Dodaj do ulubionych

Świetlica dla pracujących

IP: 213.25.169.* 21.01.04, 19:27
Gowno prawda...Nie wiem skad pani dyrektor ma takie informacje...chodziłam do
184 szkoły przez lat 9 i raz moja mama pracowała raz nie ale zawszem miejsce
było dla mnie...teraz jest tak samo...do świetlicy chodzi wielu braci i
siostr moich dawnych znajomych...niektorych rodzice pracują innych nie...
Obserwuj wątek
    • Gość: eve Re: Świetlica dla pracujących IP: *.toya.net.pl 21.01.04, 20:58
      to nie jest odosobniony przypadek-w wiekszości szkół na świetlicy moga
      przebywac bez ograniczeń uczniowie z klas I-III.te starsze z oporami sa
      przyjmowane-i warunkiem jest oczywiscie pracujący mama i tata.To skandal ale
      tak jest a przyczyna prozaiczna-ciasno i dla wszystkich dzieci nie starcza po
      prostu miejsca.Poza tym w swietlicy jest hałas i odrabianie lekcji w takich
      warunkach to horror.Mój syn chodził na swietlice przez 2 lata -później
      zaprotestował-lubił byc z kolegami ale wracał tak skołowany i zmęczony,ze na
      jego prośbę pozwoliłam mu wracac do domu.Sasiadka otwierała mu drzwi i dawała
      cos do jedzenia.(obiad zjadał w szkole)Tak jest do tej pory .Na szczęście jest
      odpowiedzialny-odrabia sam lekcje i uczy sie ,więc gdy ja wracam do domu
      wszystko jest juz zrobione.to była jego decyzja-nie chciał sie męczyc w hałasie
      i wybrał samotny powrót do domu.Teraz to nie problem bo ma 12 lat ale gdy miał
      9 był jedynym dzieckiem wsród klas początkowych , które wybrało taki wariant
      czekania na powrót rodziców.Dziś jestem z niego dumna bo da sobie rade w
      różnych sytuacjach-od 2 lat sam jeździ na angielski i basen.nie jest to jednak
      rozwiązanie dla wszystkich dzieci więc wszystkie powinny móc chodzic na
      swietlice.rodzicom jednak podpowiadam-zapytajcie o zdanie dziecko i..zaufajcie
      mu, dajcie szanse by samo podjęło decyzję.
    • Gość: Dziadek A mamy uczyć dzieci, że nie ma podziału.... IP: 217.153.38.* 21.01.04, 21:43
      A mamy uczyć dzieci, że nie ma podziału na lepszych czy gorszych. Tak jak
      powiedziano to nie wpłynie dobrze na rozwój ich psychiki.
    • Gość: Rodzic Re: Świetlica dla pracujących IP: *.4web.pl 22.01.04, 20:52
      W Szkole Podstawowej nr 30 istnieje dużo więcej problewów, którymi warto byłoby
      się zainteresować. Sprawa "Świetlicy dla pracujących" to tylko "mały Pikuś".
      • Gość: Rodzic Re: Świetlica dla pracujących IP: *.net / *.alpat.net 23.01.04, 23:24
        pikanteri dodaje fakt ,ze jest to "szkoła z klasą" - tak, oprócz tego dzieci
        pod koniec każdego semestru oprócz rutynowych sprawdzianów "po dziale" pisza z
        większości przedmiotów sprawdziany semestralne. Niezła zabawa - w dwa tygodnie
        sześć - osiem sprawdzianów półrocznych. w czasie studiów sesja na politechnice
        to były maksymalnie cztery egzaminy
      • Gość: Rodzic Re: Świetlica dla pracujących IP: *.net / *.alpat.net 23.01.04, 23:26
        pikanteri dodaje fakt ,ze jest to "szkoła z klasą" - tak, oprócz tego dzieci
        pod koniec każdego semestru oprócz rutynowych sprawdzianów "po dziale" pisza z
        większości przedmiotów sprawdziany semestralne.
        • camelot Re: Świetlica dla pracujących 23.01.04, 23:47
          Głupota łódzkich dyrektorów szkół podstawowych przekracza już wszelkie normy.
          Tylko dlaczego wydział edukacji (p. Piotrowicz) to toleruje. Wurzucił bym paru
          dyrektorów na "zieloną trawkę" to wtedy inni by pomyśleli co robią.
    • Gość: OBIEKTYWNY Re: Świetlica dla pracujących IP: *.lodz.mm.pl 26.01.04, 23:07
      PO ZAPOZNANIU SIĘ Z TREŚCIĄ ARTYKUŁU PRASOWEGO STWIERDZAM, ŻE JEGO
      TREŚĆ /POMIJAJĄC STRONĘ MERYTORYCZNĄ/ JEST TENDENCYJNA I NIEGRZECZNA W FORMIE.
      AUTOR WYMIENIAJĄC NAZWISKO SYCHOWSKA MÓGŁ PRZECIEŻ UŻYĆ SŁOWA PANI LUB
      DYREKTOR. TO NIC NIE KOSZTUJE, WYMAGA TYLKO ODROBINĘ DOBREJ WOLI.
      UWAŻAM, ŻE AUTOR PISAŁ BĘDĄC INSPIROWANYM PRZEZ OSOBĘ LUB GRONO OSÓB, KTÓRYM
      BYĆ MOŻE PANI SYCHOWSKA ZASZŁA ZA SKÓRĘ. KRÓTKO MÓWIĄC CELEM TYCH OSÓB NIE
      BYŁO UZDROWIENIE SYTUACJI ZWIĄZANEJ Z FUNKCJONOWANIEM ŚWIETLICY LECZ CHĘĆ
      DOKOPANIA DYREKTOROWI SZKOŁY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka