli z tylko HB
            > > Polecam również latać do hoteli gdzie są głównie Niemcy i które są kids f
            > riendl
            > > y.
            • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 09:59
              Kiedyś byliśmy we wrześniu w hotelu AI "senior friendly" z mnóstwem niemieckich emerytów. Ostre łojenie zaczynało się o 11 rano z chwilą otwarcia barów.
              • infinitypool Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 11:21
                marecky81 napisał(a):

> Kiedyś byliśmy we wrześniu w hotelu AI "senior friendly" z mnóstwem niemieckich
                > emerytów. Ostre łojenie zaczynało się o 11 rano z chwilą otwarcia barów.

No cóż, ja pisze o hotelach skierowanych głównie na rodziny. Zawsze wybieramy dobre hotele i nigdy w życiu nie byliśmy świadkami pijaństwa.
                Może nalezaloby wybierać lepsza kategorie lub unikać badziewnych lokalizacji typu Bułgaria czy też badziewno imprezowych takich jak Ballerman na Majorce
                • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 11:32
                  Ależ to był super hotel 2* w Czarnogórze.

infinitypool napisał(a):

> marecky81 napisał(a):
                  >
                  > > Kiedyś byliśmy we wrześniu w hotelu AI "senior friendly" z mnóstwem niemi
                  > eckich
                  > > emerytów. Ostre łojenie zaczynało się o 11 rano z chwilą otwarcia barów.
                  >
                  > No cóż, ja pisze o hotelach skierowanych głównie na rodziny. Zawsze wybieramy d
                  > obre hotele i nigdy w życiu nie byliśmy świadkami pijaństwa.
                  > Może nalezaloby wybierać lepsza kategorie lub unikać badziewnych lokalizacji ty
                  > pu Bułgaria czy też badziewno imprezowych takich jak Ballerman na Majorce
                  • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 11:56
                    Wydaje się, że dobrze znasz hotele 2*
                    • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:47
                      Bardzo dobrze. np. we Włoszech Jakiś problem dla wyższej półki i jet set class?

mocca25 napisała:

> Wydaje się, że dobrze znasz hotele 2*
                      • mocca25 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:51
                        Dla mnie żaden problem, ale wydaje się, że nie znasz innych hoteli niż "wczasowe", *2, osrodki adwentystów itd

To nie ja wporwadziłam elemnt hotelu *2 gwiadkowego tylko ty pryzpominam "kanciapa 2 *" - pamietasz jeszcze?

• mayaalex Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:10
      Znalazlam w Turcji, beda pewnie tez w innych krajach muzulmanskich - ale niestety wtedy zazwyczaj w pakiecie masz rowniez oddzielne strefy basenowe/sauny/plaze dla mezczyzn i kobiet (co by mi w sumie zupelnie nie przeszkadzalo gdybym jechala na wakacje sama, ale juz wyjazd z mezem zeby siedziec osobno na basenie to troche przesada wink
      www.turkishairlinesholidays.com/en-tr/alcohol-free-hotels-vacation-package
      Chyba najlepsza opcja to nieduzy hotel z restauracja na miejscu, gdzie mozna wykupic posilki ale wlasnie nie ma opcji AI (bo jak alkohol jest wliczony to zawsze znajda sie ludzie, ktorzy beda chcieli napic sie do oporu). W nieduzych hotelach nie ma az takiej anonimowości i ludzie lepiej sie zachowuja smile
      • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:12
        Wystarczy opcja HB lub FB jako jedyna dostępna, bez All.
      • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:46
        W tych tureckich obowiązuje burkini… 😱 I okrywanie ciała poza basenami…
    • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:25
      Upiorny ten wątek się zrobił. Jakby czyjaś niechęć do osób pijanych części dyskutujących godziła w godność osobistą.
      • dekoderka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:31
        Pijanych czy pijących?
        • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:41
          Kazdy pijacy to dla ematki = pijany.
          • 3-mamuska Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 00:25
            ritual2019 napisał(a):

> Kazdy pijacy to dla ematki = pijany.

Nie, ale u kazdej osoby po alko zmienia sie zachowanie.
            Zwlaszcza osob mało pijacych , gdzie nawet lampka i juz szumi w uszkach. Robi sie głośniejsza wiecej sie śmieje itp. Jej sie wydaje ze tak nie jest bo lampka dwie nie jestem pijana a jednak.
        • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:41
          Oczywiście każdy, kto spożywa alkohol piję do takiego stanu, że jest pijany. Nie ma możliwości, że ktoś wypije jednego czy dwa drinki i jest trzeźwy
          • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:53
            Ematki maja takie doswiadczenia, pije die do stanu glebokiego upicia. Tak jest w rodzinie, otoczeniu wiec nic innego nie znaja.
            • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:00
              Przykre to, ale cóż. Może dlatego tak trudno im zrozumieć, że ktoś może sobie wypić drinka i się nie zataczać, nie wszczynać awantur, nie bełkotać.
            • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:06
              Są jeszcze ludzie na ratuszu. Nie jest pijany, nie zatacza się, nie bełkocze. Taki miły zawrót głowy
              Ale. Jak siedzą w grupie to głośno mowią, przekrzykując się, albo razem wybuchają gromkim śmiechem. Generalnie kilka stolików obok nie da się normalnie porozmawiać. Jak są pojedynczo to szukają towarzystwa, zagadują obcych, usilnie żartują z obsługą. Czasem zachowują się ryzykownie - skaczą do basenu na główkę, nie przestrzegają zasad bezpieczeństwa na sprzęcie wodnym itp.
              Generalnie dla otoczenia uciążliwi bardziej niż ktoś kto się po prostu upije i pójdzie spać.
              • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:10
                Jak siedzą w grupie to głośno mowią, przekrzykując się, albo razem wybuchają gromkim śmiechem.

Ale to jest dobra zabawa, ematki uwazaja ze tak sie bawia trzezwe.
                • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:14
                  Wychodzi na to, że dla ematki tylko osobna willa, bo nawet rozmowy i dobry humor gości hotelowych przeszkadzają.
                • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:38
                  Ależ to jest dobra zabawa. Ale dobra dla tych co uczestniczą, nie dla trzeźwego otoczenia.
                  • magdulecp Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 23:18
                    A jak śmieją się trzeźwi? Rozumiem, że najpierw wyjmujesz alkomat?
                    • kamin Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:03
                      Nie muszę wyjmować alkomatu, wystarczy że widzę i słyszę wrzaskliwą grupę przy stole zastawionym kieliszkami i konsumujących zawartość tych kieliszków.
                      • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:49
                        A ty obok z zieloną herbatą sączoną z odgiętym paluszkiem, przy lekturze poezji staroskandynawskiej.
              • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:19
                Na ratuszu to rzeczywiście niebezpiecznie, wysoko.
                • kamin Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:39
                  Na rauszu. Słownik się porządził.
            • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:22
              Napisała osoba, która nie zna relaksu bez alkoholu.
              • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 10:41
                Napisala osoba ktora nie potrafi sie zrelaksowac nie palac trawy.
                • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 11:08
                  O, to ciekawe. Jak to wymyśliłaś?
                  • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 11:17
                    W koncu jestes za legalizacja.🤣
                    • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 11:29
                      Aha...
                      • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 11:34
                        Ale co aha? Udajesz glupia? W koncu chyba wiesz co to jest i czemu sluzy?
                        • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 11:57
                          Usiłuję zrozumieć, jak to, że jestem za legalizacją, oznacza, że bez trawy nie umiem się zrelaksować.
                          • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:07
                            Skoro przeszkadza ci ze ludzie chca sie relaksowac pijac alkohol to jak to jest ze nie przeszkadza ci ze chca sie relaksowac palac trawe?
                            • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:09
                              Nie odpowiedziałaś na pytanie.
                              • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:10
                                Odpowiedzialam. To ty probujesz odrwacac kota ogonem, jak zwykle.
                                • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:29
                                  Lol. Póki nie wytłumaczysz, skąd wzięłaś pomysł, ze nie umiem się relaksować bez zioła, nie mamy o czym rozmawiać.
                                  • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 12:41
                                    Bo nie mamy o czym rozmawiac skoro ty twierdzisz ze ktos nie potrafi sie relaksowac bez alkoholu. Co ciebie to w ogole obchodzi i w czym tobie to przeszkadza jak kto sie relaksuje? Jedno z typowych durnych stwierdzen na tym forum. Ematka potrafi sie swietnie relaksowac bez alkoholu i preferuje alkohol free wakacje, preferowalaby takie hotele ale jednoczesnie uwaza ze ziolo powinno byc legalne, wszak to nie alkohol.
                                    • superematka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 15:45
                                      I chodzi naćpana
                                    • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 16:52
                                      To ty twierdzisz, że nie chcesz się relaksować bez alkoholu. Sama to napisałaś.
                                      Dwa, że rozmawiasz tu ze mną, a nie z "ematką". Nie preferuję alkohol free wakacji, nie jestem bowiem założycielką wątku - po prostu mnie taka potrzeba nie dziwi i nie oburza. A zioło powinno być legalne, skoro alkohol jest. Jedno i drugie jest dla ludzi. Z jednego i drugiego nie wszyscy umieją korzystać.
                                      • ritual2019 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 17:22
                                        angazetka napisała:

> To ty twierdzisz, że nie chcesz się relaksować bez alkoholu. Sama to napisałaś.

A musze chciec? Ty masz problem z tym ze ktos piie alkohol czyli wg twojej logiki masz problem z alkoholem. Przyjmij to w koncu do wiadomosci i nie ekscytuj sie tak, nie ma czym.
                                        Natomiast wakacje alcohol free takze w hotelach nie sa problemem dla tych ktorzy chca. Sa dostepne na calym swiecie, nie tylko w formie detox z yoga.

• wrota.do.lasu Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:48
      Ja jeżdżę do Egiptu na AI i nie widzę hord pijusow. Ja tego nie pijam, ale są osoby sączące. Nie przeszkadza mi to.... nikt nie żyją, awanturuje się itp jest ok
      • marecky81 Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 21:57
        Mnie zastanawia pokazywanie wyżej pijanych Brytoli z Ryanaira czy innych tanich linii, w kontekście wczasów AI.
        • superematka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 22:04
          marecky81 napisał(a):

> Mnie zastanawia pokazywanie wyżej pijanych Brytoli z Ryanaira czy innych tanich
          > linii, w kontekście wczasów AI.
          Dla ematki albo się nie pije wcale albo do utraty nieprzytomności.
          • magdulecp Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 23:19
            I to jest smutne, bo pokazuje w jakim domu i środowisku się ematka wychowała.
            • angazetka Re: Bezalkoholowe Al 27.07.25, 23:23
              Masz na myśli takie środowisko, w którym pytanie o opcję AI bez alkoholu wprawia niektórych w drgawki z oburzenia, że ktoś śmie odpoczywać bez %?
              • memphis90 Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 07:50
                Wybacz, ale odwracasz teraz kota ogonem. Nikt nikomu nie zabrania nie spożywać alko na AI i odezwalo się sporo osób, które mając taką opcję nie piją. Albo wybierają oferty bez alko w cenie.

Ale pytanie nie dotyczyło jak samemu nie pić, tylko o oferty z odgórnym zakazem spożywania dla wszystkich klientów.
          • ichi51e Re: Bezalkoholowe Al 28.07.25, 08:28
            Jeśli specjalnie płacisz za alkohol kiepskiej jakości alko bez limitu to chyba po to żeby pić bez limitu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka