Gość: bravo Camerimage Łódź Center: relacja z kolejnej sesji IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.10, 23:10 A starsza Holenderka z rozrzewnieniem w jednej z lokalnych stacji telewizyjnych wspomina czasy, kiedy w domu obok, po sąsiedzku znajdował się "cichy burdel". Niedawno zamieniono go na lokum dla Polaków.i "nie da się już tu mieszkać". Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 To ile ludności liczy to miasteczko Łódź że aż 13.01.10, 23:19 5 tysięcy jego mieszkańców poparło projekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasik Re: To ile ludności liczy to miasteczko Łódź że a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 23:34 Nikt sie specjalnie o te głosy nie starał, a są, ludzie cały czas się podpisują i popierają z własnej inicjatywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasik PODAJĘ Nazwiska radnych, którzy głosowali na NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 23:39 Oto nazwiska radnych z klubów, które były przeciwko CŁC. Zapamiętajcie i NIGDY nie oddawajcie głosu na ludzi, którzy są przeciwko Łodzi!!! LEWICA Dariusz Joński Anna Rakowska Anna Adamska-Makowska Iwona Bartosik Jarosław Berger Ewa Majchrzak Grzegorz Matuszak Małgorzata Niewiadomska-Cudak Maciej Rakowski Władysław Skwarka PLATFORMA OBYWATELSKA Mateusz Walasek Jan Mędrzak Marcin Bugajski Bartosz Domaszewicz John Godson Tomasz Kacprzak Karolina Kępka Elżbieta Królikowska-Kińska Agnieszka Nowak Ilona Orczykowska Rafał Reszpondek Witold Rosset Tomasz Sadzyński Sebastian Tylman Patrycja Wójcik Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: PODAJĘ Nazwiska radnych, którzy głosowali na 14.01.10, 00:01 Obiecywałem PO, że na nich nie zagłosuję, ale ten mądry ruch spowodował, że będę miał wielki problem. Jak tu nie poprzeć ludzi, którzy potrafią liczyć i nie szastają publicznym groszem bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: PODAJĘ Nazwiska radnych, którzy głosowali na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 00:36 wsadź sobie w buty tą swoją elokwencję Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku brawo radni 13.01.10, 23:29 trzeba liczyć dobrze publiczne pieniądze oprócz kamerimidżów są jeszcze szkoły i drogi, zdrowie, straż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: brawo radni IP: 195.69.80.* 13.01.10, 23:44 no Tobie przydałby się powrót do szkoły, skoro nie widzisz szansy jaką Łódź otrzymałaby stworząc ten projekt... Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Re: brawo radni! Tak trzymać 14.01.10, 00:04 Szansę to ma Żydowicz na wyciągnięcie pieniędzy z kasy miasta na prywatny biznes.Nieźle by się ustawił ! A szanse dla Łodzi są iluzoryczne, bo zasadniczo Żydowicz ma w d...e wszystkich od których wyciągnął kasę. Macie wątpliwości - dzwońcie do Torunia PAMIĘTAJCIE !!! TORUŃ JUŻ TO PRZERABIAŁ . Gość portalu: pablo napisał(a): > no Tobie przydałby się powrót do szkoły, skoro nie widzisz szansy jaką Łódź > otrzymałaby stworząc ten projekt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMG Re: brawo radni IP: 77.252.223.* 14.01.10, 22:59 Oczywiście fajnie pitolić bzdury o tym że są ważniejsze rzeczy od Camerimage . Ten festiwal to był klucz do lepszej przyszłości miasta , teraz rozwój miasta może zostać znacząco zahamowany , nie mówiąc o tym że nasze miasto już teraz mocno odstaje od Krakowa , Wrocławia czy Poznania , Camerimage i CŁC to była szansa na dogonienie peletonu - ale w Łodzi NIEDASIE po prostu - jestem młodym człowiekiem i zdecydowałem dzisiaj że po 5 latach studiów na politechnice uciekam stąd - Łódź staje się dziurą , białą plamą na mapie Polski NIESTETY. Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 szczesliwej drogi, już czas 14.01.10, 23:07 Gość portalu: SMG napisał(a): > uciekam stąd - Łódź staje się dziurą , białą plamą na mapie Polski A kiedy wrócisz z kasą to skumaj się z ŻYdowiczem, może będzie miał jakiś super pomysł nie do odrzucenia Odpowiedz Link Zgłoś
hecer tępaki 13.01.10, 23:31 "Głosowanie za odrzuceniem poprawki: 24 za, 16 przeciw." co za tępaki. Idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie ubliżaj dzieciaku ludziom, którzy zadbali o 13.01.10, 23:35 interes miasta a nie o interes panów Żydowicza, Kropiwnickiego i Tomaszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Nie ubliżaj dzieciaku ludziom, którzy zadbali 14.01.10, 00:00 przepraszam, za użycie obraźliwego słowa - nie zmienia to jednak ani na jotę mojego zdania o łódzkiej platformie o lewicy. Działali w interesie partii, wbrew interesowi miasta, które uległoby wspaniałemu przeobrażeniu dzięki projektom architektów ze ścisłej czołówki na świecie, min. Krier, Liebskind, Gehry. Projekt jest fantastyczny, architektura wspaniała, okazja by zmienić oblicze miasta - wyjątkowa. Była szansa zadziałać estetycznie ale również wizerunkowo i promocyjnie. Szkoda! Przypominam, że troskę o przyszłość projektu CŁC wykazali rektorzy łódzkich uczelni, ludzie kultury. Moim zdaniem nawet bez pieniędzy z UE warto byłoby podjąć się tego projektu i realizować go etapami już od dziś, jak najszybciej. Dzięki temu można byłoby odnowić dworzec PKP, zrewitalizować przemysłową dzielnicę, wypromować miasto na świecie. Żal mi Łodzi, bo może czuć się przez platformę oszukana - radni zawiedli, ministrowie wpisali na listę indykatywną PO IiŚ teatr szekspirowski w Gdańsku który jest zdecydowanie gorszym projektem. Łódź powinna powiedzieć PO i lewicy zdecydowane "nie" - ofkors zostałoby głosowanie na PiS, którego nienawidzę, więc proponuję raczej utworzenie lokalnej, niezależnej partii i start w najbliższych wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
zielony31 Re: Nie ubliżaj dzieciaku ludziom, którzy zadbali 14.01.10, 19:46 Akurat tu zagrała też polityka ,to wiadomo.PO z Kropa nie po drodze....On chciał Centrum więc byłby grożniejszym w wyborach za 8 miesięcy...Proste... Ale finansowanie =kapitał prywatny +dopłaty z UE! I koniec! Samorząd nie może wydawać tak ogromnej kasy na jeden projekt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrzeżenie Księży Młyn trzy lata - ku przestrodze IP: *.toya.net.pl 13.01.10, 23:35 by realista: Wszystko zaczęło się od propozycji firmy Opal. Ponad trzy lata temu prezydent miasta dostał pismo zawierające propozycję przejęcia osiedla Księży Młyn, domów na Ogrodowej i Placu Zwycięstwa. Opal proponował wybudowanie nowych bloków i przekazanie ich miastu wzamian chciał otrzymać opróżnione z ludzi budynki i teren. Pomysł ten przybrał formę projektu uchwały rady miejskiej. Po dyskusjach w prasie, na sesjach rady i protestach mieszkańców, stowarzyszeń, architektów z projektu wykreślono firmę Opal i wpisano w jej miejsce "firmę wyłonioną w konkursie".Niezmieniony w pozostałej części projekt zatytułowano projektem rewitalizacji domów familijnych i przyjęto jako intencyjną uchwałę rady miejskiej w końcu 2007 roku. W myśl uchwały powołano komisję, która miała opracować warunki przekazania osiedla i ogłosić konkurs na wyłonienie inwestora. Chociaż komisję powołano wiele miesięcy temu, nie podano do publicznej wiadomości efektów jej działań. "Z przeprowadzonych analiz wynika, że obecne uwarunkowania rynkowe nie są przychylne inwestorom – wyjaśnił wiceprezydent Włodzimierz Tomaszewski." Czy to oznacza powolne wycofywanie się ze szkodliwego i niemożliwego do przeprowadzenia projektu? Optymistycznie wygląda informacja, że "władze miasta chcą przygotować koncepcję programowo-przestrzenną",ale wyjaśnienie powodu jest już kuriozalne: dlatego bo "Na razie banki nie patrzą przychylnie na takie inwestycje". Jeśli to ma być pierwszy zwiastun planowania przyszłości Księżego Młyna to świetnie.Niestety może to być również początek impasu. Uporczywe oczekiwanie na lepsze czasy dla uchwalonego projektu może na lata blokować opracowanie rzeczywistego programu rewitalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: tępaki IP: 195.69.80.* 13.01.10, 23:46 tępaki i idioci to mało powiedziane!! Wstyd, hańba...! Powinni odwołać Radę miasta, a nie Prezydenta! Bojkotuję to referendum, skoro PO i SLD zagrało tak politycznie i czekają na wynik referendum. Żenada!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniana Idioci to ci ktorzy dali sie podpuscic psychopacie IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.10, 00:06 Takiej szopki jaką zrobił pan Żydowicz, pracownik UMŁ dawno w Łodzi nie było. On powinien zorganizowac centrum cyrkowe, bo do tego bardziej sie nadaje niz do rzeczowej dyskusji o centrum filmowy. Won z tym psycholem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Radni Po i SLD pokazali ignorancję Łodzianom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 11:37 Radni Łodzcy to radni, których wstydzi się Łódz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lirpias Camerimage Łódź Center: relacja z kolejnej sesji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 23:33 Do Kielc zapraszamy,Niech pis--dy z prezydentam K dalej robią z Łodzi ... Pozdrawiam Łodzian poza radnymi ,pis--dami i K Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Czy ktos jest w stanie odpowiedzieć? 14.01.10, 09:32 Czy wiadomo było skąd byłaby kasa na całość inwestycji? (oprócz części, którą miałoby dołożyć miasto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biz Jeśli Łódź tego nie przyjmie straci potężną szansę IP: 80.54.47.* 13.01.10, 23:34 Jeśli Łódź tego nie przyjmie straci potężną szansę jakiej już NIGDY może nie mieć. Szansę na stanie się miastem światowego formatu, miastem rozpoznawalnym, miastem z marką, miastem które przyciąga i dzięki temu przyciąganiu się rozwija. Ten kto tego nie widzi jest albo głupi albo ślepy. Widziałem pół świata, pracowałem w różnych miastach świata. Wiele z tych, które znamy z gazet, żurnali czy reklam, wcielaniem w życie właśnie takich przedsięwzięć się wybijało do góry. To działa jak potężny motor. To jest INWESTYCJA. Dzisiaj nie zbudujemy mieszkań dla ubogich, ale za 10-15 lat ludzie zapomną o takich problemach dzięki rozwojowi miasta. Zresztą, decyzja należy do Łodzi. Ja, jako mieszkaniec Lublina, zazdroszczę tej możliwości postawionej miastu Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za tydzień Camerimage Łódź Center: relacja z kolejnej sesji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.10, 23:36 Jak było wcześniej wiadomo - decyzja zapadnie po referendum. I co tu sie burzyć. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Polityka i zawiść na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 11:41 ciężko czytac tyle głupich wpisów. Wygonić to trzeba ujadaczy i porąbanych polityków, a nie Żydowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin Wielka szansa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 23:38 Jest szansa by w Polsce po 20-tu latach niepodległości powstał wreszcie budynek z prawdziwego zdarzenia. W Warszawie się nie udało (Muzeum Sztuki Nowoczesnej). Łodź walczy. Żydowicz! Trzymaj się! Masz rację! Szkoda, że w moim mieście nie ma takiego Żydowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NANDI - Marek przerastasz te niemoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 23:58 trzeba się pozbyc balastu, to niemozliwe zeby tacy ignoranci decydowali o naszym życiu, ...... TRZEBA ZROBIĆ W RADZIE MIEJSKIEJ ODŚNIEŻANIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don pedro Marek Zydowicza przerasta wszystko IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.10, 00:04 co sie rusza. Zwlaszcza wtedy, kiedy odbiera co miesiąc kase za prace w UMŁ. Nie dosć, że pobiera pieniadze z naszych podatkow jako pracownik Urzędu Miasta Łodzi to jeszcze robi cyrk z rady miejskiej. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk Re: Marek Zydowicza przerasta wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 00:37 sami cyrk z siebie robicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondi Marek przerastasz te niemoty? ,wyjazd do Mongolii IP: *.chello.pl 14.01.10, 00:07 Gość portalu: NANDI napisał(a): > trzeba się pozbyc balastu, to niemozliwe zeby tacy ignoranci > decydowali o naszym życiu, ...... TRZEBA ZROBIĆ W RADZIE MIEJSKIEJ > ODŚNIEŻANIE!!! Musi wyjechać do Ułan Bator tam go może docenią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyu Re: Wielka szansa! IP: *.chello.pl 14.01.10, 00:00 Gość portalu: Zabrzanin napisał(a): > Jest szansa by w Polsce po 20-tu latach niepodległości powstał wreszcie > budynek z prawdziwego zdarzenia. W Warszawie się nie udało (Muzeum Sztuki > Nowoczesnej). Łodź walczy. Żydowicz! Trzymaj się! Masz rację! Szkoda, że w > moim mieście nie ma takiego Żydowicza. Zydowicz juz wybudował w moherowie (Toruniu)z kasy ministerstwa kultury Centrum Sztuki Wspólczesnej w którym obecnie od czasu do czasu obywają się zabawy przedszoklaków. Jak widzisz to jest gość z "wizją" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: Wielka szansa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 00:10 To co piszesz swiadczy tylko o źle o władzach Torunia - jak widac bez inicjatywy, nawet jak im sie obiekt wybuduje nie wiedza co z nim zrobic Naszym życiem zajmuja się tłuki, bezmózgowia - dlatego dzis taki efekt mamy. Politycy powinni sobie decydować o sprawach zagranicznych powiedzmy ( chociaz mam juz wątpliwości), ale nie o POLSCE bo wbijają nas coraz bardziej w ziemię. Żenada, żal i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Wielka szansa! 14.01.10, 00:19 akurat nieprawda; jestem z Torunia. Dzięki Żydowiczowi i jego znajomości z Dąbrowskim, ministrem kultury, w Toruniu powstało CSW, jako pierwsze muzeum z sieci której pomysłodawcą był Dąbrowski. CSW miało być w Bydgoszczy, ale dzięki Żydowiczowi trafiło do Torunia. Prezydent Torunia nie dotrzymał obietnicy i Żydowicz stracił wpływ na kierowanie tą instytucją. Faktem jest to, że że CSW jest w Toruniu dzięki Żydowiczowi. a to, że zarządzają nim urzędnicy organizujący takie szopki: strasznasztuka.blox.pl/2008/06/CSW-w-Toruniu-w-nieco-innej-relacji.html to właśnie wina odsunięcia Żydowicza, który chciał uczcić otwarcie międzynarodową galą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: Wielka szansa! IP: *.chello.pl 14.01.10, 00:43 Zydowicz znał więc środowisko toruńskie ,dlaczego nie przewidział ,że szkoda tam wyrzucać naszej kasy ? Skąd pewność,że podobnie nieracjonalnie nie zachowuje się w Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi gość z IP chello jest zerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 02:50 podszywa się pod mój nik i pod wszystkie możliwe. chory człowieku z IP chello, nienawiść zabija, miłość odradza - podejmij życiową decyzję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawska syrenka Re: Wielka szansa! IP: *.146.44.6.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.01.10, 00:44 Ech, tyfusie zafajdany. Zazdrość odbiera rozum. Akurat co jak co ale do CSW przychodzą nie tylko przedszkolaki. Zresztą i tak lepsze są przedszkolaki niż nic. A takie nic to domena Brzydgoszczy właśnie. Aby w waszej operze była jaka taka frekwencja trzeba sprzedawać bilety w Toruniu. Bo nad Brdą to takiej "śtuki za grosz nie rozumią". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: połczanin Re: Wielka szansa! IP: *.chello.pl 14.01.10, 06:28 Gość portalu: warszawska syrenka napisał(a): > Ech, tyfusie zafajdany. Zazdrość odbiera rozum. Akurat co jak co ale do CSW > przychodzą nie tylko przedszkolaki. Zresztą i tak lepsze są przedszkolaki niż > nic. A takie nic to domena Brzydgoszczy właśnie. Aby w waszej operze była jaka > taka frekwencja trzeba sprzedawać bilety w Toruniu. Bo nad Brdą to takiej "śtuk > i > za grosz nie rozumią". Jakiś ćpun tak bredzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Re: Wielka szansa! 14.01.10, 08:46 Gość portalu: Zabrzanin napisał(a): > Nowoczesnej). Łodź walczy. Żydowicz! Trzymaj się! Masz rację! Szkoda, że w moim mieście nie ma takiego Żydowicza. Komentarz: Niektórzy, np. zabrzanie to mają szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyzydowicz Niech Zydowicz wynosi sie z Łodzi IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.10, 23:47 i niech rozrabia w innym miescie. Łódź i tak pozostanie miastem z tradycjami filmowymi, nawet jak zabraknie Camerimage. A przynajmniej pozbedziemy sie tego psychopaty Zydowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Przecież to ty rozrabiasz we Wrocławiu ... IP: 109.243.93.* 13.01.10, 23:55 a nie Żydowicz w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Rozsądek zwyciężył i jestem pewien że pan 13.01.10, 23:52 Żydowicz nie znajdzie idiotów, którzy wyłożą taką kasę, aby mógł kręcić swoje lody. No i ta decyzja nic dobrego nie wróży Kropie. Myślę że przerżnie referendum i uwolni Łódź od swojej nieciekawej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur I tu się mylisz. Łodzianie Kropiwnickiego zoztawią IP: 109.243.93.* 14.01.10, 01:37 Łodzianie pokażą co myślą o Radzie Miasta i gremialnie zbojkotują referendum 17 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandi Re: Rozsądek zwyciężył i jestem pewien że pan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 03:25 chrzanisz i nie chce mi się z tobą gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Camerimage Łódź Center: relacja z kolejnej sesji 13.01.10, 23:52 Cyrk, a raczej tragedia :/ Szkoda, że w niedzielę nie można w zestawie z panem prezydentem odwołać rady miejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
zielony31 Takie moje wpisy z wczoraj... 13.01.10, 23:53 1.Moi Drodzy ,popieram Camerimage jako festiwal...ale ...jest jedno takie....też chciałbym ,żeby mi ktoś wybudował duży domek -bez moich kosztów-a ja będę nim administrował i wynajmował i z tego będę żył.....a jak nie ,to wezmę swoje zabawki i wyniosę się do innego miasta.... Czyż nie jest to zbyt"artystyczne"? Może te 500 000 000 zł przeznaczyć na wybudowanie obwodnicy albo wyremontowanie co najmniej 200 kamienic w centrum Łodzi?Urodziłem się w Łodzi i mieszkałem 21 lat ,teraz studiuje tu Synek i wstyd mnie ogarnia idąc z nim Legionów i Gdańską do Manufaktury.... "Jak nie mamy kasy na frak nie idziemy na przyjęcie do królowej"- kiedyś ktoś to powiedział... I tylko tyle..... Pozdrawiam! 2.Na inwestycje typu CŁC nie stać największych i bogatych miast Europy a tu o 7 dniową imprezę tyle krzyku.Podziwiam upór P.Żydowicza i jego dotychczasowe osiągnięcia ale powtarzam jeszcze raz "Jak nie mamy kasy na frak nie idziemy na przyjęcie do królowej"... a może zwykłe PPP? Miasto już dało grunt to reszta ,proszę bardzo ,z prywatnej kasy!!!Miasto jedynie powinno zastosować maksymalizację "uprzejmości" urzędniczej- czyli skrócenie do minimum czasu rozpatrywania wniosku o pozwolenie na budowę! Biedni radni.....jakąkolwiek decyzję podejmą będzie to zła decyzja dla Nich samych! A w tym roku wybory!!!!! Za 400 000 000 zł czy 500 000 000 można wybudować co najmniej 3 stadiony na 35 000 widzów ! To tak a'propos! "Żeby nakręcić film nie muszę kupować wytwórni filmowej..." Pozdrawiam wszystkich Łodzian! 3.Po wybudowaniu CŁC wejscowka na Camerimage bedzie kosztowała dla studenta nie 180 zł tylko 180Euro.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Mogę Cię pocieszyć. IP: 109.243.93.* 14.01.10, 00:07 A we Wrocławiu budują jeden stadion na 3 mecze i zapłacą koło miliarda. Popatrz Pan jak przepłacają. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Re: Takie moje wpisy .... ku rozwadze 14.01.10, 00:09 Zgadzam się całkowicie z wpisem numer 1 . Kwintesencja Żydowicza Co do wyglądu miasta masz rację.Bywam w nim ale nie mieszkam i zawsze dziwię się, że tak duże miasto tak kiepsko wygląda. zielony31 napisał: > 1.Moi Drodzy ,popieram Camerimage jako festiwal...ale ...jest jedno > takie....też chciałbym ,żeby mi ktoś wybudował duży domek -bez moich > kosztów-a ja będę nim administrował i wynajmował i z tego będę > żył.....a jak nie ,to wezmę swoje zabawki i wyniosę się do innego > miasta.... > Czyż nie jest to zbyt"artystyczne"? > Może te 500 000 000 zł przeznaczyć na wybudowanie obwodnicy albo > wyremontowanie co najmniej 200 kamienic w centrum Łodzi?Urodziłem > się w Łodzi i mieszkałem 21 lat ,teraz studiuje tu Synek i wstyd > mnie ogarnia idąc z nim Legionów i Gdańską do Manufaktury.... > "Jak nie mamy kasy na frak nie idziemy na przyjęcie do królowej"- > kiedyś ktoś to powiedział... > I tylko tyle..... > Pozdrawiam! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasik KRYTYka -- ujawniła się po zakończeniu sesji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 12:02 Niesamowite, że najwięcej głupich i chamskich wpisów ukazało się po zakończeniu sesji. Pewnie radni przebierali nogami, żeby wejść na forum. Po ich wpisach widać jaki poziom nasi radni reprezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: Takie moje wpisy z wczoraj... IP: 109.243.166.* 14.01.10, 03:19 Nie masz zielonego pojęcia o tym projekcie, więc zdobądź jakieś informacje a później wyrażaj swoją opinię. Tym bardzie jeśli masz zamiar kogoś oskarżać i obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony31 Re: Takie moje wpisy z wczoraj... 14.01.10, 19:42 Akurat znam ten projekt i to w większym stopniu niż przeciętny "czytacz"...i to od 2 lat... Nikogo nie obraziłem ani nie oskarżyłem...poczytaj uważnie. Co do projektu jako takiego jestem ZA!!! ale co do formy finansowania -ostry sprzeciw!!! Jakiekolwiek finansowanie ze środków publicznych/samorząd czy rząd/na takie przedsięwzięcie jest pośrednio z moich podatków!!! Czy będę miał bilety ulgowe na wstęp??? Spraedz jakie ceny zafundował pan Żydowicz na Camerimage dla studentów....Idea -TAK!!! Finansowanie tylko ze środków prywatnych...przecież inwestor prywatny może także dostać finansowanie z UE!!!! I nie rób lipnej propagandy!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Lista radnych głosujących przeciwko łodzi IP: 195.69.80.* 13.01.10, 23:54 Oto nazwiska radnych z klubów, które były przeciwko CŁC. Zapamiętajcie i NIGDY nie oddawajcie głosu na ludzi, którzy są przeciwko rozwojowi Łodzi!!! LEWICA Dariusz Joński Anna Rakowska Anna Adamska-Makowska Iwona Bartosik Jarosław Berger Ewa Majchrzak Grzegorz Matuszak Małgorzata Niewiadomska-Cudak Maciej Rakowski Władysław Skwarka PLATFORMA OBYWATELSKA Mateusz Walasek Jan Mędrzak Marcin Bugajski Bartosz Domaszewicz John Godson Tomasz Kacprzak Karolina Kępka Elżbieta Królikowska-Kińska Agnieszka Nowak Ilona Orczykowska Rafał Reszpondek Witold Rosset Tomasz Sadzyński Sebastian Tylman Patrycja Wójcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyzydowicz Zydowicz to psychopata i machlojant IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.10, 00:01 Zenujacy gosc, zenujace przedstawienie za pieniadza nas wszystkich, bo Zydowicz jest pracownikiem UMŁ. ZENADA Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia.lodz Re: Zydowicz to psychopata i machlojant 14.01.10, 01:40 Żenujący to ty jesteś i nic nie wiesz bo nawet z Łodzi nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chcą Marka ten o IP z Wrocławia chce przechwycić Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 02:55 Wpisy tego gościa z Wrocławia mają spowodować, żeby Żydowicz do nich pojechał z festiwalem bo od dawna o tym knują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: połczanin Re: ten o IP z Wrocławia chce przechwycić Marka IP: *.chello.pl 14.01.10, 06:30 Gość portalu: chcą Marka napisał(a): > Wpisy tego gościa z Wrocławia mają spowodować, żeby Żydowicz do nich > pojechał z festiwalem bo od dawna o tym knują Kolejny dedektyw typu ćpuna podpisujacego się "warszawska syrenka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejku IP Chello na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 12:04 Jeden gość a 6o wpisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XENA Camerimage Łódź Center: relacja z kolejnej sesji IP: *.toya.net.pl 13.01.10, 23:54 Rzeczywiście informacja o naszej klasie jest niezbędna... żenua ze strony dziennikarza Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Camerimage Łódź Center: relacja z kolejnej sesji 13.01.10, 23:57 Jak Bóg chce człowieka ukarać to mu rozum odbiera. Zastanowił bym się nad tym panie Marku, może czas do spowiedzi albo na odpust do Lichenia pojechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Camerimage Łódź Center: relacja z kolejnej se IP: 109.243.93.* 14.01.10, 00:23 Nie zastanawiaj się długo, podejmij męką decyzję i pojedź. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Toruń już poznał się na Żydowiczu... 13.01.10, 23:57 Facet lubi żyć na cudzy koszt a metody ma zbliżone do ruskich reketierów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur A łodzianie poznali się na swoich radnych IP: 109.243.93.* 14.01.10, 00:14 Oj czego jak czego, ale własnych kosztów to oni nie cierpią, wolą miejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: połczanin Re: Toruń już poznał się na Żydowiczu... IP: *.chello.pl 14.01.10, 07:21 falco2009 napisał: > Facet lubi żyć na cudzy koszt a metody ma zbliżone do ruskich > reketierów. A co miał tam robić,paść kozy jak na Arturówku? Przeciez to miasto jest mniejsze od dzielnicy Bauty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: min Camerimage Łódź Center: relacja z kolejnej sesji IP: *.chello.pl 13.01.10, 23:57 Szkoda. Przepadła szansa Łodzi na zostanie polską stolicą Filmu ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Chyba w glowie psychopaty Zydowicza IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.10, 00:02 Ten gosc powinien sie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamek Re: Chyba w glowie psychopaty Zydowicza IP: *.chello.pl 14.01.10, 00:13 Gość portalu: romek napisał(a): > Ten gosc powinien sie leczyc. Za długo przebywał w rydzykowie i pewnie stąd takie nawyki. Uważa,że wszystko mu się należy i jest najmądrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek marasek Osiedle z wielkiej płyty IP: *.toya.net.pl 14.01.10, 00:02 Pewnie radni PO i SLD wolą w nowym centrum zbudować kultowe ośedle z wielkiej płyty dla dziesiątek tysięcy łodzian. Co tam lista z 5tys głosów zwolenników kultury. Tu miasto robotnice panie, potrzeba galerii alkoholi, burdeli i sklepów za 4 zł wszystko. I Walaska na tronie. Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Osiedle z wielkiej płyty 14.01.10, 00:07 Niech tam, co ci szkodzi to sfinansować? Jak to podzielić na milion mieszkańców miasta, wypadnie po 500 stów ode łba. Jak pójdziesz po szkole do pracy załapiesz, że mieć 500 i nie mieć to jest już 1000. Niech pan Marek buduje za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Marasek Re: Osiedle z wielkiej płyty IP: *.toya.net.pl 14.01.10, 00:13 Pojedź sobie chłopie w swiat i zobacz jak się rozwija. Tylko nie jedź w ten trzeci albo do hotelu z basenem w Tunezji gdzie nie wyjdziesz z baru bo mas all inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachuciachu Zydowicz - pracownik UMŁ - zrobił cyrk z Rady IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.10, 00:09 Ten facet, opłacany z naszych podatków, nie mial najmniejszej woli porozumienia z radnymi. Od samego poczatku postanowił zrobic Centrum Cyrkowe w Radzie Miejskiej to i nie dziwota, ze nie doszlo do porozumienia. Facet w ogole nie zamierzal nigdy budowac zadnego centrum filmowego. Chcial tylko troche wydoic kasy z Łodzi i tyle. Cwaniaczek i malwersant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyradny Re: Osiedle z wielkiej płyty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 00:25 > Pewnie radni PO i SLD wolą w nowym centrum zbudować kultowe ośedle z wielkiej > płyty dla dziesiątek tysięcy łodzian. TBS zapewne już sobie w myślach rysuje na tym terenie kolejne pokraczne trzypiętrowe (bo nie trzeba windy) budyneczki rodem z podkieleckiej prowincji wczesnych lat 90. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek marasek Re: Osiedle z wielkiej płyty IP: *.toya.net.pl 14.01.10, 08:22 będzie publiczny dom kultury, szalet publiczny, wiaty garażowe strzeżone, gazony z zielenią, świetlica i piwiarnia. Wszystko społecznie zaprojektują chłopcy z PO i z Sld licząc na swoje drzewka w alei zasłużonych. a jakiś tam ghery niech lepiej się trzyma z daleka bo my tu mamy lepsze pomysły jak uszczęśliwić obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat.31 Łódź to dom wariatów IP: 188.33.187.* 14.01.10, 00:04 Skąd wy wytrzasnęliście tego Żydowicza? Koleś ma chyba nie po kolei w glowie. Całe śródmieście miasta sie sypie a ten chce poł miliarda na jakieś centrum? Chyba go pogięło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raju Pol miliarda to na sam projekt... IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.10, 00:29 Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Czy to koniec fałszywej miłości?? 14.01.10, 00:08 Żydowicz poddał się i wychodzi z Łodzi? On nie lubi miasta, co potwierdził wypowiedzią. Po co nam w mieście dupki, które gardzą nami i miastem. My Łodzianie też gardzimy aferzystami i krzykaczami. Ktoś już napisał - Manufaktura ponad 800 tys. turystów rocznie. Camerimage max 20 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Re: Czy to koniec fałszywej miłości?? IP: *.toya.net.pl 14.01.10, 01:27 Tytuł wioskowego Głupka Roku wędruje do... zgadliście. Jak można porównywać centrum handlowe do festiwalu, w ten sposób można powiedzieć koncert Depeche Mode -15 tys., Manufaktura 800 tys. albo jeszcze inaczej Technoparada -5 tys., Manufaktura 800 tys.przecież to nie są argumenty. Przestań wypowiadać się w imieniu Łodzian bo nie masz do tego prawa. To ty jesteś pradziwym wrogiem Łodzi i kiedyś będzie ci za to zapłacone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Czy to koniec fałszywej miłości?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 08:25 > Tytuł wioskowego Głupka Roku wędruje do... zgadliście. Piszac to wystawiles zla ocene sobie. Tak jak bylem za Zydowiczem, tak dzieki tym wpisom jestem jego smiertelnym wrogiem. Nienawidze prostactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Marasek Postawią tam osiedle z płyty i pomnik walaska IP: *.toya.net.pl 14.01.10, 00:09 Pewnie radni PO i SLD wolą w nowym centrum zbudować kultowe oSIedle z wielkiej płyty dla dziesiątek tysięcy łodzian. Co tam lista z 5tys głosów zwolenników kultury. Tu miasto robotnice panie, potrzeba galerii alkoholi, burdeli i sklepów za 4 zł wszystko. I pomników: Walaska, Jońskiego i innych, o których obecność na sali obrad dopytywał się Radny Rakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Żydowicz: umowa na budowę CŁC i Festiwal rozwią... IP: *.rev.pro-internet.pl 14.01.10, 00:16 Panie Zydowicz zapraszamy do gdanska my ta stolice bedziemy miec i festiwale w trojmiescie tez na nie dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyradny Radnych zamknąć do zoo!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 00:17 No i na chust nam Camerimage. Grunt, że kupiliśmy za 70 baniek puste pole na Brusie i za kolejnych 70 - podupadający aquapark, w którym nie ma nawet normalnego basenu. Zamknąć to towarzystwo w zoo na wybiegu z pawianami, niech świecą gołymi dupami - do tego się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalista Zydowicz - organizator cyrku z ramienia UMŁ IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.10, 00:28 Za te kwoty, ktore wymieniasz nie powstałby nawet projekt centrum, ktore rzekomo Zydowicz chce w Łodzi. Zydowicz nie chce naprawde zadnego centrum filmowego. Zydowicz, pracownik UMŁ, chce poklasku, jak najwiecej kasy z miasta do wlasnej kieszeni oraz chce zrobic z Łodzi cyrk. Cale szczescie, ze radni mu na to nie pozwolili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyradny Re: Zydowicz - organizator cyrku z ramienia UMŁ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 01:30 Chłopcze, nie pieprz. Koszt projektu to ok. 40-50 mln. 140 mln to ok. 2/3 wkładu miasta w całą inwestycję, która w przeciwieństwie do pola i prowincjalnego kąpieliska zarabiałaby dla tego miasta niemałe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trax przypomnienie IP: 188.33.237.* 14.01.10, 00:17 PRAGNĘ PRZYPOMNIEĆ KTO TO ROZPĘTAŁ :) usłużni do pasa poprzedniemu systemowi Nowy poseł SLD w aktach IPN Cezary Gmyz 18-07-2009, ostatnia aktualizacja 18-07-2009 03:48 Następca Wojciecha Olejniczaka, Sylwester Pawłowski, był zarejestrowany jako tajny współpracownik SB autor zdjęcia: Rafał Guz źródło: Rzeczpospolita Sylwester Pawłowski +zobacz więcej Pawłowski – były przewodniczący rady miasta i były wiceprezydent Łodzi – został posłem SLD po tym, jak Olejniczak otrzymał mandat do Parlamentu Europejskiego. Zgodnie z prawem IPN upublicznił w piątek informacje dotyczące nowych posłów do Sejmu i PE. Z danych umieszczonych na stronach internetowych Instytutu wynika, że Pawłowski w sierpniu 1984 r. został zarejestrowany jako kandydat na tajnego współpracownika. Miesiąc później zmieniono rejestrację na TW i nadano mu pseudonim Filip. W aktach jest adnotacja, że został pozyskany na zasadach dobrowolności do sprawy obiektowej o kryptonimie „Pałacyk” przeprowadzanej przez Wojewódzki Urząd Spraw Wewnętrznych w Łodzi. Umieszczenie Pawłowskiego w katalogu jako TW oznacza, że zostanie wobec niego wszczęte postępowanie lustracyjne. Nie będzie on łatwe, ponieważ teczka Pawłowskiego oraz akta SO „Pałacyk” zostały zniszczone. – W takich przypadkach przesłuchiwani są oficerowie prowadzący i to od ich zeznań zależy często, czy sprawa trafi do sądu – mówi „Rz” szef pionu lustracyjnego IPN prokurator Jacek Wygoda. Byli oficerowie zwykle zaprzeczają, że kogokolwiek werbowali i prowadzili jako agenta. Ale bywają wyjątki – zeznania oficerów SB pozwoliły na skierowanie do sądu wniosku o uznanie kłamcą lustracyjnym posła SLD Eugeniusza Czykwina. Najbardziej znaną osobą, której nazwisko znalazło się w nowym katalogu IPN, jest nowy europoseł PiS Marek Migalski. Figuruje w spisie jako osoba represjonowana przez Służbę Bezpieczeństwa. Rzeczpospolita Fakty o Bergerze radnym lewicy był w WSW Autor: Gość: INFO IP: 62.233.181.* 07.01.10, 12:56 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Jarosław Berger był w 1984 roku w Centrum Szkolenia WSW w Mińsku Mazowieckim, następnie służył w WSW w Łodzi na ul. Gdańskiej 48. Był w WSW, a to gorsze niż SB. A KACPRZAK TO MŁODY CHŁYSTEK KTÓRY CHCIAŁBY "BYĆ" I NIECH NIE MÓWI O PRZEJRZYSTOŚCI niech powie gdzie pracuje jego mama! Referat Budynków i Lokali Delegatura bałuty kierownik Małgorzata Kacprzak pokój: 103 tel.: +48 (42) 638-50-59 - sekretariat Referatu bip.uml.lodz.pl/index.php? str=159&id=646&PHPSESSID=ac2799e70be6897008f342b809ded192 i tatko rada nadzorcza miedzynarodowych targów łódzkich www.mtl.lodz.pl/web/index/getpage/page/106 i bedzie mi taki pitolic ze on dba o interesy Łodzian!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyradny Re: przypomnienie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 00:21 Chłopie, przestań się wszem i wobec brandzlować tropieniem wrogów systemu. Radni wystarczająco sobie zasłużyli bieżącą działalnością. A przy okazji sprawdź sobie definicję słowa "fakt", bo coś takiego: "Był w WSW, a to gorsze niż SB. " na pewno nim nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: przypomnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 00:28 Spójrz na wywiad z markiem ciślakiem na polisferze i na pytanie czy jast wasalem kropy tak jak mędrzak, kacprzak i walasek. Mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puzderko Do Simpsonow to sie Kacprzak sam nadaje IP: *.opera-mini.net 14.01.10, 00:37 razem z ryzym Jonskim :) Odpowiedz Link Zgłoś